SDA-All about

Post Reply
hrastov žižak

#4301 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

fakat nezna
Hodidid

#4302 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

Ženski Dr.Med wrote:Evo ljepotana koji je napisao ovaj text .....

Mirza Softić

Image
E benli se nasao ko ce lamentirati nad Jugoslavijom. Jos je balav a htio bi da nam prozaicnim stilom pisanja otvori oci i objasni srz problema u minulom vremenu. I sta rece nacionalna identifikacija bosnjak je retardirana???

Zato nam je on ovako balav jako pametan.
vemus

#4303 Re: SDA-All about

Post by vemus »

Corto Maltese wrote:
Zbog svega toga danas nam je Dino Merlin moralna, ljudska, muzička i svaka druga vertikala, zbog svega toga smo izgubili kosmopolitizam koji smo imali, zbog svega toga moramo birati između Fahre Radončića, Bakira Izetbegovića i političkog laika i amatera Željka Komšića, zbog svega toga smo potpuno izgubljeni, u vremenu, prostoru i dešavanjima oko nas. Dok mi trunimo o identitetu, ljudi u svijetu skaču sa skoro 40.000 metara. I zbog svega toga, koristim ovu priliku da Aliji čestitam godišnjicu smrti, jer njegov nestanak sa ove planete je važniji od bilo kakvog rođenja. Aferim ti Dedo za ulazak u rat protiv pete sile svijeta. Aferim ti Dedo za to što danas moram bježati iz zemlje da bih normalno živio. Aferim ti Dedo što si sjebao državni aparat koji si od "zloglasnih" komunista naslijedio. Aferim ti za sve naše žrtve u koje si nas, zajedno sa Ćosićem i ostalima, uvukao. Aferim ti za sve sjebane godine. Njih ti na Sudnjem danu halaliti neću.
http://novinar.me/index.php/ostalo/item ... ugoslavija
Mislim da je decko zreo za batina...
brezan

#4304 Re: SDA-All about

Post by brezan »

Da te nije Alija, bili bismo Jugoslavija zaboravljajući pritom da smo u Alijino vrijeme jedva mogli u Hrvatsku, a u Titovo u cijeli svijet, zaboravljajući da je u Titovo vrijeme Energoinvest radio u cijelom svijetu, a u Alijino se skoro raspao, zaboravljajući mnogo tako važnih činjenica koje su im u glave utuvili vjerski službenici i slični zatupljivači mozgova.
Sva glupost i bijeda vrlog autora ovog teksta se najbolje prepoznaje ovome gore napisanom. :roll:

On optuzuje druge da zaboravljaju neke stvari a u stvari je on taj koji zaboravlja osnovne i krucijalne cinjenice i pri tome uporedjuje dva doba. Tito je bio diktator koji je zeljeznom rukom upravljao drzavom 40 godina u domacim i svjetskim prilikama i okolnostima kakve su bile. Alija je bio predsjednik drzave napadnute i izdane i iz vana i iznutra i nije sam vladao nego se valjalo dogovarati i sa drugima. Vanjske i one svjetske okolnosti su bile puno drugacije za vrijeme njegove vlasti u poredjenju sa onim za vrijeme Tita. Svako vrijeme nosi svoje breme, i uporedjivati ta dva vremena i kriviti Aliju sto za njegovo vrijeme nije bio kao prije je smijesno, bezobrazno, i zlonamjerno. I na kraju krajeva, zaboravlja autor da je ovo kako nam je danas ogromna zasluga upravo Titovih pionira i generala koji su se jedne veceri popeli na brda i poceli da rokaju po svojoj braci jugoslovenima(nama).
kojeime

#4305 Re: SDA-All about

Post by kojeime »

Koliko je Alija bio odgovoran za rat ne znam, i nije ni vazno. Medjutim, nije samo rat kriv sto danas zivimo kako zivimo. Jos za zivota Alije i njegovog predsjedovanja SDA, ta partija je bila na vlasti i u to vrijeme se desila na teritoriji na kojoj je SDA bila na vlasti privatizacija takva kakva se desila, korupcija, kradja, unistavanje kompanija da bi se jeftino prodale, unistavanje radnickih prava i tako dalje. Ako nije kriv za rat, kriv je sto je dozvolio te stvari. Kako je dozvolio? Pa bio je predsjednik SDA, a SDA je bila na vlasti, a najvise su krali ili nisu sprijecili kradju ljudi na vlasti, znaci SDA. A znamo da u svim partijama u BiH predsjednik je bog i batina. Tako da je Alija htio da SDA bude postena stranaka, mogao je takvom napraviti. Ali nije.
brezan

#4306 Re: SDA-All about

Post by brezan »

kojeime wrote:Koliko je Alija bio odgovoran za rat ne znam,
Ovim si sve rekao.

Ja znam! Mi nismo zapoceli agresiju jer nam agresija nije bio u interesu jer mi nismo imali nista!
kojeime

#4307 Re: SDA-All about

Post by kojeime »

Procitaj ponovo moj post ali bez emocija. Pa ces vidjeti da govorim o poslijeratnom vremenu. Dakle, da li je SDA mogla nakon 1995. na teritoriji na kojoj je imala vlast napraviti funkcionalan sistem, sprijeciti kradju, korupciju i ostalo? Mogla je. Ali nije htjela jer su ljudi koji su krali i bili korumpirani bili ili clanovi SDA ili imali veze sa ljudima iz SDA. I za to je Alija, kao predsjednik SDA kriv. Opravdanje da smo tek izasli iz rata mozda vrijedi kada je neko 1996. pitao zasto nije popravljan neki vodovod ili neki dalekovod ili neka duga koumnalija. Ali da se ne sprijeci nepostena privatizacija, da se neki korumpirani lik ne uhapsi i osudi za to nije kriv rat jer to nema veze sa neprijateljskim unistavanjem.

A ta prica, da smo tek izasli iz rata je opravdanje za pljacku i nerad SDA evo vec 17 godina. kakvo je opradanje na primjer 1999. ili 2003. pa do 2010. moglo biti da se ne uradi revizija privatizacije, pohapse oni koji su u toj privatizaciji uradili sve ono lose sta su uradili i da im se oduzme imovina? Rat? Naravno da ne, jedini razlog je da su ljudi iz SDA to napravili, nece sada sami sebe kaznjavati. A za to sto je dozvolio da mu partija bude leglo pljackasa je kriv Alija.
brezan

#4308 Re: SDA-All about

Post by brezan »

kojeime wrote:A za to sto je dozvolio da mu partija bude leglo pljackasa je kriv Alija.
Isto onako kao sto je Tito kriv sto mu je partija bila leglo cetnika i fasista poput Milosevica, Dobrice Cosica, Kadijevica ... i ostalih pionira koji su preko noci odbacili crvene knjizice i nabili kokarde.

Ili cemo se ipak sloziti da ni jedan ni drugi nisu mogli svakome u svojoj partiji sapnuti pamet na uho?
Chuckie

#4309 Re: SDA-All about

Post by Chuckie »

Dupli.
kojeime

#4310 Re: SDA-All about

Post by kojeime »

"Isto onako kao sto je Tito kriv sto mu je partija bila leglo cetnika i fasista poput Milosevica, Dobrice Cosica, Kadijevica ... i ostalih pionira koji su preko noci odbacili crvene knjizice i nabili kokarde.

Ili cemo se ipak sloziti da ni jedan ni drugi nisu mogli svakome u svojoj partiji sapnuti pamet na uho?"

Razlika je u tome sto su ovi nabili kokarde poslije Titove smrti. Koliko god su za vrijeme Titovog zivota bili cetnici, to su morali kriti. Pa su tek nakon Titove smrti pokazali pravo lice.

A to znaci da je Tito za zivota ipak koliko-toliko kontrolisao sta se radi. Alija je za svog zivota dozvolio pljacku.
brezan

#4311 Re: SDA-All about

Post by brezan »

kojeime wrote:
Razlika je u tome sto su ovi nabili kokarde poslije Titove smrti. Koliko god su za vrijeme Titovog zivota bili cetnici, to su morali kriti. Pa su tek nakon Titove smrti pokazali pravo lice.

A to znaci da je Tito za zivota ipak koliko-toliko kontrolisao sta se radi. Alija je za svog zivota dozvolio pljacku.
bjez' ba
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4312 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

"Članak" trebaju studenti žurnalistike da analiziraju kako ne treba. Šta je nepismenosti, antinovinarstvo i loše falsificiranje činjenica.
Trebam te

#4313 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

plain vanilla wrote:Jah, mogli smo sretno zivjeti u Jugoslaviji, ali zaheba nas Alija :zzzz:

papir stvarno svasta trpi
Jah bas trpi,
FOČANSKI PROPISI

#4314 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

brezan wrote: Ja znam! Mi nismo zapoceli agresiju jer nam agresija nije bio u interesu jer mi nismo imali nista!
Ja sam imao pušku (kupio je od aktuelnog načelnika ).
Trebam te

#4315 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

kojeime wrote:Koliko je Alija bio odgovoran za rat ne znam, i nije ni vazno. Medjutim, nije samo rat kriv sto danas zivimo kako zivimo. Jos za zivota Alije i njegovog predsjedovanja SDA, ta partija je bila na vlasti i u to vrijeme se desila na teritoriji na kojoj je SDA bila na vlasti privatizacija takva kakva se desila, korupcija, kradja, unistavanje kompanija da bi se jeftino prodale, unistavanje radnickih prava i tako dalje. Ako nije kriv za rat, kriv je sto je dozvolio te stvari. Kako je dozvolio? Pa bio je predsjednik SDA, a SDA je bila na vlasti, a najvise su krali ili nisu sprijecili kradju ljudi na vlasti, znaci SDA. A znamo da u svim partijama u BiH predsjednik je bog i batina. Tako da je Alija htio da SDA bude postena stranaka, mogao je takvom napraviti. Ali nije.

A koja stranka i ciji stranacki ljudi to danas ne kradu? Cak sta vise i gori su, ucjenjuju i ugnjetavaju male ljude da bi pribavili korist i ostali na vlasti...Daj molim te ako su drugi toliko posteni zasto je stanje ovakvo kako jeste!??? Korupcija, a svim nivoima vlasti, kriminal cvjeta, kupovina poslova, mijenjanje stranaka za fotelje, nepotizam itd..nema cega nema i plus jedno veliko neznanje tih istih sto sjede u vlasti!

Popustite SDA :thumbup:
Trebam te

#4316 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

FOČANSKI PROPISI wrote:
brezan wrote: Ja znam! Mi nismo zapoceli agresiju jer nam agresija nije bio u interesu jer mi nismo imali nista!
Ja sam imao pušku (kupio je od aktuelnog načelnika ).

Kako si Keres? Sta ima na Ilidzi ili pardon mozda si u Jelec vec odselio :lol:
ultima_palabra

#4317 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Veze ... Nije samo što je ideološki šuplje, zlonamjerno, isključivo i jednostrano, već što je nepismeno, neartikulirano, nabacano, bez ideje i koncepta, udrobljeno sve što mu je palo na pamet, od krušaka do goblena, s razmišljanjima, rezonima i artikulacijom kao da je šesti osnovne ... Nula.
To. Balavo jednom riječju.

Ali na stranu to, da nisam ušao na forum ne bih znao da je danas godišnjica smrti Alije Izetbegovića. I to nešto govori.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4318 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Evo Tihic Sulejman- "zakupljeno" vrijeme na Face TV :D

Poenta price- niko niko...kao jaaa....i SDA, naravno :D :lol:
Banksy

#4319 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Veze ... Nije samo što je ideološki šuplje, zlonamjerno, isključivo i jednostrano, već što je nepismeno, neartikulirano, nabacano, bez ideje i koncepta, udrobljeno sve što mu je palo na pamet, od krušaka do goblena, s razmišljanjima, rezonima i artikulacijom kao da je šesti osnovne ... Nula.

Ali na stranu to, da nisam ušao na forum ne bih znao da je danas godišnjica smrti Alije Izetbegovića. I to nešto govori.
Govori. Ne znam samo da li je to dobro ili loše.
Pamtim onu nevjerovatno jaku, cjelodnevnu kišu, iz neba i iz zemlje, na dan dženaze, par dana kasnije.
ultima_palabra

#4320 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:

Pamtim onu nevjerovatno jaku, cjelodnevnu kišu, iz neba i iz zemlje, na dan dženaze, par dana kasnije.
Da... trinaest godina sam pričao protiv njega i njegove stranke, a nisam mogao izdržati da ne odem na dženazu po onakvom kijametu.

U svakom slučaju, i puno pametnijim i iskusnijim od Mirze Softića neće biti lako iskazati mišljenje o Aliji. Sa ove vremenske distance rekao bih: ni bolji ni gori od svog naroda.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4321 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

Pa sigurno da je povijesna licnost vazna za Bosnu i Hercegovinu. A koliko je dobar bio, koliko los...to ce se moci procijeniti kad umru svi njegovi suvremenici...elem, za 100 godina...

Nisam neki njegov fan nikad bila, ali onaj tekst je odron, izjednacavanje zrtve i krvnika..i kad je vec spomenuo SANU, vala kao da su oni narucili tekst
bljak
Banksy

#4322 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: To. Balavo jednom riječju.

Da... trinaest godina sam pričao protiv njega i njegove stranke, a nisam mogao izdržati da ne odem na dženazu po onakvom kijametu.

U svakom slučaju, i puno pametnijim i iskusnijim od Mirze Softića neće biti lako iskazati mišljenje o Aliji. Sa ove vremenske distance rekao bih: ni bolji ni gori od svog naroda.
Nisi jedini.
Tačno. Cijeli dan čekam da pročitam nešto inteligentno, bar suvislo o ovoj godišnjici, ali ništa.
Slika i prilika svog naroda. Aktuelne političke prilike daju mu retroaktivno puno kredita, pa ga danas gledam skoro drugim očima ...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4323 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Da... trinaest godina sam pričao protiv njega i njegove stranke, a nisam mogao izdržati da ne odem na dženazu po onakvom kijametu.

:thumbup:
bogumila

#4324 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

Image
nasa

#4325 Re: SDA-All about

Post by nasa »

ultima_palabra
Isto.Ali dobro je da je tako ,ne zato sto imam nesto protiv njega vec nema potrebe za stvaranjem mitologije oko njegovo lika i djela niti bilo cijeg,samo covjek,uradio dobrog i loseg,nije vise medju zivima,ostalo je historija...
Neki ce ga se rado sjetiti,neki ne ali tesko da ce se zaboraviti jer obiljezio je veoma vazan period BiH historije !
Meni licno ipak i uprkos svemu..... najdrazi predsjednik BiH!
Post Reply