Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Gray

#4301 Re: Android OS

Post by Gray »

friskyoreo wrote:
Gray wrote:
friskyoreo wrote:Zna li iko na ovom svijetu kada ce LG smartphones dobiti ICS??? :x :x :x
PS. Vi ostali koji nemate LG piece of sh*** nego neke druge telefone koji vec idu na JB nemojte se smijati. :-) :-)

Nema ni jedan još službeno JB osim Nexusa. Koji telefon imaš?
Za LG nema ni nesluzbeno JB. :sad: Imam Optimus 3D, nazalost. :-)
Ali ima vjerovatno neslužbeno ICS.
zLatk0

#4302 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

arnes_king wrote:Koja je najbolja free a koja najbolja paid navigacija za android ?
iGo - nadjes paid app i imas je, samo mape s vremena na vrijeme update (Q1-4)

Freshly frozen Desire HD SRT8
skafiskafsnjak

#4303 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

L00d wrote:Da li ja sad mogu hacknuti svoj Neo V i staviti oficijelni ICS ili JB ?
Moram li te neke custom ili sta vec :?:
:D
friskyoreo

#4304 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Nema ni jedan još službeno JB osim Nexusa. Koji telefon imaš?[/quote]
Za LG nema ni nesluzbeno JB. :sad: Imam Optimus 3D, nazalost. :-)[/quote]

Ali ima vjerovatno neslužbeno ICS.[/quote]
Koliko ja znam nema. Imaju neke kao teme na fazon ICS ali custom rom nema. Zato sto neki kodovi nisu released. :roll: :roll:
dobar,ti?

#4305 Re: Android OS

Post by dobar,ti? »

Zna li neko koliko kosta zamjena stakla na galaxy S, radi touch screen samo u cosku staklo napuklo?
arnes_king

#4306 Re: Android OS

Post by arnes_king »

dobar,ti? wrote:Zna li neko koliko kosta zamjena stakla na galaxy S, radi touch screen samo u cosku staklo napuklo?
Ja koliko znam da u ovih novijih telefona touch i staklo su u jednom tako da ako moras mijenjati ide oboje i skupo je do bola. ....
Gray

#4307 Re: Android OS

Post by Gray »

friskyoreo wrote:Nema ni jedan još službeno JB osim Nexusa. Koji telefon imaš?
Za LG nema ni nesluzbeno JB. :sad: Imam Optimus 3D, nazalost. :-)[/quote]

Koliko ja znam nema. Imaju neke kao teme na fazon ICS ali custom rom nema. Zato sto neki kodovi nisu released. :roll: :roll:[/quote]

Ne znam za 3d, ali za O2X ima ics rom ali mu ne radi hardware acceleration jer nema drivera. Zato čekaju službeni rom da bi mogli napraviti potpuno funkcionalan ics rom.
friskyoreo

#4308 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Gray wrote:
friskyoreo wrote:Nema ni jedan još službeno JB osim Nexusa. Koji telefon imaš?
Za LG nema ni nesluzbeno JB. :sad: Imam Optimus 3D, nazalost. :-)
Koliko ja znam nema. Imaju neke kao teme na fazon ICS ali custom rom nema. Zato sto neki kodovi nisu released. :roll: :roll:[/quote]

Ne znam za 3d, ali za O2X ima ics rom ali mu ne radi hardware acceleration jer nema drivera. Zato čekaju službeni rom da bi mogli napraviti potpuno funkcionalan ics rom.[/quote]
Pa to je taj problem. A za 3D ima i dodatni problem jer nemaju valjda te drivere za 3d, tako da i kada bih instalirao to imao bih ogranicene mogucnosti.
LG je cini mi se najgori na svijetu sto se tice tih update-a i brige o korisnicima.
valter.ba

#4309 Re: Android OS

Post by valter.ba »

arnes_king wrote:
valter.ba wrote:
arnes_king wrote:Koja je najbolja free a koja najbolja paid navigacija za android ?
Postavio sam ti link ali ti mrsko citati, je li :razz: .
Nije mi mrsko citati nego nisam vidio link niti ga sada vidim :-D
http://rapidserbia.com/viewtopic.php?f=31&t=265851 ;-)
arnes_king

#4310 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Hvala svima,instalirao sam iGo, cini mi se super za sad pa vidjet cemo :D
saxton

#4311 Re: Android OS

Post by saxton »

arnes_king wrote:Hvala svima,instalirao sam iGo, cini mi se super za sad pa vidjet cemo :D
Druze koju si tacno instalirao, ja imam iGo my way, ali mi se cini da je bolja iGo Primo :) ili se mozda varam?
Imao sam priliku da se uvjerim jer sam testirao kroz Hrvatsku i BiH ovog ljeta i tacna je u metar ;)
arnes_king

#4312 Re: Android OS

Post by arnes_king »

saxton wrote:
arnes_king wrote:Hvala svima,instalirao sam iGo, cini mi se super za sad pa vidjet cemo :D
Druze koju si tacno instalirao, ja imam iGo my way, ali mi se cini da je bolja iGo Primo :) ili se mozda varam?
Imao sam priliku da se uvjerim jer sam testirao kroz Hrvatsku i BiH ovog ljeta i tacna je u metar ;)
iGo My Way 8.4.3 sa zadnjim mapama europe, ja sam sa sela i evo kad upalim iGo pokaze i meni tacno u mozda 4-5 metara gdje se stvarno nalazim :D
saxton

#4313 Re: Android OS

Post by saxton »

arnes_king wrote:
saxton wrote:
iGo My Way 8.4.3 sa zadnjim mapama europe, ja sam sa sela i evo kad upalim iGo pokaze i meni tacno u mozda 4-5 metara gdje se stvarno nalazim :D
Da li pokazuje ime ulice tvoje? Evo npr.ja zivim 3km od Zenice i ne pokazuje moju ulicu dok po gradu sve ok radi ali kad ukucam ime ulice onda ne mogu broj, da li je i kod tebe isti slucaj?
arnes_king

#4314 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Kod mene nema ulice jer sam na selu kao sto napisa ranije :-D ali vidim sva sela imaju i tacni nazivi i putevi itd :D

A gradove koje sam gledao imaju sve ulice, ako hoces mogu ti preko pp poslati link odakle sam ja skinuo, ja sam skinuo prvo ovu verziju ali su mape bile iz 2011 pa sam poslije skinuo posebno nove mape i zamijenuo sa starim i et sve radi kako treba :)
shiljak

#4315 Re: Android OS

Post by shiljak »

jeste probali google voice sto prepoznaje srpski? Meni evo fercera :-D Samo jos nisam skontao sta da kazem pa da mi ne otvori google nego aplikaciju?
Domy31

#4316 Re: Android OS

Post by Domy31 »

friskyoreo wrote:Zna li iko na ovom svijetu kada ce LG smartphones dobiti ICS??? :x :x :x
PS. Vi ostali koji nemate LG piece of sh*** nego neke druge telefone koji vec idu na JB nemojte se smijati. :-) :-)
najgora podrska...zbog toga sam zamjenio optimus 2x :-)
vr4g

#4317 Re: Android OS

Post by vr4g »

Da li je neko upoznat sa nekom aplikacijom za enkriptovane pozive?
Jasno mi je da bi ti pozivi trebali ici putem interneta (dakle wifi, gprs..) Malo sam istrazivao i jedino sto se spominje je RedPhone od http://www.whispersys.com/ ali aplikacija nije vise na marketu. Nasao sam je negdje na torrentu ali zahtjeva neki kod koji se treba dobit na IRC kanalu (na kanalu nema nikog). Nedavno su objavili i source code od te aplikacije ali ne vidim da je neko nesto radio po tom pitanju.

Da li postoji neka alternativa toj aplikaciji ili da li je neko uspio pokrenuti RedPhone?

pozdrav
arnes_king

#4318 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Isplati li se drzati GPS upaljen ? Trosi li puno baterije, koristim xperia p ics pa et da znam je li ga bolje gasiti ili slobodno mogu ostaviti upaljen ....
skafiskafsnjak

#4319 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

pretpostavljam da mislis ono da bude dozvoljen tj. ono da zeleno ispod znaka gps-a.
Pa ja mislim da je on stvarno upaljen samo ako koristis aplikaciju koja ga pali. Npr. ako koristis navigaciju, ako slikas i ako ti je ukljuceno da stavi lokaciju itd itd.
RAZIEL

#4320 Re: Android OS

Post by RAZIEL »

Imam problem sa Sony Ericssonom Ray. Danas su mi se pojavili neki brojevi gore na vrhu(vidi sliku). Sad neznam, mozda sam i ja nesto pritisno slucajno. Sistem je Android 4.0.4. On radi normalno samo se to pojavilo i kad pisem ostanu tragovi(vidi se na sredini ekrana). Ako neko zna kako da rijesim problem bio bih mu zahvalan :mrgreen:

Image
arnes_king

#4321 Re: Android OS

Post by arnes_king »

To su ti upalio neku opciju u postavkama i developer options, udji tu i pogledaj sta ti je upaljeno .....
RAZIEL

#4322 Re: Android OS

Post by RAZIEL »

arnes_king wrote:To su ti upalio neku opciju u postavkama i developer options, udji tu i pogledaj sta ti je upaljeno .....
Upravu si bio. Bila upaljena neka opcija za programere :D . Bog zna kako sam ja to ukljucio :D
arnes_king

#4323 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Meni sinoc kada sam instalirao iGo radio savrseno sve super tacno me pronadje i sve,a danas kada udjem nikako da mi pokaze moju tacnu lokaciju, uvjek masi za kilometar-dva ne znam u cemu je problem ?

Slicno mi se i sa avast anti theft desilo, u pocetku super radio sve normala, jucer pokusavao nikako nijedna komanda nece da radi .....

Do cega bi moglo biti ?

P.S. trebam napomenuti da neki dan kada sam update-ova na ICS pri zavrsetku paljenja je ostalo tako, na kraju sam ga morao restartovati rucno 2 puta da upali, htio sam odmah uraditi factory reset i repair jer sam citao da tako rijese sve probleme oni kojima se isto desilo prilikom instalacije ICS-a ali ja nikakvih problema ni bugova nisam imao niti imam,sve savresno radi pa nisam to odradio, da li je moguce da je do toga nesto ili ?
arnes_king

#4324 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Evo za one koji imaju jos problema u pronalazenju dovoljno dobrog app za izgubljene ili ukradjene telefone, "Android Lost" definitivno najbolja koju sam nasao !

Do sada je bio tu avast,ali evo sada bas testiram ovaj android lost, prvo sto registracija automatski traje sekundu, ima web stranica sa koje mozete sve komande raditi, ali to zahtijeva da vam je telefon povezan na internet jer ide preko google servera, a plus imaju i sms komande, za sada sto sam testirao sve radi savrseno i u roku par sekundi :D

Ima sve opcije koje ima i avast anti theft a plus jos mnogo dodatnih kao npr da uslika prednjom kamerom neprijemjetno i posalje vama sliku, da snima zvuk sa mikrofona i slicno :D

A najveci plus je sto sve radi i to radi brzo a ne kao kod avasta nekad hoce nekad ne...... testirat cu jos pa ako nastavi ovako super funkcionisati javim vam :)

Samo sam citao u komentarima da ljudi sa samsung galay s2 imaju problema, nisam licno probao ali hocu
friskyoreo

#4325 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Domy31 wrote:
najgora podrska...zbog toga sam zamjenio optimus 2x :-)
Zasto mi to niko nije prije rekao... Pih... :-)
Post Reply