Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
ultima_palabra

#4301 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

sansun wrote:Imam osjećaj, da je Fahro kojim slučajem Aliju jr. pobijedio, da bi crveno zeleni nad sopstvenim narodom genocid sproveli.
Šta ba :-) Znam da je pometnja u štabu, ali ovo...

Anyway, nikakav offence prema Sandžaklijama, ali znakovito je da je BPS podbacio u Sarajevu, gdje je oduvijek imao 7-8% glasova... Znači da ima dosta Sandžaklija kojima je važno samo da je "naš", bez obzira što su programi SBB i BPS kao nebo i zemlja, bar na papiru :roll:
sistematski pregled

#4302 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sistematski pregled »

bps za ks 2006 8084 glasa, bps za ks 2010 8509glasova.
Nije to baš tako jednostavno kako se čini.
Recimo Travnik, fahro 3500 glasova, zavidovići 2200 itd mjesta koja nemaju puno sandžaklija. Ja sam prognozirao da će se dobro nategnuti da pređu izborni prag a oni postignu ovakve rezultate. Za mene neočekivano i neshvatljivo.
ultima_palabra

#4303 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

sistematski pregled wrote:bps za ks 2006 8084 glasa, bps za ks 2010 8509glasova.
Nije to baš tako jednostavno kako se čini.
Recimo Travnik, fahro 3500 glasova, zavidovići 2200 itd mjesta koja nemaju puno sandžaklija. Ja sam prognozirao da će se dobro nategnuti da pređu izborni prag a oni postignu ovakve rezultate. Za mene neočekivano i neshvatljivo.
Zanimljivo, nisam imao taj podatak... mada je izlaznost dosta veća ove godine. Kako je BPS prošao na lokalnim 2008?

Ma mislio sam samo na Sarajevo, u dosta mjesta je Fahro uzeo nekih stabilnih 10tak posto, a u Sarajevu 17... recimo da je ta razlika po zemljačkoj liniji ;-)
sistematski pregled

#4304 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sistematski pregled »

Ma pojma nemam za 2008. Imam neku analizu rezultata izbora 2006 pa iz dosade upoređujem sa ovim zadnjim.
A ima tu koji zemljački procenat sigurno mada mislim da on nije baš toliki kao što mi mislimo, tako mi izgleda gledajući ove rezulte na izbori.ba.
Evo ti link pa se zabavljaj ako ti je dosadno :mrgreen:
http://www.fes.ba/publikacije/AnalizaRe ... Izbora.pdf
ultima_palabra

#4305 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

thx 8-)
Nezbilj

#4306 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Nezbilj »

sansun wrote:
Pa eto skontaj gdje ima najviše Sandžaklija tu je Fahro najviše i dobio podrške
Koliko god ti molio boga da je tako, uzalud maštaš, u Starom Gradu ili Novom Sarajevu ih možeš na prstima prebrojati.
tako da očigledno možemo govoriti i o posebnoj političkoj orjentaciji sandžačkih Bošnjaka u BiH obzirom da večinom glasaju za kandidate iz svojih redova
Kada bolje razmislim onda im to i ne zvuči loše, pogotovo nakon hajke koja se zbog Fahre u zadnje vrijeme vodi protiv njih ( posebno ovdje na forumu). Imam osjećaj, da je Fahro kojim slučajem Aliju jr. pobijedio, da bi crveno zeleni nad sopstvenim narodom genocid sproveli.

Međutim očigledno da je večina Bošnjaka podržala umjerenu nenacionalističku opciju SDPa što je naš odgovor na Dodika i radikalizam
Pa za Dodika je Lagumdžija veći radikal nego i Silajdžić. Radikal su smislu zagovaranja građanske države gdje bi na kraju Srbi završili u BiH isto kao i Hrvati.

ali Bošnjaci su u ključnom trenutku kada su radikalne ideje imali najveće šase za uspjeh još jednom pokazali svoj demokraski i ljevičarski kapacitet.
Hajd Alija ne seri majke ti...
Dobro je to što gubiš živce jer to pokazuje da si na putu katarze. Fala bogu pa Fahro nije pobjedio tako da nemoraš strahovati da će te neko staviti na spisak preko IP adrese ako kažeš nešto protiv Utemeljitelja. Budi hrabar i ostavi svoju zablud iza sebe. Reci glasno: Fahro je karna :mrgreen:

Haj sad malo da se vratimo na ozbiljnu priču. Moj problem sa tim čovjekom nema veze s tim što je Sandžaklija niti s tim što slijepo vjerujem u bilo koji drugi lik ili političku partiju. Ovo su prvi izbori na kojima sam glasao za SDP. Na prošlim sam glasao za SBiH a na slijedećim ću možda glasati za Fahru ako se ova vlast za koju smo glasali pokaže nesposobnom korumpiranom i nemoćnom kao ova prošla i ako Fahro ponudi političku platformu i pokaže kredibilitet da tu platformu realizuje. Jedini razlog zbog kojeg sam u ovom trenutku protiv Fahre jeste politička platforma koju je ponudio i njegov lični profil čije smo karakteristike mogli pratiti svih ovih godina. Jednostavno ne vidim ništa što bi objektivan politički rezon mogao podržati kada je u pitanju ustupanje vlasti ovom čovjeku. Besmisleno je da jedan tajkun priča kako će se obračunati sa korupcijom i kako će ekonomski izgraditi zemlju kada je sve što ima napravio reketiranjem i ucjenama. Šta očekivati od čovjeka koji je pokazao takvu brutalnost i beskrupuloznost prema svim javnim i političkim ličnostima koji su mu se našle na putu izgradnje njegove moći. Šta bi sutra mi od takvog čovjeka na vlasti mogli očekivati osim terora i despotizma. Svi diktatori su došli na vlast voljom vlastitog naroda koji je lakomisleno podržao čvrstu ruku koja je na kraju svaki narod odvela u propast. Zato sam protiv Fahre. Oni koji misle da je Bošnjacima potrebna unitarizacija i radikalizacija su u totalnoj političkoj zabludi. To je upravo ono što Dodik i pokušava da postigne sa svojom politikom kako bi izazvao konfrontaciju i konflikt iz kojeg bi mogao izvući ono što je zacrtao. Fahro je dovodeći Filipovića kao političkog komesara SBBa uz reisovu podršku i politiku Bošnjačkog nacionalnog ponosa postavio scenu za definitivni ideološki rascjep BiH i okretanje Bošnjaka prema sebi u izolaciju i radikalizam. Zato tu politiku smatram toliko pogubnom.
Ali eto da ne bi sve posmatrao samo sa negativne strane moram reći da je Fahro ipak pomogao da se SDA definitivno okrene centru i prepusti SBBu kompletnu desnicu. Fahro je unio dinamiku u predizbornu kampanju i natjerao sviju da puno ozbiljnije nastupaju. Također smatram da je njegovo prisustvo na političkoj sceni dobro i kao latna opasnost za slijedeće izbore koja će nadamo se SDP i SDA natjerati da se ozbiljno prihvate posla u ovom mandatu.
U svakom slučaju što ste srali srali ste sad malo papajte :mrgreen:
Last edited by Nezbilj on 07/10/2010 00:44, edited 1 time in total.
Rottweiler

#4307 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Rottweiler »

Da se sam ponovim, ja u Fahri vidim olicenje Fikreta Abdica, mozda grijesim, ali eto imam takav osjecaj, a rijetko se prevaram.
Ja se iskreno nadam da ce SDP progurati zakon o porijeklu imovine, pa da vidimo ko je Fahro ;)
sansun

#4308 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Fahro je karna :mrgreen:
Ovo su prvi izbori na kojima sam glasao za SDP. Na prošlim sam glasao za SBiH a na slijedećim ću možda glasati za Fahru

Molim te, za nas nemoj glasati, vizionari tipa iz "guzice u glavu" nam nikako ne trebaju..
Besmisleno je da jedan tajkun priča kako će se obračunati sa korupcijom i kako će ekonomski izgraditi zemlju kada je sve što ima napravio reketiranjem i ucjenama.
Dokle više ove nebuloze? Zar uistinu misliš da je tužilaštvo BiH toliko korumpirano i nesposobno pa da to do sada ne uvide? Kažeš da si za SDP glasao, pa glasao si za ljude koji su javno neke od najačih poduzetnika ovog grada reketirali i ucjenjivali, a sada ovdje morališeš nešto o korupciji i kriminalu....

Oni koji misle da je Bošnjacima potrebna unitarizacija i radikalizacija su u totalnoj političkoj zabludi
Tačno, ali to svom stranačkom šefu prenesi.

Zato tu politiku smatram toliko pogubnom.
Ali eto da ne bi sve posmatrao samo sa negativne strane moram reći da je Fahro ipak pomogao da se SDA definitivno okrene centru i prepusti SBBu kompletnu desnicu
Očigledno da si neupućen, SDA je u zadnjih 4 godine više ljevičarski orijentisana nego SDP ( posebno uzimajući u vidu popuustljivost i spremnost n akompromise kada je u pitanju ustavna reforma), a to što te neki Damiri, Denisi i Svjetozari unutar SDP-a fascinuraju je samo paravan doživotnog predsjednika - Bošnjaka te partije.

Također smatram da je njegovo prisustvo na političkoj sceni dobro i kao latna opasnost za slijedeće izbore koja će nadamo se SDP i SDA natjerati da se ozbiljno prihvate posla u ovom mandatu.
U svakom slučaju što ste srali srali ste sad malo papajte :mrgreen:
Pošto vidim koliko si u rezultate izbora upućen, ne mogu a da ne posumnjam u to da li si uopće glasao, pa SBB je najveći pobjednik na ovim izborima,.. na spavanje su otišli oni kojima si ti prošli puta glas dao a trebao si i ti sa njima.
sarajevomojgrad

#4309 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sarajevomojgrad »

vrlo je indikativna ova Fahrina politika koju avaz plasira prema kojoj se demonizira u prvom redu Tihic a nikakvih novosti nema za Bakira izetbegovica...vjerovatno se obojca nadaju prevratu u SDA i dolasku bakirovaca..
sa obzirom na...

#4310 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sa obzirom na... »

Dodika mrzim po profesionalnoj duznosti....

S zagraBIH i Fahru mrzim sa strašću :twisted:

Iz licnog iskustva sa sestrom koju sam jedva nagovorio da makar ne ide glasati posto je mislila glasati za Fahru probacu dati psiholoski profil Fahrinih glasaca mimo Sandzaklija, i onih koji imaju interesa da za njega glasaju.

Moja sestra ne cita Avaz, ne gleda 60 minuta,nema vremena, kao razvedena samohrana majka mora se boriti i odgajati svoju djecu, onaj ostatak vremena malo sto ima koristi da se malo razonodi po Facebooku, malo izlazaka sa prijateljima na kaficu itd....

Svakodnevno na poslu vidi sta cu postojece partije uradile. koja je to cista borba za fotelje, u kojoj samo licni interes preovladava ( posto smo iz Tuzle, to se odnosi kako na SDA tako i SDP )

U Sarajevo kada ode, za koje je vezu romanticna sjecanja sa studiranja, voli otici u onaj Fahrin pokretni restoran, i mora se reci da kada dodjete u SA ne mozete da ne primjetite Fahrine tornjeve...

Ona ne zna i nema vremena da sazna pozadinu kako su se ti tornjevi pravili i cijim parama, ona njih vidi kao uspjeh....

Ona je inteligentna, samo nema vremena da se bakce sa tim finesama ko je u stvari Fahro jer mora da se izbori sa djecom i svakodnevnim obavezama...

Ona zna da su potrebne korjenite promjene, A Fahro, mora se priznati, u javnim nastupima djeluje samouvjereno i sposobno, cini se kao neko ko njoj i njenoj djeci moze donijeti bolje sutra...

Znaci jedan profil Fahrinog glasaca...
ultima_palabra

#4311 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

sa obzirom na... wrote:Dodika mrzim po profesionalnoj duznosti....

Iz licnog iskustva sa sestrom koju sam jedva nagovorio da makar ne ide glasati posto je mislila glasati za Fahru probacu dati psiholoski profil Fahrinih glasaca mimo Sandzaklija, i onih koji imaju interesa da za njega glasaju.

Moja sestra ne cita Avaz, ne gleda 60 minuta,nema vremena, kao razvedena samohrana majka mora se boriti i odgajati svoju djecu, onaj ostatak vremena malo sto ima koristi da se malo razonodi po Facebooku, malo izlazaka sa prijateljima na kaficu itd....

Svakodnevno na poslu vidi sta cu postojece partije uradile. koja je to cista borba za fotelje, u kojoj samo licni interes preovladava ( posto smo iz Tuzle, to se odnosi kako na SDA tako i SDP )

U Sarajevo kada ode, za koje je vezu romanticna sjecanja sa studiranja, voli otici u onaj Fahrin pokretni restoran, i mora se reci da kada dodjete u SA ne mozete da ne primjetite Fahrine tornjeve...

Ona ne zna i nema vremena da sazna pozadinu kako su se ti tornjevi pravili i cijim parama, ona njih vidi kao uspjeh....

Ona je inteligentna, samo nema vremena da se bakce sa tim finesama ko je u stvari Fahro jer mora da se izbori sa djecom i svakodnevnim obavezama...

Ona zna da su potrebne korjenite promjene, A Fahro, mora se priznati, u javnim nastupima djeluje samouvjereno i sposobno, cini se kao neko ko njoj i njenoj djeci moze donijeti bolje sutra...

Istina, i ima takvih ljudi dosta :thumbup: Zato je vrlo bitno da se makar ovlaš upoznamo sa političkim kretanjima i sa programima i kredibilitetom svake stranke. Ako se mi ne bavimo politikom, politika se bavi nama.

Ovaj put smo se spasili bošnjačkog Dodika i skretanja udesno drito u provaliju...nadam se da iste opasnosti neće biti za 4 godine.
oridjidji

#4312 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

spreca wrote:
sansun wrote:
tako je...vodi fahru kuci...
kakav je to demokrata pokazuje svakodnevnim masakriranjem ljudi po svom dnevnom avazu...sto j e stvarno preslo u neki vid patetike sto odrazava mentalnu nehigijenu samog vlasnika Avaza ...fuj fuj...
opet ponavljam i nadam se da ce se ova nova vlast obracunati sa kriminalom koji se nakupio ovih godina..od Brankovica/Bicakcica preko Fahre do ostale mafije
Naravno da će se obračunati, ukoliko oni prvi ne završe iza rešetaka. A što se mentalne higijene tiče, o tome mi ne treba govoriti neko ko sebi svakog svetog ponedjeljka mozak sa "60 min" ispira.
I Srbija je imala Karića, Hrvatska Keruma, pa moramo i mi proći taj put...
Samo što BiH nikada neće imati kapacitet za jednog Đinđića ili Josipovića, Komšić je krajnji domet i on je meritum svega postao. A sada sebi postavite pitanje, da li bi u Srbiji jedan Komšić i onog Karića čak uspio pobijediti?

Mozes biti kapacitet u jednonacionalnoj sredini kurac bi tvoji Heroji mogli sta napraviti u BiH ,Komsic jedan iz njih pa Bogic Bogicevic drugi ali veliko srbi za njega kazu da je balija ,jel ti sad malo jasnije

Uh izvini zaboravi Dodoljenka :lol:

Đinđić je kapacitet koji je popio metak od miljea s kojim se družio, čovjek koji se u opoziciji Slobi i nije opirao dok su njegovi ratovi kolko toliko nagovještavali pozitivniji ishod, isti je par puta po Palama paljevao sa lokalnim Srbima u znak podrške. Iako je bio pametniji od mnogih današnjih srpskih lidera, on nije bio osoba kojeg je cijela Srbija voljela i kojeg je zdruzeno iz ljubavi odabrala.

Josipović je gospodin čovjek, prije svega čovjek i čovjek koji vodi racionalnu politiku, nije neko kome je nacionalizam pomutio mozak pa ne moze ni da rasudjuje sta mu je dobro a ssta ne od silne mrznje koju ima prema drugima.

Bosni nije domet Komšić, Bosnin trenutni domet je to. A vjerujte mi da bi moglo uvijek biti drugačije i bolje, ali za to trebaju da se mjenja narod pa onda i sama vlast dozivjela bi prave i potpune izmjene...
nosara

#4313 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

oridjidji wrote: Đinđić je kapacitet koji je popio metak od miljea s kojim se družio, čovjek koji se u opoziciji Slobi i nije opirao dok su njegovi ratovi kolko toliko nagovještavali pozitivniji ishod, isti je par puta po Palama paljevao sa lokalnim Srbima u znak podrške. Iako je bio pametniji od mnogih današnjih srpskih lidera, on nije bio osoba kojeg je cijela Srbija voljela i kojeg je zdruzeno iz ljubavi odabrala.
Djindjic je ubijen jer je stao na rep obavjestajnom podzemlju u srbiji, a samo par dana prije preuzimanja vojske, tako da ne stoji ova konstatacija o "miljeu"... Nikada nije dao podrsku paljanima, tamo je bio u misiji nagovaranja karadzica da pristane na mirovni plan vens-oven... Bio je pametan, pragmatican i potpuno pozitivan lik... Nije tacno da su ga u srbiji voljeli, imao je najvise 7% podrske na izborima, pa tako ne stoji ni to da je "izabran od cijele srbije iz ljubavi"... Ubila ga je srednjovijekovna, nazadna srbija, ista ona koja pokusava ubit Bosnu, olicena u vojnoj sluzbi bezbjednosti, kostunici, radikalima i organizovanom kriminalu...
Blobi

#4314 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Blobi »

ultima_palabra wrote:
sa obzirom na... wrote:Dodika mrzim po profesionalnoj duznosti....

Istina, i ima takvih ljudi dosta :thumbup: Zato je vrlo bitno da se makar ovlaš upoznamo sa političkim kretanjima i sa programima i kredibilitetom svake stranke. Ako se mi ne bavimo politikom, politika se bavi nama.

Ovaj put smo se spasili bošnjačkog Dodika i skretanja udesno drito u provaliju...nadam se da iste opasnosti neće biti za 4 godine.
Ja sam glasao za Fahru iz prostog razloga sto je uspjesan poslovni covjek koji pare koje ima (ukradene ili ne), ulaze u nasu drzavu, pravi zgrade i zaposljava ljude. Pored toga sto je uspjesan biznismen i truhli kapitalista (ipak zivimo u dobu koje se zove kapitalizam), ima politicki karakter i neku karizmu koja nedostaje ostalim kandidatima.

Moj profil kao Fahrinog glasaca bi bio... Relativno uspjesan privatni poduzetnik cija firma zaposljava 50 ljudi. Razocaravajuca cinjenica je da ljudi tesko podnose tudji uspjeh, pa vidim i ti. Zelio bih dokaz o Fahrinim ukradenim parama, a da nije plasiran kroz SAN, Oslobodjenje i druge medije Selimovica. I ja sam u ocima mnogih ljudi okorjeli lopov i kriminalac koji je ukrao silne pare, ali to nije istina i ignorisem. To je produkt lezihljebovica koji i dan danas misle zive u starom sistemu gdje svi trebaju biti "jednaki" i imati podjednako.

Mnogi su, ukljucujuci Bicakcicu, samim Selimovicima, pa sada i cijeloj SDA pokusavali da "dohakaju", "lopovu iz Gusinja"... Nesto im ne ide.

Zaista ne razumijem kako to da ljudi toliko tesko podnose uspjeh jednog "stranca", tudji uspjeh generalno, a niko ni a ni be na dokazane kriminalce Selimovice, koji su na Boga dragog pitaj koji nacin i po kojim cijenama privatizovali tako jake firme kakve su Pivara i Klas (da ne pisem dalje koje su to jos firme u igri). Ali eto, oni su "nasi", pa im prolazi. Zasto su sluzbene novine iz perioda 1992 - 1998 nedostupne za sve nas? Za one koji ne znaju, sluzbene novine iz tog perioda se cuvaju u zgradi predsjednistva kao najveca drzavna tajna.

Pa recimo onaj slucaj zemljista na Marijin Dvoru. Silajdzic nije htio to prodati Fahri koji bi na toj lokaciji izgradio Twist Tower, vec je prodao nekim arapskim ulagacima koji ce tu napraviti novi trzni centar... Glavni grad nam prepun malih zdepastih zgrada, aka shoping centara.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4315 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote:
oridjidji wrote: Đinđić je kapacitet koji je popio metak od miljea s kojim se družio, čovjek koji se u opoziciji Slobi i nije opirao dok su njegovi ratovi kolko toliko nagovještavali pozitivniji ishod, isti je par puta po Palama paljevao sa lokalnim Srbima u znak podrške. Iako je bio pametniji od mnogih današnjih srpskih lidera, on nije bio osoba kojeg je cijela Srbija voljela i kojeg je zdruzeno iz ljubavi odabrala.
Djindjic je ubijen jer je stao na rep obavjestajnom podzemlju u srbiji, a samo par dana prije preuzimanja vojske, tako da ne stoji ova konstatacija o "miljeu"... Nikada nije dao podrsku paljanima, tamo je bio u misiji nagovaranja karadzica da pristane na mirovni plan vens-oven... Bio je pametan, pragmatican i potpuno pozitivan lik... Nije tacno da su ga u srbiji voljeli, imao je najvise 7% podrske na izborima, pa tako ne stoji ni to da je "izabran od cijele srbije iz ljubavi"... Ubila ga je srednjovijekovna, nazadna srbija, ista ona koja pokusava ubit Bosnu, olicena u vojnoj sluzbi bezbjednosti, kostunici, radikalima i organizovanom kriminalu...
Čak niti u ozbiljnijim književnim ostvarenjima nema pozitivan-negativan. To ima u Mirku i slavku, u životu nikako. jeste, za tvoju info Đinđić je 1994 na romaniji sa Karadžićem okretao vola. Baz obzira na kasniji tijek događaja i njegovog opredjelenja ,tako je bilo
nosara

#4316 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote: Čak niti u ozbiljnijim književnim ostvarenjima nema pozitivan-negativan. To ima u Mirku i slavku, u životu nikako. jeste, za tvoju info Đinđić je 1994 na romaniji sa Karadžićem okretao vola. Baz obzira na kasniji tijek događaja i njegovog opredjelenja ,tako je bilo
Sklona si povrsnim lupetanjima, tako da jos jedno ne mijenja nista...
ultima_palabra

#4317 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Blobi wrote:Zelio bih dokaz o Fahrinim ukradenim parama, a da nije plasiran kroz SAN, Oslobodjenje i druge medije Selimovica. I ja sam u ocima mnogih ljudi okorjeli lopov i kriminalac koji je ukrao silne pare, ali to nije istina i ignorisem. To je produkt lezihljebovica koji i dan danas misle zive u starom sistemu gdje svi trebaju biti "jednaki" i imati podjednako.
Blobi wrote:Zaista ne razumijem kako to da ljudi toliko tesko podnose uspjeh jednog "stranca", tudji uspjeh generalno, a niko ni a ni be na dokazane kriminalce Selimovice, koji su na Boga dragog pitaj koji nacin i po kojim cijenama privatizovali tako jake firme kakve su Pivara i Klas (da ne pisem dalje koje su to jos firme u igri). Ali eto, oni su "nasi", pa im prolazi.
Gdje u mom postu vidiš optužbe za kriminal? :? Ja što sam na ovoj temi objašnjavao neke stvari, objašnjavao sam... nek je par slijepih progledalo, ja zadovoljan ;-) Fahro je ionako nebitan poslije ovih izbora, ne troši mi se vrijeme na njega.
A daj nam ti dokaz o kriminalu Selimovića, a da nije plasiran kroz Avaz? Kakvi dokazani kriminalci? Presude nam daj, ili bar optužnice, relevantne članke a da nisu iz kuhinje njegovog protivnika... Ja koliko znam Klas je kupljen 2005. preuzimanjem na berzi i sve je vidljivo javnosti...
ultima_palabra

#4318 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Nego zašto se Fahro opet uvlači Lagumdžiji? Pametan je, trebao bi znati kad ne znači ne :-D Izgleda da gore svi alarmi u tornju...
Image
svakako_lud

#4319 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by svakako_lud »

ultima_palabra wrote:Nego zašto se Fahro opet uvlači Lagumdžiji? Pametan je, trebao bi znati kad ne znači ne :-D Izgleda da gore svi alarmi u tornju...
Image
Lijei strah d ujedinjenja dvije stranke u koaliciju na vlasti kojima se najviše zamjerio do sad.... :D
Alfa_Ze

#4320 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

Blobi wrote: Ja sam glasao za Fahru iz prostog razloga sto je uspjesan poslovni covjek koji pare koje ima (ukradene ili ne), ulaze u nasu drzavu, pravi zgrade i zaposljava ljude. Pored toga sto je uspjesan biznismen i truhli kapitalista (ipak zivimo u dobu koje se zove kapitalizam), ima politicki karakter i neku karizmu koja nedostaje ostalim kandidatima.

Moj profil kao Fahrinog glasaca bi bio... Relativno uspjesan privatni poduzetnik cija firma zaposljava 50 ljudi. Razocaravajuca cinjenica je da ljudi tesko podnose tudji uspjeh, pa vidim i ti. Zelio bih dokaz o Fahrinim ukradenim parama, a da nije plasiran kroz SAN, Oslobodjenje i druge medije Selimovica. I ja sam u ocima mnogih ljudi okorjeli lopov i kriminalac koji je ukrao silne pare, ali to nije istina i ignorisem. To je produkt lezihljebovica koji i dan danas misle zive u starom sistemu gdje svi trebaju biti "jednaki" i imati podjednako.

Mnogi su, ukljucujuci Bicakcicu, samim Selimovicima, pa sada i cijeloj SDA pokusavali da "dohakaju", "lopovu iz Gusinja"... Nesto im ne ide.

Zaista ne razumijem kako to da ljudi toliko tesko podnose uspjeh jednog "stranca", tudji uspjeh generalno, a niko ni a ni be na dokazane kriminalce Selimovice, koji su na Boga dragog pitaj koji nacin i po kojim cijenama privatizovali tako jake firme kakve su Pivara i Klas (da ne pisem dalje koje su to jos firme u igri). Ali eto, oni su "nasi", pa im prolazi. Zasto su sluzbene novine iz perioda 1992 - 1998 nedostupne za sve nas? Za one koji ne znaju, sluzbene novine iz tog perioda se cuvaju u zgradi predsjednistva kao najveca drzavna tajna.

Pa recimo onaj slucaj zemljista na Marijin Dvoru. Silajdzic nije htio to prodati Fahri koji bi na toj lokaciji izgradio Twist Tower, vec je prodao nekim arapskim ulagacima koji ce tu napraviti novi trzni centar... Glavni grad nam prepun malih zdepastih zgrada, aka shoping centara.
Ovoj drzavi nije ''problem'' ( ako je problem ) samo jedan Fahrudin Radonjcic, nego svi INI TAJKUNI koji se enormno obogatise nakon 1995.godine.Treba izvrsiti reviziju privatizacije, treba utvrditi koliko se KM OPRALO kroz razno/razne privatizacije i ulaganja !!
Na koncu, treba utvrditi koliko je time OSTECEN budzet drzave Bosne i Hercegovine.

Na zapadu je vece krivicno djelo utaja i prevara drzave, koji se kazneno vise sankcionise cak i od ubistva !! Ako ne vjerujes - provjeri ??
za_sada_bez_dobrog_nicka

#4321 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Mene konkretno zanima FahrOV prvi miliončić. Ostali su mi jasni...
convict

#4322 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:31, edited 1 time in total.
ramelow

#4323 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ramelow »

convict wrote:ako su imalo pametni, prvi korak nakon uspostave SDA+SDP vlasti biće obustava pretplate na sva avazova izdanja svih državnih institucija, agencija i preduzeća; zatim obustava oglašavanja u ovim glasilima i na kraju otkazivanje zakupa u Avazovim tornjevima (mislim da je FIPA trenutno tamo, ne znam ima li još neko). dakle, boriti se protiv fahre njegovim beskrupoloznim metodama.

ovom političkom frankenštajnu ne treba pružiti mogućnost da ponovi svoju kandidaturu.
Potpisujem! Pravi politički frankenštajn, FUJ!!!
Corto Maltese

#4324 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

convict wrote:ako su imalo pametni, prvi korak nakon uspostave SDA+SDP vlasti biće obustava pretplate na sva avazova izdanja svih državnih institucija, agencija i preduzeća; zatim obustava oglašavanja u ovim glasilima i na kraju otkazivanje zakupa u Avazovim tornjevima (mislim da je FIPA trenutno tamo, ne znam ima li još neko). dakle, boriti se protiv fahre njegovim beskrupoloznim metodama.

ovom političkom frankenštajnu ne treba pružiti mogućnost da ponovi svoju kandidaturu.
Bojim se da je Fahro težište svog kapitala odavno pomjerio na druga mjesta, tako da sve navedeno može da mu odbije 5% prihoda. Osim toga, pretplata, oglašavanja i zakupi uglavnom spadaju pod zakon o javnim nabavkama, koji je, haman, za njega i pravljen. Da mu se taj klin izbije, trebaće više od jednog mandata.
bingulesku

#4325 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bingulesku »

Fahro je naplatio smrtovnice za žrtve Srebreničkog masakra i odpustio sve radnike iznad 45 godina tako da o njegovim kvalitetima ne treba imati dvojbe, ali je Fahro uspješan i dobar domaćin. Jer šta to stvoriše ovi SDA I stranka za sebe na primjer a pokrali su sve i već 20 godinapotkradaju na sve načine, pa su ugrabili preduzeća sa monopolom Struja, voda, telefon, pa najbolja namještenja u vlasti, pa su pukli porez na bijedu, pa na krntije i od svega toga oni nisu stvorili ništa čak ni jedan soliter već samo 40 km autoputa a pod cijenu zaduženja kod MMF pod vrlo nepovoljnim uvjetima. SDA i stranaka za BiH nisu mjerodavni da sude o Fahrudinu Radončiću kao ni SDP
Post Reply