Da znas nesto znao bi i da ROSA nikada nije usla na sjever, ovo je bukvalno scenario za pocetak rata u BiH.GandalfSivi wrote:Sta bolan, kakvi crni entiteti, kantoni? Jedna drzava, jedna policija, a ovo su pokazne vjezbe da i BG to shvati...MaksprotivMarksa wrote:a ni ovaj modus operandi Kosovara i upad na Sjever Kosova nije dobar, sličan možemo da zamislimo u BiH, upad policije RS-a na teritorij Federacije (recimo Kanton 10) ili upad FUP-a u RS, tako ljudi počinje rat, a nikada nije na odmet isprobati scenarije.
Dešavanja u Srbiji
- MaksprotivMarksa
#43076 Re: Dešavanja u Srbiji
- Lakat Jebić
#43077 Re: Dešavanja u Srbiji
Ulazio rosu prosle godineMaksprotivMarksa wrote:Da znas nesto znao bi i da ROSA nikada nije usla na sjever, ovo je bukvalno scenario za pocetak rata u BiH.GandalfSivi wrote:Sta bolan, kakvi crni entiteti, kantoni? Jedna drzava, jedna policija, a ovo su pokazne vjezbe da i BG to shvati...MaksprotivMarksa wrote:a ni ovaj modus operandi Kosovara i upad na Sjever Kosova nije dobar, sličan možemo da zamislimo u BiH, upad policije RS-a na teritorij Federacije (recimo Kanton 10) ili upad FUP-a u RS, tako ljudi počinje rat, a nikada nije na odmet isprobati scenarije.
- GandalfSivi
#43078 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma hajde. A zauzimanje granicnih prelaza, a frka od prije par mjeseci na onom jezeru, a frka sa vozom, a kada uhapsise onoga sto je nelegalno usao?MaksprotivMarksa wrote:Da znas nesto znao bi i da ROSA nikada nije usla na sjever, ovo je bukvalno scenario za pocetak rata u BiH.GandalfSivi wrote:Sta bolan, kakvi crni entiteti, kantoni? Jedna drzava, jedna policija, a ovo su pokazne vjezbe da i BG to shvati...MaksprotivMarksa wrote:a ni ovaj modus operandi Kosovara i upad na Sjever Kosova nije dobar, sličan možemo da zamislimo u BiH, upad policije RS-a na teritorij Federacije (recimo Kanton 10) ili upad FUP-a u RS, tako ljudi počinje rat, a nikada nije na odmet isprobati scenarije.
Ljudi rade svoj posao, ne jebu zivu silu, sva je frka u tome sto u Srbiji pate od uvjerenja da su relevantni...
-
zavrzlama
#43079 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakva logika malih Dodika, pa Novi Pazar je Srbija kao sto je Banja Luka BiH, da li je onda kasarna u Banja Luci provakacija Srbima u BiH ?[/quote]
Ne postoji logika ko srba....banja luka za srbe nije bih...ko drugacije tvrdi je licemjer ....danas vucic spominje brlog a ni jednom rijeci ne rece da je to dio bih i enyitet tri konstutivna naroda..kuzis.
Ne postoji logika ko srba....banja luka za srbe nije bih...ko drugacije tvrdi je licemjer ....danas vucic spominje brlog a ni jednom rijeci ne rece da je to dio bih i enyitet tri konstutivna naroda..kuzis.
- MaksprotivMarksa
#43080 Re: Dešavanja u Srbiji
Prico Bosnjaku ili drvetu - isto ti je, vjerujte u sta zelite da vjerujete, ako ikada RS pokusa nesto u smjeru nezavisnosti pokusat ce po modelu Kosova, modelu koji je presedan u medjunarodnom pravu, a nakon sto Srbi prepuste Kosovo, a prepustit ce i prepustaju, svoje zadovoljenje ce potraziti preko Drine, ali nama je vaznije da podrzimo ideje Prizrenske lige nego da se rukovodimo svojim interesima, drugacije ocigledno ne mozemo jer ne znamo i nikad nismo znali.
- horkesh
#43081 Re: Dešavanja u Srbiji
Ulazila je već nekoliko puta, počevši od 2011.MaksprotivMarksa wrote:Da znas nesto znao bi i da ROSA nikada nije usla na sjever, ovo je bukvalno scenario za pocetak rata u BiH.GandalfSivi wrote:Sta bolan, kakvi crni entiteti, kantoni? Jedna drzava, jedna policija, a ovo su pokazne vjezbe da i BG to shvati...MaksprotivMarksa wrote:a ni ovaj modus operandi Kosovara i upad na Sjever Kosova nije dobar, sličan možemo da zamislimo u BiH, upad policije RS-a na teritorij Federacije (recimo Kanton 10) ili upad FUP-a u RS, tako ljudi počinje rat, a nikada nije na odmet isprobati scenarije.
Mada se načelno slažem da BiH, odnosno Bošnjaci, moraju gledati sebe, a ne Kosovo, porediš kruške i jabuke. Izjednačavanje Kosova i BiH i jeste jedan od ciljeva velikosrpske politike.
- horkesh
#43082 Re: Dešavanja u Srbiji
Nakon što sam dva puta morao pročitati tekst da nađem informaciju o tom policajcu koji nije izdržao "šiptarsku torturu", konačno uočim relevantni dio:NIJE IZDRŽAO TORTURU ŠIPTARSKIH JEDINICA ROSU! Bivši pripadnik srpske policije UMRO u Leposaviću!
https://www.alo.rs/kosovsko-pitanje/biv ... 31785/vest
Ova današnja propagandna mašinerija je, mislim, nadmašila i Miloševićevu.Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povređenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar, rekao je Elek i dodao da su dobili informaciju i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posledica srčanog udara kada je čuo za događaje.
- Lakat Jebić
#43083 Re: Dešavanja u Srbiji
Jah, da su bosnjaci unisono protiv kosovske nezavisnosti, srbi bi odustali od velike srbije.. Aha.
- MaksprotivMarksa
#43084 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja ne izjednacavam Kosovo i BiH nego Kosovo i RS, Kosovu je uspjelo sto je izgledalo kao san prije 30 godina, a nisu imali nista, RS ima sve preduvjete i ceka se greska Bosnjaka, a Bosnjaci za scenarij greske navijaju, da se malo vise bavimo svojom drzavom bilo bi nam bolje, Spanci nece priznati Kosovo ni pod prijetnjom atomskim oruzjem, ali oni znaju kako se vodi i pravi drzava, za razliku od nas.
- bh.tornjak
#43085 Re: Dešavanja u Srbiji
"Dačić će biti uhapšen ukoliko uđe na KiM"
cuj to....oni prijete covjeku koji je prezivio (i junacki se ponio) prilikom teroristickog napada...
covjeku koji je izdrzo srackavicu koju je dobio od nekog paprikasa...
idi begaj bre..
cuj to....oni prijete covjeku koji je prezivio (i junacki se ponio) prilikom teroristickog napada...
covjeku koji je izdrzo srackavicu koju je dobio od nekog paprikasa...
idi begaj bre..
- Atego
#43086 Re: Dešavanja u Srbiji
MaksprotivMarksa wrote:Ja ne izjednacavam Kosovo i BiH nego Kosovo i RS, Kosovu je uspjelo sto je izgledalo kao san prije 30 godina, a nisu imali nista, RS ima sve preduvjete i ceka se greska Bosnjaka, a Bosnjaci za scenarij greske navijaju, da se malo vise bavimo svojom drzavom bilo bi nam bolje, Spanci nece priznati Kosovo ni pod prijetnjom atomskim oruzjem, ali oni znaju kako se vodi i pravi drzava, za razliku od nas.

-
asker
#43087 Re: Dešavanja u Srbiji
Tebi bas zao SrbijeMaksprotivMarksa wrote:Ja ne izjednacavam Kosovo i BiH nego Kosovo i RS, Kosovu je uspjelo sto je izgledalo kao san prije 30 godina, a nisu imali nista, RS ima sve preduvjete i ceka se greska Bosnjaka, a Bosnjaci za scenarij greske navijaju, da se malo vise bavimo svojom drzavom bilo bi nam bolje, Spanci nece priznati Kosovo ni pod prijetnjom atomskim oruzjem, ali oni znaju kako se vodi i pravi drzava, za razliku od nas.
I ko prica o priznanju? Krvoloke stizu aferimi devedesetih, a ti od zrtve (Bosnjaka drveta kako kazes) ocekujes simpatije.
Nek se gone u 3 pizde materine. Navijam za Kosovo punom parom!
-
palermo
#43088 Re: Dešavanja u Srbiji
¸zavrzlama wrote:Tjera nas srbija i dodik da podrzavamo kosovo i albance...svaki dan dodik i vucic guraju prst u oko bosnjacima i bih...danas vucic prica o manjem entitetu kao stpskoj drzavi kao da u tom entitetu ne zive drugi konstutivni narodi...sutra da srbija vrati cijelo kosovo opet bi imali isti odnoz prema bih...ko ih jebe nek ih guze albanci jer su licemjeri koji podtzavaju najveci fasizam u brlogu.MaksprotivMarksa wrote:Podsjetite me, koji je tačno interes Bosne i Hercegovine u priznanju Kosova, čemu podrška velikoalbanskom nacionalizmu, Srbija je jedna nemoćna državica, a sami su sebi krivi i mogu zahvaliti to svojim "velikanima", ali nikada neću moći da razumijem Bošnjake i Bosance koji podržavaju Kosovo konkretno, malo je reći da nam to ne odgovara, a ni ovaj modus operandi Kosovara i upad na Sjever Kosova nije dobar, sličan možemo da zamislimo u BiH, upad policije RS-a na teritorij Federacije (recimo Kanton 10) ili upad FUP-a u RS, tako ljudi počinje rat, a nikada nije na odmet isprobati scenarije.
Naravno, sve ovo danas je dogovoreno zarad dizanja popularnosti Vučiću i stvaranja što šire baze podržavatelja njegovog plana o priznanju Kosova, ja bih i nakon priznanja Srbije ostao suzdržan, zbog naših unutardržavih problema, sve drugo je antibosansko djelovanje.
ovo boldirano je emocionalna reakcija a ne politička.....iznenađuješ me zavrzlama....
mada iskreno rečeno, ni na nekom emocionalnom nivou ne znam baš čime su nas albanci toliko zadužili da bi bezrezervo stali uz njih....
- MaksprotivMarksa
#43089 Re: Dešavanja u Srbiji
Tako, reci mi junace, samo emocija, jebo racionalnost i interes naroda, nije mi zao Srba, platili su za svoju politiku i oni su neutralizirani zauvijek, ali Srbija je po pitanju Kosova ostecena, a rupa u medjuarodnom pravu sa pitanjem Kosova je opasan presedan za citavu planetu, BiH narocito, posebno zbog eventualne kompenzacije.
-
asker
#43090 Re: Dešavanja u Srbiji
Boji se ovna, boji se govna - kad cu zivjet?
Ko ih jebe, samo nek se rokaju, al momacki, ne ovako ko pickice.
Ko ih jebe, samo nek se rokaju, al momacki, ne ovako ko pickice.
- bunk
#43091 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakve kompenzacije?MaksprotivMarksa wrote:Tako, reci mi junace, samo emocija, jebo racionalnost i interes naroda, nije mi zao Srba, platili su za svoju politiku i oni su neutralizirani zauvijek, ali Srbija je po pitanju Kosova ostecena, a rupa u medjuarodnom pravu sa pitanjem Kosova je opasan presedan za citavu planetu, BiH narocito, posebno zbog eventualne kompenzacije.
Ko ce onda i odakle kompenzirati Bosnu i Hercegovinu?
Sandzak,Vojvodina?
Taj novcic ima dvije strane.
Na obje pise NATO,nikad vise 92,nikad.
- Maraschino
#43092 Re: Dešavanja u Srbiji
Meni nije jasno zasto Vucic ne salje vojsku na Kosovo? Nikad jaci i naoruzaniji.
Jaaaaoooo bre sta im rade a mogu im pljunuti preko plota. Bas ih mucki provociraju.
Sace Dodik smisliti nesto da se pokaze kako i Srbi konja za trku imaju.
Jaaaaoooo bre sta im rade a mogu im pljunuti preko plota. Bas ih mucki provociraju.
Sace Dodik smisliti nesto da se pokaze kako i Srbi konja za trku imaju.
- Matzan
#43093 Re: Dešavanja u Srbiji
horkesh wrote:Nakon što sam dva puta morao pročitati tekst da nađem informaciju o tom policajcu koji nije izdržao "šiptarsku torturu", konačno uočim relevantni dio:NIJE IZDRŽAO TORTURU ŠIPTARSKIH JEDINICA ROSU! Bivši pripadnik srpske policije UMRO u Leposaviću!
https://www.alo.rs/kosovsko-pitanje/biv ... 31785/vest
Ova današnja propagandna mašinerija je, mislim, nadmašila i Miloševićevu.Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povređenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar, rekao je Elek i dodao da su dobili informaciju i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posledica srčanog udara kada je čuo za događaje.
Eno i neka baba u Prokuplju, Bog da joj dusu prosti.
Last edited by Matzan on 28/05/2019 19:29, edited 1 time in total.
-
palermo
#43094 Re: Dešavanja u Srbiji
Ukradoh dio posta sa one teme o Kosovu
I kokice u ruke.....BiH je duboko zabrinuti zbog nedavnih desavanja i nadamo se da ce sve strane u sto hitnijem roku da smire situaciju i nastave sa pregovorima
- ovo_malo_duse
#43095 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad troll lupne i ostane ziv. Sipa hapsi od Prijedora do Trebinja niko nije prstom mrdnuo.MaksprotivMarksa wrote:
Da znas nesto znao bi i da ROSA nikada nije usla na sjever, ovo je bukvalno scenario za pocetak rata u BiH.
O kavom ba ratu vi pricate.
Kuhaju ih sipci ko zabu. Navikavaju na ustavni poredak.
- Maraschino
#43096 Re: Dešavanja u Srbiji
Gore je ovo sto im Vucic cini 2 dana nego ovo na Kosovu.Matzan wrote:
Eno i neka baba u Prokuplju, Bog da joj dusu prosti.
- Mali_Vuk
#43097 Re: Dešavanja u Srbiji
A kralj patetike ne propušta da spomene BiH.
A priča o BiH im je samo anestetik, pilula uz čiju pomoć će onako lagano omamljeni lakše preboljeti gubitak Kosova.
I kad se to jednom ozvaniči, tek im onda slijedi otvoreno lansiranje punog odjeba od BiH. Krug će biti zatvoren.
Naravno, moguće i da griješim. Možda se i dozvoli neko krvoproliće ovdje, ali ipak mislim da je ona prva varijanta bliža istini.
A priča o BiH im je samo anestetik, pilula uz čiju pomoć će onako lagano omamljeni lakše preboljeti gubitak Kosova.
I kad se to jednom ozvaniči, tek im onda slijedi otvoreno lansiranje punog odjeba od BiH. Krug će biti zatvoren.
Naravno, moguće i da griješim. Možda se i dozvoli neko krvoproliće ovdje, ali ipak mislim da je ona prva varijanta bliža istini.
-
zavrzlama
#43098 Re: Dešavanja u Srbiji
MaksprotivMarksa wrote:Ja ne izjednacavam Kosovo i BiH nego Kosovo i RS, Kosovu je uspjelo sto je izgledalo kao san prije 30 godina, a nisu imali nista, RS ima sve preduvjete i ceka se greska Bosnjaka, a Bosnjaci za scenarij greske navijaju, da se malo vise bavimo svojom drzavom bilo bi nam bolje, Spanci nece priznati Kosovo ni pod prijetnjom atomskim oruzjem, ali oni znaju kako se vodi i pravi drzava, za razliku od nas.
Nece bosnjaci napravit tu glupost..zato je zaduzena Rahat Patnja..bas ona koja tjera bosnomrzce da oni naprave pogresan korak i od gptova nsprave veresiju..
Brlog i kosovo imaju samo jednu dodirnu tacku..brlog je napravio genocid a kosovo izbjeglo isti ..tako da mani salonskog izjednacavanja zrtvi i zlocinaca..
- GandalfSivi
#43099 Re: Dešavanja u Srbiji
Cuj osteceni. Pa nisu ga izgubili u kafani na partiji pokera, nego zbog jos jednog pokusaja genociada, hiljada pobijenih, milion protjeranih, hladnjaca pa Srbiji itd itd...MaksprotivMarksa wrote:Tako, reci mi junace, samo emocija, jebo racionalnost i interes naroda, nije mi zao Srba, platili su za svoju politiku i oni su neutralizirani zauvijek, ali Srbija je po pitanju Kosova ostecena, a rupa u medjuarodnom pravu sa pitanjem Kosova je opasan presedan za citavu planetu, BiH narocito, posebno zbog eventualne kompenzacije.
Smijesna prica svega mi.
Nego da se vratimo avionu, ovo je super, moze cijelu Srbiju za 20 min ukrug preletjeti, a da se greskom zajebe i preleti kakvu granicu (recimo dole CG), bilo bi iskakanja iz aviona brze nego sto je i poletio...
- bunk
#43100 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne bi imo kad povuc rucicu ..GandalfSivi wrote:Cuj osteceni. Pa nisu ga izgubili u kafani na partiji pokera, nego zbog jos jednog pokusaja genociada, hiljada pobijenih, milion protjeranih, hladnjaca pa Srbiji itd itd...MaksprotivMarksa wrote:Tako, reci mi junace, samo emocija, jebo racionalnost i interes naroda, nije mi zao Srba, platili su za svoju politiku i oni su neutralizirani zauvijek, ali Srbija je po pitanju Kosova ostecena, a rupa u medjuarodnom pravu sa pitanjem Kosova je opasan presedan za citavu planetu, BiH narocito, posebno zbog eventualne kompenzacije.
Smijesna prica svega mi.
Nego da se vratimo avionu, ovo je super, moze cijelu Srbiju za 20 min ukrug preletjeti, a da se greskom zajebe i preleti kakvu granicu (recimo dole CG), bilo bi iskakanja iz aviona brze nego sto je i poletio...