Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DoZeN wrote:S time sto govorite da ne navijate za njih kada igraju sa drugim repkama,nemate pravo da napadate onda ni ljude iz Hercegovine ili RS kada navijaju za Hrvatsku odnosno Srbiju.
Jer vecina vas ne moze da prezali sto Dzeko,Mujdza,Pjanic,Begovic ne igraju (ili nece igrati na SP) pod ljiljanima.
Ja ne vidim ništa loše u tome da oni koji žive u BiH a izjašnjavaju se kao Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku kad reprezentacije tih država igraju sa reprezenatcija nekih drugih država. Loše je to što oni koji se izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati navijaju protiv reprezentacije države u kojoj žive, dobro bi bilo da navijaju i za Hrvatsku ili Srbiju, i za Bosnu i Hercegovinu.
.
To sto oni navijaju protiv reprezentacije BIH, to ima veze sa onim sto Muslimani iz Sandzaka u 90% ne navijaju niti vole Srbiju.
BIH kao drzava nije ni Bosnjacima majka ovakva kakva jeste sada.
Problem je sto se Dzeko,Kolarov,Spahic,Ivanovic medjusobno druze i postuju koji imaju milione u djepu,a neki tamo demobilisani borci i njihovi potomci se kolju na internetu i prkose jedni drugima.
DoZeN wrote:S time sto govorite da ne navijate za njih kada igraju sa drugim repkama,nemate pravo da napadate onda ni ljude iz Hercegovine ili RS kada navijaju za Hrvatsku odnosno Srbiju.
Jer vecina vas ne moze da prezali sto Dzeko,Mujdza,Pjanic,Begovic ne igraju (ili nece igrati na SP) pod ljiljanima.
ljiljana će biti na tribinama u brazilu, za to se ne brini
Ja ne vidim ništa loše u tome da oni koji žive u BiH a izjašnjavaju se kao Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku kad reprezentacije tih država igraju sa reprezenatcija nekih drugih država. Loše je to što oni koji se izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati navijaju protiv reprezentacije države u kojoj žive, dobro bi bilo da navijaju i za Hrvatsku ili Srbiju, i za Bosnu i Hercegovinu.
.
To sto oni navijaju protiv reprezentacije BIH, to ima veze sa onim sto Muslimani iz Sandzaka u 90% ne navijaju niti vole Srbiju.
Problem je sto se Dzeko,Kolarov,Spahic,Ivanovic medjusobno druze i postuju koji imaju milione u djepu,a neki tamo demobilisani borci i njihovi potomci se kolju na internetu i prkose jedni drugima.
Vrijednost ekipe (25 igraca) 354.750.000 €. Sesti po vrijednosti na planeti.
Ne, nikako nije jaca.
Begović ( Stoke City), Spahić ( Bayer Leverkusen), Mujdža ( Freiburg), Lulić ( Lazio), Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Salihović ( Hofenhaim), Pjanić ( Roma), Misimović (Guizhou Renhe F.C.), Hajrović ( Grasshopper), Džeko ( Man. City), Ibišević ( Stuttgart). Imamo i Medunjanina koji je nekad igrao za mladu reprezentaciju Holandije i za Real Valladolid u Primeri, i iskusnog Rahimića koji godinama igra za najtrofejniji ruski klub, pa će se tu dodati i Kolašinac iz Šalkea, a sigurno će još neki igrač bljesnuti u budućnosti.
Pa nismo ni mi baš tako slabi što se tiče imena, i klubova u kojim naši reprezentativci igraju, možda je belgijska reprezentacija skuplja, ali nisu uvijek pare mjerilo nečijeg kvaliteta, na terenu je 11 protiv 11, znači ravnopravno
Vrijednost ekipe (25 igraca) 354.750.000 €. Sesti po vrijednosti na planeti.
Ne, nikako nije jaca.
Džaba ti to kad nemaju nikog iz Hajduka
PS Sad ozbiljno... Belgija po meni spada u 7-8 favorita za osvajanje prvenstva... Jedino ih neiskustvo i izostanak tradicije jebe... A to je kako znamo prilično bitno... Ipak, uz malo sreće u žrijebu mislim da ko od šale mogu do polufinala...
Last edited by cyprus on 09/10/2013 22:31, edited 1 time in total.
A: Grupa u kojoj je BiH je mozda najlaksa grupa gdje nema ni jednog super favorita. Grcka vec neko vrijeme nije cemu. BiH ima ok prvu ekipi - rezerva nula bodova, odbrana suplja ko svicarski sir. Amerikacni u 10 minuta igre zakucali 3 gola - to kad je Klinsman vikno "guy! now we play serious!!".
B: BiH protiv Belgije, Argentine, Njemacke, Nizozemske, Kolumbije i sl. njima nema skoro nikakve sanse... pozitivan je rezultat izgubiti sa 1 gol ili max 2 razlike.
C: Preozbiljao je WC za jednu reprezentaciju koja temelji na 5-7 igraca a ostale moze zamjeniti bilo ko u bilo koja doba.
Moj zakljucak da jedna Argenita BiH zakuca 5-6 golova, je samo pitanje da li su iraci Argentine dobre volje ili ne. Da BiH zakuca Argentini 5-6 golova to je vec naucna fantastika.
Ko se neslaze sa cinjenicama taj pojma nema sta je surova realnost.
cyprus wrote:
PS Sad ozbiljno... Belgija po meni spada u 7-8 favorita za osvajanje prvenstva... Jedino ih neiskustvo i izostanak tradicije jebe... A to je kako znamo prilično bitno... Ipak, uz malo sreće u žrijebu mislim da ko od šale mogu do polufinala...
Pa igrao je i Spahić za Zagreb kad je zaigrao za reprezentaciju, a i Rijeka izbaci Štutgart, tako da je moguće da igrač bude dobar a da ne zarađuje milone.
Gledao ja jednom jedan dokumentarac o svjetskim prvenstvima, i tako kaže onaj što govori " Sastali su se oni koji znaju da su najbolji, i oni koji vjeruju da su najbolji" a igrali su Brazil i Škotska
Lopta je okrugla, a fudbal i jeste interesantan zato što nikad sa sigurnoću ne možeš znati ko će u nekoj utakmici pobijediti.
Za pobjedu je pored kvaliteta potrebno i iskustvo, i sreća , a i "srce"
cyprus wrote:
Pa igrao je i Spahić za Zagreb kad je zaigrao za reprezentaciju, a i Rijeka izbaci Štutgart, tako da je moguće da igrač bude dobar a da ne zarađuje milone.
Gledao ja jednom jedan dokumentarac o svjetskim prvenstvima, i tako kaže onaj što govori " Sastali su se oni koji znaju da su najbolji, i oni koji vjeruju da su najbolji" a igrali su Brazil i Škotska
Lopta je okrugla, a fudbal i jeste interesantan zato što nikad sa sigurnoću ne možeš znati ko će u nekoj utakmici pobijediti.
Za pobjedu je pored kvaliteta potrebno i iskustvo, i sreća , a i "srce"
Sve se slažem... U fudbalu praktično svako može svakoga pobjedit... Međutim, ovdje se samo radi o procjeni šansi... Da li mi možemo pobjediti Belgiju? Naravno... A da li imamo veće šanse od Belgije? To samo neko poput cindrlimindrlija može izvalit
cyprus wrote:
Sve se slažem... U fudbalu praktično svako može svakoga pobjedit... Ovdje se samo radi o procjeni šansi... Da li mi možemo pobjediti Belgiju? Naravno... A da li imamo veće šanse od Belgije? To samo neko poput cindrlimindrlija može izvalit
Vidjećemo šta će biti kad odemo u Brazil
A igrali smo protiv Belgije, tako da ih se ne moramo baš toliko plašiti
Pustite Belgiju bola, jao jao.
Abd. dobijemo ih u grupi za SP kao nosioca, eto.
Bice nosioci grupe citaj favorit grupe i ako nas ne pobjede SRAMOTA za njih.
DonVitoKrajina wrote:Pustite Belgiju bola, jao jao.
Otom potom.
Da, do tada moramo pobijediti Linhenštajn i Litvaniju.
Hladna glava, vruće srce, a i Bog bi nas trebao malo pogledati
DonVitoKrajina wrote:Pustite Belgiju bola, jao jao.
Otom potom.
Da, do tada moramo pobijediti Linhenštajn i Litvaniju.
Hladna glava, vruće srce, a i Bog bi nas trebao malo pogledati
Sto se blizi tekma sve vise vjerujem u rutinske pobjede... narocito prva o drugoj posle prve.. ali ne mogu da je ne komentarisem.
HOP HOP BICE SANSI BICE GOLOVA.
Sto bi rekli mah sta ce Liht. istina promjenili su trenera ali njima ni Murinjo ne moze pomoci na terenu,. to je sklop luzera koji ce se usrati u gace na Biljinom Polju cik cak 1-0, 2-0 dok su se okrenuli 3-0 i onda u Litvaniji nasih ludih 10tak minuta i eto ti 0-2 i onda to rutinski privesti kraju. Nego pratio sam ja i Litvanske medije oni su cak oslabljeni protiv nas + na to dodaj da imaju puno igraca koji protiv Latvije mogu da dobiju zuti karton tj. ne igraju protiv nas uzmi u obzir da su utakmicu koji su izgubili u Zenici igrali u najjacem sastavu sa npr. Semberasom, Staikavicisu istina da su stari ali su neko i nesto u Svijetu nogometa tj. znaju lopte, igrali - igraju u jacim klubovima i dan danas. Ali u Utorak ih nece biti i jos nekih igraca Litvanije. Samo je vazno ovake tipove probiti protivnika, prvi metak.. i onda ide glako.
mistek wrote:Ekipa Belgije u ovoj utakmici s nama: Stijnen, Daems, Swerts, Vermaelen, Dembele, Simons, Mudingayi, Fellaini, Defour, Sonck, de Camargo.
Budimo realni, neuporedivo sa onim danas, apsolutno sve i jedan igrač.
Pa jeste, zamisli kako bi ih zgazili danas kad za razliku od te utakmice imamo Lulica, Hajrovica, Begovica, Zukanovica,
Bicakcica, eventualno Kolasinca...
Muhamed Đakmić wrote:Pa dobro, ali onda samo dokazujete da je Džeko loš lider, jer velike utakmice sa izuzetkom Grčke i Francuske u Parizu je odigrao loše. Hoću reći, ako Belgija nema pravog lidera, nemamo ni mi. Mada se ja ne bih složio sa tim rezonom.
I nije mi cilj da pljujem po nama, samo bih volio da se naše ambicije realno postave. Imam osjećaj da bi pojedinci pljuvali po Sušiću i igračima ako bismo recimo bili u grupi s ovom Belgijom pa zijanili, a ljudi su realno samo iza Španije i Njemačke u Evropi, a rame uz rame sa Italijom, Portugalom, pa čak i Holandijom.
Malo li je....a i nije samo te ako ćemo iskreno, nego nije tema....
A slažem se sa tobom oko naše realnosti,
a štose tiče Belgija, ostajem pri stavu da se nije još dokazala da bi je stavljao u krug u koji je ti stavljaš....al eto, vidjet ćemo
.
To nema nikakve veze sa tim posto Srbi iz Bosne nemaju ni jedan razlog da mrze ni Bosnu ni reprezentaciju Bosne a najbolji pokazatelj zbog cega Bosnjaci Sandzaka ne vole Srbiju je to sto je jedini Bosnjak koji je igrao za reprezentaciju izbacen zbog toga sto nije pjevao himnu , sto na proslo svjetsko nisu pozvali ni jednog ni Bosnjaka niti muslimana da "nebi kvarili atmosferu u reprezentaciji", da ne pominjem pjevanje pjesama o Ratku Mladicu , Srebrenici dok nicega slicnog tome nema kad je reprezentacija Bosne u pitanju.
Zviz wrote:Ajde ljudi kao da se drogirate svaki dan!
A: Grupa u kojoj je BiH je mozda najlaksa grupa gdje nema ni jednog super favorita. Grcka vec neko vrijeme nije cemu. BiH ima ok prvu ekipi - rezerva nula bodova, odbrana suplja ko svicarski sir. Amerikacni u 10 minuta igre zakucali 3 gola - to kad je Klinsman vikno "guy! now we play serious!!".
B: BiH protiv Belgije, Argentine, Njemacke, Nizozemske, Kolumbije i sl. njima nema skoro nikakve sanse... pozitivan je rezultat izgubiti sa 1 gol ili max 2 razlike.
C: Preozbiljao je WC za jednu reprezentaciju koja temelji na 5-7 igraca a ostale moze zamjeniti bilo ko u bilo koja doba.
Moj zakljucak da jedna Argenita BiH zakuca 5-6 golova, je samo pitanje da li su iraci Argentine dobre volje ili ne. Da BiH zakuca Argentini 5-6 golova to je vec naucna fantastika.
Ko se neslaze sa cinjenicama taj pojma nema sta je surova realnost.