putokaz1 wrote:Da li je glas za SDP
1.Glas za vječitu opoziciju,koja uzima dio kolača?Realno
2.Glas za promjene,korjeniti i pozitivne?Želimo
3.Glas za koaliciju SDA-SDP te ostanak istog stanja?Moguće
Vaše mišljenje...?
Pitanja su baš konkretno poredana i postavljena, tako da je nemoguće dati konkretan odgovor. Meni kao građaninu u ovom trenutku djeluje da SDP želi da napravi nešto uz saradnju sa građanskim blokom, mislim, da se razumijemo, da oni žele koaliciju sa SDA to su mogli uraditi i u ovom periodu od 2014 -2018, jer de facto mi nemamo vladajuće većine, tako da je vjerujem Izetbegović nudio i SDP-u koaliciju. Sa druge strane SDP će 2018 rasti i bez ove priče o građanskom bloku, a temelj njihove argumentacije za poraz 2010. koliko sam uspio pročitati je koalicija sa SDA, tako da ne vjerujem da će se upuštati u novu eventualnu avanturu sa SDA, jer to bi i definitivno značio kraj SDP-a, kao neke realne i donekle prihvatljive alterative SDA-u.
Druga stvar, poznajem jako puno članova SDP-a i od njih sam čuo da o eventualnoj koaliciji u budućnosti odluku ne donosi Predsjednik SDP BiH, nego članovi na referendumu, a kojih u ovom trenutku SDP BiH ima skoro 50 000, tako da čisto sumnjam da će članovi dopustiti da se u budućnosti koalira sa SDA, jer gotovo većina običnog članstva je i te 2010 godine bila protiv koaliranja sa SDA, no ovaj put odluku o tome će donositi članovi, a ne oni koji su se okoristili u tom periodu i nanijeli štetu SDP BiH.
Meni se konkretno sviđa ova druga opcija, glas za promjene, jer zaista to želim, a mislim da je to neophodno našoj domovini, ovdje ne treba SDP posmatrati kao SDP nego kao građanski blok u kojem će biti DF, GS; NS i ostale stranke, koje će bjanko potpisati da nakon izbora nema koalicije sa SDA!