SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cico x

#4301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cico x »

ŠUTI I TRPI !

totalna apatija svih zajedno,
navikavamo se na ovakav život,bice nam uvijek ovako... i jos gore
sinuhe

#4302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sinuhe »

Gotovo je, a inicijativa ne postoji.
insomnia78

#4303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Religious Fantastic wrote:
juzna_strana wrote:Ne treba se cuditi sto se ovo desava.. Ubijedjen sam da ce za pet,sest godina biti duplo gore..
U iskrivljenom sistemu kakav je nas,sa roditeljima koji ne vode racuna o svojoj djeci boljem se ne treba nadati.
Sve je manje stida a vise bezobrazluka,manje saosjecanja a vise bahatosti,surovosti..
Volio bih da grijesim,ali..
upravo tako. ovi što ih prave kao na traci pogotovo. Neki dan troje ljudske mladunčadi, starosti do 8 godina maximalno, kamenjem zasuše mog psa, koji mirno leži u svom dvorištu (btw pas koji ima kapacitet da te ubije pogledom :D ). Sada zamisli uz tu razinu odgoja u šta će to izrasti/odrasti...osim naravno ako variola vera ne odradi svoje 8-)
Hahaha
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
amko76

#4304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

Tačno je to, meni priča čovjek koji radi u ZOO u Pionirskoj dolini, djeca gađaju kamenjem medu i kaže im nemojte, a mama ga napadne, pusti djecu itd.

Sad fino ta djeca zbodu tebe ili tvoje dijete, ja bome samo okrenem glavu.

I ovaj je trebao tako.
JThomas

#4305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

danas prijepodne ja s autom kod osnovne malta, gdje je ona gigantska prepreka (ne može se ni nazvati ležećim policajcem). i prije te prepreke ker prelazi ulicu uredno na zebri :D :D

i kontam jebote, pašče nauči, a naš papak ne može ili neće...još ću postati keroljubac, pu pu pu... :D :lol:
zipoo

#4306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zipoo »

Trebao je samo medu pustiti na djecu pa nek on mami govori neka mede nek se malo igra...

Bezobrazni su roditelji, pogotovo novopeceni. Slicni ovim ljubiteljima pasa/lutalica. Ja prije kakav god da sam belaj napravio( a bilo ih je :D), stari ili stara me sa prutem cekali. Danas napaljeni balavac zbode covjeka, oni ga kazne sa sedmicu dana ne gledanjem televizije.
terra_incognita

#4307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by terra_incognita »

JThomas wrote:danas prijepodne ja s autom kod osnovne malta, gdje je ona gigantska prepreka (ne može se ni nazvati ležećim policajcem). i prije te prepreke ker prelazi ulicu uredno na zebri :D :D

i kontam jebote, pašče nauči, a naš papak ne može ili neće...još ću postati keroljubac, pu pu pu... :D :lol:
na carsiji prelaze na zeleno, uredno cekaju dok se auta ne zaustave
papak trci bez obzia na boju
JThomas

#4308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

zipoo wrote:Trebao je samo medu pustiti na djecu pa nek on mami govori neka mede nek se malo igra...

Bezobrazni su roditelji, pogotovo novopeceni. Slicni ovim ljubiteljima pasa/lutalica. Ja prije kakav god da sam belaj napravio( a bilo ih je :D), stari ili stara me sa prutem cekali. Danas napaljeni balavac zbode covjeka, oni ga kazne sa sedmicu dana ne gledanjem televizije.
ili daju izjavu u novinama da su se svi naklatili na kosti njihovoj dušici...
Jara

#4309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

terra_incognita wrote:
JThomas wrote:danas prijepodne ja s autom kod osnovne malta, gdje je ona gigantska prepreka (ne može se ni nazvati ležećim policajcem). i prije te prepreke ker prelazi ulicu uredno na zebri :D :D

na carsiji prelaze na zeleno, uredno cekaju dok se auta ne zaustave
papak trci bez obzia na boju
:lol: Ne samo na Malti i Čaršiji... 8-) :thumbup:
bistrikhrvatin

#4310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bistrikhrvatin »

PROTESTI !!!!!!!
Poštovani prijatelji , zbog sinoćnjeg ubistva Harisa Žige našeg pripadnika narodnog heroja koji je bio organizator otpora , veteran rata , više puta ranjavan i koji je obišao sva ratišta u BiH da odbrani domovinu , a ubijen je zbog svađe od 0,30 KM koja je bila vođena između vlasnika prodavnice i ubica , a ubijeni Haris je kao prolaznik želio smiriti situaciju i radi toga su ga ubice kriminalci izboli nožem na smrt a onda ga tukli sve dok nije podlegao . Zbog ovoga incidenta i sve učestalih kriminalnih dešavanja u Kantonu Sarajevo ovim putem najavljujemo da će Zelene Beretke organizirati proteste na dan dženaze - sahrane ubijenog Harisa Žige . Protesti će biti u mirnoj koloni vozila koja će se kretati od Bakijske džamije - do Tužilaštva Kantona Sarajevo - do Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - do sjedišta VLade Kantona Sarajevo - pa do mjesta ukopa Harisa Žige . Zato Vas pozivamo da nam se pridružite sa svojim vozilom ili mirnom šetnjom uz našu povorku da ovim putem započnemo borbu protiv naših političara , zakonodavne i izvršne vlasti koji njemo sve posmatraju i podržavaju svojom šutnjom porast kriminala u našem Kantonu Sarajevo . Za sve ostale informacije bit ćete informisani . Molimo ovo šaljite dalje svojim prijateljima ...... Hvala
amko76

#4311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

Opet protesti za mir :D
bistrikhrvatin

#4312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bistrikhrvatin »

PROTESTI !!!!!!!
Poštovani prijatelji , zbog sinoćnjeg ubistva Harisa Žige našeg pripadnika narodnog heroja koji je bio organizator otpora , veteran rata , više puta ranjavan i koji je obišao sva ratišta u BiH da odbrani domovinu , a ubijen je zbog svađe od 0,30 KM koja je bila vođena između vlasnika prodavnice i ubica , a ubijeni Haris je kao prolaznik želio smiriti situaciju i radi toga su ga ubice kriminalci izboli nožem na smrt a onda ga tukli sve dok nije podlegao . Zbog ovoga incidenta i sve učestalih kriminalnih dešavanja u Kantonu Sarajevo ovim putem najavljujemo da će Zelene Beretke organizirati proteste na dan dženaze - sahrane ubijenog Harisa Žige . Protesti će biti u mirnoj koloni vozila koja će se kretati od Bakijske džamije - do Tužilaštva Kantona Sarajevo - do Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - do sjedišta VLade Kantona Sarajevo - pa do mjesta ukopa Harisa Žige . Zato Vas pozivamo da nam se pridružite sa svojim vozilom ili mirnom šetnjom uz našu povorku da ovim putem započnemo borbu protiv naših političara , zakonodavne i izvršne vlasti koji njemo sve posmatraju i podržavaju svojom šutnjom porast kriminala u našem Kantonu Sarajevo . Za sve ostale informacije bit ćete informisani . Molimo ovo šaljite dalje svojim prijateljima ...... Hvala
Troll_Happens

#4313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

predvidjam da mjesecar vec veceras ih oslobodi
quota

DA 8.00 NE 1.2 uplate do 21h :D
Vodja uvale

#4314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Vodja uvale »

A tebi je ovo sve smijesno?
Troll_Happens

#4315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

Vodja uvale wrote:A tebi je ovo sve smijesno?
sta bi trebo plakat, ocito da je u ovoj drzavi sve dozvoljeno i svako radi sta mu je ceif :x
johnny_blazze

#4316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by johnny_blazze »

eh sad zasto kriti ID svih tih klosara valjda trebamo napraviti jednu listu koja ce biti dostupna svima i poredana po kategorijama od sexsualnih prestupnuika,navijaca huligana,lopova,dilera,ubica sa jasno objavljenom slikom podacima opisu djela, pa da znamo ko su, da ako ih slucajno sretnemo budemo spremni na sve...
cvrčak_na_hedonizmu

#4317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Vodja uvale wrote:A tebi je ovo sve smijesno?
Smiješno je kada smo stoka koja trpi i šuti. Govorimo "dobro je, nek je živa glava". Ne bunimo se. Biramo političare koji ne utiču na provosuđe i sudstvo da rade svoj posao. Bolje mi nam bilo da izgradimo par zatvora i linčujemo par izgrednika, tužilaca i sudija, kao preventivnu lekciju.

Do tada je smiješno.

Ko nam je kriv kad smo stoka neartikulisana.
Vodja uvale

#4318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Vodja uvale »

Mislio sam na ovu neprikladnu salu sto je napisana odma nakon ovog teksta o protestu...
Sto se tice ostalog slazem se...
A sustina svega je sto ce jos duugo ostati na ovom..
A znas u cemu je fazon?
Sto trebamo ja i ti ustat ostala raja sipke u ruke i na muriju..
I krsit sve redom bas kao sto su to uradili u grckoj!
Al' jok bolje kafe ispijat i pucat jedni na druge!
Baudelaire

#4319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Od mirnih protesta ništa. Nikoji kurac. Od nekog divljanja opet ništa, samo kontraefekat dobivamo. Nama treba revolucija u pravom smislu te riječi, da tačno napravimo listu ciljeva za koje se borimo i način na koji ih želimo postići. Nije više ovo stvar korumpiranih, nepodobnih, nesposobnih i nacionalnom retorikom zadojenih političara. Ovo je problem nas samih. Dok se stvarno gamad za vlastitu glavu ne prepadne, neće uraditi ništa da nam bude bolje. Jebiga, ili mi, ili klošari i pašice sa torbicama i utokama. Kad narkomani budu morali da se kriju od građana, a ne građani od narkomana, biće nam bolje.
plejka2

#4320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

Ma mozemo mi pricat i radit sta hocemo mirno ili nemirno kad ce na kraju bit sve po starom.15 dana plafon da ce bit ok i belaji ce se nastavit.Ovo je veliki problem koji se preko noci nemoze srediti.Pitanje je ima li uopste onih koji zele obicnom smrtniku dobro,zastitu.....
Vidimo slucaj one kucke sta je godinama radila sa kerovima pa niko nista do skoro...
Tahta

#4321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tahta »

sad sam naišao kroz svrakino i vidim da neki dečko leži sav u krvi vjerovatno izboden nožem,malo gužva u saobraćaju malo frka uglavnom ništa novo
da se ne završi dan bez zbadanja
neo7

#4322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by neo7 »

Gdje tacno u Svrakinu ? Ja nista ne cujem, niti sirene niti bilo sta slicno...?
Tahta

#4323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tahta »

čuj sirene ha ha pa gdje ti živiš da nebi neko pravio buku zbog sitnice :D
ima rotacija dovoljno :-)
na glavnoj džadi kud trola ide malo poslije merkatora prema mojmilu kod one česme i romskih kuća povrijeđeni je čini mi se Rom
neo7

#4324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by neo7 »

Ma znam, ali reko kada god je bio problem ja sam cuo sirene, barem od hitne XD Sada sve nesto utihnulo :)
Hvala na info ;)
Tahta

#4325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tahta »

ma ništa jbo to evo mi dvojica dripaca ispod prozora se motaju čini mi se da nešto kradu a ja ne smijem proviriti da me ne zbodu.
a policija sa dvije patrole kontrloiše saobraćaj na glavnoj đadi ovi 30 m od njih operišu oko zgrada i parkinga :x
Locked