"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#4301 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

girl wrote:ovo je tema na kojoj se svakodnevno postavljaju slike "papaka" koji su parkirali na 2 parking mjesta i slicno. ni njima niko ne brani da parkiraju na 2 parking mjesta, javna povrsina itd, pa su opet papci. poenta moje price je bila po cemu je razlika izmedju tog papka i papka koji dodje i zauzme mjesto umjesto da ga sebi otkopa iz snijega? nisam nigdje ni rekla da taj neko nema pravo da to uradi nego da valjda postoji neki red, kao sto postoji i red da se parkira na jedno mjesto a ne na dva. ali ne u slucaju koji sam ja navela to je gospodluk. licemjerje na nivou , nema sta.

" a da evo sve placem :shock: " :-)
Ne vadi se sad ziva bila... Da je drzava kako treba, da se zakon prpvodi kako treba oni "ukoso preko 2 park. mjesta" bi placali masne kazne, ali nije to poenta. Poenta je ono sto ti ne mozes da dokucis a to je da ti nisi cistila parking mjesto (jer da jesi ocistila bi auto, parking mjesto, prilaz i uredno vratila auto nazad) nego si cistila svoj auto da ga vozis, a da bi ga vozila morala si ocistiti prolaz. Da postoji red kakv ti zamisljas ti i co'ek od 100 kila u tebe bi ocistili sve i jedno parking mjesto na koje ste se parirali u zadnjih xy dana (u sta cisto sumnjam), a ne samo 2 pred zgradom, jer nesto preskaces pitanje "gdje ti i co'ek u tebe ti parkirate kad vam auta nisu ispred zgrade?".
girl

#4302 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

a ti decko bas sporo kontas, tebi se sve mora nacrtati - pa u garazu firme.
cove41

#4303 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cove41 »

Ja predlažem ko god je otkopao kvadratni metar površine da mu se bista odmah digne na tom mjestu i oda neko svečano priznanje, i po mogućnosti da bude ambasador dobre volje pri UN-u.
Već sam skoro godinu dana bez auta, a meni uživancija prava bila to "lopatanje". Vidio par komšija čiste, sišao, lopatu u ruke i fkt uživao cijelo veče. Još se nisam dugo ismijao toliko, još pravo fino očistili. Kasnije topao čaj, i spavao k'o mala beba. I jel ja sad trebam obući onaj florescentni prsluk i dole regulisati parkiranje ? Ma daaaaaaaj :D

I danas baš kontam, da mi je terenac kakav, da onako s guštom izgazim ove gajbe i stolice, kako bi to slatko bilo :D
Last edited by cove41 on 28/02/2012 14:57, edited 1 time in total.
girl

#4304 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

goran16v wrote:
girl wrote:ovo je tema na kojoj se svakodnevno postavljaju slike "papaka" koji su parkirali na 2 parking mjesta i slicno. ni njima niko ne brani da parkiraju na 2 parking mjesta, javna povrsina itd, pa su opet papci. poenta moje price je bila po cemu je razlika izmedju tog papka i papka koji dodje i zauzme mjesto umjesto da ga sebi otkopa iz snijega? nisam nigdje ni rekla da taj neko nema pravo da to uradi nego da valjda postoji neki red, kao sto postoji i red da se parkira na jedno mjesto a ne na dva. ali ne u slucaju koji sam ja navela to je gospodluk. licemjerje na nivou , nema sta.

" a da evo sve placem :shock: " :-)
Ne vadi se sad ziva bila... Da je drzava kako treba, da se zakon prpvodi kako treba oni "ukoso preko 2 park. mjesta" bi placali masne kazne, ali nije to poenta. Poenta je ono sto ti ne mozes da dokucis a to je da ti nisi cistila parking mjesto (jer da jesi ocistila bi auto, parking mjesto, prilaz i uredno vratila auto nazad) nego si cistila svoj auto da ga vozis, a da bi ga vozila morala si ocistiti prolaz. Da postoji red kakv ti zamisljas ti i co'ek od 100 kila u tebe bi ocistili sve i jedno parking mjesto na koje ste se parirali u zadnjih xy dana (u sta cisto sumnjam), a ne samo 2 pred zgradom, jer nesto preskaces pitanje "gdje ti i co'ek u tebe ti parkirate kad vam auta nisu ispred zgrade?".
obzirom da 15 dana nisam pomaknula auto s mjesta i da sam to vec rekla mogao si da si dovoljno sposoban zakljuciti da to sto kazes nije tacno. znaci prilaz sam ocistila kao i ulicu zajedno s drugima , da bi se moglo prolaziti za vikend kad je pao snijeg. to je prvo, i ne vadim se, nit imam potrebe da se vadim, rekla sam ono sto je ocigledno. samo neciji to mozak ne razumije.
kockica_kockica

#4305 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Moj komsija je lopatao jedno 3-4 dana minimalno, svaki dan.. zajedno sa drugim komsijama je otkopavao i njihova auta... NAkon 4 dana lopatanja, takvog da je svako od komsija mogao lijepo otici svojim ljubimcem gdje je htio. Cijelim putem od zgrade do izlaza na cestu je odlopatao on sa jos 10-tak momaka....

Peti dan je stigao landohan iz zgrade koja je samo 200 metara dalje od naseg probijenog puta za 9 ulaza... Gospodin sa svojim komsilukom nije izasao da cisti snijeg pred svojom zgradom i time sebi napravi dovoljno prostora da se auto moze parkirati. landohan je dosao 200 metara nize i parkirao ispred nase zgrade...

Moj komsija inace vrlo fin lik, upitan, nasmijesen vrlo radisan i uvijek spreman da pomogne bi priletio "kaharli" komsiji u limuzini da mu napravi mjesto za parking, medjutim doticni nije htio lopatati vec je uz izgovor da je kaharli svog ljubimca uparkirao...

Ja sad pitam vas pametnjakovice da li vam mozda neki ljudi lice na krtice pa trebaju za vama lopatati ili je mozda logicno da svako po malo uradi da svi imaju parking fakin mjesto.

Ja jesam lopatala za svoje auto, ali kad idem sa svojim autom placam parking ili idem u shopping centre da se parkiram. Ne pada mi na pamet da se nekome uvaljujem na mjesto.
amidzazeher

#4306 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amidzazeher »

girl wrote:a ti decko bas sporo kontas, tebi se sve mora nacrtati - pa u garazu firme.
:thumbup:
E jes' vam ga šuknula :lol: :lol:
Ridjobrki

#4307 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ridjobrki »

kockica_kockica wrote:Moj komsija je lopatao jedno 3-4 dana minimalno, svaki dan.. zajedno sa drugim komsijama je otkopavao i njihova auta... NAkon 4 dana lopatanja, takvog da je svako od komsija mogao lijepo otici svojim ljubimcem gdje je htio. Cijelim putem od zgrade do izlaza na cestu je odlopatao on sa jos 10-tak momaka....

Peti dan je stigao landohan iz zgrade koja je samo 200 metara dalje od naseg probijenog puta za 9 ulaza... Gospodin sa svojim komsilukom nije izasao da cisti snijeg pred svojom zgradom i time sebi napravi dovoljno prostora da se auto moze parkirati. landohan je dosao 200 metara nize i parkirao ispred nase zgrade...

Moj komsija inace vrlo fin lik, upitan, nasmijesen vrlo radisan i uvijek spreman da pomogne bi priletio "kaharli" komsiji u limuzini da mu napravi mjesto za parking, medjutim doticni nije htio lopatati vec je uz izgovor da je kaharli svog ljubimca uparkirao...

Ja sad pitam vas pametnjakovice da li vam mozda neki ljudi lice na krtice pa trebaju za vama lopatati ili je mozda logicno da svako po malo uradi da svi imaju parking fakin mjesto.

Ja jesam lopatala za svoje auto, ali kad idem sa svojim autom placam parking ili idem u shopping centre da se parkiram. Ne pada mi na pamet da se nekome uvaljujem na mjesto.
Ja znam šta bih ja uradio. :wink:

a svi koji me znaju znaju da stvarno bih :D
madner

#4308 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

cove41 wrote:Ja predlažem ko god je otkopao kvadratni metar površine da mu se bista odmah digne na tom mjestu i oda neko svečano priznanje, i po mogućnosti da bude ambasador dobre volje pri UN-u.
Već sam skoro godinu dana bez auta, a meni uživancija prava bila to "lopatanje". Vidio par komšija čiste, sišao, lopatu u ruke i fkt uživao cijelo veče. Još se nisam dugo ismijao toliko, još pravo fino očistili. Kasnije topao čaj, i spavao k'o mala beba. I jel ja sad trebam obući onaj florescentni prsluk i dole regulisati parkiranje ? Ma daaaaaaaj :D

I danas baš kontam, da mi je terenac kakav, da onako s guštom izgazim ove gajbe i stolice, kako bi to slatko bilo :D
I himnu da dobije.
Ispod Trebevica oslobodio dana XX.XX.XXXX upotrebom lopate ovo parking mjesto i dozivotno postalo njegovo.
Haug.
goran16v

#4309 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

girl wrote: obzirom da 15 dana nisam pomaknula auto s mjesta i da sam to vec rekla mogao si da si dovoljno sposoban zakljuciti da to sto kazes nije tacno. znaci prilaz sam ocistila kao i ulicu zajedno s drugima , da bi se moglo prolaziti za vikend kad je pao snijeg. to je prvo, i ne vadim se, nit imam potrebe da se vadim, rekla sam ono sto je ocigledno. samo neciji to mozak ne razumije.
Eto, taman si napisala, proslo 15 dana i ispucali ste kvotu na praking mjesta! Sta cemo sad? :D Ako nije tako prosvjetli nas informacijom do kad tvoj "beatiful mind" i isti takav tvog muza smatraju da niko ne treba da se parkira na "vasa" mjesta jer ste ocistili auta koja su na njima bila parkirana, dok ima snijega na Bjelasnici, do augusta, zauvjek?
quasar

#4310 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

U vezi sa ovom temom i trenutnom pricom, malo sam danas zagledao parkinge po naseljima.

jbt. pa ispred moje zgrade je kao u junu, a ovo ostalo je sve kao ledeno doba. Pa mamicu im ljendohansku sta im je falilo da izlopataju. Nismo ni mi supermeni pa smo ocistili. Sta je auta i vozaca, ispadalo je po 7-8 kvadrata po autu/vozacu da se ocisiti pa da svi parkinzi budu cisti, a mozda ni toliko.
Last edited by quasar on 28/02/2012 15:05, edited 1 time in total.
girl

#4311 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

kockica_kockica wrote:Moj komsija je lopatao jedno 3-4 dana minimalno, svaki dan.. zajedno sa drugim komsijama je otkopavao i njihova auta... NAkon 4 dana lopatanja, takvog da je svako od komsija mogao lijepo otici svojim ljubimcem gdje je htio. Cijelim putem od zgrade do izlaza na cestu je odlopatao on sa jos 10-tak momaka....

girl

#4312 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

quasar wrote:U vezi sa ovom temom i trenutnom pricom, malo sam danas zagledao parkinge po naseljima.

jbt. pa ispred moje zgrade je kao u junu, a ovo ostalo je sve kao ledeno doba. Pa mamicu im ljendohansku sta im je falilo da izlopataju. Nismo ni mi supermeni pa smo ocistili. Sta je auta i vozaca, ispadalo je po 7-8 kvadrata po autu/vozacu puta da se ocisiti pa da svi parkinzi budu cisti, a mozda ni toliko.
goran16v

#4313 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

girl wrote:a ti decko bas sporo kontas, tebi se sve mora nacrtati - pa u garazu firme.
Zar mislis da ce ti iko zdrave pameti povjerovati da u zadnjih 15 dana, ili koliko vec vozis, auto nisi parkirala nigdje drugo osim u garazu firme i na "svoje" parking mjesto???? BTW je i muz ima garazu firme?
madner

#4314 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

quasar wrote:U vezi sa ovom temom i trenutnom pricom, malo sam danas zagledao parkinge po naseljima.

jbt. pa ispred moje zgrade je kao u junu, a ovo ostalo je sve kao ledeno doba. Pa mamicu im ljendohansku sta im je falilo da izlopataju. Nismo ni mi supermeni pa smo ocistili. Sta je auta i vozaca, ispadalo je po 7-8 kvadrata po autu/vozacu da se ocisiti pa da svi parkinzi budu cisti, a mozda ni toliko.
Ja sam sam izlopatao preko 20 i to u prava dva dana. Jebeni prilaz do vile, druga ce biti blize cesti :x
quasar

#4315 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

sad mi jedan detalj pade na pamet.
Dosao komsija autom, odnekud ga iskopao i pokusava uci u ulicu dok smo mi radili. naravno niti je prohodno, niti ga ima gdje ostaviti.
Nudi mu drugi lopatu da iskopa jedno od "praznih" mjesta. Kaze ovaj, pa nisam ja skole ucio da bih sad lopatao.
Tajac, presta zamor i zezancija, svi pogledi prema njemu, uze on lopatu i bogami otkopa mjesto, ali kako je "skole ucio" tako i ne zna sa lopatom pa je na bolovanju zavrsio.... :-)
madner

#4316 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Ja sam sam izlopatao preko 20 u prva dva dana. Jebena vila i dug put od ceste. Sljedeca ce biti blize :x :D
Ridjobrki

#4317 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ridjobrki »

madner wrote:

Ja sam sam izlopatao preko 20 u prva dva dana. Jebena vila i dug put od ceste. Sljedeca ce biti blize :x :D
Tako ti i treba kad nisi ostavio otvorenu kapiju da grtalica more uć'. Ljudi triput dolazili.
goran16v

#4318 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Koliko god da je bolno, ovo boldirano je poenta, komsija je cisto da bi svako mogao svojim ljubimcem gdje zeli, a ne da bi parking mjesta bila cista i da bi se neko uparkirao.
mumy

#4319 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mumy »

lopatanje je nasa gradjanska duznost,to sto ti je komso supak pa nece da se primi posla je druga stvar,al niko nikome ne smije zabraniti da se parkira na javnu povrsinu koja se ne naplacuje.
girl

#4320 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

goran16v wrote:
Zar mislis da ce ti iko zdrave pameti povjerovati da u zadnjih 15 dana, ili koliko vec vozis, auto nisi parkirala nigdje drugo osim u garazu firme i na "svoje" parking mjesto???? BTW je i muz ima garazu firme?
jesam. u bbi.
amidzazeher

#4321 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amidzazeher »

goran16v wrote:
A mozda da je pitamo sta je tih dana jela? :-)
girl

#4322 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

mumy wrote:lopatanje je nasa gradjanska duznost,to sto ti je komso supak pa nece da se primi posla je druga stvar,al niko nikome ne smije zabraniti da se parkira na javnu povrsinu koja se ne naplacuje.
nista drugo nisam ni rekla.

a na pitanje je'l i muz ima garazu pred firmom - nema, al' ima parkig koji je izlopatao takodje.
Ridjobrki

#4323 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ridjobrki »

girl wrote:
mumy wrote:lopatanje je nasa gradjanska duznost,to sto ti je komso supak pa nece da se primi posla je druga stvar,al niko nikome ne smije zabraniti da se parkira na javnu povrsinu koja se ne naplacuje.
nista drugo nisam ni rekla.

a na pitanje je'l i muz ima garazu pred firmom - nema, al' ima parkig koji je izlopatao takodje.
Dobar u tebe muž, čuvaj ga dobro!
bpsang

#4324 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

Radite li vi išta il ste na Budzetu, :D :D
goran16v

#4325 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

girl wrote:
goran16v wrote:
jesam. u bbi.
Kako si imama obraza tamo parkirati, nisi pomslila na one koji su lopatali po M. Irbinoj i Radicevoj i platili bager da se ociste prilazi garazi da bi se ti mogla parkirati??? Sramota... :D
Locked