Ne, ne mislimo na istu vjezbu. Ovo je letenje i pravo letenje gdje se izvija vanjski dio sake zbog boljeg pogadjanja dijela misica(mislim na ovog momka sa klipa). Pored ovog imas i letenje u pretklonu koje je takodjer odlicno, ali ja mislim na jednu drugu vjezbu koja se takodjer radi zajedno sa ova dva letenja, a to je kad uzmes bucice i okrenes dlanove prema tijelu. Znaci zamisli da drzis tegove ispruzenih ruku "ispred nogu" i ispruzenim rukama(bez savijanja u laktovima) dizes ih iznad glave. Ona poslije ova dva letenja (po tri serije za obe vrste letenja) razvali zadnje rameExtremeB wrote:ja tu vjezbu zovem letenjem...
evo kako to sasa radi http://www.youtube.com/watch?v=RHVPAzQkcVo
vjerovatno ti radis pogresno kao i vecina sa 60kg potisak?
hmm haj spusti skroz lagano da ti dotakne ramena sipka pa opet podingi lagano? svaka cast ako mozes
od 37 sec pogeldaj
Ja sam je nekad radio kao sto se biceps radi(vjezba 3x7 ili koliko ko moze sa dvorucnim tegom 3 x kliko moze,5-7 obicno) gdje sam sa bucicama od 8kg prvo radio 5 ili 7 ponavljanja do visine ramena, pa onda 5 ili 7 od visine ramen
A sto se tice potiska, kako su drugacije raditi nego polako sa tom kilazom(do 5 ponavljanja) jer ne mozes i da hoces brze. Mozes se jedino polomiti ako pokusas drugacije jer kad te ono pritisne u 4. seriji, samo lagano i nikako drugacije.