Reprezentacije se ne okuplja, ne zato što neko ne želi, već zato što za to jednostavno nema para. Govorimo o savezu koji tri dana pred istek roka dobije DONACIJU kojom plati da uopšte idemo na SP, koje čekamo 20 godina. To je strašno. Neće niko da pomogne, da ta pare, da se stvori tim koji će se pratiti.SkyLimit wrote:Naša U21 rukometna reprezentacija nije uopće nastupila u ovomjesečnim kvalifikacionim turnirima za SP, za razliku od Kosova i Farskih Ostrva(naprosto to moram naglasiti svaki put). Kad smo mi organizovali to prvenstvo i jednom sakupili reprezentaciju dobili smo Malinovića, Perića, Milasa...
Za U19 reprezentaciju se zadnji put čulo tamo kad su igrali kvalifikacioni turnir u Danskoj za plasman na EP 2014. Jako teška grupa sa domaćinom i Francuskom, još je tu bila i Bugarska. Dječaci su dobili Bugarsku(29 : 23), pružili dobar otpor ali ipak izgubili od favorita Francuske(31 : 36) i Danske(29 : 32). Francuzi su na kraju i osvojili to EP, Danska završila kao četvrta.
Hrstić i Lončar su manje više sami igrali. Recimo protiv Francuske njih dvojica kombinovano su dala 19 golova.
Hrvatska je 2006. i 2010. godine bila prvak Europe u toj U19 konkurenciji. Osvojilo Svjetsko U19 prvenstvo 2009. godine. Srebrene i bronzane medalje sa tih omladinskih prvenstava da ne nabrajam.
Imaju RK Zagreb koji redovno igra dobro u Ligi Prvaka i svake godine iz njega se proda pokoji domaći igrač u najveće europske klubove.
Mi ulažemo manje u rukomet od Farskih Ostrva i onda se čudimo kako gubimo
Ima tu i do saveza, u kojem stvarno ima kvarnih i nezainteresiranih ljudi, od kojih su neki, moram to reći i nadam se da neću nikog uvrijediti, sa područja Hercegovine i RS-a, i koji neke stvari i blokiraju, ali puno je manje do njih nego do nedostatka para.
Ja se nadam da će ovo što smo otišli na SP pomoći da rukomet dobije konačno pravu pratnju sponzora i institucija.
P.S. Ministarstvo civilnih poslova BIH ima grant od 560.000 maraka, koje dijeli na 500-tinjak klubova i saveza.
Imate pravo jednom pogađati koliko je RSBIH dobio ?