Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
- Tito_i_Partija
#43077 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uzeo sam sedam igara sa Steam Winter Sale-a za 40 dolara (oko 55 KM).
- The Forest
- Papers, Please
- The Wolf Among Us
- Outlast
- Outlast 2
- State of Decay
- My Friend Pedro
- The Forest
- Papers, Please
- The Wolf Among Us
- Outlast
- Outlast 2
- State of Decay
- My Friend Pedro
- n+1
#43078 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima se, može se. Nije kanadski dolar obezvrijeđen kao bosanska marka. 
- Tito_i_Partija
#43079 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pomaže i što sam cicija pa ne uzimam igru ako je preko 7-8 dolara. 
- ferratilis
#43080 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑04/01/2023 20:09 Pomaže i što sam cicija pa ne uzimam igru ako je preko 7-8 dolara.![]()

- glitch
#43081 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ova se djelila na Epicu nekad ako se ne varamTito_i_Partija wrote: ↑04/01/2023 19:56 Uzeo sam sedam igara sa Steam Winter Sale-a za 40 dolara (oko 55 KM).
- The Wolf Among Us
al to na stranu meni najbolja od Telltale igara jedva cekam 2-cu koju su najavili
- Averus
#43082 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Tito_i_Partija
Samo da podržim ovo što je @glitch rekao za Wolf Among Us. Ja sam je u martu 2021. godine igrao, odlična, fantastična
Samo da podržim ovo što je @glitch rekao za Wolf Among Us. Ja sam je u martu 2021. godine igrao, odlična, fantastična
- Tito_i_Partija
#43083 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa i uzeo sam je zato što si je nedavno pravo nahvalio, baš k'o sad.
A jednim dijelom zato što nisam nikad ništa igr'o od Telltale Games, pa da mi je da vidim what all the hype is about.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43084 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam igrao Walking dead i odlicne su. Jedino je problem sto kolikose sjecam, izbori ne prave bas neku dramaticnu razliku...
- Averus
#43085 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U Wolfu, koliko ja znam, prave razliku, ali necu da spoilam sad nista 
- vaučer
#43086 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako sam odustao od najnovijih nogometnih igara nakon što sam otkrio PES 2021, mislio sam uzeti Steam Deck da šoram PES dok se boje ne istope. Dobar plan, Deck izgleda super, skupio bi love, nije problem. Dok nisam vidio da Steam kopije PES-a koštaju 450+ eura.
Kako je Konami makao sve stare igre iz prodaje i ugasio servere - cijene su otišle u nebo. Dakle konzola i igra koštaju jednako. 
- geralt
#43087 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nastavljam se mrcvariti sa Kingmakerom, Womb of Lamashtu me prilicno iznervirala. Na kraju sam uzeo guide i radio po njemu, ali sam bio blizu da odustanem i deinstaliram igru. Nadam se da ce sljedeci chapter biti bolji.
Assassin's Creed Odyssey je odlicna igra u kojoj zasad uzivam. Odavno nisam igrao nijedan Assassin's Creed i nedostajao mi je. Setting mi lezi perfektno, prica je interesantna, a scena pred borbu sa Kiklopom me iskreno nasmijala.
Assassin's Creed Odyssey je odlicna igra u kojoj zasad uzivam. Odavno nisam igrao nijedan Assassin's Creed i nedostajao mi je. Setting mi lezi perfektno, prica je interesantna, a scena pred borbu sa Kiklopom me iskreno nasmijala.
Spoiler
Show
"Kiklop" je komandant bandita koji terorisu Krf, tutorijal ostrvo na kojem pocinje igra, i tako ga zovu jer je krupan i ima jedno oko. Misiju prije borbe s njim sam mu ukrao lazno oko sa draguljima iz njegove baze. U cutsceni prije borbe glavni lik (ja sam izabrao Kasandru) pokaze Kiklopu njegovo oko, gurne ga kozi u guzicu i kaze "eno ti ga".
- Averus
#43088 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Oh sweet summer child
Ceka te lijep dio igre, ali poslije toga i najgori chapter ikad napravljen
- Tito_i_Partija
#43089 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To ti je zato što u isto vrijeme igraš Kingmaker i Odyssey. Nemere to tako.
Al' Womb of Lamashtu mi stvarno nije bio nikakav problem. Možda nemaš dobre buildove i opremu?
Al' Womb of Lamashtu mi stvarno nije bio nikakav problem. Možda nemaš dobre buildove i opremu?
- geralt
#43090 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije mi bio problem po tezini vec po dizajnu. Da zelim igrati puzzle game, igrao bih puzzle game a ne RPG. Dodjem do dijela u Other World gdje vise nemam gdje, lutam lijevo-desno sat vremena ko budala. Stavim pticu na kamen, nista se ne desi. Uzmem pticu nazad, nastavim lutati. Na kraju popustim i otvorim guide, i tamo saznam da moram ostaviti pticu na kamenu i odspavati, pa se onda vratiti. Kako sam ja to trebao znati?Tito_i_Partija wrote: ↑06/01/2023 20:28 To ti je zato što u isto vrijeme igraš Kingmaker i Odyssey. Nemere to tako.![]()
Plus sto me lokalni tip neprijatelja nervirao (pauci koji drainaju atribute, nevidljivi pauci koji drainaju atribute, te swarmovi paukova koji isto drainaju atribute).
- Averus
#43091 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A nisi naišao na neke pauke možda?
Ka'smo kod pauka... Playtime 52:18, odrađen main story

Preostaju DLC-ovi i ostatak achievementsa i imam 100%
Ka'smo kod pauka... Playtime 52:18, odrađen main story

Preostaju DLC-ovi i ostatak achievementsa i imam 100%
- n+1
#43092 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Averus zna šta su prave igre. 
- Tito_i_Partija
#43093 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nakupuj se Delay Poison, (Lesser) Restoration i Death Ward scrollova, ja bez toga ne napuštam bazu. Isto važi i za Resist scrollove svakog elementa. Nikad ne znaš na šta ćeš naletit' u ovoj igri.geralt wrote: ↑06/01/2023 20:57Nije mi bio problem po tezini vec po dizajnu. Da zelim igrati puzzle game, igrao bih puzzle game a ne RPG. Dodjem do dijela u Other World gdje vise nemam gdje, lutam lijevo-desno sat vremena ko budala. Stavim pticu na kamen, nista se ne desi. Uzmem pticu nazad, nastavim lutati. Na kraju popustim i otvorim guide, i tamo saznam da moram ostaviti pticu na kamenu i odspavati, pa se onda vratiti. Kako sam ja to trebao znati?Tito_i_Partija wrote: ↑06/01/2023 20:28 To ti je zato što u isto vrijeme igraš Kingmaker i Odyssey. Nemere to tako.![]()
Plus sto me lokalni tip neprijatelja nervirao (pauci koji drainaju atribute, nevidljivi pauci koji drainaju atribute, te swarmovi paukova koji isto drainaju atribute).
Ne sjećam se tačno tog detalja sa pticom, al' od svih područja u Kingmakeru, jedino mi je ono skroz zadnje ostalo u sjećanju da je bilo konfuzno i frustrirajuće. Al' ne odustaj, igra je sve bolja i bolja. Ako zapneš negdje, slobodno otvori guide, šta fali?
- ferratilis
- Tito_i_Partija
#43095 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Fero, jesi li igr'o Solastu? Vidim developeri fino održavaju igru, regularni updates, dodaju nove klase i slično.
Pošto ja strašno volim sve vezano za Dungeons & Dragons, najvjerovatnije ću je uzet' uskoro, al' me interesuju utisci.
Pošto ja strašno volim sve vezano za Dungeons & Dragons, najvjerovatnije ću je uzet' uskoro, al' me interesuju utisci.
- ferratilis
#43096 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesam, na game passu nekih deset sati, ali cekam da sve zavrse i izadje neki complete edition pa da uzmem na Steamu.Tito_i_Partija wrote: ↑08/01/2023 18:42 Fero, jesi li igr'o Solastu? Vidim developeri fino održavaju igru, regularni updates, dodaju nove klase i slično.
Gameplay je stvarno odlican, isto koriste D&D5e kao BG3, ali da budem iskren, neke stvari su cak i bolje nego u BG3. Mislim uglavnom na vertikalnost u gameplayu, odlicne mape, klase i slicno. Znaci ovo nije 3e gdje nakrkas buffove pa udri, nego koristis mehanike kao svjetlo/tama, pozicioniranje je fakat bitno, koristis okruzenje u svoju korist itd.
Prica postoji samo kao izgovor da te zaintersuje da igras, borba i exploration su glavni aduti, sto meni ne smeta iskreno. Nesto kao Icewind Dale, ovo je cista makljaza.
Najveca mana je ubjedljivo dizajn likova, koji je nesto najgore sto sam ikad vidio u igrama. Ako ti ne smeta, imas odlican RPG. Cak su u nekim aspektima posramili Larian, sto je impresivno za tako mali studio.
EDIT: zaboravio sam spomenuti, Solasta ima odlican dungeon editor, vec na Steam workshopu ima zanimljivih user-made kampanja, sto ce Solasti dati duzi zivotni vijek nego inace.
- Averus
#43097 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hogwarts najprodavanija igra na Steamu...
A tek je u pre-order fazi
A tek je u pre-order fazi
- n+1
- Averus
#43099 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ljudi nisu normalni. Ovo je neki žlj studio, a oni im bacaju pare.
Nije znam cemu zurba, al haj...
Nije znam cemu zurba, al haj...
- Riddle
#43100 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zato što je to svijet kojeg se ljudi ne mogu zasititi. Još više dobija na popularnosti zbog kampanje koja se vodi protiv Rowling. Ja sam čitao članke i neke diskusije po forumima koji govore kako se ova igra ne treba kupiti. I naravno, prirodno je da odmah ljudi potrče da kupe.