Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#4301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
veljaca
Mislim da mi kao drustvo moramo uciniti sve kako se uzasi rata ne bi zaboravili.
(Jedna od najtuznijih stvari za mene je sto su ubice, de facto, celebrity, a zrtve samo brojke. Recimo u izvjestajima sa sudjenje vi citate kako je taj i taj (Ime i prezime i slika) ubio 100 ljudi. Zrtve su svedene na anonimni broj)
Apsolutno sam protiv politizacije zrtava rata.
Mislim da je nacin na koji je uradjen spomenik poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva primjer kako ne treba raditi i zato sam se i bunio zbog nacina na koji je to radjeno.
p.k.
Mislim da mi kao drustvo moramo uciniti sve kako se uzasi rata ne bi zaboravili.
(Jedna od najtuznijih stvari za mene je sto su ubice, de facto, celebrity, a zrtve samo brojke. Recimo u izvjestajima sa sudjenje vi citate kako je taj i taj (Ime i prezime i slika) ubio 100 ljudi. Zrtve su svedene na anonimni broj)
Apsolutno sam protiv politizacije zrtava rata.
Mislim da je nacin na koji je uradjen spomenik poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva primjer kako ne treba raditi i zato sam se i bunio zbog nacina na koji je to radjeno.
p.k.
- seln
#4302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po hiljaditi put: eto, neka NS pokupi te birace. Od mene halalolsun.NKVD wrote:
Od svega toga je puno važnije ranije spomenuta odgovornost SDP-a kao najjače lijeve partije u formiranju fronta protiv zlikovaca i etno-kleptomana. A ne pravdanje eventualnog koaliranja s njima kada je za front kasno. Ponovo, ne govori se o naših 2 ili Ibrinih 1 posto, govori se o onih 50% apstinenat koji bi se na taj brod sa zadovoljstvom ukrcali. Poslije izbora je kasno, oni ostadoše kući na dan glasanja a SDP i dalje konstruktivna opozicija.
- saibaba
#4303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve u svemu nadleznosti prenositi prema zahtjevima EU a u cilju poboljsanja funkcionalnosti.. Po mom misljenju to je jedan realan i korektan stav i ne vidim zasto bi iko normalan bio protivPedja Kojovic wrote:saibaba
Interesuje me stav nase stranke o statusu republike srpske u okviru BiH
konkretno da li republika srpska treba :
- Da zadrzi postojece nadleznosti ..
Mi se zalazemo za preraspodjelu nadleznosti po evropskom modelu i one se u odnosu na postojece stanje krecu u dva smjera - prema drzavnom i prema lokalnom. Mi smatramo, i na tome je izmedju ostalog i bazirana koalicija sa NSP-om Zdravka Krsmanovica da se sve nadleznosti koje je neophodno prenijeti sa entitetskog na drzavni nivo kako bi BiH sto prije krenula ka EU moraju prenijeti u najkracem roku. Arbitar o tome koje su to nadleznosti nismo mi nego Brisel.
S druge strane...
Potrebno je neke nadleznosti sa drzavnog i entitetskog nivoa prenijeti na lokalne organe samouprave, opstine, gradove itd, kako bi gradjani imali vise uticaja na nacin trosenja svojih poreskih para.
- Da sto vise nadleznosti prenese na drzavu, sto bi u prespektivi vodilo ka ukidanju ..
Na drzavu treba prenijeti one nadleznosti koje joj pripadaju po evropskom modelu sa ciljem da se poveca efikasnost drzave i da se gradjanima omoguci neposredna kontrola upotrebe poreskog novca. O ukidanju entiteta ili administrativnoj reorganizaciji BiH odluka se, kao i u svim drugim zemljama u svijetu, moze donijeti samo u okviru ustavom predvidjenih procedura.
- Da jos vise jaca, sto bi u prespektivi vodilo do nezavisnosti od BiH ...
Teritorijalni i drzavni integritet BiH je za nas neupitan.
Sta je konkretno zvanicni stav nase stranke ? ako ste se uopste u stranci dogovorili po ovom pitanju ...
O ovoj temi smo vec mnogo pricali. Ja sam vam ovdje pokusao telegrafski iznijeti stavove Nase stranke. Na ovoj temi ili na nasoj web stranici mozete pronaci vise informacija.
p.k.
Zahvaljujem se na odgovoru ...
- Suti i trpi
#4304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
veljaca wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da li su na tu djecu ( a posljedicno i na njihove porodice ) mislili ti koji su to uradili ? .... Nije bijedno posjecati na zlodjela koja su ucinjena i nije bijedno govoriti istinu. Znam ja da bi mnogi sada olako da se to zaboravi ... Istinu nikada ne treba zaboraviti. I uvijek je treba iznositi da se ne desavaju ponovo lose stvari ....
Znam ja da si ti reagovao jer je napao "tvoga" Bajica - ali mislim da je i previse reci da je bijedno spominjati zvjersko ubijanje te djece .... Pustite sada kontekste i prigode - bitna je istina ....
Volio bih da i p.k. ako moze da svoje misljenje o ovome ....
Ko ti govori o tim zvjerima? Oni su zvjeri, nemaju oni savjesti. Ovdje se radi o tome da Ajanovic zloupotrebljava stradanje djece, jer mu je neko reko da 'suti'
Nije dobro da se izrabljuje genocid u Srebrenici. Ta djeca su pravi pokazatelj monstruoznosti genocida u Srebrenici. Njih treba pominjati sa plemenitom namjerama, a nikako da bi se prikupili jeftini politicki poeni. Stvar je u tome da se najstrasniji zlocini koriste u svakakve svrhe i tako polako gube na znacaju i postovanju. Kako smo krenuli termin genocid ce se koristit kada neko dobije otkaz na poslu, a ova djeca ce se pominjati kada nekome kazes da 'suti ili da ne prica gluposti'
-
samo gost
#4305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sorry, do mene je - promaklo mi je. Hvala što ste se potrudili.Pedja Kojovic wrote:samo gost
Ja sam vam. par stranica unazad, odgovorio na pitanja koja ste postavili.
p.k.
Razumljivo je da ne možete odgovoriti na sve ukratko. Iskreno, očekivati takvo nešto na forumu bi bilo previše. Međutim, pošto kažete da je D. Miljević radio na osmišljavanju ovog programa, moram reći da mu ovaj program nije ni blizu 'impresivnog' i na to ne može utjecati ni njegov CV kakavgod bio. Bolje antikorupcione programe i mjere, naravno po mom mišljenju, predlažu neke nevladine organizacije.
-
Pedja Kojovic
#4306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
samo gost
Nas principijelni stav i jeste da vlast rjesenje za neke od vaznijih problema u drustvu mora traziti uz asistenciju nevladinog sektora koji u ovom trenutku ima daleko veci intelektualni i strucni kapacitet od drzave i stranaka.
Mi takodje pozivamo i na budjenje gradjanskog aktivizma, odnosno, aktivnog ucesca gradjana u donosenju i sporovodjenju odluka i kontroli nove vlasti.
p.k.
Nas principijelni stav i jeste da vlast rjesenje za neke od vaznijih problema u drustvu mora traziti uz asistenciju nevladinog sektora koji u ovom trenutku ima daleko veci intelektualni i strucni kapacitet od drzave i stranaka.
Mi takodje pozivamo i na budjenje gradjanskog aktivizma, odnosno, aktivnog ucesca gradjana u donosenju i sporovodjenju odluka i kontroli nove vlasti.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#4307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izjava Bojana Bajića o postizbornim koalicijama
Thursday, 23 September 2010
Povodom sve češćih indicija o stvaranju postizbornih koalicija u Federaciji Bosne i Hercegovine, predsjednik Naše stranke Bojan Bajić je izjavio: „Naša stranka poziva sve lijevo i demokratski orjentisane birače da glasaju za Našu stranku, jer jedino glasanjem za NS mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.“
Povodom sve češćih indicija o stvaranju postizbornih koalicija u Federaciji Bosne i Hercegovine, predsjednik Naše stranke Bojan Bajić je izjavio:
„Naša stranka poziva sve lijevo i demokratski orjentisane birače da glasaju za Našu stranku, jer jedino glasanjem za NS mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.“
Povodom sve češćih indicija o stvaranju postizbornih koalicija u Federaciji Bosne i Hercegovine, predsjednik Naše stranke Bojan Bajić je izjavio: „Naša stranka poziva sve lijevo i demokratski orjentisane birače da glasaju za Našu stranku, jer jedino glasanjem za NS mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.“
Povodom sve češćih indicija o stvaranju postizbornih koalicija u Federaciji Bosne i Hercegovine, predsjednik Naše stranke Bojan Bajić je izjavio:
„Naša stranka poziva sve lijevo i demokratski orjentisane birače da glasaju za Našu stranku, jer jedino glasanjem za NS mogu biti sigurni da njihov glas neće završiti u koaliciji sa Fahrudinom Radončićem.“
- seln
#4308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Trebao je reci tri puta, dva puta nije dovoljno.Pedja Kojovic wrote:Izjava Bojana Bajića o postizbornim koalicijama
- Suti i trpi
#4309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Trebo je sto puta ponoviti, malo je dva puta.seln wrote:Trebao je reci tri puta, dva puta nije dovoljno.Pedja Kojovic wrote:Izjava Bojana Bajića o postizbornim koalicijama
Posteno od NS, makar potencijalni biraci znaju na cemu su...
-
edinbug
#4310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:Izjava Bojana Bajića o postizbornim koalicijama
Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
- seln
#4311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I nema veze sto je rijec o jeftinom podmetanju. Free Cpncka.Suti i trpi wrote:Trebo je sto puta ponoviti, malo je dva puta.seln wrote:Trebao je reci tri puta, dva puta nije dovoljno.Pedja Kojovic wrote:Izjava Bojana Bajića o postizbornim koalicijama
Posteno od NS, makar potencijalni biraci znaju na cemu su...
- Adriatic
#4312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I kao i uvijek, vi opet po SDP-u?Pedja Kojovic wrote:Izjava Bojana Bajića o postizbornim koalicijama
Pa ima li ikakav drugi način da dođete do izražaja, od pljuvanja po ovoj stranci?
- buzzer
#4313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nije kume bojan pricao o socijal-demokratiji. rudo bi trebalo biti i tvoje, ne samo bojanovo, a ni tvoji procenti u bugojnu nisu bas za diciti se.edinbug wrote:Pedja Kojovic wrote:Izjava Bojana Bajića o postizbornim koalicijama
Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
- Corto Maltese
#4314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ja, našao se neki Rundo-Bundo iz Rudog da Finu Gradsku Raju podučava demokraciji. Đe to ima? Kad smo već kod provincije i provincijalaca, ko dade onom seljačiću iz Smiljana da elektrifikuje Ameriku i izmisli trofaznu struju? Sad se osjećam tako seljački svaki put kad upalim svjetlo. Frižider da i ne spominjem.edinbug wrote: Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
Last edited by Corto Maltese on 23/09/2010 16:19, edited 3 times in total.
- Suti i trpi
#4315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sto smo frustriraniedinbug wrote:Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
Seln
I nema veze sto je rijec o jeftinom podmetanju. Free Cpncka.[/quote]
Kakvo podmetanje? Sta ima lose u tome sto je Nasa stranka izricita i sto otvoreno porucuje sa kime nece koalirati!? Za mene je to izraz posteni namjera, a nikako podmetanja. Podmetanje je ovo sto sam boldiro u tvome komentaru. Al dobro, navikli smo od tebe, tako da...
- seln
#4316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bojan Tesla...Corto Maltese wrote:Ma ja, našao se neki Rundo-Bundo iz Rudog Finu Gradsku Raju podučava demokraciji. Kad smo već kod provincije i provincijalaca, ko dade onom seljačiću iz Smiljana da elektrifikuje Ameriku i izmisli trofaznu struju? Sad se osjećam tako seljački svaki put kad upalim svjetlo. Frižider da i ne spominjem.edinbug wrote: Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
Joooj, ocam, ovo pravi show...
- seln
#4317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za mene je to izraz amaterizma. Ja licno necu vise nikada glasati za SDP ako koaliraju sa Fahrom, ali ni jedna stranka (osim ove posteniH namjera) ne izjavljuje prije izbora s kim ce koalirati, ali eto...teorija i praksa drzavne politike po Dr. Danisu Tanovicu.Suti i trpi wrote:
Kakvo podmetanje? Sta ima lose u tome sto je Nasa stranka izricita i sto otvoreno porucuje sa kime nece koalirati!? Za mene je to izraz posteni namjera, a nikako podmetanja. Podmetanje je ovo sto sam boldiro u tvome komentaru. Al dobro, navikli smo od tebe, tako da...
- poznanik
#4318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da da, zato nas neki 20 godina drže u mraku, da se kolektivno svi ne osjećamo provincijskiCorto Maltese wrote:Ma ja, našao se neki Rundo-Bundo iz Rudog da Finu Gradsku Raju podučava demokraciji. Đe to ima? Kad smo već kod provincije i provincijalaca, ko dade onom seljačiću iz Smiljana da elektrifikuje Ameriku i izmisli trofaznu struju? Sad se osjećam tako seljački svaki put kad upalim svjetlo. Frižider da i ne spominjem.edinbug wrote: Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
- Adriatic
#4319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne ne, zaboravio si, oni su upalili svjetlopoznanik wrote:Da da, zato nas neki 20 godina drže u mraku, da se kolektivno svi ne osjećamo provincijskiCorto Maltese wrote:Ma ja, našao se neki Rundo-Bundo iz Rudog da Finu Gradsku Raju podučava demokraciji. Đe to ima? Kad smo već kod provincije i provincijalaca, ko dade onom seljačiću iz Smiljana da elektrifikuje Ameriku i izmisli trofaznu struju? Sad se osjećam tako seljački svaki put kad upalim svjetlo. Frižider da i ne spominjem.edinbug wrote: Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
- Corto Maltese
#4320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li' lažeš što si lažov, ili lažeš iz neznanja, to me i ne zanima previše. Kratki uvid u posljeratnu štampu će ti pokazati da je Lagumdžija prije svakih izbora od 1996. do 2008 veoma glasno naglašavao da postizborne koalicije sa nacionalnim strankama nisu moguće. Više ne naglašava. Teorija i praksa pseudodržavne politike po vječitom dobitniku unutarstranačkih izbora. Koji je ujedno i vječiti gubitnik vanstranačkih izbora.seln wrote:Za mene je to izraz amaterizma. Ja licno necu vise nikada glasati za SDP ako koaliraju sa Fahrom, ali ni jedna stranka (osim ove posteniH namjera) ne izjavljuje prije izbora s kim ce koalirati, ali eto...teorija i praksa drzavne politike po Dr. Danisu Tanovicu.Suti i trpi wrote:
- Alfons Kauders
#4321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
edinbug wrote: Prvo kada Bajic uzme u svom Rudom makar 30% glasova, onda moze srati i pricati o social-demokratiji.
-
Pedja Kojovic
#4322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
POSTAVLJANJE KAMENA TEMELJCA: RAT MAFIJI
by Naša Stranka Banja Luka on Thursday, September 23, 2010 at 1:46pm
Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke i Damir Miljević, nosilac liste Naše stranke ispred Koalicije NS – NSP Zdravko Krsmanović za Narodnu skupštinu Republike Srpske danas su ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske postavili kamen temeljac na kojem je uklesano osnovno opredjeljenje Naše stranke: „Rat mafiji“.
„Ovo je simboličan gest kojim stanovništvu želimo poručiti da je naš osnovni cilj smanjenje kriminala, korupcije i rasipništva što je preduslov bilo kakvih budućih razvojnih programa“, izjavio je Damir Miljević i dodao „Naime, besmisleno je pričati o ekonomskom i društvenom razvoju uopšte prije nego riješimo korupciju i rasipništvo. Osnovni ciljevi Naše stranke su: smanjenje korupcije i siromaštva, razvoj ekonomije i briga o socijalno ugroženim grupama.“
Nakon kraćeg razgovora sa pripadnicima MUP-a RS koji su bili na platou ispred Administrativnog centra Vlade RS a koji su od predstavnika Naše stranke tražili da uklone kamen temeljac Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke je pred okupljenim novinarima kratko prokomentarisao: „Evo, predstavnici MUP-a RS nisu raspoloženi za objavljivanje rata mafiji ali mi vam obećavamo da ćemo, čim dođemo na vlast, ove aktivnosti ozbiljno pokrenuti.“
Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke i Damir Miljević, nosilac liste Naše stranke ispred Koalicije NS – NSP Zdravko Krsmanović za Narodnu skupštinu Republike Srpske danas su ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske postavili kamen temeljac na kojem je uklesano osnovno opredjeljenje Naše stranke: „Rat mafiji“.
„Ovo je simboličan gest kojim stanovništvu želimo poručiti da je naš osnovni cilj smanjenje kriminala, korupcije i rasipništva što je preduslov bilo kakvih budućih razvojnih programa“, izjavio je Damir Miljević i dodao „Naime, besmisleno je pričati o ekonomskom i društvenom razvoju uopšte prije nego riješimo korupciju i rasipništvo. Osnovni ciljevi Naše stranke su: smanjenje korupcije i siromaštva, razvoj ekonomije i briga o socijalno ugroženim grupama.“
Nakon kraćeg razgovora sa pripadnicima MUP-a RS koji su bili na platou ispred Administrativnog centra Vlade RS a koji su od predstavnika Naše stranke tražili da uklone kamen temeljac Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke je pred okupljenim novinarima kratko prokomentarisao: „Evo, predstavnici MUP-a RS nisu raspoloženi za objavljivanje rata mafiji ali mi vam obećavamo da ćemo, čim dođemo na vlast, ove aktivnosti ozbiljno pokrenuti.“
- Suti i trpi
#4323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ti kao ne bi bio sretan da sutra Zlatko izjavi kako ni pod koju cijenu ne bi koaliro sa Fahrom? Nije to amaterizam, to je postenje, to je DISTANCIRANJE od nacionalisticki stranki. U svakoj prilici se treba distancirati od nacionalisticki grobara BiH. Da se mene pita, ja bih ovo saopstenje ponavljo svaki dan, da se dobro utvrdi gradivo i da se udari kineski zid izmedju leberalne i radikalne politicke opcije.seln wrote:Za mene je to izraz amaterizma. Ja licno necu vise nikada glasati za SDP ako koaliraju sa Fahrom, ali ni jedna stranka (osim ove posteniH namjera) ne izjavljuje prije izbora s kim ce koalirati, ali eto...teorija i praksa drzavne politike po Dr. Danisu Tanovicu.Suti i trpi wrote:
Gradjani ove drzave su bezbroj puta izigrani i prevareni. Mozda sam naivan, ali meni Nasa stranka ulijeva povjerenje. Ja vjerujem da ga nece izigrati, a ako ga izigraju, moj glas vise nikada nece dobiti. Dakle, prvi put izlazim na izbore, jer sam steko povjerenje u ove ljude. Vjerujem da Danis, Bojan, Dino i Pedja nece izigrati moje povjerenje.
- Alfons Kauders
#4324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dobar folPedja Kojovic wrote:POSTAVLJANJE KAMENA TEMELJCA: RAT MAFIJI
gdje je ovo objavljeno, ima li slika?
- seln
#4325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa bio je amater. Sad je naucio.Corto Maltese wrote:Da li' lažeš što si lažov, ili lažeš iz neznanja, to me i ne zanima previše. Kratki uvid u posljeratnu štampu će ti pokazati da je Lagumdžija prije svakih izbora od 1996. do 2008 veoma glasno naglašavao da postizborne koalicije sa nacionalnim strankama nisu moguće. Više ne naglašava. Teorija i praksa pseudodržavne politike po vječitom dobitniku unutarstranačkih izbora. Koji je ujedno i vječiti gubitnik vanstranačkih izbora.seln wrote:Za mene je to izraz amaterizma. Ja licno necu vise nikada glasati za SDP ako koaliraju sa Fahrom, ali ni jedna stranka (osim ove posteniH namjera) ne izjavljuje prije izbora s kim ce koalirati, ali eto...teorija i praksa drzavne politike po Dr. Danisu Tanovicu.Suti i trpi wrote: