BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#4301 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

zilog wrote:Kakve veze ima pustanje preko VLC, kada je poznato da Bihnetovci tako pustaju pirateriju.
Za sve ostalo se zna procedura: pregovori, ugovor, RAK, lista kanala, STB.
Ako je BHT ista od ovoga zavrsio, valjda bi sami objavili, a ne krisom preko FB-a.
Jos mi nesto pojasni :).. Kako su ArenaSport kanali poceli sa reemitiranjem a nije bilo obavjestenje od strane bhtelecoma, ni preko portala, ni preko "fb grupa" .. ?
Ne pise da je offical bhtelecom fb grupa.. Moguce da su insajderi to,nista vise.. :)
Last edited by ala7 on 01/10/2011 19:55, edited 1 time in total.
goleta

#4302 Re: MojaTV BHtelecom

Post by goleta »

Protivnici BHtelecoma OUT :bih: :thumbup: :thumbup: :bih:
zilog

#4303 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

ala7 wrote:
zilog wrote:Kakve veze ima pustanje preko VLC, kada je poznato da Bihnetovci tako pustaju pirateriju.
Za sve ostalo se zna procedura: pregovori, ugovor, RAK, lista kanala, STB.
Ako je BHT ista od ovoga zavrsio, valjda bi sami objavili, a ne krisom preko FB-a.
Jos mi nesto pojasni :).. Kako su ArenaSport kanali poceli sa reemitiranjem a nije bilo obavjestenje od strane bhtelecoma, ni preko portala, ni preko "fb grupa" .. ?
Ne pise da je offical bhtelecom fb grupa.. Moguce da su insajderi to,nista vise.. :)
Upravo tako, kako si napisao. Poceli su sa emitovanjem ArenaSport-a, a nije bilo nikakvih "uskoro" i drugih, "testiranje", ubleha.
Ne kazem da BHT nece, jednog dana, mozda zaista pocet sa pustanjem SK. Za to treba, samo, ugovor i nista vise. Nikakve insajderske informacije ne znace nista u toj prici.

U svemu ovome, za raspravu, meni nedostaju ljudi koji su, u proslosti, zaista imali prave insajderske info (MustafaPasa i dr.), da kazu da ce SK doci na MojaTV. Do sada su samo sutali i pustali raju da se lozi.
Muflon

#4304 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Muflon »

Imam mojaTV premi i TP-LINK modem, podesio sam ga da šalje wireless i na laptopu sam namjestio i radi sve, ali nikako ne znam kako da namjestim na mobitelu, šta da radim u postavkama pa da bi mogao da koristim. Inače je u pitanju Nokia N8... eto, ako zna neko slučajno, bio bih mu zahvalan...
ala7

#4305 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

http://discussions.europe.nokia.com/t5/ ... d-p/912289

Jedino mi ovo pada na pamet tj. da podesis tcp/ip postavke mobitela..
lud_i_ponosan

#4306 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lud_i_ponosan »

khm.. ! :D ja moram biti mal' dosadan .. kasnim .. vjerovatno ste tu temu vec obradilii .. ali ne mogu nigdje rjesenje da nadjem na temii .. pa moram da pitam .. jer sam po pitanu ovoga totalni laiik ! :) imam problem sa wireless-om .. adsl mi "fercera" savrseno ali wireless nee, ocitava ga ali .. ne mogu da se konektujem .. pa mi treba ukratko objasnjenje sta i kako da radiim .. ukljucujuci konfigurisanje .. sve .. sve .. ! am.. ?! :D
armintz

#4307 Re: MojaTV BHtelecom

Post by armintz »

ee ljudi jel moze mala pomoc oko oko zalkljucanih kanala na moja tv. Koja ide šifra da se moze sta gledati hehe :D ???
lud_i_ponosan

#4308 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lud_i_ponosan »

armintz wrote:ee ljudi jel moze mala pomoc oko oko zalkljucanih kanala na moja tv. Koja ide šifra da se moze sta gledati hehe :D ???
hm .. to ti pisee na ugovoru koji si dobio ! :) .. uzmii i pogledaj .. imas tri stavke .. ADSL + sifra za njeg, TV + sifra ii telefon (detalji) ..
Filter

#4309 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

armintz wrote:ee ljudi jel moze mala pomoc oko oko zalkljucanih kanala na moja tv. Koja ide šifra da se moze sta gledati hehe :D ???
:D :dance: a-a, ne ne. prvo zadaca, pa onda minimax
zateznistub

#4310 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Za one "zakljucane" :D kanale pin (petocifreni) je isti kao i kad pokreces STB.

@Muflon
moras uci u postavke modema i prebaciti iz bridge moda u PPPoE. Ne zaboravi staviti zastitu za mrezu da ti se neko ne nakaci.
neo7

#4311 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

1444 i pitaj

@zateznistub
Meni nikada nije trazilo pin za STB !? Par puta sam ga iskljucivao, iskopcao sve kada sam premjsetao TV, restartovao modem pa opet nikakav pin...samo se ucita i to je to ?
hopi

#4312 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hopi »

ima li telekom kakav internet za laptop preko usba ili kartice čega već, kako to ide, cijena, mogućnosti, ako ko zna oko ovoga?
Filter

#4313 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

neo7 wrote:1444 i pitaj

@zateznistub
Meni nikada nije trazilo pin za STB !? Par puta sam ga iskljucivao, iskopcao sve kada sam premjsetao TV, restartovao modem pa opet nikakav pin...samo se ucita i to je to ?
iskljuceno u postavkama.
kad imas sitnu djecu pazis na te detalje :D
Filter

#4314 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

zateznistub wrote:Za one "zakljucane" :D kanale pin (petocifreni) je isti kao i kad pokreces STB.
isti je pin u friskim postavkama. imas mogucnost da ga promijenis neovisno od ulaznog pina
zateznistub

#4315 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Filter wrote:
zateznistub wrote:Za one "zakljucane" :D kanale pin (petocifreni) je isti kao i kad pokreces STB.
isti je pin u friskim postavkama. imas mogucnost da ga promijenis neovisno od ulaznog pina
Ma znam, mozda mu tajo izmjenio da ne bi doslo do isusivanja odredjenih dijelova tijela.
Filter

#4316 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

zateznistub wrote: Ma znam, mozda mu tajo izmjenio da ne bi doslo do isusivanja odredjenih dijelova tijela.

:thumbup: :lol: :lol:

ali cijenim njegov pokusaj :lol: :lol:
43522541N18243114E

#4317 Re: MojaTV BHtelecom

Post by 43522541N18243114E »

lud_i_ponosan wrote:khm.. ! :D ja moram biti mal' dosadan .. kasnim .. vjerovatno ste tu temu vec obradilii .. ali ne mogu nigdje rjesenje da nadjem na temii .. pa moram da pitam .. jer sam po pitanu ovoga totalni laiik ! :) imam problem sa wireless-om .. adsl mi "fercera" savrseno ali wireless nee, ocitava ga ali .. ne mogu da se konektujem .. pa mi treba ukratko objasnjenje sta i kako da radiim .. ukljucujuci konfigurisanje .. sve .. sve .. ! am.. ?! :D
.
lud_i_ponosan

#4318 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lud_i_ponosan »

43522541N18243114E wrote:
lud_i_ponosan wrote:khm.. ! :D ja moram biti mal' dosadan .. kasnim .. vjerovatno ste tu temu vec obradilii .. ali ne mogu nigdje rjesenje da nadjem na temii .. pa moram da pitam .. jer sam po pitanu ovoga totalni laiik ! :) imam problem sa wireless-om .. adsl mi "fercera" savrseno ali wireless nee, ocitava ga ali .. ne mogu da se konektujem .. pa mi treba ukratko objasnjenje sta i kako da radiim .. ukljucujuci konfigurisanje .. sve .. sve .. ! am.. ?! :D
.
?! :D
lud_i_ponosan

#4319 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lud_i_ponosan »

Lud i ponosan wrote:
Zasto si mi maznuo nick lopuzo? :-x :D
hm .. ! :D shshs !
zateznistub

#4320 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Lud i ponosan presao sa Logosoft-a na MojaTV pa postao Lud_i_ponosan. :D :D :D
Malik Urcic

#4321 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Malik Urcic »

lud_i_ponosan wrote:
Lud i ponosan wrote:
Zasto si mi maznuo nick lopuzo? :-x :D
hm .. ! :D shshs !
Ja bih mu sad i avatar mazn'o.. iz inata! :D
lud_i_ponosan

#4322 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lud_i_ponosan »

@Malik Urcic
kont'o sam i to .. ali.. ni'e nesto (vidis i sam) ! .. tak' da necem ! :D
neki

#4323 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

hopi wrote:ima li telekom kakav internet za laptop preko usba ili kartice čega već, kako to ide, cijena, mogućnosti, ako ko zna oko ovoga?
www.bihnet.ba
neo7

#4324 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

hopi wrote:ima li telekom kakav internet za laptop preko usba ili kartice čega već, kako to ide, cijena, mogućnosti, ako ko zna oko ovoga?
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=75910
rossoner

#4325 Re: MojaTV BHtelecom

Post by rossoner »

Jučer priključeno sve. Radi do sada sve kako treba, zadovoljan. Nakon svih priča šupljih i "punih" preporučujem MojaTV!
Locked