Ocito je Mourinho kontao da vecerasnjom pobjedom moze utvrditi prvu poziciju,
jer se vidjelo da Real igra jak presing u prvom poluvremenu...
Barsina igra osrednja veceras, uz nekoliko velikih izuzetaka:
Puyol kapitenski, Alves iskoristio svoj napadacki potencijal po krilu i Iniesta koji je dominirao sredinom, Sanchez veoma eksplozivan iako bih ga ja zbog dugog jezika zamijenio na poluvremenu...
Nisu ni ostali puno zaostajali sem Fabregasa, iako je dao go, dosta neprimjetan...
Messi nedovoljno brz u nekim prilikama, ali kada imas igraca koji uvijek privlaci dva-tri protivnicka
i koji ima ubojit zadnji pas, onda se to prasta...
U Realu je Ronaldo bio najveci flop, Ozil nedovoljno jak, Di Maria uglavnom bezopasan...
Ronaldo da je pretvorio jednu od svojih prilika, moglo je svasta biti,
ali pored slabije motivisane Barcelone su ih trebali pregaziti na sredini terena, ali opet nisu uspjeli...
Nakon treceg gola su pokusavali u naletima, ali Barca iskontrolisala utakmicu do kraja...
Volio bih licno da je u drugom umjesto Fabregasa usao Cuenca, on bi sa Iniestom i Messiem raskovao odbranu Madrida, ali vjerovatno je Guardiola kontao da jos nije zreo za Clasica...
Mislim da se utakmica fakat prelomila u toj 38 minuti kada je Alves prebacen na krilo, jer je to dalo Barci vise snage u kontranapadima i brzim prodorima, sto Real nije bas ocekivao...
U svakom slucaju, Mardid izgubio psiholosku prednost, sada ide na noge nezgodnoj Sevilli, moglo bi svasta biti, iako ne mislim da ih Sevilla moze uzeti ili barem odigrati nerijeseno, sem ako ne ponove utakmicu sa Barcom ranije ove sezone...