Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zilog

#4301 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

edin.h wrote:TRIO je dobar paket, ali mi ne predstavlja uštedu s obzirom da mi fikni tel. nije potreban.
Meni realno treba što brži internet uz digitalnu TV sa osnovnom ponudom kanala.

Po meni je realna cijena DUO+ paketa 40KM (ali sa PDV-om), a ako već žele da naplate 6,8KM više, onda sto ne ubace HD receiver i brži internet?!
Sta god da ti kazem, ti ces izvaditi olovku i nacrtati TM. Sta god sa LOL-a spomenem, tebi ne treba, a navodis velicinu mailbox-a kod TM-a. Vjerovatno ti ne treba ni snimalica, a D3Go bi ti bas trebao? :wink:

Zasto ti ne treba fiksni telefon? Mislis da ti je mob. dovoljan za sve pozive? A pricas o nizoj cijeni. 8-)

Rekao sam vec da je HD STB doplata 3 KM (+ PDV). Za te pare odmah dobijes i HD kanale. Kod TM-a ces to dodatno platiti.

Hocu da vjerujem da ovo pises iz razloga do motiviras LOL da nam daju jos vise i da budu bolji. Reklamirajuci TM, to neces postici, Previse je argumenata koje mogu staviti na sto.
opa22

#4302 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

ma Logosoft je stvarno super, ja sam se preporodio kako sam sa HSa presao na Logosoft....ne znam kakav je Telemach, ali HS im nije ni do koljena....bilo bi mi drago kad mi Logosoft mogao nekako uvesti Al Jazeera Sport kanale, da naprave neki poseban paket za njih uz dodatno placanje i ITV UK :D
EmiRem

#4303 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by EmiRem »

Prelazak sa HS-a na Logosoft je isto preci iz GOSK-a u Real Madrid ....
opa22

#4304 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

EmiRem wrote:Prelazak sa HS-a na Logosoft je isto preci iz GOSK-a u Real Madrid ....
:lol: :lol: :thumbup:
Maharadza

#4305 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Asiklar wrote:
zilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
57 kanala vise, medju kojima su kompletne Arene, glatko prevagnu razliku u cijeni i nesto "sporiji" internet. LOL ne dijeli opseg prema korisnicima, a LOL-ovi nadprovajderi su za 3 klase jaci od Telemach-ovih. Doplata za HD STB je 3 KM, a moze i TRIO u usporedbu, kada se izbije 15 KM telefonski bonus. Velicina mailboxa i web hosting su samo marketinski trik. Jos nisam cuo da neko i pita, a kamo li da se zali na to. Kada raja zatrazi to mogu korigovati.
I jos na sve to dodaj da je LOL (i BHt) tehnicki superiorniji u odnosu na Tmach buduci da LOL koristi xDSL a tmach zastarjelu Docsis tehnologiju dijeljenog opsega :)
Hehe, zato meni ta 'zastarjela' tehnologija omogućava da skidam sa net-a deklarisanom brzinom dok npr. gledam HD kanal, dok npr. na bihnetu se odmah smanji DL speed čim prebace HD kanal, a mes'cini da su takvi slučajevi i ovdje prijavljivani i odgovor lol-a: 'glabajte ga, to je tako.'

Tapatalked
Fuzzy Dunlop

#4306 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Fuzzy Dunlop »

Maharadza wrote:Hehe, zato meni ta 'zastarjela' tehnologija omogućava da skidam sa net-a deklarisanom brzinom dok npr. gledam HD kanal, dok npr. na bihnetu se odmah smanji DL speed čim prebace HD kanal, a mes'cini da su takvi slučajevi i ovdje prijavljivani i odgovor lol-a: 'glabajte ga, to je tako.'

Tapatalked
Ovo nije tacno. Ovo se moze desiti samo ako je modem usko grlo. U tom slucaju dobijes novi/brzi modem. Ovo govorim iz iskustva. Imao sam taj "problem", zbog 2 HD STB i dobio sam novi modem i sad sve pici :)
harph

#4307 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

Maharadza wrote:
Asiklar wrote:
zilog wrote:Logosoftovi paketi su na snazi od jesenas, a TM-ovi tek par dana, uz obavezu od 24 mjeseca.
57 kanala vise, medju kojima su kompletne Arene, glatko prevagnu razliku u cijeni i nesto "sporiji" internet. LOL ne dijeli opseg prema korisnicima, a LOL-ovi nadprovajderi su za 3 klase jaci od Telemach-ovih. Doplata za HD STB je 3 KM, a moze i TRIO u usporedbu, kada se izbije 15 KM telefonski bonus. Velicina mailboxa i web hosting su samo marketinski trik. Jos nisam cuo da neko i pita, a kamo li da se zali na to. Kada raja zatrazi to mogu korigovati.
I jos na sve to dodaj da je LOL (i BHt) tehnicki superiorniji u odnosu na Tmach buduci da LOL koristi xDSL a tmach zastarjelu Docsis tehnologiju dijeljenog opsega :)
Hehe, zato meni ta 'zastarjela' tehnologija omogućava da skidam sa net-a deklarisanom brzinom dok npr. gledam HD kanal, dok npr. na bihnetu se odmah smanji DL speed čim prebace HD kanal, a mes'cini da su takvi slučajevi i ovdje prijavljivani i odgovor lol-a: 'glabajte ga, to je tako.'

Tapatalked
meni se smanji brzina downloada i kad gledam SD kanal na logosoftu, a i pocne slika da se muti. al jbg, tako je kako je :)
profesor71

#4308 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by profesor71 »

da li je moguce da je ovolika razlika u brzini:

kad ne gledam HD kanal

Image

kad gledam HD kanal

Image

?????

u pitanju je DUO+ PAKET.
bankok

#4309 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

EmiRem wrote:Prelazak sa HS-a na Logosoft je isto preci iz GOSK-a u Real Madrid ....
Ne spominji Real ni pod razno,pogotovo nakon vecerasnje sapunice (Turske),
ili bolje reci kao iz Reala u Manchester :dance: :x
Sakazulu

#4310 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

profesor71 wrote:da li je moguce da je ovolika razlika u brzini:
kad ne gledam HD kanal
Image
kad gledam HD kanal
Image
?????
u pitanju je DUO+ PAKET.
Moguće je, ali da pratiš forum pročitao bi da se trebaš obratiti LOL-u i najvjerovatnije dobiti novi modem i to će se srediti...
Cracked

#4311 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

meni se zadnjih mejseci ping pogorsao prema frankfurtu
nekad je bio oko 31 sad preko50

par puta dnevno s ei konekcija resetuje. Nemam supertv(vise) samo internet

sad sam izmjerio 58 ping

Image
zilog

#4312 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Cracked wrote:meni se zadnjih mejseci ping pogorsao prema frankfurtu

sad sam izmjerio 58 ping

Image
Probaj CMD ping i tracert prema http://www.vodafone.de (njihov je pingtest server), pa ces vidjeti da je ping nizi od ovoga. Vjerovatni razlog nesto veceg pinga prema Vodafone-u je sto sada veza ide preko Level3, a prije je bila direktna veza sa Vodafone-om u Frankfurtu (depeering Vodafone-a). Nista strasno, cak bi neke stvari trebale bolje raditi.

Koji ti je paket? Izgleda da ti je ostao interleave. Nazovi podrsku i insistiraj da ti ga skinu.
Sakazulu

#4313 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Šta je ovo zadnjih satak i nešto. Puca konekcija sve tri usluge....
zilog

#4314 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Sakazulu wrote:Šta je ovo zadnjih satak i nešto. Puca konekcija sve tri usluge....
Cijelo vrijeme sam na netu, nisam nista primjetio. Gdje se nalazis? Mozda nesto rade.
Sakazulu

#4315 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Grbavica
Sakazulu

#4316 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ovim putem se obavještavaju svi korisnici sa Aerodromskog naselja da je došlo do privremenog prekida pružanja xDSL baziranih usluga uslijed prekida optičkog linka. Ekipe Logosofta su trenutno na terenu i čine sve kako bi se kvar otklonio što je moguće prije. Ovim putem molimo korisnike za strpljenje i razumijevanje.
Logosoft Team :)
A šta se desilo sa Grbavicom danas? U svakom slučaju, ako treba pomoć javite eto nas da spašavamo stvar ;-)
Cracked

#4317 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

zilog wrote:
Cracked wrote:meni se zadnjih mejseci ping pogorsao prema frankfurtu

sad sam izmjerio 58 ping

Image
Probaj CMD ping i tracert prema http://www.vodafone.de (njihov je pingtest server), pa ces vidjeti da je ping nizi od ovoga. Vjerovatni razlog nesto veceg pinga prema Vodafone-u je sto sada veza ide preko Level3, a prije je bila direktna veza sa Vodafone-om u Frankfurtu (depeering Vodafone-a). Nista strasno, cak bi neke stvari trebale bolje raditi.

Koji ti je paket? Izgleda da ti je ostao interleave. Nazovi podrsku i insistiraj da ti ga skinu.

slao sam mail za interleave ima 2 mjeseca al ise nista nije promjenilo, moram nazvati da to srede. Danas cijeli dan zauzeti operateri nikak oda prodjem
opa22

#4318 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

je li jos netko ima problema s ArenaSport kanalima????
fixer

#4319 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

opa22 wrote:je li jos netko ima problema s ArenaSport kanalima????
da
opa22

#4320 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

cccc pa ne moze se utakmica ni gledati kako je odvratna slika
fixer

#4321 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

opa22 wrote:cccc pa ne moze se utakmica ni gledati kako je odvratna slika
Sjeban je i net na momente.
opa22

#4322 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

evo zvao sam ih, nekakav signal preko Zagreba spominju, nemam pojma vele neko nesto na terenu sredit ce se do veceras :roll:
fixer

#4323 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

Jebem ih.
lajkujMe

#4324 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Jbt nemogu kantera da igram ping mi preko neba i sunca
karanana

#4325 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

znaci nije do mene.