Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Industrialyzer wrote:Pozdrav ljudi, Alfa 147 1.6.TS, prijatelj otpisao Megana u Astru i sad je nasao navedenu Alfu. Na sta obratiti paznju, koje su joj mane? Auto je jako malo preslo za svoje godine i ima plin.
Je li to verzija bez varijatora, 77 kw????
Da, cuo sam da nije mnogo agilna, ali da joj je to velika prednost.
Industrialyzer wrote:Pozdrav ljudi, Alfa 147 1.6.TS, prijatelj otpisao Megana u Astru i sad je nasao navedenu Alfu. Na sta obratiti paznju, koje su joj mane? Auto je jako malo preslo za svoje godine i ima plin.
Je li to verzija bez varijatora, 77 kw????
Da, cuo sam da nije mnogo agilna, ali da joj je to velika prednost.
Nije bas ni mrtva, kolega je vozio takvu tri godine bez vecih problema.
.
Ako je malo presla,neka uzme.
Ja bih radije uzeo sa varijatorom. Osjeti se ljudi 15 KS.
Uradis ga sa velikim servisom i miran si.
Svjecice,nisam siguran,ali mislim da sa kablovima dodju oko 300-350 KM ( nemojte mje uzeti za rijec) ali si miran 100k km.
Sto se hrdje tice,neka pregleda pod. Ako je hrdjav neka trazi dalje. Na limu je dobra,pod je slab.
Boljka je trap naprijed. Ali nije skupo. Kao nekad.
Ako kupi,neka provjerava ulje,pa rekao bih na dnevnoj bazi. Dok ne upozna auto.
mali_milojica wrote:Ako je malo presla,neka uzme.
Svjecice,nisam siguran,ali mislim da sa kablovima dodju oko 300-350 KM ( nemojte mje uzeti za rijec) ali si miran 100k km.
Sto se hrdje tice,neka pregleda pod. Ako je hrdjav neka trazi dalje. Na limu je dobra,pod je slab.
Hvala na odgovoru, dakle ovako sam ja shvatio: motor je ok sa snagom, trosi puno ali je na plin, mala kilometraza je odlicna, u poredjenju sa konkurencijom je u prosjeku po cijeni odrzavanja, hrdju traziti na podu, i sa ovim motorom se mogu prevaliti velike kilometraze uz redovno odrzavanje.
mali_milojica wrote:Ako je malo presla,neka uzme.
Hvala na odgovoru, dakle ovako sam ja shvatio: motor je ok sa snagom, trosi puno ali je na plin, mala kilometraza je odlicna, u poredjenju sa konkurencijom je u prosjeku po cijeni odrzavanja, hrdju traziti na podu, i sa ovim motorom se mogu prevaliti velike kilometraze uz redovno odrzavanje.
Ulje propisano,svakih 10k i miran.
Uz pravilno koristenje,uz pravilno odrzavanje,siguran sam da motor moze odvrtiti pristojnu kilometrazu.
Potrosnja tesko ispod 10lit,ali ima plin.
Samo neka pogleda pid,mada ako je FL 147, nebi trebalo biti problema.
citroen xm wrote:164 i moja pubertetska erupcija oduševljenja vozanjem u tom autu.
Nikad nisam sjeo u nju Ali se dobro sjecam kad sam je prvi put ugledao!
1989-te god. bili na moru u Drveniku i vidim neku metalik zelenu macchinu na talijanskim tablama. Nisam znao ni koja je marka niti ista o tom autu. Procitam nazad Alfa Romeo i od tad me virus drzi. Imao sam 9 godina tada
Eh kad sam ja blentovina imao ponudu da uzmem 164 Q4 za 5000 KM. Jos sve znam o njoj,vozio je par puta.
Da sam je drzo u garazi,gledao sad bi hladno uzeo opet 5000,mozda i €
mali_milojica wrote:Eh kad sam ja blentovina imao ponudu da uzmem 164 Q4 za 5000 KM. Jos sve znam o njoj,vozio je par puta.
Da sam je drzo u garazi,gledao sad bi hladno uzeo opet 5000,mozda i €
Hotina.
Ima tome vise od 10g.
Ja skupljao pare za Alfu,imam i vise nego sto mi treba. Kontam stara,jebi je. Pa htio 145,na kraju guzica zinula,a i skupilo se para i uzmem 156
_BataZiv_0809 wrote:Ne mogu da se odlucim je li mi bolja mk1 ili 2
Kakve mrtve fotelje od sjedista to auto ima
Kod starijih auta uglavnom vise volim prve edicije prije nekakvih "uljepsavanja", ali u slucaju 164 ipak sasvim malu prednost dajem novijoj, prije svega zbog modernije unutrasnjosti.
Ali i starija ima svoje cari!
Jednu 164 vidjam na kuli, u istocnom, crvene boje, pored puta na lijevoj strani, ispred zgrade. Nisam siguran da li se vozi ili ne, ali onako na oko, i nije nesto propala, mislim da je djetelina u pitanju. Odmah do nje pocesto bude parkiran i peugeot 505 gti, bijele boje, navodno oba auta pripadaju vlasniku simimpex prodavnice auto dijelova. Meni licno 164, jedan od najboljih automobila te klase iz njene generacije.
Ova koju smo mi imali bila je 2.0, crne boje sa jakom opremom, ne mogu svih detalja ni da se sjetim. Model prije redizajna. Bila 7 godina stara pa skontajte kako je to auto oduševljavalo u moru G2 za kojima je tada bila opšta pomama. Na žalost, nije se dugo zadržala kod oca.
Sada ih kod nas nema. Ono malo što je ostalo obično je u jadnom stanju. Tu crvenu sam viđao, vozi se, ali mislim da nije neka sreća. Čini mi se i da je protrula pozadi.
Inače ja se zarazih Citroenom tako što sam kao i ti, kao dječak, vidio XM na ulici. Ja ne mogu riječima opisati osjećaj koji sam tada imao. Mislim da me sada NLO ne bi tako bacio na dupe.
Na zalost, automobil tipa XM i 164 vise se nikada nece proizvoditi. Sada su u modi bezlicni crossoveri i SUV sa android auto i apple carplay glupostima, trocilindarskim turbo benzincima i eventualno 4cilindarskim turbo benzincima do 1.6l zapremine.
Polako se raja lozi na Teslu i ostala elektro reciklirana ometala.
U pravu si Bato! Meni je pored 164-ke ostala mokri san Alfetta i to u obje generacije. Sjećam se jedne smeđe kod mene u komšiluku na Koševskom Brdu u ratu i odmah iza. Šta je bilo sa njom veze nemam, ali bih je jako volio imati i držati u garaži (da je imam)