Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drug_profi

#4301 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Auuu, jest im ono zahebano.... a onda postane zabavno.... :lol:
staradis

#4302 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by staradis »

Tempomat zakon.
shiljak

#4303 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shiljak »

ne pomaže ni tempomat kad imaš duge krivine, u tome je problem :-D Lakše mi ići prema mostaru i kroz naselja nego autoputem prema Zenici :D Kad voziš malo volan okrećeš i vratiš, a na onom autoputu tržiš i do 10-tak sekundi i to dosta jače motaš :D
SSemir

#4304 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by SSemir »

shiljak wrote:ne pomaže ni tempomat kad imaš duge krivine, u tome je problem :-D Lakše mi ići prema mostaru i kroz naselja nego autoputem prema Zenici :D Kad voziš malo volan okrećeš i vratiš, a na onom autoputu tržiš i do 10-tak sekundi i to dosta jače motaš :D
"ukljuci tempomat i pusti auto da ide pravo dok ja kunjam" je upravo ono sto se zeli izbjeci sa krivinama po autoputu. u tome i jeste fazon, da te drzi budnim i fokusiranim na voznju.
shiljak

#4305 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shiljak »

SSemir wrote:
shiljak wrote:ne pomaže ni tempomat kad imaš duge krivine, u tome je problem :-D Lakše mi ići prema mostaru i kroz naselja nego autoputem prema Zenici :D Kad voziš malo volan okrećeš i vratiš, a na onom autoputu tržiš i do 10-tak sekundi i to dosta jače motaš :D
"ukljuci tempomat i pusti auto da ide pravo dok ja kunjam" je upravo ono sto se zeli izbjeci sa krivinama po autoputu. u tome i jeste fazon, da te drzi budnim i fokusiranim na voznju.
Ljudi su napravili takav autoput da mi ne bi zaspali dok vozimo? :lol: :lol:
Qler

#4306 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Qler »

Meni nema nista gore nego voziti prema Zagrebu.. Ono je najgora varijanta auto puta. Ubi te dosada, ako si imalo umoran, ili zamisljen :) zaspat ces. Milina mi je ovo malo naseg puta. Nesto se desava, radis nesto, a ne kao debil ciglu na gas, fixiras volan i probudis se u kamionu...
SSemir

#4307 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by SSemir »

shiljak wrote:
SSemir wrote: "ukljuci tempomat i pusti auto da ide pravo dok ja kunjam" je upravo ono sto se zeli izbjeci sa krivinama po autoputu. u tome i jeste fazon, da te drzi budnim i fokusiranim na voznju.
Ljudi su napravili takav autoput da mi ne bi zaspali dok vozimo? :lol: :lol:
da! i, sta je smijesno toliko?
shiljak

#4308 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shiljak »

Nije takav put radi tog što ti kažeš nego radi planina i brda i naselja.. Da je to razlog što ti kažeš, onda ne bi bilo ravnica u čitavoj eu..
shiljak

#4309 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shiljak »

Qler wrote:Meni nema nista gore nego voziti prema Zagrebu.. Ono je najgora varijanta auto puta. Ubi te dosada, ako si imalo umoran, ili zamisljen :) zaspat ces. Milina mi je ovo malo naseg puta. Nesto se desava, radis nesto, a ne kao debil ciglu na gas, fixiras volan i probudis se u kamionu...
Kontam te, ali su nekako pretjerali kod na toj relaciji.. malo radi tog što su i morali, a malo što su pravili krivine i gdje se nije moralo :D
shake69

#4310 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Nego, hajde da malo nagadjamo oko ovih otvaranja dionica auto-puta. Kako ja vidim, ocekujem da aktuelna vlast 'razvuce' svoje uspjehe cijelo ljeto pa tako, otvaranje ceste do Zenice pocetkom jula, krajem avgusta do Zvirovica a tunela Suhodol i ceste do Tarcina nekad krajem septembra, u 'srcu' predizborne kampanje.
Naslovnica

#4311 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Gdje su te kamere?
Astrix

#4312 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

Ima jedna kamera kad ides iz Sarajeva, prodjes josanicu i nekih 5-10 km ne znam tacno, sa obje strane ima kamera....
Naslovnica

#4313 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Koji su to debili, postavljati kamere na autoput. A razlog samo da se uzmu pare, nikakva prevencija.
Astrix

#4314 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

Nije to samo kod nas tako, u Italiji svi autoputevi imaju kameru, takozvani autovelox...
nineinchnails

#4315 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nineinchnails »

Ima li kakvih novih fotografija sa terena?
kurty

#4316 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kurty »

EMSBIH wrote:Moze se komotno 140-150 kmh proci na svim dionicama, cak i na onoj gdje kamera postavljena :D
moze jerane i 211 :D :D
samo u danima kad ujutro poledi, svako jutro sam vidjao po jednog skrsenog, malo prije kamera kad se ide ka Sarajevu... Lola ga digne i konta da koci pred kamerom, al prc Milojka... Zasjen i hop zidic ili ograda...

a kamere... jednu noc me pretice neki stranac, i valjda nije znao za kamere... Sjo kad se laseri neki iz kamere popalise, pa kad blicnu... tacno se zaculo ono k'o iz starih aparata "PUF" :D
McMoy

#4317 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by McMoy »

Astrix wrote:Ima jedna kamera kad ides iz Sarajeva, prodjes josanicu i nekih 5-10 km ne znam tacno, sa obje strane ima kamera....
Ako mislimo na isto, to je tamo prije onog pravca na kojem je sa desne strane nekad bila EP pumpa (gledano iz pravca SA), a ograničenje brzine je 110 km/h.
Meni je neko rekao da je to brojač prometa, a ako me slagao imaću kolekciju fotografija za jedan dobar album.. :oops: :mrgreen:
kurty

#4318 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kurty »

McMoy wrote:
Astrix wrote:Ima jedna kamera kad ides iz Sarajeva, prodjes josanicu i nekih 5-10 km ne znam tacno, sa obje strane ima kamera....
Ako mislimo na isto, to je tamo prije onog pravca na kojem je sa desne strane nekad bila EP pumpa (gledano iz pravca SA), a ograničenje brzine je 110 km/h.
Meni je neko rekao da je to brojač prometa, a ako me slagao imaću kolekciju fotografija za jedan dobar album.. :oops: :mrgreen:
kad ides iz sarajeva... prvo ti dodje kamera, na pocetku "S" krivine... a na kraju "S" krivine ti je brojac
iPhone4

#4319 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by iPhone4 »

Astrix wrote:Nije to samo kod nas tako, u Italiji svi autoputevi imaju kameru, takozvani autovelox...
da, kao i po Njemačkoj, samo je drastična razlika što ljudi TAMO stavljaju na određeno mjesto sa opravdanim razlogom
ovdje debili stavili bez ikakve veze s mozgom,bez ikakvog normalnog razloga
nešto slično kao što su prilikom rekonstrukcije puta TZ-SA stavili sada na svakoj okuki ogranićenje brzine 50 :-) :?
čak nema više uopšte onog znaka za okuku,jednostavno ti bubno idiot ograničenje i to 50
valjda debili misle da je još doba stojadina i fića, kad je za ta auta bio problem "uletit" u krivinu pri toj brzini
kurty

#4320 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kurty »

iPhone4 wrote:
Astrix wrote:Nije to samo kod nas tako, u Italiji svi autoputevi imaju kameru, takozvani autovelox...
da, kao i po Njemačkoj, samo je drastična razlika što ljudi TAMO stavljaju na određeno mjesto sa opravdanim razlogom
nešto slično kao što su prilikom rekonstrukcije puta TZ-SA stavili sada na svakoj okuki ogranićenje brzine 50 :-) :?
čak nema više uopšte onog znaka za okuku,jednostavno ti bubno idiot ograničenje i to 50
valjda debili misle da je još doba stojadina i fića, kad je za ta auta bio problem "uletit" u krivinu pri toj brzini
citaj prijatelju, citaj

Zasjen

Z A S J E N
iPhone4

#4321 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by iPhone4 »

kurty wrote:
iPhone4 wrote:
citaj prijatelju, citaj

Zasjen

Z A S J E N
a možda bi i ti trebo čitat, jednako kao što sam opisivao glupost što su prestali postavljat znak za okuku a stavljat ograničenje brzine, i ovo je isti slučaj
za to o čemu ti pričaš takođe ima znak.....

Image

.....pa neka svako prilagođava brzinu prema sposobnosti svog auta
od kud ti znaš da je mom autu potrebno 50 km/h odnosno 110 km/h a možda je nekima i to prebrzo !?!?!?

pa nije vrijeme stojadina, fića i tristaća !!!! ili su debili koji postavljaju znakove ostali mentalno živjet u socijalističkom vremenu, što i jeste istina
Naslovnica

#4322 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Upravo tako.
Stavi se znak upozorenja, ograničenje brzine, svjetlosna signalizacija...ali naša bagra zna samo pucati radare, nesposobnjakovići.
Naslovnica

#4323 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

iPhone4 wrote:
:thumbup:
limeni

#4324 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by limeni »

Naslovnica wrote:
iPhone4 wrote:
:thumbup:
ni jedan radar nije postavljen radi sigurnosti nego jedino zbog love..
kurty

#4325 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kurty »

Koliko imamo kutija za radare, a koliko radara???
Post Reply