Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4301 Re: Manchester City FC

Post by Chmoljo »

Plavih_11 wrote:Tolike milione dali za igrace a na klupi imaju i dalje KLOCA od trenera. E sve dok im je on na klupi i dok vodi ekipu nista veliko nece postici i pored svih "zvijezda".
upravo :-)

pa koji ti ziheraš mrtvi moraš biti kada na poluvremenu vodiš 2:0, onda protivnik izjednači. i ti, umjesto da ostaviš napadača, ti ziherašku podebljavaš sredinu :-) :-) :-)

Mancini je najveći promašaj City-ja. to je tako očigledno :roll:
Riddle

#4302 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Image

Shvatam rivalstvo tih klubova i sve sto ide uz to, ali ovo je mislim ipak previse. :lol:
skafiskafsnjak

#4303 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

hahahahahahahahahahah
just principe

#4304 Re: Manchester City FC

Post by just principe »

ma nije sve ni do Mancinija vjerujte, najvise je do kluba tj. City-a koji nije navikao da ima u timu zvijezde, pa sad i te zvijezde se drugacije odnose prema klubu nego sto bi se odnosile da igraju u Unitedu, pa eto vidjeli ste kako su u drugom poluvremenu djeca Uniteda razvalila City, mada su i u prvom bili bolji..Ne stvara se preko noci veliki tim

i pored velikih ulaganja, zvijezda i cega sve nemaju u tom klubu, City ce i dalje ostati u sjeni Uniteda i tako ce vazda biti..

prosle sezone su zavrsili na 4 mjestu, ove sezone najvise sto mogu je 2 ili 3 mjesto..Titula ne dolazi u obzir u ovako jakoj ligi kao sto je Engleska, oni mogu kupovati koga god hoce, ali sumjam da ce nesto vise napraviti

pogledajte samo Balotellijevo ponasanje na treninzima i samoj utakmici, pa veliki klub ne bi smio dozvoliti da ima u timu takvog igraca, ( na stranu sto mi, barem ja, uzivam u njegovim ludostima ) nije ga se djaba Inter rijesio i to za ne malu cifru...Ali da, City jos nije pojam tradicije i velikog kluba, pa mogu svasta dopustiti

Mancini je prosle sezone izvukao maksimum iz ove ekipe, i nijedan drugi tj. bolji trener od Mancija ne bi bolje prosao, tako ce biti i ove sezone
missko

#4305 Re: Manchester City FC

Post by missko »

Glavna slabost Citya je United :D , ironicno ali tako je.
Sve dok njima bude glavni cilj da oslabe ili pobijede United nema od njih nista jer to je najtezi zadatak koji su mogli sebi zadati. Duga je sezona i treba se naloziti na svakog protivnika podjednako, tako to radi United. :evil:
Jack Be Nimble

#4306 Re: Manchester City FC

Post by Jack Be Nimble »

Just principe, zadnje sezone su bili treci. A mislim da su dosta solidni da se i ove bore ze za trece ili cetvrto mjesto.
Jedinstvo_Manchester

#4307 Re: Manchester City FC

Post by Jedinstvo_Manchester »

Image
PSI LAJU KARAVANI PROLAZE, ŠAMPIONI OSTAJU ISTI, NEKE SE STVARI NE MOGU KUPITI NOVCEM, TO MANCHESTER CITY NAJBOLJE ZNA.
fidoremilienko

#4308 Re: Manchester City FC

Post by fidoremilienko »

Jedinstvo_Manchester wrote:Image
PSI LAJU KARAVANI PROLAZE, ŠAMPIONI OSTAJU ISTI, NEKE SE STVARI NE MOGU KUPITI NOVCEM, TO MANCHESTER CITY NAJBOLJE ZNA.
:thumbup:
skafiskafsnjak

#4309 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Jedinstvo_Manchester wrote:Image

Image
LOL
quasar

#4310 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Realno, Utd bolji i zasluzeno je pobjedio. Ostaje stara boljka. Pored kompaktnije ekipe skripi naprijed i opet se vidjelo da u ekipi nema prednjeg veznog reda jer lopta dodje do centra, a onda je nabij pa ko ufati, jal Dzeko jal Evra.

Nece se Edin nadavati golova ni ove godine bez supporta, a ako bude sve zajedno 10-15 u svim takmicenjima, puna saka brade. I ovaj je samo njegov, jer je otisao po loptu i opalio na srecu. Imao je poslije jos dvije bolje prilike kod 2:2 ali isto izgubljen slucaj... umor, pritisak, sta li... zao mi je, mogao je biti heroj Blumoon nacije, besmrtan...
Baudelaire

#4311 Re: Manchester City FC

Post by Baudelaire »

Citijev problem nije više neuigranost nego manjak kvaliteta. Ali stvarno manjak kvaliteta. Toliko su se prosječnih igrača nakupovali i naplaćali da je to žalosno. Imaju na svakoj poziciji po tri - četiri solidna igrača, ali rijetko gdje imaju pravu klasu. Vezni red je toliko skup, a toliko jadan da bih ja, da sam šeik, otpustio sve i jednog čovjeka koji je kumovao kupovini onakvih igrača. Pa onda onaj Adam Johnson :-) Majko moja na šta je spao engleski fudbal ako im je ono jedna od najvećih nada. Pa onako Kojašević u najgorim momentima nije bio sebičan.
skafiskafsnjak

#4312 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

quasar wrote:Realno, Utd bolji i zasluzeno je pobjedio. Ostaje stara boljka. Pored kompaktnije ekipe skripi naprijed i opet se vidjelo da u ekipi nema prednjeg veznog reda jer lopta dodje do centra, a onda je nabij pa ko ufati, jal Dzeko jal Evra.

Nece se Edin nadavati golova ni ove godine bez supporta, a ako bude sve zajedno 10-15 u svim takmicenjima, puna saka brade. I ovaj je samo njegov, jer je otisao po loptu i opalio na srecu. Imao je poslije jos dvije bolje prilike kod 2:2 ali isto izgubljen slucaj... umor, pritisak, sta li... zao mi je, mogao je biti heroj Blumoon nacije, besmrtan...
svaka cast :thumbup:
smoki_choko

#4313 Re: Manchester City FC

Post by smoki_choko »

ma kakav city, pa dzeko mora da moli da mase rukama i nogama da mu neko doda loptu. onaj silva bi prije golmanu vratio nego ubacio za dzeku, a i kad ubaci to je katastrofa. dzeko moze sam jedino onako da uzme loptu i da dotrci do sesnaesterca i opali. pa sta bude
quasar

#4314 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

L00d wrote:
quasar wrote:Realno, Utd bolji i zasluzeno je pobjedio. Ostaje stara boljka. Pored kompaktnije ekipe skripi naprijed i opet se vidjelo da u ekipi nema prednjeg veznog reda jer lopta dodje do centra, a onda je nabij pa ko ufati, jal Dzeko jal Evra.

svaka cast :thumbup:
Cekaj samo da Utd fasuje negdje. Znam i ja krvopija biti. :wink:
skafiskafsnjak

#4315 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Heh fasovati ce, to je zasigurno . Bice toga jos... hahahah

:thumbup:
Dialer

#4316 Re: Manchester City FC

Post by Dialer »

Jarane ekipa protivnicka izjednacuje na 2:2 on vadi napadaca :lol: :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#4317 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Dialer wrote:Jarane ekipa protivnicka izjednacuje na 2:2 on vadi napadaca :lol: :lol: :lol:
nije blam sto je napadaca izvadio... Balo nije nista napravio. Ali je blam sto nije drugog napadaca ubacio ... Hahaha
quasar

#4318 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Mislim da bi hrabriji trener ubacio Aguera, pa sta bude...
I nije valjda mislio da mu Edin puca penale?
skafiskafsnjak

#4319 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Ma Mancini levat... glup ko noc i nema autoritet. Pa sta je sve do sada onaj Balo uradio i opet u prvih 11... Kod pravog trenera on bi bio u rezervama . A da , ovo je pravo vrijeme bilo da Aguera ubaci . U tom slucaju, i Silva bi imao s kim suradjivati i mislim da bi funkcionisalo malo bolje ...
missko

#4320 Re: Manchester City FC

Post by missko »

Ma navuci ce Mancini i iz ovog poraza vodu na svoj mlin. Sad ce reci seiku vidis da smo slabi i da nam treba pojacanja, pa ostavi Teveza, vrati Adebayora, kupi Nasria i Sneijdera, duga je sezona trebat ce :D :D :D :D
BHF_Manijak

#4321 Re: Manchester City FC

Post by BHF_Manijak »

Ma sta vam je ba, cuj Manicini trener, pa majkemi mile on u ligi da je sam kao ekipa bio bi viceprvak, parmak je to bolan... :roll: :-)

Dobro gore momak rece, fakat precijenjeni igrac(sto se visine obestecenja placenog tice) i neko automatski pomisli "wooow platili ga 30mil eura, mora da vrijedi", a realno ne vrijedi ni 15 a kamo li 30! Gomila iznadprosjecnih igraca, ali svjetske klase nisu sigurno! Sta ba De Jong, Kompany, Milner itd itd...Oni jesu dobri igraci, sve to stoji, mogli bi biti konkurencija za prvi tim u bilo kojem klubu, ali za titule treba vise, a ovi debili nikako da skontaju! Bolje da dovedu 2-3 kvalitetna igraca nego sto su po 10 igraca dovodili, nagomilavali napadace i slicno...
Eno onaj kloc opet spominje upravi tj seicima kako mu terba pojacanja, pa bolan kako te nije stid jebo te, imas milion igraca, postavljenih najcesce na nekim desetim pozicijama a ne na prirodnim i opet nije nesto pravo nego daj jos! Sto neko gore napisa da im je Xavija, Casillasa, Terrya, Iniestu, Messia, Ozila, Ronalda pa bi mozda i konkurisali za titulu! :oops:

Ovaj City lici na pocetak Abramoviceve ere kada se gomilalo u tim sve i svasta, ali bukvalno samo su se bacale pare i dovodili igraci a da se nije ni pitala cijena, tek kad se pocelo "pametno" dovoditi onda su stigli i rezultati, ovaj papak sad i ne pita cijenu samo pukne 40mil i svaki klub mora pasti, podizu kako rekoh cijene igracima koji realni ne vrijede ni duplo manje! Sta ba Aguero 40mil??? :shock: Ne kazem da nije kvalitet, ali ipak tolike pare za igraca koji se SAMO u Atletico Madridu dokazo je i vise nego previse, po meni!
Prvo nek se kutarisu ovog govneta na klupi, za kojeg sam od samog starta siekove ere govorio da je rinaka, nek dovedu kakvog provjerenog i kvalitetnog strucnjaka, pa nek se onda necemu nadaju, ovako ce biti vjecni prosjek i hrpa milionskih igraca koji nisu ni T od tima! Nek se ugledaju na Chelsea, kada su se pocela CILJANA pojacanja dovodit a ne igraci koji su trazi i dovedu ih samo zato jer ih i drugi traze a realno nisu im uopste poterbni, onda nesto mozda i bude od njih, ovako zaista smijesno izgleda!
a sam vidio "koliko je sati" kad je ovaj papak jednog od najboljih zadnjih veznih u svijetu, Yayu Tourea, prekomandovo na OFANZIVNOG VEZNOG i KREATIVCA! :shock: :shock: :? I jos tako hejbet igraca sto je lafo eksperimentiso pa im je pozicije mijenjao...A o famoznoj rotaciji po 6 igraca nakon svake tekme da i ne pricam... :roll:

Zao mi je prvnestveno Dzeke, jer je upo u takvu ekipu gdje se neuspjeh i nekonstantnost skupo placa, ne zato sto je trener strog, dosljedan, zeljan uspjeha, vec zato sto je levat, istrose igrace kroz nekoliko mjeseci i odmah ko bahato dijete "daj nesto novo", jucer Adebayor, Robinho, Wright-Phillips sutra ce biti Dzeko, Milner, peti deseti...Rak raa Citya je nesposobni i debilni trener! Cuj Mancini strucnjak... :lol: :roll:
Riddle

#4322 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Druze, Chelsea nije ovako kupovao. Mozda je to tad tako izgledalo, ali su stvarali vrlo jak tim. Sjecam se kako su igrali u sezoni 2004/2005. To je bilo milina gledati. Robben i Duff su bili sjajni. Ali ono sto treba uzeti u obzir je da je drugu sezonu po Abramovicevu dolasku, na klupu sjeo Mourinho. Jako bitan faktor. Cak su i sa Ranieriem odmah usli u LP.
BHF_Manijak

#4323 Re: Manchester City FC

Post by BHF_Manijak »

Riddle wrote:Druze, Chelsea nije ovako kupovao. Mozda je to tad tako izgledalo, ali su stvarali vrlo jak tim. Sjecam se kako su igrali u sezoni 2004/2005. To je bilo milina gledati. Robben i Duff su bili sjajni. Ali ono sto treba uzeti u obzir je da je drugu sezonu po Abramovicevu dolasku, na klupu sjeo Mourinho. Jako bitan faktor. Cak su i sa Ranieriem odmah usli u LP.
Ma imali su i oni velikih fula, znali su i oni dati xx svotu za igraca iako realno ne vrijedi toliko, bili su se slicno zaletitli(naravno ni blizu kao ovi debili), pa je rus skonto koliko je sati i stao, doveo kvalitetnog trenera i onda opleo sve po engleskoj!
madtv

#4324 Re: Manchester City FC

Post by madtv »

BHF_Manijak wrote:
Riddle wrote:Druze, Chelsea nije ovako kupovao. Mozda je to tad tako izgledalo, ali su stvarali vrlo jak tim. Sjecam se kako su igrali u sezoni 2004/2005. To je bilo milina gledati. Robben i Duff su bili sjajni. Ali ono sto treba uzeti u obzir je da je drugu sezonu po Abramovicevu dolasku, na klupu sjeo Mourinho. Jako bitan faktor. Cak su i sa Ranieriem odmah usli u LP.
Ma imali su i oni velikih fula, znali su i oni dati xx svotu za igraca iako realno ne vrijedi toliko, bili su se slicno zaletitli(naravno ni blizu kao ovi debili), pa je rus skonto koliko je sati i stao, doveo kvalitetnog trenera i onda opleo sve po engleskoj!
Abramovica je "spasila" recesija (i razvod od zene :) ), tada je imao ogromne gubitke i zbog toga je umanjio ulaganja u svoju skupu igrackicu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4325 Re: Manchester City FC

Post by Velkoski »

dzeko je dobio najvecu ocjenu na goal-u u cityevom timu :)
Post Reply