Sve u svemu usli smo u novu sezonu za sada sve po starom i neka nam je sretno svima
P.S.
Pozdrav za stalne ucesnike teme kao i za ove nove a posebno za one sto samo vire i cude se.
Moderator: anex
Zakaci 3-4 mokra peškira na luster!starii wrote:evo treca godina kako se grijem inverter klimom, u principu sam zadovoljan ali mi smeta da tokom noci bude suh zrak..imali neko rjesenje suh zrak?
ako imas love, kupi ovlaživač.starii wrote:evo treca godina kako se grijem inverter klimom, u principu sam zadovoljan ali mi smeta da tokom noci bude suh zrak..imali neko rjesenje suh zrak?
tominjo wrote:ako imas love, kupi ovlaživač.starii wrote:evo treca godina kako se grijem inverter klimom, u principu sam zadovoljan ali mi smeta da tokom noci bude suh zrak..imali neko rjesenje suh zrak?
Ili stavi na radijator posudice sa vodom.
channel10 wrote:Stvarno kako rjesavate "suhocu/vlaznost" zraka?
nexteen wrote:rovac
kad se oseca ustajao vazduh u prostoriji , razlog je PVC itd .. sta je tu problem , visak ili manjak vlage u prostoru ?
Hvala obojicipiplica wrote:Moras mjeriti da znas je li ima malo ili previse vlage.
Ljeti imas viska, dok zimi manjka vlage u prostorijama.
Za grijanje zbavi ovlazivac zraka, ali sa ugradjenim higrometrom, po mogucnosti ultrasonicni.
Najbolje je prosvrljati po buvljacima, ja sam svoj kupio za 25km.
channel10 wrote:Stvarno kako rjesavate "suhocu/vlaznost" zraka?
KAKO SE SJEČAM GUSANI RADIJATORI SE KREČU 10 KM REBRO , KAD TI PRODAJU . A TI DA PRODAŠ MISLIM 7 DO 8 maraka da bi trebao dobit. slikaj i objavi na PIK sad je vakat pred zimu da prodaš..eluna wrote:Ne znam gdje drugo da pitam, pa najbolje kod majstora za grijanje
Helem, imam vazdan nekih gusanih radijatora mojih bi da se rijesim, a ne znam im cijenu, pa molim za kakav savjet.
A drugo - treba mi jedan el. Konvektor za prostoriju cca. 25 kvadrata, sta preporucujete I gdje ima nabaviti
E sad ovako cijene dva Atlantica su oko 450 KM. walianta oko 400 KM .Imaš Tesa ( nekakvi divlji.) oni su 200bilic wrote:KAKO SE SJEČAM GUSANI RADIJATORI SE KREČU 10 KM REBRO , KAD TI PRODAJU . A TI DA PRODAŠ MISLIM 7 DO 8 maraka da bi trebao dobit. slikaj i objavi na PIK sad je vakat pred zimu da prodaš..eluna wrote:Ne znam gdje drugo da pitam, pa najbolje kod majstora za grijanje
Helem, imam vazdan nekih gusanih radijatora mojih bi da se rijesim, a ne znam im cijenu, pa molim za kakav savjet.
A drugo - treba mi jedan el. Konvektor za prostoriju cca. 25 kvadrata, sta preporucujete I gdje ima nabaviti
A AKO ČEŠ KUPOVAT KONVEKTOR NEMOJ ŽALIT NA PARAMA . ISPLATIT ČE TI SE BRZO-
Klasični konvektor za 25 m treba ti dva po 2 kw. A AKO UZMEŠ ATLANTIC konvekore trebaju ti dva po 1,5 ...
Sve zavisi od te prostorije , kakva je izolacija pa prozori te sve redom ...
Danas sam u starom Robotu ( Azize Šačirbegovića ) na prvom spratu našao pretsavnika za Atlantic ima mala radnjica...
Iskreno se nadam da ce eluna sto prije kupiti konvektor........posto se vec grije na mitsubishi inverter ako se dobro sjecam........pa da cujemo njena iskustva sa racunima.bilic wrote: AKO ČEŠ KUPOVAT KONVEKTOR NEMOJ ŽALIT NA PARAMA . ISPLATIT ČE TI SE BRZO-
Klasični konvektor za 25 m treba ti dva po 2 kw. A AKO UZMEŠ ATLANTIC konvekore trebaju ti dva po 1,5 ...
Ako sam dobro razumio.......ako neko ima 100m2.......po tebi je potrebno 8 konvektora po 2kw .........ukupno 16kwbilic wrote: Klasični konvektor za 25 m treba ti dva po 2 kw
MEGAWAT TREBA rovacrovac13 wrote:Ako sam dobro razumio.......ako neko ima 100m2.......po tebi je potrebno 8 konvektora po 2kw .........ukupno 16kwbilic wrote: Klasični konvektor za 25 m treba ti dva po 2 kw![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko je to struje dnevno mjesecno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobro bi bilo i da je trafo stanica u dvoristu
ROVAC JE OVDJE SAMO DA S..E PO KONVEKTORIMA .mijonja wrote:Ma sve je to slicno, jedino sto se konvektori mogu razlikovati u kvaliteti i preciznosti termostata.
Sto @rovac i drugi na forumu rekose, a sto se grijalica i peci tice, naisplativije rjesenje tu su TA peci, jer se mogu puniti po jeftinoj struji...
rovac13 wrote:Iskreno se nadam da ce eluna sto prije kupiti konvektor........posto se vec grije na mitsubishi inverter ako se dobro sjecam........pa da cujemo njena iskustva sa racunima.bilic wrote: AKO ČEŠ KUPOVAT KONVEKTOR NEMOJ ŽALIT NA PARAMA . ISPLATIT ČE TI SE BRZO-
A mene zanima ono.....kako to da 1,5 kw toplote iz atlantica .......isto te ugrije kao 2 kw toplote iz nekog drugog konvektora......radoznao sam
Hmmmmbilic wrote:rovac13 wrote:Iskreno se nadam da ce eluna sto prije kupiti konvektor........posto se vec grije na mitsubishi inverter ako se dobro sjecam........pa da cujemo njena iskustva sa racunima.bilic wrote: AKO ČEŠ KUPOVAT KONVEKTOR NEMOJ ŽALIT NA PARAMA . ISPLATIT ČE TI SE BRZO-
A mene zanima ono.....kako to da 1,5 kw toplote iz atlantica .......isto te ugrije kao 2 kw toplote iz nekog drugog konvektora......radoznao sam
EVO ZADATAK ZA RADOZNALOG
.. Ista stvar kao sa klimom . Ako imaš Micubiši klimu ili Bira klimu . Odgovor ??? HMMMMmmm