BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
saiks

#4301 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

Jel itko probao one Meggle pite??
Bosnjak333

#4302 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

quarterback wrote:
iz zadnje klupe wrote:Takođe stvarno ne volim kada nas potrošače smatraju za budale, kao ovaj pokušaj Megamixa, stavili loše Vispakove čokoladice u novo pakovanje i pokušali nam podvaliti to pod novi proizvod :-)
ja jos nisam probao vispakovu cokoladu a da lici na nesto
Meni je Vispakova obicna mlijecna (ne mlijecno punjenje) odlicna cokolada. Prije je bila katastrofa, pa dok jedes cokoladu osjetis kristale secera koji se valjda nisu istopili u procesu pravljenja, ali evo posljednjih par mjeseci toga vise i nema i okus je tri puta bolji. Inace nisam ljubitelj drugih cokolada izuzev mlijecnih tako da ostale nisam ni kupovao ni probavao. Od cokoladica kupujem onu sa kokosom u zelenom pakovanju i ona je dosta dobra dok mi se chocko club bas i ne svidjaju.
quarterback

#4303 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

Bosnjak333 wrote:
quarterback wrote:
iz zadnje klupe wrote:Takođe stvarno ne volim kada nas potrošače smatraju za budale, kao ovaj pokušaj Megamixa, stavili loše Vispakove čokoladice u novo pakovanje i pokušali nam podvaliti to pod novi proizvod :-)
Meni je Vispakova obicna mlijecna (ne mlijecno punjenje) odlicna cokolada. Prije je bila katastrofa, pa dok jedes cokoladu osjetis kristale secera koji se valjda nisu istopili u procesu pravljenja, ali evo posljednjih par mjeseci toga vise i nema i okus je tri puta bolji. Inace nisam ljubitelj drugih cokolada izuzev mlijecnih tako da ostale nisam ni kupovao ni probavao. Od cokoladica kupujem onu sa kokosom u zelenom pakovanju i ona je dosta dobra dok mi se chocko club bas i ne svidjaju.
potrazicu i probati, hvala
AdnanSA

#4304 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AdnanSA »

zubi wrote:
AdnanSA wrote:TOPS Gadžo komerc. Opšte sranje. Kupio jučer u Penny Plusu u Velešićima. Rok ok, ambalaža ok ali proizvod nekakav sljepljen i mali. Neukusan i raspada se kada pokušaš odovijit jedan komad. Nekada zna biti i ok ali kvalitet nestalan totalno. Ja ga više nikada neću kupiti a nemojte ni vi. Bacih džaba 0,95 KM. Lijepa Jaffa biskvit, i nju sam kupovao ranije i nikada mi se nije desilo ovako loše da dobijem.
Apsolutno se ne slazem, Tops redovno kupujem i uvijek, apsolutno uvijek je svjez i dobar. Tops rules, zdraaavo Jaffa (nije da nije dobra al kraj Topsa nemam potrebe da pare dajem za uvozni proizvod. :bih:
Tops koji sam ja kupio nije bio ok. Ni po ukusu a ni izgledu. Polako i ti ces naletiti. Napisao prigovor kad danas zovu i salju mailove, gdje se izvinjavaju. Hajde drago mi bi da su reagovali iz Agrokomerca i Gadzo Komerca. Problem je navodno u skladistenju i vremenu proizvodnje. Ljetne serije reaguju na hladnije vrijeme tako nekako je objasnila teta koja je zvala. Kupujem i ja domace proizvode veoma cesto i bas mi nekako bude krivo kad domaci proizvod bude los.
Da ne kritikujem samo. U Brojleru ima kupiti dobre pastrmke iz Žepe po cijeni od 9 KM. Izvrsna i lijepo ociscena.
zubi

#4305 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

AdnanSA wrote:Tops koji sam ja kupio nije bio ok. Ni po ukusu a ni izgledu. Polako i ti ces naletiti. Napisao prigovor kad danas zovu i salju mailove, gdje se izvinjavaju. Hajde drago mi bi da su reagovali iz Agrokomerca i Gadzo Komerca. Problem je navodno u skladistenju i vremenu proizvodnje. Ljetne serije reaguju na hladnije vrijeme tako nekako je objasnila teta koja je zvala. Kupujem i ja domace proizvode veoma cesto i bas mi nekako bude krivo kad domaci proizvod bude los.
Nista moraces mu pruziti i drugu sansu, preporucujem hose, samoposluga AS na pofalicima, tamo je uvijek frisak :)
bumerangss

#4306 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

quarterback wrote:
Ja jesam! Ona mala od 0,50KM od kokosa je perfektna :thumbup:
Bosnjak333

#4307 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

I da Corn Flipsov cips je extra! Sigurno moze parirati sve i jednom uvoznom cipsu. Ispocetka je i kod njih bilo problema pa kupis cips od paprike, a paprike nigdje. Sad je napokon i to rijeseno. :bih:
golfiista

#4308 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by golfiista »

Volio bih kada bi neko objasnio pitanje 387 koda. Naime, argeta se proizvodi u BiH, baš kao i Poli salama, ali ne nosi domaći kod. Ali, isto tako, Hepok sokovi se proizvode, pune i pakuju u Srbiji i kao gotov proizvod se plasiraju na naše tržište, a nose kod 387 !? Gdje je veza, ko koga ovdje handri?

FAkat jel neko zna o čemu se radi?
MOSALJOZE

#4309 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

golfiista wrote:Volio bih kada bi neko objasnio pitanje 387 koda. Naime, argeta se proizvodi u BiH, baš kao i Poli salama, ali ne nosi domaći kod. Ali, isto tako, Hepok sokovi se proizvode, pune i pakuju u Srbiji i kao gotov proizvod se plasiraju na naše tržište, a nose kod 387 !? Gdje je veza, ko koga ovdje handri?

Mislim da je objasnjenje napisano na ovoj,ili jednoj od tema,koje imaju veze sa domacim proizvodima.Ako uspijem naci postavicu.
Bosnjak333

#4310 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

MOSALJOZE wrote:
golfiista wrote:Volio bih kada bi neko objasnio pitanje 387 koda. Naime, argeta se proizvodi u BiH, baš kao i Poli salama, ali ne nosi domaći kod. Ali, isto tako, Hepok sokovi se proizvode, pune i pakuju u Srbiji i kao gotov proizvod se plasiraju na naše tržište, a nose kod 387 !? Gdje je veza, ko koga ovdje handri?

Mislim da je objasnjenje napisano na ovoj,ili jednoj od tema,koje imaju veze sa domacim proizvodima.Ako uspijem naci postavicu.
Mislim da kod zavisi od drzave gdje je firma registrovana.
ElRe

#4311 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

AdnanSA wrote:TOPS Gadžo komerc. Opšte sranje. Kupio jučer u Penny Plusu u Velešićima. Rok ok, ambalaža ok ali proizvod nekakav sljepljen i mali. Neukusan i raspada se kada pokušaš odovijit jedan komad. Nekada zna biti i ok ali kvalitet nestalan totalno. Ja ga više nikada neću kupiti a nemojte ni vi. Bacih džaba 0,95 KM. Lijepa Jaffa biskvit, i nju sam kupovao ranije i nikada mi se nije desilo ovako loše da dobijem.
Niko ne moze sa Jaffom to je cinjenica.
DON_eARL

#4312 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DON_eARL »

DaffyDuck wrote:
DON_eARL wrote:
Nepass wrote:Neka pekara iz vareša dostavlja kifle i šta još u konzum. Vidio sam im kombi i pred lokalnim granapom. Kifle su stvarno dobre pa isprobajte :)
Možda i duže vremena dostavljaju ali ja nisam ranije primjetio.
Mislim da se zove mbm pekara ili sl.
Obavezno probaj njihov hljeb, veliki crni. :D
mislim da je MBM :thumbup:
Ja uzimam ražev hljeb i odlican je!
Image
eluna

#4313 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by eluna »

MOSALJOZE wrote:

mislim da je fora u količini domaćih sastojaka i količini domaćeg rada u samom proizvodu

ako sam dobro upratila nedavno, ako proizvod u ukupnoj količini (tipa 1 kom. neke salame, ili 1 kg iste - ne znam kako se tačno mjeri) sadrži više od 51% proizvodnje određenje zemlje, onda je to proizvod te zemlje ...... npr, mobitel ....... finalni proizvod koji je upotrebljiv, znači sve njegove komponente - okvir, tijelo mobitela, štampane ploče, konektori unutar tijela mobitela, sve žičice, sva plastika, kao i pripadajući dijelovi tipa slušalice, baterija, dakle oni koji spadaju u eksterne komponente, ali su pripadajući dijelovi "mobitela", znači sve skupa kad se sabere, zemlja koja ima najviše udjela, ona je vlasnik proizvoda i njen kod se dodjeljuje proizvodu ............ naravno, kodmobitela je to u pravilu kina :D
quarterback

#4314 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

nije bas, imate par stranica prije objasnjenje, ne treba se zakopavati duboko u temu da se nadje, mislimd a je holowey to postao
zubi

#4315 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

eluna wrote:
MOSALJOZE wrote:

mislim da je fora u količini domaćih sastojaka i količini domaćeg rada u samom proizvodu

ako sam dobro upratila nedavno, ako proizvod u ukupnoj količini (tipa 1 kom. neke salame, ili 1 kg iste - ne znam kako se tačno mjeri) sadrži više od 51% proizvodnje određenje zemlje, onda je to proizvod te zemlje ...... npr, mobitel ....... finalni proizvod koji je upotrebljiv, znači sve njegove komponente - okvir, tijelo mobitela, štampane ploče, konektori unutar tijela mobitela, sve žičice, sva plastika, kao i pripadajući dijelovi tipa slušalice, baterija, dakle oni koji spadaju u eksterne komponente, ali su pripadajući dijelovi "mobitela", znači sve skupa kad se sabere, zemlja koja ima najviše udjela, ona je vlasnik proizvoda i njen kod se dodjeljuje proizvodu ............ naravno, kodmobitela je to u pravilu kina :D
nisi ti to dobro upratila :D
Ned071

#4316 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ned071 »

e pa lijepo...

Proizvodnja Argete s bosanskohercegovačkim bar codom 387

pocinje u proizvodnim pogonima Argete, 6. novembra, 2015. godine

S prefiksom 387 do kraja godine kupcima će biti dostupni i Kokošija 95g, te promotivno pakovanje Kokošija 3x95g. Za izradu paštete koristi se više od 90 posto domaćih sirovina renomiranih proizvođača kokošijeg mesa, ulja, vode, soli.
StupskaBitanga

#4317 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Atlantic promijenio politiku u Hadžićima
lijepo
karanana

#4318 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

ne kontam. zar se i do sad nije proizvodila u hadzicima?
StupskaBitanga

#4319 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

jeste ali je bio barkod iz slovenije
strong69

#4320 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Jucer sam kupovao razne proizvode. Od mlijeka, preko vode, mineralne vode, brasno, zacina, slag krema, krastavaca, sok od paradajza, vocne sokove i kupio sam sve domace proizvode. Dizajn i ambalaza su dobri, proizvodi cjenovno atraktivni i kvalitetni.

Postavicu slike kako to izgleda kad postavim na stol. Uzimam Milkos jogurte i kefir i naravno ayran, Milkos feta sir, Ella prirodnu vodu, Oaza gaziranu mineralnu vodu, Klas i Ustikolina brasno (jeste da veci dio psenice uvoze ali ne proizvodimo je), slag kreme Vispak, zacini slicni Vegeti Vispak, sok od paradajza iz Bijeljine, vocni sokovi Bona...
bumerangss

#4321 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

I ja apelujem da kupujemo domace po mogucnosti i od nasih vlasnika jer strani vlasnici poput argete svu dobit iznose u svoju zemlju! Zato bih preporucio pileti pastetu od Bajre koja je extra kopija argete :bih:

Naravno ayran je odlican i trenutno je na akciji u amku 1,65 a od cokoladnih namaza visocki milkent je najbolji i on je trenutno na akciji u peniju 4,85 kantica od 1kg. Izvinjavam se ako ovo neko smatra reklamom ali cilj mi je pomoci nasoj BiH a i nasem narodu da ustedi. Ja svaki dan pogledam sve kataloge na XXL sniženja i odaberem sta mi treba ali naravno da bude domace :bih:
AmADin_gospo

#4322 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

Kad bajra bude redovno isplacivao plate, ponašao se prema radnicima ko radnicima a ne robovima, kad bude pravio proizvode od makar 1/4 sirovina BH porijekla, onda ću da se počnem razmišljati, dal da kupujem bajrine proizvode....
bumerangss

#4323 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

AmADin_gospo wrote:Kad bajra bude redovno isplacivao plate, ponašao se prema radnicima ko radnicima a ne robovima, kad bude pravio proizvode od makar 1/4 sirovina BH porijekla, onda ću da se počnem razmišljati, dal da kupujem bajrine proizvode....
Joj nemoj te price molim te! :-) Tako pricaju i za Bingo i za sve domace firme pa zato i grcaju u problemima zbog jezika i ponasanja tebi slicnih
Ned071

#4324 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ned071 »

Milione poreza duzni... I da ih jos ja guram. Nikad...
zubi

#4325 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

Ned071 wrote:Milione poreza duzni... I da ih jos ja guram. Nikad...
ma jok sta ti je, ti guraj ekonomiju druge drzave, nek se ona razvija, jbo nas.
Post Reply