Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dječak sa šibicama

#4301 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by dječak sa šibicama »

cindrlimindrli wrote:Belgija nije jaca od BiH.
Curtois (Atletico Madrid) / Mignolet (Liverpool); Kompany (Man. City), Alderweireld (Atletico Madrid), Vermaelen (Arsenal), Vertonghen (Tottenham); Dembele (Tottenham), Witsel (Zenit), Fellaini (Man. United), Hazard (Chelsea); Benteke (Aston Villa), Mirallas (Everton)

Vrijednost ekipe (25 igraca) 354.750.000 €. Sesti po vrijednosti na planeti.

Ne, nikako nije jaca.
DoZeN

#4302 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DoZeN »

Great Cornholio wrote:
DoZeN wrote:S time sto govorite da ne navijate za njih kada igraju sa drugim repkama,nemate pravo da napadate onda ni ljude iz Hercegovine ili RS kada navijaju za Hrvatsku odnosno Srbiju.
Jer vecina vas ne moze da prezali sto Dzeko,Mujdza,Pjanic,Begovic ne igraju (ili nece igrati na SP) pod ljiljanima. :-D
Ja ne vidim ništa loše u tome da oni koji žive u BiH a izjašnjavaju se kao Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku kad reprezentacije tih država igraju sa reprezenatcija nekih drugih država. Loše je to što oni koji se izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati navijaju protiv reprezentacije države u kojoj žive, dobro bi bilo da navijaju i za Hrvatsku ili Srbiju, i za Bosnu i Hercegovinu.
.
To sto oni navijaju protiv reprezentacije BIH, to ima veze sa onim sto Muslimani iz Sandzaka u 90% ne navijaju niti vole Srbiju.
BIH kao drzava nije ni Bosnjacima majka ovakva kakva jeste sada.
Problem je sto se Dzeko,Kolarov,Spahic,Ivanovic medjusobno druze i postuju koji imaju milione u djepu,a neki tamo demobilisani borci i njihovi potomci se kolju na internetu i prkose jedni drugima.
Baltazar_khan

#4303 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baltazar_khan »

DoZeN wrote:S time sto govorite da ne navijate za njih kada igraju sa drugim repkama,nemate pravo da napadate onda ni ljude iz Hercegovine ili RS kada navijaju za Hrvatsku odnosno Srbiju.
Jer vecina vas ne moze da prezali sto Dzeko,Mujdza,Pjanic,Begovic ne igraju (ili nece igrati na SP) pod ljiljanima. :-D
ljiljana će biti na tribinama u brazilu, za to se ne brini ;-)
palermo

#4304 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Kad kažem velike, mislim na utakmice protiv najjačih protivnika, to nije recimo utakmica u utorak protiv Litvanije :D
haj da ne ulazimo u tu polemiku, ne slažem se sa tobom, ama baš nikako, a mogao bih to i argumentirati...alkažem, nek ostane na izrečenim stavovima
bingov buraz

#4305 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bingov buraz »

DoZeN wrote:
Great Cornholio wrote:
Ja ne vidim ništa loše u tome da oni koji žive u BiH a izjašnjavaju se kao Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku kad reprezentacije tih država igraju sa reprezenatcija nekih drugih država. Loše je to što oni koji se izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati navijaju protiv reprezentacije države u kojoj žive, dobro bi bilo da navijaju i za Hrvatsku ili Srbiju, i za Bosnu i Hercegovinu.
.
To sto oni navijaju protiv reprezentacije BIH, to ima veze sa onim sto Muslimani iz Sandzaka u 90% ne navijaju niti vole Srbiju.
Problem je sto se Dzeko,Kolarov,Spahic,Ivanovic medjusobno druze i postuju koji imaju milione u djepu,a neki tamo demobilisani borci i njihovi potomci se kolju na internetu i prkose jedni drugima.
Za koga navijaju ateisti iz Sandžaka?
Šibicar

#4306 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Šibicar »

Nema ateista u Sandžaku. :mrgreen:
Great Cornholio

#4307 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Great Cornholio »

dječak sa šibicama wrote:
Curtois (Atletico Madrid) / Mignolet (Liverpool); Kompany (Man. City), Alderweireld (Atletico Madrid), Vermaelen (Arsenal), Vertonghen (Tottenham); Dembele (Tottenham), Witsel (Zenit), Fellaini (Man. United), Hazard (Chelsea); Benteke (Aston Villa), Mirallas (Everton)

Ne, nikako nije jaca.
Begović ( Stoke City), Spahić ( Bayer Leverkusen), Mujdža ( Freiburg), Lulić ( Lazio), Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Salihović ( Hofenhaim), Pjanić ( Roma), Misimović (Guizhou Renhe F.C.), Hajrović ( Grasshopper), Džeko ( Man. City), Ibišević ( Stuttgart). Imamo i Medunjanina koji je nekad igrao za mladu reprezentaciju Holandije i za Real Valladolid u Primeri, i iskusnog Rahimića koji godinama igra za najtrofejniji ruski klub, pa će se tu dodati i Kolašinac iz Šalkea, a sigurno će još neki igrač bljesnuti u budućnosti.

Pa nismo ni mi baš tako slabi što se tiče imena, i klubova u kojim naši reprezentativci igraju, možda je belgijska reprezentacija skuplja, ali nisu uvijek pare mjerilo nečijeg kvaliteta, na terenu je 11 protiv 11, znači ravnopravno :)
cyprus

#4308 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

dječak sa šibicama wrote:

Ne, nikako nije jaca.
Džaba ti to kad nemaju nikog iz Hajduka :mrgreen:

PS Sad ozbiljno... Belgija po meni spada u 7-8 favorita za osvajanje prvenstva... Jedino ih neiskustvo i izostanak tradicije jebe... A to je kako znamo prilično bitno... Ipak, uz malo sreće u žrijebu mislim da ko od šale mogu do polufinala...
Last edited by cyprus on 09/10/2013 22:31, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#4309 Re: Kvalifikacije za SP 2014

DoZeN wrote: To sto oni navijaju protiv reprezentacije BIH, to ima veze sa onim sto Muslimani iz Sandzaka u 90% ne navijaju niti vole Srbiju.
Nacionalizam, to ti je.
bingov buraz

#4310 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bingov buraz »

Great Cornholio wrote:
DoZeN wrote: To sto oni navijaju protiv reprezentacije BIH, to ima veze sa onim sto Muslimani iz Sandzaka u 90% ne navijaju niti vole Srbiju.
Nacionalizam, to ti je.
Nece ni himnu da pevaju govnari :oops:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4311 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zviz »

Ajde ljudi kao da se drogirate svaki dan!

A: Grupa u kojoj je BiH je mozda najlaksa grupa gdje nema ni jednog super favorita. Grcka vec neko vrijeme nije cemu. BiH ima ok prvu ekipi - rezerva nula bodova, odbrana suplja ko svicarski sir. Amerikacni u 10 minuta igre zakucali 3 gola - to kad je Klinsman vikno "guy! now we play serious!!".

B: BiH protiv Belgije, Argentine, Njemacke, Nizozemske, Kolumbije i sl. njima nema skoro nikakve sanse... pozitivan je rezultat izgubiti sa 1 gol ili max 2 razlike.

C: Preozbiljao je WC za jednu reprezentaciju koja temelji na 5-7 igraca a ostale moze zamjeniti bilo ko u bilo koja doba.

Moj zakljucak da jedna Argenita BiH zakuca 5-6 golova, je samo pitanje da li su iraci Argentine dobre volje ili ne. Da BiH zakuca Argentini 5-6 golova to je vec naucna fantastika.

Ko se neslaze sa cinjenicama taj pojma nema sta je surova realnost.
Great Cornholio

#4312 Re: Kvalifikacije za SP 2014

cyprus wrote:

PS Sad ozbiljno... Belgija po meni spada u 7-8 favorita za osvajanje prvenstva... Jedino ih neiskustvo i izostanak tradicije jebe... A to je kako znamo prilično bitno... Ipak, uz malo sreće u žrijebu mislim da ko od šale mogu do polufinala...
Pa igrao je i Spahić za Zagreb kad je zaigrao za reprezentaciju, a i Rijeka izbaci Štutgart, tako da je moguće da igrač bude dobar a da ne zarađuje milone.

Gledao ja jednom jedan dokumentarac o svjetskim prvenstvima, i tako kaže onaj što govori " Sastali su se oni koji znaju da su najbolji, i oni koji vjeruju da su najbolji" a igrali su Brazil i Škotska :D

Lopta je okrugla, a fudbal i jeste interesantan zato što nikad sa sigurnoću ne možeš znati ko će u nekoj utakmici pobijediti.

Za pobjedu je pored kvaliteta potrebno i iskustvo, i sreća , a i "srce"

Great Cornholio

#4313 Re: Kvalifikacije za SP 2014

bingov buraz wrote:
Great Cornholio wrote:
Nacionalizam, to ti je.
Nece ni himnu da pevaju govnari :oops:
A u himni nema ništa loše, ali eto njima smeta što Srbija ima himnu u kojoj se spominje riječ srpski.
cyprus

#4314 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Great Cornholio wrote:
cyprus wrote:

Pa igrao je i Spahić za Zagreb kad je zaigrao za reprezentaciju, a i Rijeka izbaci Štutgart, tako da je moguće da igrač bude dobar a da ne zarađuje milone.

Gledao ja jednom jedan dokumentarac o svjetskim prvenstvima, i tako kaže onaj što govori " Sastali su se oni koji znaju da su najbolji, i oni koji vjeruju da su najbolji" a igrali su Brazil i Škotska :D

Lopta je okrugla, a fudbal i jeste interesantan zato što nikad sa sigurnoću ne možeš znati ko će u nekoj utakmici pobijediti.

Za pobjedu je pored kvaliteta potrebno i iskustvo, i sreća , a i "srce"

Sve se slažem... U fudbalu praktično svako može svakoga pobjedit... Međutim, ovdje se samo radi o procjeni šansi... Da li mi možemo pobjediti Belgiju? Naravno... A da li imamo veće šanse od Belgije? To samo neko poput cindrlimindrlija može izvalit :-D
Great Cornholio

#4315 Re: Kvalifikacije za SP 2014

cyprus wrote:
Sve se slažem... U fudbalu praktično svako može svakoga pobjedit... Ovdje se samo radi o procjeni šansi... Da li mi možemo pobjediti Belgiju? Naravno... A da li imamo veće šanse od Belgije? To samo neko poput cindrlimindrlija može izvalit :-D
Vidjećemo šta će biti kad odemo u Brazil 8-)

A igrali smo protiv Belgije, tako da ih se ne moramo baš toliko plašiti

DonVitoKrajina

#4316 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVitoKrajina »

Pustite Belgiju bola, jao jao.
Abd. dobijemo ih u grupi za SP kao nosioca, eto.
Bice nosioci grupe citaj favorit grupe i ako nas ne pobjede SRAMOTA za njih. :mrgreen:

Otom potom.
Great Cornholio

#4317 Re: Kvalifikacije za SP 2014

DonVitoKrajina wrote:Pustite Belgiju bola, jao jao.
Bice nosioci grupe citaj favorit grupe i ako nas ne pobjede SRAMOTA za njih. :mrgreen:

Otom potom.
Da, do tada moramo pobijediti Linhenštajn i Litvaniju.

Hladna glava, vruće srce, a i Bog bi nas trebao malo pogledati :bih:

cindrlimindrli

#4318 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote: A da li imamo veće šanse od Belgije? To samo neko poput cindrlimindrlija može izvalit
Isto ovo si pricao i prije ove utakmice:

No, kao sto to uvijek biva, samo veliki fudbalski magovi poput cndrlimindrlija imali su viziju da prognoziraju
konacan ishod te utakmice. :D
DoZeN wrote:Jer vecina vas ne moze da prezali sto Dzeko,Mujdza,Pjanic,Begovic ne igraju (ili nece igrati na SP) pod ljiljanima
Image

Samo se ti nadaj da nece. :D
DonVitoKrajina

#4319 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVitoKrajina »

Great Cornholio wrote:
DonVitoKrajina wrote:Pustite Belgiju bola, jao jao.

Otom potom.
Da, do tada moramo pobijediti Linhenštajn i Litvaniju.

Hladna glava, vruće srce, a i Bog bi nas trebao malo pogledati :bih:

Sto se blizi tekma sve vise vjerujem u rutinske pobjede... narocito prva o drugoj posle prve.. ali ne mogu da je ne komentarisem.

HOP HOP BICE SANSI BICE GOLOVA.
Sto bi rekli mah sta ce Liht. istina promjenili su trenera ali njima ni Murinjo ne moze pomoci na terenu,. to je sklop luzera koji ce se usrati u gace na Biljinom Polju cik cak 1-0, 2-0 dok su se okrenuli 3-0 i onda u Litvaniji nasih ludih 10tak minuta i eto ti 0-2 i onda to rutinski privesti kraju. Nego pratio sam ja i Litvanske medije oni su cak oslabljeni protiv nas :shock: + na to dodaj da imaju puno igraca koji protiv Latvije mogu da dobiju zuti karton tj. ne igraju protiv nas uzmi u obzir da su utakmicu koji su izgubili u Zenici igrali u najjacem sastavu sa npr. Semberasom, Staikavicisu istina da su stari ali su neko i nesto u Svijetu nogometa tj. znaju lopte, igrali - igraju u jacim klubovima i dan danas. Ali u Utorak ih nece biti i jos nekih igraca Litvanije. Samo je vazno ovake tipove probiti protivnika, prvi metak.. i onda ide glako.

BICE SANSI, BICE GOLOVA U MREZI Liht. i Latvije. :)
mistek

#4320 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

Ekipa Belgije u ovoj utakmici s nama: Stijnen, Daems, Swerts, Vermaelen, Dembele, Simons, Mudingayi, Fellaini, Defour, Sonck, de Camargo.

Budimo realni, neuporedivo sa onim danas, apsolutno sve i jedan igrač.
cindrlimindrli

#4321 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

mistek wrote:Ekipa Belgije u ovoj utakmici s nama: Stijnen, Daems, Swerts, Vermaelen, Dembele, Simons, Mudingayi, Fellaini, Defour, Sonck, de Camargo.

Budimo realni, neuporedivo sa onim danas, apsolutno sve i jedan igrač.
Pa jeste, zamisli kako bi ih zgazili danas kad za razliku od te utakmice imamo Lulica, Hajrovica, Begovica, Zukanovica,
Bicakcica, eventualno Kolasinca...
MOSALJOZE

#4322 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

Don vito unio si svjetlost u moj dom baš kao i elektroprivrede.Fino si to napisao :bih:
Havatar

#4323 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Pa dobro, ali onda samo dokazujete da je Džeko loš lider, jer velike utakmice sa izuzetkom Grčke i Francuske u Parizu je odigrao loše. Hoću reći, ako Belgija nema pravog lidera, nemamo ni mi. Mada se ja ne bih složio sa tim rezonom.

I nije mi cilj da pljujem po nama, samo bih volio da se naše ambicije realno postave. Imam osjećaj da bi pojedinci pljuvali po Sušiću i igračima ako bismo recimo bili u grupi s ovom Belgijom pa zijanili, a ljudi su realno samo iza Španije i Njemačke u Evropi, a rame uz rame sa Italijom, Portugalom, pa čak i Holandijom.
Malo li je....a i nije samo te ako ćemo iskreno, nego nije tema....

A slažem se sa tobom oko naše realnosti,
a štose tiče Belgija, ostajem pri stavu da se nije još dokazala da bi je stavljao u krug u koji je ti stavljaš....al eto, vidjet ćemo
:thumbup:
Havatar

#4324 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

DoZeN wrote:
Great Cornholio wrote:
.
To nema nikakve veze sa tim posto Srbi iz Bosne nemaju ni jedan razlog da mrze ni Bosnu ni reprezentaciju Bosne a najbolji pokazatelj zbog cega Bosnjaci Sandzaka ne vole Srbiju je to sto je jedini Bosnjak koji je igrao za reprezentaciju izbacen zbog toga sto nije pjevao himnu , sto na proslo svjetsko nisu pozvali ni jednog ni Bosnjaka niti muslimana da "nebi kvarili atmosferu u reprezentaciji", da ne pominjem pjevanje pjesama o Ratku Mladicu , Srebrenici dok nicega slicnog tome nema kad je reprezentacija Bosne u pitanju.
Havatar

#4325 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

Zviz wrote:Ajde ljudi kao da se drogirate svaki dan!

A: Grupa u kojoj je BiH je mozda najlaksa grupa gdje nema ni jednog super favorita. Grcka vec neko vrijeme nije cemu. BiH ima ok prvu ekipi - rezerva nula bodova, odbrana suplja ko svicarski sir. Amerikacni u 10 minuta igre zakucali 3 gola - to kad je Klinsman vikno "guy! now we play serious!!".

B: BiH protiv Belgije, Argentine, Njemacke, Nizozemske, Kolumbije i sl. njima nema skoro nikakve sanse... pozitivan je rezultat izgubiti sa 1 gol ili max 2 razlike.

C: Preozbiljao je WC za jednu reprezentaciju koja temelji na 5-7 igraca a ostale moze zamjeniti bilo ko u bilo koja doba.

Moj zakljucak da jedna Argenita BiH zakuca 5-6 golova, je samo pitanje da li su iraci Argentine dobre volje ili ne. Da BiH zakuca Argentini 5-6 golova to je vec naucna fantastika.

Ko se neslaze sa cinjenicama taj pojma nema sta je surova realnost.
Bosna bi ti razvalila Dansku sa makar 6:0
Locked