Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

banjaluka078

#43026 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by banjaluka078 »

Eto, meni je Black Panther baš bio OK. Šta očekivala od super-hero filma, to i dobila.
Last edited by banjaluka078 on 01/03/2018 13:23, edited 1 time in total.
banjaluka078

#43027 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by banjaluka078 »

Point. wrote:Gdje god se okrenem neke reklame za Crnog Pantera. Svi ga hvale, kontam film o partiji, Afeni Shakur i slicno kad ono jebeni Marvel gluposti, super hero picka materine.
Kako možeš iz bilo kojeg Black Panther trailera ili postera s čovjekom u crnom pripijenom odijelu, kandžama i maskom i pomisliti da je film o političkoj organizaciji?
JonjoShelvey7

#43028 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JonjoShelvey7 »

markioni wrote:
forgempp wrote:Novi sam sto se tiče filmova, tačnije tek ih sada počinjem aktivno gledati.
Koje mi trilere/misterije/akcije možete preporučiti? Samo ne fikcije/fantasije :D
sta si bio Amis do sad il prosao period RPa? :D

daj par filmova koje gotivis pa cemo vidjet...nesto okvirno jer tako sroceno komotno mozes na neki sajt i gledat koliko je neki triler npr. dobio zvjezdica...nes se puno zajebat :D
Ma u smislu da vise volim serije itd. Kazem da pocinjem AKTIVNO gledati, do sada je to bilo kako šta naiđe. Američke Pite, Paranoja, Revenant, Taken... Od svih filmova mi se Taken ponajviše svidio, iako nije triler ni 2% :D
Ommadawn

#43029 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Ommadawn »

Frozen River - o ilegalnom prebacivanju imigranata preko zaledjene rijeke izmedju Kanade i Amerike

The myth of american sleepover - film o tinejdzerskom trazenju ljubavi i srece posljednjeg dana ljeta u gradu Detroitu. Daleko od svih americkih tinejdzerskih sranja.
elSaik

#43030 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by elSaik »

johnnykola wrote:Čuj mrzi, o Kerbere! Čovjek piše poeziju i ona ga direktno s univerzumom povezuje, a ovamo ti misliš da mrzi hranu žene s kojom živi, a njoj piše - kad bi ga ostavila da bi se ubio. To što si ti očekivala genocid u kući Patersona i Laure kako bi im život ušla neka milenijanska dinamika je samo tvoj problem. Njemu se svemir srušio kad je ostao bez notesa, ali nije zato htio preklati Marvina (koliko god ti to stjela) novi notes i izazov prazne stranice mu je donio Japanac. Što je u životu pjesnika više dimamike no u 17.000 crnih pantera nakih.
Odlican komentar, a odlican bi i film. :thumbup:
Point.

#43031 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

banjaluka078 wrote:
Point. wrote:Gdje god se okrenem neke reklame za Crnog Pantera. Svi ga hvale, kontam film o partiji, Afeni Shakur i slicno kad ono jebeni Marvel gluposti, super hero picka materine.
Kako možeš iz bilo kojeg Black Panther trailera ili postera s čovjekom u crnom pripijenom odijelu, kandžama i maskom i pomisliti da je film o političkoj organizaciji?
Nisam ni gledo postere, nego slusam dosta podcasta i malo malo spomenu Crnog Pantera kao najbolji film zadnjih sta ja znam godina, bez spojlera tako da nisam ni skontao da je Marvel u pitanju. Dobro da znam koji film necu gledati.
johnnykola

#43032 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

elSaik wrote:
johnnykola wrote:Čuj mrzi, o Kerbere! Čovjek piše poeziju i ona ga direktno s univerzumom povezuje, a ovamo ti misliš da mrzi hranu žene s kojom živi, a njoj piše - kad bi ga ostavila da bi se ubio. To što si ti očekivala genocid u kući Patersona i Laure kako bi im život ušla neka milenijanska dinamika je samo tvoj problem. Njemu se svemir srušio kad je ostao bez notesa, ali nije zato htio preklati Marvina (koliko god ti to stjela) novi notes i izazov prazne stranice mu je donio Japanac. Što je u životu pjesnika više dimamike no u 17.000 crnih pantera nakih.
Drago mi je da ti se svidio. U nedjelju večer deset minuta iza ponoći nemoj prepustiti na RTS1 mađarski On Body and Soul pred dodjelu Oscara. Živio!
aida25

#43033 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by aida25 »

johnnykola wrote:
elSaik wrote:
Drago mi je da ti se svidio. U nedjelju večer deset minuta iza ponoći nemoj prepustiti na RTS1 mađarski On Body and Soul pred dodjelu Oscara. Živio!
je
Vidim spominjes dodjelu Oscara, jednom sam pitala vec, da ti ne znas hocemo li moci gledati taj prenos uzivo bilo gdje hrt ili rts, jel telemach otkupio prava ove godine?
johnnykola

#43034 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

aida25 wrote:je
Vidim spominjes dodjelu Oscara, jednom sam pitala vec, da ti ne znas hocemo li moci gledati taj prenos uzivo bilo gdje hrt ili rts, jel telemach otkupio prava ove godine?
Nemam blage, ali eto prije dodjele i prikaza iste (mozda u nas blokirane) na RTS1 će ići super filmić i to je to.
kakavdanakneiskustvu

#43035 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

aida25 wrote:
johnnykola wrote:
elSaik wrote:Čuj mrzi, o Kerbere! Čovjek piše poeziju i ona ga direktno s univerzumom povezuje, a ovamo ti misliš da mrzi hranu žene s kojom živi, a njoj piše - kad bi ga ostavila da bi se ubio. To što si ti očekivala genocid u kući Patersona i Laure kako bi im život ušla neka milenijanska dinamika je samo tvoj problem. Njemu se svemir srušio kad je ostao bez notesa, ali nije zato htio preklati Marvina (koliko god ti to stjela) novi notes i izazov prazne stranice mu je donio Japanac. Što je u životu pjesnika više dimamike no u 17.000 crnih pantera nakih.
je
Vidim spominjes dodjelu Oscara, jednom sam pitala vec, da ti ne znas hocemo li moci gledati taj prenos uzivo bilo gdje hrt ili rts, jel telemach otkupio prava ove godine?[/quote]

kako moze telemach otkupiti prava za prenos bilo čega,nije telemach tv kuca da to radi,na hrt ce biti prenos dodjele oscara
nema me tamo

#43036 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Meni smijesno kako panično traži prijenos oskara danima :D
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#43037 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

nema me tamo wrote:Meni smijesno kako panično traži prijenos oskara danima :D
trebalo bi se zarovit maksuz pa nac info sevap je :D
johnnykola

#43038 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

johnnykola wrote:
aida25 wrote:je
Nemam blage, ali eto prije dodjele i prikaza iste (mozda u nas blokirane) na RTS1 će ići super filmić i to je to.
Dodatno, pored Squarea, Lovelessa, čileanskog Fantastic Woman i libanskog Insult vidim da je i On Body and Soul niminiran za Oscara za najbolji strani. Bit će guravo.
deyan

#43039 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by deyan »

Roman J. Israel, Esq.
http://www.imdb.com/title/tt6000478/?ref_=nv_sr_1

Image

Koliko zivot nepravedan zna biti...a svakom se desi da jednom skrene s puta.
OK, film mozda i boluje od par klisea ali Denzel zasluzuje naklon za svaki minut glume.

PS. Odlican OST sa posebnim osvrtom na "I'll Be Around" by The Spinners.
Rampage

#43041 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Rampage »

The Death of Stalin

http://www.imdb.com/title/tt4686844/

Odličan, odličan, odličan :D

Pravo osvježenje, nisam se nadao ovako dobrom filmu :)
nema me tamo

#43042 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

http://www.imdb.com/title/tt0375679/

Koliko debilan, glup i nerealan film.

Preporuka. :D
nema me tamo

#43046 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Call me by your name vrijedi preporuke...

Sto se tice ocjene 8,1, e to je za smijeha.

6,5 max.
Gay lobi u punoj snazi.

Square bi trebao biti dobar film jel?
Zbog umjetnosti se mora reci dobar, a?

Uh kakva patnja.
markioni

#43047 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

nema me tamo wrote:Call me by your name vrijedi preporuke...

6,5 max.
Gay lobi u punoj snazi.

Uh kakva patnja.
mah....nije bas patnja nego je tezak u pravom smislu te rijeci ali nije ni napravljen sto onomad neko rece da ti bude niz dlaku neg se bas vidi da je reziseru to zadnje bilo na listi prioriteta ...u nekim segmentima kao kadriranje, fotografija, pa moze se reci komotno i gluma vecine aktera je skoro pa vrhunska ...odlicno su neke teme u samo par scena odradzene sto mnogim filmovima za 90 minuta i vise nije uspjevalo.pola je art pola drama i nije za iz cuga poledat definitivno :)
kakavdanakneiskustvu

#43048 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

sutra na hrt 1 u 22 i 28
nema me tamo

#43049 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

markioni wrote:
nema me tamo wrote:Call me by your name vrijedi preporuke...

6,5 max.
Gay lobi u punoj snazi.

Uh kakva patnja.
mah....nije bas patnja nego je tezak u pravom smislu te rijeci ali nije ni napravljen sto onomad neko rece da ti bude niz dlaku neg se bas vidi da je reziseru to zadnje bilo na listi prioriteta ...u nekim segmentima kao kadriranje, fotografija, pa moze se reci komotno i gluma vecine aktera je skoro pa vrhunska ...odlicno su neke teme u samo par scena odradzene sto mnogim filmovima za 90 minuta i vise nije uspjevalo.pola je art pola drama i nije za iz cuga poledat definitivno :)
Sve što si napisao stoji.

I tonya vrijedi pogledati s tim da je ocjena daleko ispod 7,6.
markioni

#43050 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

kakavdanakneiskustvu wrote:

sutra na hrt 1 u 22 i 28
veceras bas slusam jednog rezisera i filmskog kriticara u Posebnim dodacima na hrt3 kako spominje ovaj film tj. nije mu se ni imena mogao sjetiti a dobio je oskara svojevremeno....inace to je i tema bila....oskari ...ne senilnost :mrgreen:
Post Reply