Sirija

Locked
Co0l

#43026 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
I klanjaju,kazes :shock:
Cak i lica maskiraju iz straha da im rezim ne naudi familiji pod njihovom kontrolom :shock:
E sad je jasno,banda teroristicka!
Zajebavam te malo....

Posto je JAA prisutan pretezno tamo gdje su Arapi vecina, moguce je da su se angazovali kako bi opstali u tim krajevima i kako bi imali buducnost nakon okoncanja rata.

Nadam se da nisu izdajnici!
Uz FSA su,znaci da nisu izdajnici.
Challenger__

#43027 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:Jedva cekam da proljece stigne u tursku i saudiju
Vrlo zanimljiv twitt vrlo odmjerenog dr. Ahmed Al-Isse iz Damaska:

Image
The #Yemenis and Most #Arabs: The House of #Saud is the House of #Yahud
:arrow: LINK
Co0l

#43028 Re: Sirija

Post by Co0l »

Novak20 wrote:
Pa ako su to razlozi zašto se ove pobunjeničke grupe krve međusobom i to pod prijetnjom jačeg i zajedničkog protivnika onda nemam riječi.
Naravno da to nije razlog,to je vise bio povod a od razloga se spominje 50-tak nerazjasnjenih ubistava valjda Arapa na teritoriji pod kontrolom Kurda.
Kikibombona

#43029 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Jabhat al Akrad

Kamp za obuku

Valjda himna grupe :D

Isti lik je objavio jos kamaru video zapisa JAA, pa koga zanima...
Co0l

#43030 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:Jedva cekam da proljece stigne u tursku i saudiju
Vrlo zanimljiv twitt vrlo odmjerenog dr. Ahmed Al-Isse iz Damaska:

Image
The #Yemenis and Most #Arabs: The House of #Saud is the House of #Yahud
:arrow: LINK
Tako otprilike i vecina islamistickih teroristickih grupa rezonuje.

Btw,walterova zelja da se tragedije poput sirijske sa stotinama hiljada nevinih zrtava dogode i u drugim zemljama jeste legitimna ali nije nimalo lijepa.
DuckZz

#43031 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Zašto mislim da je dosta ljudi sa ovog foruma Srpske nacionalnosti, bez uvrede, onako kad pratim neke diskusije primijetim poznate upotrebe "logike" i "jednostavnog objašnjenja"
Co0l

#43032 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Jabhat al Akrad

Kamp za obuku

Valjda himna grupe :D

Isti lik je objavio jos kamaru video zapisa JAA, pa koga zanima...
E ovo su pravi Kurdi :thumbup:
Co0l

#43033 Re: Sirija

Post by Co0l »

DuckZz wrote:Zašto mislim da je dosta ljudi sa ovog foruma Srpske nacionalnosti, bez uvrede, onako kad pratim neke diskusije primijetim poznate upotrebe "logike" i "jednostavnog objašnjenja"
Uh,uh,ovo etnicko profiliranje ti malo tukne na sovinizam.Protestvujem!
Challenger__

#43034 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Tako otprilike i vecina islamistickih teroristickih grupa rezonuje.
Notorna glupost. 1. Čestitatju Izraelu dan nezavisnosti, 2. sarađuju sa IDF-om ili 3. ne ispaljuju ni metka na izraelsku vojsku dok istovremeno ratuju sa vojskama arapskih država.

Islamizam i cionizam su brat i sestra, dva oka u glavi, nokat i prst.

______

Pišeš gluposti kao i uvijek.
insomnia78

#43035 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:
Opetja033 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Kurdi iz eš-Šejh Maksuda odazvali se zahtjevima opozicije i prihvatili predaju osumnjičenih
+ da ce borci FSA imati neometan pristup Sejh Maksudu, kao da je pod kontrolom njihovih jedinica.

Sutra ce se valjda znati i svi detalji.
Picici kurdski,prepali se. :D
Nije tacno
+plus sto ce ako se nastave zajebavati sa kurdskom nejaci doci peshmerge i natjerati ih da pojedu zahtjeve
Co0l

#43036 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Notorna glupost. 1. Čestitatju Izraelu dan nezavisnosti, 2. sarađuju sa IDF-om ili 3. ne ispaljuju ni metka dok istovremeno ratuju sa arapskim vojskama.

______

Ne bih da ulazim u tacnost toga cestitanja ali u danasnje vrijeme sam jos jednom frapiran slabim poznavanjem engleskog jezika jednog ''geopolitickog analiticara''.U clanku koji citiras,tj.u njegovm naslovu,jer poslije njega nisam tekst ni citao, fino pise da se radi o umjerenim pobunjenicima a ja jasno napisao da islamisticke teroristicke grupe imaju slicno misljenje o dvoru Sauda.

Edit:Da ne ispadne da vrijedjam :D
Challenger__

#43037 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Moj engleski je perfektan a sa logikom sam na ti za razliku od tebe. Da, islamisti i cionisti su braća i saveznici, od Sinaja preko Golana do Anakare, od Rijada do Dohe.

______
DuckZz

#43038 Re: Sirija

Post by DuckZz »

.
Last edited by DuckZz on 04/05/2015 00:18, edited 1 time in total.
DuckZz

#43039 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:
Notorna glupost. 1. Čestitatju Izraelu dan nezavisnosti, 2. sarađuju sa IDF-om ili 3. ne ispaljuju ni metka na izraelsku vojsku dok istovremeno ratuju sa vojskama arapskih država.

______

Sve više i više mislim da si ti Cheli neka maloljetna osoba koja voli da u raji prica kako je na netu našao tajne i odnose svega i svacega. Barem je tako kod mene bilo u osnovnoj školi, raja se nafurala, sad ne znam da se iko pegla oko tih stvari ...

Prvi link ti je izmišljena osoba, pro-vladini trollovi na twitteru pisali baljezgarije i tako vijest završila na stranicama tipa liveleaks, gdje se otvoreno piše o uništavanju muslimana opcenito o svemu što je tabu tema normalnim osobama, pa dalje na stranicama cija domena završana na "everythingAboutZionist.org" i tipa stranica ... dalje se vijest prosljedila na malo veće sajtove, i tako od par recenica nastao cijeli artikal koji nema veze sa temom već 90% stvari "opcenito" i ubacene dvije recenice o tom liku
insomnia78

#43040 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
Notorna glupost. 1. Čestitatju Izraelu dan nezavisnosti, 2. sarađuju sa IDF-om ili 3. ne ispaljuju ni metka dok istovremeno ratuju sa arapskim vojskama.

______

Ne bih da ulazim u tacnost toga cestitanja ali u danasnje vrijeme sam jos jednom frapiran slabim poznavanjem engleskog jezika jednog ''geopolitickog analiticara''.U clanku koji citiras,tj.u njegovm naslovu,jer poslije njega nisam tekst ni citao, fino pise da se radi o umjerenim pobunjenicima a ja jasno napisao da islamisticke teroristicke grupe imaju slicno misljenje o dvoru Sauda.

Ma glupost cista
Ti umjereni, ako uopste i postoje, se u redovima opozicije pitaju haman k'o i mi
Pokusavaju na jeftin nacin ubrati nesto poena kod Izraela

A ovo sto ti cheli spominjes oko "ispaljivanja metka na izraelsku vojsku" :lol: :lol: :lol:
Pa kome, sa imalo mozga u glavi treba navlacenje IDF-a protiv sebe u ovakvoj situaciji
Vidis da se i SAA poklopi po usima i pregrize njihove ili Turske akcije
Co0l

#43041 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Moj engleski je perfektan a sa logikom sam na ti za razliku od tebe. Da, islamisti i cionisti su braća i saveznici, od Sinaja preko Golana do Anakare, od Rijada do Dohe.

______
Gdje si ga ucio da ne saljem djecu tamo :-D
Te svoje teorije ostavi za vase konvencije teoreticara zavjera pa kad se sastanete to vi izmedju sebe ali to nema nikakve veze sa onim sto sam ja napisao.Toliko o tvojoj logici.A napisao sam da islamisticki teroristi imaju slican stav o Saudima kao taj tvoj lik iz Damaska sto je i opstepoznata stvar.
Co0l

#43042 Re: Sirija

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:
Co0l wrote:

Ma glupost cista
Ti umjereni, ako uopste i postoje, se u redovima opozicije pitaju haman k'o i mi
Pokusavaju na jeftin nacin ubrati nesto poena kod Izraela

A ovo sto ti cheli spominjes oko "ispaljivanja metka na izraelsku vojsku" :lol: :lol: :lol:
Pa kome, sa imalo mozga u glavi treba navlacenje IDF-a protiv sebe u ovakvoj situaciji
Vidis da se i SAA poklopi po usima i pregrize njihove ili Turske akcije
Varas se za umjerene,cak su zadnje vrijeme nakon ofanziva u Idlibu i Dari i dobili na uticaju u odnosu kako su stojali na terenu prije par mjeseci a ovo oko cestitanja je izmisljotina.

Sa zadnjim oko napada na Izrael se slazem.
Challenger__

#43043 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:A ovo sto ti cheli spominjes oko "ispaljivanja metka na izraelsku vojsku" :lol: :lol: :lol:
Udario je, skoro Hezbollah, ubio nekoliko vojnika i oficira i stao javno iza tog napada. Opštepoznat slučaj, odmazda za Kuneitru. Ali, ne razumiješ ti o čemu pišem. Ova farsa (tzv. "arapsko proljeće") niti je proljeće, niti je arapsko. To je jasno svima sem ovim FSA/NUSRA/Džeiš/ISIL jadnicima koji ginu za tuđe (u osnovi izraelske i američke) interese.

O tome ja pričam.
Klavikula

#43044 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Japine kace mapa za Siriju? :-D
Challenger__

#43045 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Što su se uznemirila ona dvojica:

Image

"raaaaaaja iz Idliba, baaaaaaaaaaaaaa".

:lol:
walter kurtz

#43046 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

DuckZz wrote:Zašto mislim da je dosta ljudi sa ovog foruma Srpske nacionalnosti, bez uvrede, onako kad pratim neke diskusije primijetim poznate upotrebe "logike" i "jednostavnog objašnjenja"
Naravno ako nisi selefija onda si srbin selefijska logika :run:
walter kurtz

#43047 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Co0l wrote:
Btw,walterova zelja da se tragedije poput sirijske sa stotinama hiljada nevinih zrtava dogode i u drugim zemljama jeste legitimna ali nije nimalo lijepa.
Kako kaze opetja ovaj proces je nuzan i neizbjezan ili kako vi svi zelite sirijsku krv mislim da bi bilo onako karmicki pravedno da se prolije i saudska ;-)
Opetja033

#43048 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

walter kurtz wrote:
Pa nisam vidio da si se nesto bunio kada su tvoji generalizirali i nazivali svakoga ko je protiv Assada selefijom, vehabijom, sandzaklijom, teroristom, itd.
Na kraju krajeva nazivas selefijom covjeka koji je sam rekao da nije cak ni musliman a kamoli sta drugo. Logiko.

Cinjenica je da su vecina Balkanaca na proassadovim stranicama na FB, Twitteru, itd - i to cetnici sa dna kace. Pa na ovoj temi vecina proassadovaca su Srbi, znam sa sigurnoscu. Necu nikoga imenovati niti prozivati jer su to uglavnom OK momci koje postujem (ima izuzetaka) iako se ne slazemo i koji su cetnici koliko sam i ja.
walter kurtz wrote:
Co0l wrote:Btw,walterova zelja da se tragedije poput sirijske sa stotinama hiljada nevinih zrtava dogode i u drugim zemljama jeste legitimna ali nije nimalo lijepa.
Kako kaze opetja ovaj proces je nuzan i neizbjezan ili kako vi svi zelite sirijsku krv mislim da bi bilo onako karmicki pravedno da se prolije i saudska ;-)
Da si pazljivije citao sta sam napisao, tj da si uopce procitao sta sam napisao shvatio bi da sam ja govorio o kompletnom arapskom svijetu, ukljucujuci S. Arabiju, a ne samo o Siriji
walter kurtz

#43049 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Opetja033 wrote:
walter kurtz wrote:
Pa nisam vidio da si se nesto bunio kada su tvoji generalizirali i nazivali svakoga ko je protiv Assada selefijom, vehabijom, sandzaklijom, teroristom, itd.
Na kraju krajeva nazivas selefijom covjeka koji je sam rekao da nije cak ni musliman a kamoli sta drugo. Logiko.

Cinjenica je da su vecina Balkanaca na proassadovim stranicama na FB, Twitteru, itd - i to cetnici sa dna kace. Pa na ovoj temi vecina proassadovaca su Srbi, znam sa sigurnoscu. Necu nikoga imenovati niti prozivati jer su to uglavnom OK momci koje postujem (ima izuzetaka) iako se ne slazemo i koji su cetnici koliko sam i ja.
walter kurtz wrote:
Co0l wrote:Btw,walterova zelja da se tragedije poput sirijske sa stotinama hiljada nevinih zrtava dogode i u drugim zemljama jeste legitimna ali nije nimalo lijepa.
Da si pazljivije citao sta sam napisao, tj da si uopce procitao sta sam napisao shvatio bi da sam ja govorio o kompletnom arapskom svijetu, ukljucujuci S. Arabiju, a ne samo o Siriji
Cetnicima je bas stalo do sirije i svih drugih arapskih zemalja kojima je nesretno proljece proslo :yeahright: sto se tice sauda isto mislimo ;-) proljece treba doci i do onog od koga je krenulo
asurbanipal

#43050 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote: Da, islamisti i cionisti su braća i saveznici, od Sinaja preko Golana do Anakare, od Rijada do Dohe.

______

Tačno. To su u stvari bolesne ideologije poput nacizma ili fašizma koje su svoje uporište nažalost našle u izvitoperenom tumačenju religije...
Locked