Svakako nam je kad-tad mrijet, pa da se manje patimo i manje poreza platimo. Bolje prije nego kasnije. Asteroid je fino ekolosko rjesenje.pemanapemani wrote:Ne volim većinu ljudi, ali dok ima bar još jedan normalan čovjek ne mogu reći da ne volim ljude ovdje u BiH.drugi profil wrote:Konstitutivni su u meni ubili svaku ljubav za ovu jadnu zemlju. Volim ja ove rijeke i jezera, planine i vrleti, ali ove ljude ovdje - više ne volim.pemanapemani wrote:
Neka te bolan, gdje ćeš. Možda nekad ponovo zatrebamo da nas pokazuju, pa će opet red optuživanja kako smo ubačeni element koji razjedinjuje Bošnjake, pa onda opet potreba i tako u krug.
Nećeš vjerovati, ja i danas mogu uzeti hrvatsku putovnicu, ali mi ne pada na pamet.
Znam da je glupo i da se jednom živi, a život leti, ali Bosnu u meni niko ne može ubiti i osjećao bih se kao da izdajem sebe kada bih uzeo hrvatsku putovnicu.
Nebitno kojim slovom sebe označavaju.
Da ima pravde asteroid bi zaždio posred Balkana. Neka mene u glavu spuca.
To je i cilj ovih fašista i kriminalaca - ubjediti ljude da mrze Bosnu i vole isključivo svoj narod.
Neki to rade krkanski i direktno, a drugi hinjski indirektno.
SDP
- drug_profi
#43026 Re: SDP
- Banksy
#43027 Re: SDP
Tekst je relativizacija hercegovačke destrukcije kroz propitivanje tobožnjeg ''(pseudo)građanstva'' Naše stranke, i to na način kako to čine Plenković i Kolinda kad kažu da osuđuju ''i fašizam i komunizam i sve totalitarne režime''.statixx wrote:
Samo da im Pedja ne upadne u istu zamku.![]()
http://ivanlovrenovic.com/2017/02/neven ... hrvatstvo/
Kako komentirati onoga koji u isti koš stavlja Božu Ljubića i Peđu Kojovića, jer oba djeluju: ''dezintegrirajuće, proizvodeći političke krize i produbljujući međunacionalne podjele. Ljubićevo zazivanje novih etnoteritorijalnih aranžmana u BiH i Kojovićevo zazivanje građanske BiH samo su dvije strane iste kovanice''?
Nikako, najbolje.
-
statixx
#43028 Re: SDP
Slazem se, zato i kazem da ne upadne u zamku, jer pametnije im je nastaviti sa konkretnim inicijativama od kojih svaki gradjanin moze imati koristi, a izbjegavati teren na kojem etnokrate suvereno vladaju.Banksy wrote:Tekst je relativizacija hercegovačke destrukcije kroz propitivanje tobožnjeg ''(pseudo)građanstva'' Naše stranke, i to na način kako to čine Plenković i Kolinda kad kažu da osuđuju ''i fašizam i komunizam i sve totalitarne režime''.statixx wrote:
Samo da im Pedja ne upadne u istu zamku.![]()
http://ivanlovrenovic.com/2017/02/neven ... hrvatstvo/
Kako komentirati onoga koji u isti koš stavlja Božu Ljubića i Peđu Kojovića, jer oba djeluju: ''dezintegrirajuće, proizvodeći političke krize i produbljujući međunacionalne podjele. Ljubićevo zazivanje novih etnoteritorijalnih aranžmana u BiH i Kojovićevo zazivanje građanske BiH samo su dvije strane iste kovanice''?
Nikako, najbolje.
- madner
#43029 Re: SDP
Svaka stranka mora imati jasan stav oko tih pitanja, bar ako misli biti pozicija.
- JThomas
#43030 Re: SDP
to je ta osuda.

-
Novak20
#43031 Re: SDP
Vidim, jednostavno, samo katastrofalne rezultate vlasti u periodu 1995 - 2017. A konzistentno je traženje izgovora za njih.Obi Wan Bosnian wrote:Nisam ja nikakav SDA-ovac. Isto bih branio i SDP da je SDP na vlasti i da ga se napada za ono za šta nije kriv.Novak20 wrote:Obi Wan Bosnian wrote:BiH je država svih njenih građana bez obzira kako se etnički izjašnjavaju. Podjela po etničkom principu nije prihvatljiva. Sve što vodi takvoj podjeli nije prihvatljivo.![]()
I ti to kao SDA-ovac treba da kažeš na SDP temi. Što ste onda uvijek u koaliciji sa HDZ-om ? Pa tvoj ideolog potpisa ovaj Ustav koji govori suprotno.
I naravno da ću braniti i Aliju što je potpisao Dayton jer druga mogućnost nije postojala. Koalicija sa HDZ-om je isto tako jedino rješenje za ovaj mandat 2014-2018 jer HDZ ima kontrolu nad hrvatskim klubom doma naroda. Da probosanske stranke imaju 5-6 ruku u hrvatskom klubu doma naroda mogla bi se vlast formirati bez HDZ-a kao što se formirala za mandat 2010-2014 jer tada HDZ nije imao dovoljno ruku u domu naroda.
Vidiš, jednostavno i konzistentno.
- Capsicum
#43032 Re: SDP
Nekakav opozicioni blok ce se morati formirati prije izbora 2018 ako se misli sa vlasti skinuti SDA-HDZ koalicija i njihovi sateliti. Mislim da je vec vrijeme da se to formira, da se usaglasi dobro nacin djelovanja. E sad, prirodno bi bilo da u tom bloku budu SDP, DF i GS, s tim da ce vjerovatno doci do ujedinjenja SDP i DF, jer je DF prakticno u raspadu. Dobro bi bilo da u takvom bloku odredjeno ucesce uzme i NS, mada nije neophodno. Otprilike su svoj stav o tome vec dali samim neucestvovanjem, odnosno nepodrzavanjem Jahorinske deklaracije. Licno mislim da bi oni sami imali vece koristi od ucesca u takvom bloku, ali vrijeme ce pokazati... Snazan lijevi blok bi mogao biti dobra prica za glasace koji vec dugo apstiniraju i to dobrim dijelom bas zbog te razjedninjenosti opozicije. Ovim bi izgubili vecinu opravdanja zasto ne izaci na izbore.
U ovim lijevim strankama ima pametnih ljudi, znaju sta znaci prevariti glasace, pogotovo one koji i zadnju nadu polazu u njih. Vec smo vidjeli u bliskoj proslosti sta se desi vec na prvim narednim izborima. Dakle, na njima lezi tesko breme odgovornosti i ako misle da ljevica opstane u ovoj drzavi, onda moraju da prestanu sa bilo kakvim oblicima saradnje sa nacionalistima. Bilo kakva forma neprirodne koalicije sa njima je siguran recept za propast. Takodje, u slucaju uspjeha na izborima, ako bi se odmah krenulo sa podjelom fotelja podobnima, namjestanjem tendera i sl, slijedi im identicna sudbina. Dakle eventualna pobjeda na izborima ne smije biti jedini i vrhunski cilj, jer treba biti svjestan da se nacionalisticka banda toliko infiltrirala u sve pore drustva i da ce koristiti svaku priliku da miniraju sve sto sto bi radili. Dovoljan je samo jedan pogresan korak... Pobjedom na izborima samo dobijate priliku za bolju i kvalitetniju kampanju za sljedece izbore.
U ovim lijevim strankama ima pametnih ljudi, znaju sta znaci prevariti glasace, pogotovo one koji i zadnju nadu polazu u njih. Vec smo vidjeli u bliskoj proslosti sta se desi vec na prvim narednim izborima. Dakle, na njima lezi tesko breme odgovornosti i ako misle da ljevica opstane u ovoj drzavi, onda moraju da prestanu sa bilo kakvim oblicima saradnje sa nacionalistima. Bilo kakva forma neprirodne koalicije sa njima je siguran recept za propast. Takodje, u slucaju uspjeha na izborima, ako bi se odmah krenulo sa podjelom fotelja podobnima, namjestanjem tendera i sl, slijedi im identicna sudbina. Dakle eventualna pobjeda na izborima ne smije biti jedini i vrhunski cilj, jer treba biti svjestan da se nacionalisticka banda toliko infiltrirala u sve pore drustva i da ce koristiti svaku priliku da miniraju sve sto sto bi radili. Dovoljan je samo jedan pogresan korak... Pobjedom na izborima samo dobijate priliku za bolju i kvalitetniju kampanju za sljedece izbore.
- Banksy
#43033 Re: SDP
Nije to baš zamka, a nije ni važna ni relevantna, ako ti je pripremaju ovi iznad i ako je grade ovakvim konstrukcijama.statixx wrote:
Slazem se, zato i kazem da ne upadne u zamku, jer pametnije im je nastaviti sa konkretnim inicijativama od kojih svaki gradjanin moze imati koristi, a izbjegavati teren na kojem etnokrate suvereno vladaju.
Stavovi oko osnovnih ''patriotskih'' stvari se moraju imati, ali ne očekujem da stranke ljevice (ljevicom ih zovem jer mi je jednostavnije) grade kampanju na turbopatriotizmu. Prvo, meni, kao glasaču, 20 god nakon rata, on nije primaran, zanimaju me druge stvari, drugo, već imamo veterane patriotizma koji će ih pojesti za doručak, tako da je to unaprijed izgubljena bitka, i za njih i za nas.
Razumijem da je jednostavnije bildati patriotizam nego osmisliti i predstaviti nove ideje za omladinu, nezaposlene, ugrožene, manjine, baviti se ekonomijom, zdravstvom, socijalom, razumijem i da su, trenutno, intelektualno deficitarni, ali ''rezolucija'' i sl, je zaista bacanje vremena i energije, a s izvjesno negativnim učinkom. SDA fanove ne mogu dobiti, mene, kao potencijalnog glasača, mogu izgubiti.
Milanovićeva turbopatriot avantura, od koje se tamošnji SDP, s vrlo lošim prognozama, još uvijek opravlja, je vrlo vrijedna i poučna lekcija. Valjalo bi je dobro proučiti.
-
Novak20
#43034 Re: SDP
Capsicum wrote:Nekakav opozicioni blok ce se morati formirati prije izbora 2018 ako se misli sa vlasti skinuti SDA-HDZ koalicija i njihovi sateliti. Mislim da je vec vrijeme da se to formira, da se usaglasi dobro nacin djelovanja. E sad, prirodno bi bilo da u tom bloku budu SDP, DF i GS, s tim da ce vjerovatno doci do ujedinjenja SDP i DF, jer je DF prakticno u raspadu. Dobro bi bilo da u takvom bloku odredjeno ucesce uzme i NS, mada nije neophodno. Otprilike su svoj stav o tome vec dali samim neucestvovanjem, odnosno nepodrzavanjem Jahorinske deklaracije. Licno mislim da bi oni sami imali vece koristi od ucesca u takvom bloku, ali vrijeme ce pokazati... Snazan lijevi blok bi mogao biti dobra prica za glasace koji vec dugo apstiniraju i to dobrim dijelom bas zbog te razjedninjenosti opozicije. Ovim bi izgubili vecinu opravdanja zasto ne izaci na izbore.
-
Obi Wan Bosnian
#43035 Re: SDP
I ja vidim katastrofalne rezultate i kritikujem za ono za šta se može kritikovati:Novak20 wrote: Vidim, jednostavno, samo katastrofalne rezultate vlasti u periodu 1995 - 2017. A konzistentno je traženje izgovora za njih.
-kriminal
-korupcija
-nepotizam
-nerad
ali kada ih se napada za ono što ili ne rade (da dijele zemlju u dogovoru sa HDZ-om npr) ili ne mogu spriječiti (poraz na izborima u Srebrenici npr) onda ukazujem da su to besmisleni napadi. Ako pažljivo pogledaš vidjet ćeš da ja SDA i Bakira branim samo u takvim slučajevima. Evo konkretno šta mi pada na pamet da sam branio:
-Paranoja da Sebija uništava zdravstveni sistem
-Paranoja da Konaković namjerno zatvara vodu
-Paranoja da će SDA podjeliti Federaciju sa HDZ-om
-Površno gledanje da je SDA kriva za sve što nas je snašlo
-Ubleha da bi bilo bolje da nema SDA
i slično. A što se tiče kriminala, korupcije, nepotizma, nerada, itd nikada nisam sporio i treba ih napadati zbog toga.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#43036 Re: SDP
Sta lazem?pemanapemani wrote:Zato ćeš iz protesta glasati za SDA, a inače nikad ne bi glasala.KatarinaKosaca wrote:Sta, opet crveni kmeri odlucili zauzeti mi mistarstva, pa i na forumu pokrenuli staru ekipu? U Banovice onaj ko napise da su cetnici drzali grad u opsadi, a ne Alija!![]()
Ako može jedan citat gdje je neko od forumaša koji simpatišu ili su članovi SDP-a napisao da je Alija držao Sarajevo u okruženju, a ne četnici?
I ko je to ikad banovan na ovom forumu kada je napisao da su četnici držali grad u opsadi i općenito izvršili agresiju na BiH?
Na stranu ljigava i šupačka politika SDP-a, ali ti si u najmanju ruku zlonamjerna i ne govoriš istinu, odnosno, jebi ga, lažeš.
-
statixx
#43037 Re: SDP
Banksy wrote:Nije to baš zamka, a nije ni važna ni relevantna, ako ti je pripremaju ovi iznad i ako je grade ovakvim konstrukcijama.statixx wrote:
Slazem se, zato i kazem da ne upadne u zamku, jer pametnije im je nastaviti sa konkretnim inicijativama od kojih svaki gradjanin moze imati koristi, a izbjegavati teren na kojem etnokrate suvereno vladaju.
Stavovi oko osnovnih ''patriotskih'' stvari se moraju imati, ali ne očekujem da stranke ljevice (ljevicom ih zovem jer mi je jednostavnije) grade kampanju na turbopatriotizmu. Prvo, meni, kao glasaču, 20 god nakon rata, on nije primaran, zanimaju me druge stvari, drugo, već imamo veterane patriotizma koji će ih pojesti za doručak, tako da je to unaprijed izgubljena bitka, i za njih i za nas.
Razumijem da je jednostavnije bildati patriotizam nego osmisliti i predstaviti nove ideje za omladinu, nezaposlene, ugrožene, manjine, baviti se ekonomijom, zdravstvom, socijalom, razumijem i da su, trenutno, intelektualno deficitarni, ali ''rezolucija'' i sl, je zaista bacanje vremena i energije, a s izvjesno negativnim učinkom. SDA fanove ne mogu dobiti, mene, kao potencijalnog glasača, mogu izgubiti.
Milanovićeva turbopatriot avantura, od koje se tamošnji SDP, s vrlo lošim prognozama, još uvijek opravlja, je vrlo vrijedna i poučna lekcija. Valjalo bi je dobro proučiti.
Moj glas ce otici njima, sve vise vjerujem u to, ali ne zato sto gajim iluzije o gradjanskoj BiH, vec sto mislim da imaju postene ljude, kvalitetne ideje i rjesenja, energiju i optimizam da ova zemlja moze bolje, i sto je najvaznije djeluju kao da zaista vjeruju u to.
- GeeTnT
#43038 Re: SDP
Ne gaji iluzije jer sve su prilike da ce BiH postati prva "vikend drzava" na planeti...
- drug_profi
#43039 Re: SDP
Nista se ne moze promijeniti u paradigmi ako SDP posalje SDA na klupu.
Jer ce opet kako god da budu radili, SDA na nekompatriotskom spinu da dobije naredne izbore posto su ljudi ovdje generalno nezadovoljni i bice ih lako ubijediti da je SDP kriv za to.
Ono sto slijedi je vlast SDA koja ce vjerovatno biti malo bolja jer ce biti prodrmana, prociscena, ali i dalje korumpirana i zlocinacka u biti.
Najvaznije je ono sto ce slijediti poslije toga.
Hoće li se toj SDA halaliti što je takva pa je nagraditi sa dva-tri uzastopna mandata, ili je opet promijeniti je ce po logici stvari i SDP morati biti bolji, procisceniji itd.
Jer, jedini lijek za ovu našu baru je da se digne mulj sa dna i da ga bujice isperu. Svaki izbori moraju biti smjena vlasti. Za 20 godina imaćemo pristojnu vlast koja rjesava probleme, a ne izmislja nove.
Jer ce opet kako god da budu radili, SDA na nekompatriotskom spinu da dobije naredne izbore posto su ljudi ovdje generalno nezadovoljni i bice ih lako ubijediti da je SDP kriv za to.
Ono sto slijedi je vlast SDA koja ce vjerovatno biti malo bolja jer ce biti prodrmana, prociscena, ali i dalje korumpirana i zlocinacka u biti.
Hoće li se toj SDA halaliti što je takva pa je nagraditi sa dva-tri uzastopna mandata, ili je opet promijeniti je ce po logici stvari i SDP morati biti bolji, procisceniji itd.
Jer, jedini lijek za ovu našu baru je da se digne mulj sa dna i da ga bujice isperu. Svaki izbori moraju biti smjena vlasti. Za 20 godina imaćemo pristojnu vlast koja rjesava probleme, a ne izmislja nove.
-
putokaz1
#43040 Re: SDP
Treba bit Realana SDA je zlo a SDP se nije pokazao:Nikšićev brat=Sebija,SDP ignorisanjem HDZ kao pobjednika stvara krizu u FBIH,...Obi Wan Bosnian wrote:I ja vidim katastrofalne rezultate i kritikujem za ono za šta se može kritikovati:Novak20 wrote: Vidim, jednostavno, samo katastrofalne rezultate vlasti u periodu 1995 - 2017. A konzistentno je traženje izgovora za njih.
-kriminal
-korupcija
-nepotizam
-nerad
ali kada ih se napada za ono što ili ne rade (da dijele zemlju u dogovoru sa HDZ-om npr) ili ne mogu spriječiti (poraz na izborima u Srebrenici npr) onda ukazujem da su to besmisleni napadi. Ako pažljivo pogledaš vidjet ćeš da ja SDA i Bakira branim samo u takvim slučajevima. Evo konkretno šta mi pada na pamet da sam branio:
-Paranoja da Sebija uništava zdravstveni sistem=nepotizam,šta će ona tu Pobogu
-Paranoja da Konaković namjerno zatvara vodu,-Sve je moguće
-Paranoja da će SDA podjeliti Federaciju sa HDZ-om=već su podijelii BH s Ostalima,tako da SDA ima za cilj stvaranje HB i ID u BH
-Površno gledanje da je SDA kriva za sve što nas je snašlo=Za uništanu privredu jest,za nepostajanje pravne države jest,za sporo približavanje EU jest
-Ubleha da bi bilo bolje da nema SDA=Bi bilo bolje mnogo bolje,manje kriminala
i slično. A što se tiče kriminala, korupcije, nepotizma, nerada, itd nikada nisam sporio i treba ih napadati zbog toga.
-
putokaz1
#43041 Re: SDP
kao u TLN!drugi profil wrote:Nista se ne moze promijeniti u paradigmi ako SDP posalje SDA na klupu.
- JThomas
#43042 Re: SDP
da ljudi tako glasaju, za pet ciklusa bi imao bar donekle normalnu vlast, makar u tom procesu pogriješio svih pet puta. a dok god je neko pretplaćen (budžetskim parama) na volju naroda, nećeš je imati. jer se greške ne kažnjavaju.
-
pemanapemani
#43043 Re: SDP
Niti sam član SDP-a, niti sam trenutni simpatizer, a ti misli šta hoćeš.KatarinaKosaca wrote:Sta lazem?pemanapemani wrote:Zato ćeš iz protesta glasati za SDA, a inače nikad ne bi glasala.KatarinaKosaca wrote:Sta, opet crveni kmeri odlucili zauzeti mi mistarstva, pa i na forumu pokrenuli staru ekipu? U Banovice onaj ko napise da su cetnici drzali grad u opsadi, a ne Alija!![]()
Ako može jedan citat gdje je neko od forumaša koji simpatišu ili su članovi SDP-a napisao da je Alija držao Sarajevo u okruženju, a ne četnici?
I ko je to ikad banovan na ovom forumu kada je napisao da su četnici držali grad u opsadi i općenito izvršili agresiju na BiH?
Na stranu ljigava i šupačka politika SDP-a, ali ti si u najmanju ruku zlonamjerna i ne govoriš istinu, odnosno, jebi ga, lažeš.Vidim pripreme su vam vrele, ali pbijedicete u q...u. Ne, SDA ni uz inat niti ikako glasam. Smislite novi spin,
Lažeš da su ljudi banovani sa foruma jer su se protivili tezi koju su postavljali navodni SDP bojovnici na forumu. Teza glasi da je Alija držao Sarajevo u okruženju, a ne četnici.
Samo se ljudi bez argumenata koriste različite kolektivitete kako bi opravdali vlastitu manipulaciju ili laž. Tako ti navodiš "pripreme su vam vrele, pobjedićete u q..., itd.
Isto tako, ljudi koji manipulišu i lažu mogu staviti u istu ravan nekoliko medijskih kuća, dnevne novine, sedmičnike, mjesečnike i portale u ravan sa klix forumom, te predstaviti taj isti forum kao neki vrlo bitan faktor koji kroji javno mišljenje kao svi ostali mediji zajedno.
Tako forum klixa ispade relevantniji i utjecajniji od Avaza, SB, Faktora, Stava, FTV..., zajedno.
- KatarinaKosaca
#43044 Re: SDP
Znam sto sam bila u banovicima mjesec, sad. Zato, samo ti LAZES..ionako nemam namjeru pisati na ovom forumu, samo da izadju na povrsinu ovi sto «Ja nisam SDP ALI....»
Uzivajte u svojim lazima..
-
statixx
#43045 Re: SDP
Cak i kaznjavanje na izborima nije garancija, dok se ne obezbijedi nezavisno pravosudje.drugi profil wrote:Nista se ne moze promijeniti u paradigmi ako SDP posalje SDA na klupu.
-
pemanapemani
#43046 Re: SDP
Samo argumentovano.KatarinaKosaca wrote:Znam sto sam bila u banovicima mjesec, sad. Zato, samo ti LAZES..ionako nemam namjeru pisati na ovom forumu, samo da izadju na povrsinu ovi sto «Ja nisam SDP ALI....»Uzivajte u svojim lazima..
Pokaži svoj post zbog kojeg si otišla u banoviće i riješen problem.
Do tada, jednostavno lažeš i manipulišeš.
- KatarinaKosaca
#43047 Re: SDP
da, da, lazem. Samo vi koji niste SDP, ALI, e, vi govorite istinupemanapemani wrote:Samo argumentovano.KatarinaKosaca wrote:Znam sto sam bila u banovicima mjesec, sad. Zato, samo ti LAZES..ionako nemam namjeru pisati na ovom forumu, samo da izadju na povrsinu ovi sto «Ja nisam SDP ALI....»Uzivajte u svojim lazima..
Last edited by KatarinaKosaca on 22/03/2017 15:03, edited 1 time in total.
- drug_profi
#43048 Re: SDP
Pa za pretpostaviti je da ce u istom procesu i pravosudje da evoluira jer ce novi progoniti stare.statixx wrote:Cak i kaznjavanje na izborima nije garancija, dok se ne obezbijedi nezavisno pravosudje.drugi profil wrote:Nista se ne moze promijeniti u paradigmi ako SDP posalje SDA na klupu.
-
putokaz1
#43049 Re: SDP
JA NISAM SDP ALI:
-Možda ću za njih glasat
-Prihvatam tezu manje su Zlo od SDA
-Razlika je samo u jednom slovu A-P
-NS bi bila bolje rješenje ali nemaju Kvantitet-raširenost
-SDP u mojoj lokalnoj sredini se poboljšava i sve manje liči na SDA i sve više liči na NS-tj na modernu lijevo centar stranku
-SDP u mojoj sredini je ranije kao opozicija uzimao dio kolača i time održavao SDA na vlasti
-Ne slažem se s odabirom Brata od Nikšića na funkciju
-Mislim da je predsjednik SDP ,lošiji dio Tima
-Ne vjerujem u pobjedu SDP 2018
-Ne vjerujem ni u ujedinjenu ljevicu ili ujedinjenu opoziociju(volio bih da mogu postojati 2018)ali previše se razlikuju stavovi te manje stranke rade za SDA
-SDA je težak problem ,teško za poraziti
-HDZ nije jedini problem u FBIH
-Stvaranjem eventualne vlasti u Kantonima:TK ,KS,BPK,ZDK,USK,SDP može pokazati novi način rada ,te djela
-Dabi imali vlast bez SDA mora bit ekstra dobar rezultat SDP te da manje stranke promjene stav i uđu u koaliciju s SDP
Možda ću glasat za SDP-MOŽDA
-Možda ću za njih glasat
-Prihvatam tezu manje su Zlo od SDA
-Razlika je samo u jednom slovu A-P
-NS bi bila bolje rješenje ali nemaju Kvantitet-raširenost
-SDP u mojoj lokalnoj sredini se poboljšava i sve manje liči na SDA i sve više liči na NS-tj na modernu lijevo centar stranku
-SDP u mojoj sredini je ranije kao opozicija uzimao dio kolača i time održavao SDA na vlasti
-Ne slažem se s odabirom Brata od Nikšića na funkciju
-Mislim da je predsjednik SDP ,lošiji dio Tima
-Ne vjerujem u pobjedu SDP 2018
-Ne vjerujem ni u ujedinjenu ljevicu ili ujedinjenu opoziociju(volio bih da mogu postojati 2018)ali previše se razlikuju stavovi te manje stranke rade za SDA
-SDA je težak problem ,teško za poraziti
-HDZ nije jedini problem u FBIH
-Stvaranjem eventualne vlasti u Kantonima:TK ,KS,BPK,ZDK,USK,SDP može pokazati novi način rada ,te djela
-Dabi imali vlast bez SDA mora bit ekstra dobar rezultat SDP te da manje stranke promjene stav i uđu u koaliciju s SDP
Možda ću glasat za SDP-MOŽDA
-
pemanapemani
#43050 Re: SDP
Jebo ga ti, dva klika te dijele da argumentovano pokažeš kako ne lažeš i da je moja malenkost šupak koji te bezveze optužuje.KatarinaKosaca wrote:da, da, lazem. Samo vi koji niste SDP, ALI, e, vi govorite istinupemanapemani wrote:Samo argumentovano.KatarinaKosaca wrote:Znam sto sam bila u banovicima mjesec, sad. Zato, samo ti LAZES..ionako nemam namjeru pisati na ovom forumu, samo da izadju na povrsinu ovi sto «Ja nisam SDP ALI....»Uzivajte u svojim lazima..
Više vremena ti je trebalo da otipkaš zadnji post, nego da fino kopiraš postove SDP bojovnika koji brane četnike i lažno optužuju Aliju, te svoj post u kojem braniš istinu i završavaš mjesec dana u banovićima.