Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
vs84sa

#4301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vs84sa »

UEco wrote:
theTruePath wrote:
ako cemo tjerati mak na konac, jevreji su imali drzavu na prostoru danasnjeg izraela i tamo su bili puno prije nego sto su arapi dosli.
to nije relevantno,istorija nema veze s danasnjom politikom,to bi isto bilo kao kad bi sad albanci trazili citav Balkan jer su iliri bili ovdje prije slavena

hajd sve to vec u situaciji palestina-izrael se mjesa i vjera,drugim rijecima price iz neke knjige formiraju danasnju politiku
zasto niko od pametnjakovica tipa osa ili vs84sa ne odgovori covjeku na ovo pitanje??? a misevi!!!
a pitanje je? sta je starije koka il jaje?
BarbaDue

#4302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Jazz_Junkie wrote:
BarbaDue wrote:Hmm...Vidite da je @osi i jos nekima u interesu da se ova tema sto prije zakatanči...
Jeste da osa valja gluposti (kao po obicaju i na forumu historija), ali nista on nije gori od pojedinih ovdje. Ova tema i jeste za kljuca posto se neki prema ovom konfliktu kao da ih se licno tice. Zbog toga nije moguce voditi jednu racionalnu diskusiju u kojoj se argumenti pazljivo citaju i iznose. Ima ovdje par diskutanata koji iznose zdrave stavove, ali tema ode u mp3 zbog osoba koji misle da je ovo njihov rat.
Druze, htio ti to ili ne...mislio ili ne, ovo je rat između dobra i zla :) tih nekolik0o diskutanata kao i ja mislimo da spadamo u ovo prvo...
Sumpor

#4303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

kamen spoticanja wrote: halo obavjestajac...mani se tih obavjestajnih metoda razvodnjavanja teme...dakle ides off topic a to je zabranjeno pravilima forumanja...
a tema je izraelski zlocin...ponovo...dakle 19 mrtvih humanitaraca na brodu koji je polovio pod turskom zastavom u medjunarodnim vodama...dakle pravno povod za rat...
a sve ostale cionisticko-fasisticke govnarije svakako smo raspravili u predhodnih 200 strana...
nego sta mislis jel legitimno trzati jedan narod pod blokadom zato sto su na izborima izabrali opciju koja se cionistima ne svidja? zabranit im lijekove hranu vodu...ogradit ih betonskim zidovima...rusit im kuce i otimati zemlju...dakle bujrum...malo na temu ;-)
Ta opcija salje bombase samoubice, salje rakete na izraelske gradove, u tesnoj je vezi sa Iranom i ostalim radikalnim islamskim elementima...i to je jedna strana medalje...

To je sve akcija i reakcija, jedan ekstremizam stvara drugi...a ko je prvi poceo, to je prica bez kraja...
F.G.R.

#4304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by F.G.R. »

Sumpor wrote:
F.G.R. wrote:

Ja nisam silovao, ubijao, palio bogomolje, palio zive ljude, ubijao djecu kao tvoji ekavicari i kao ovi fasisti u izraelu.. :run:
A ja posto pisem ekavicom jesam :-)

Bedno je ovo sto pises, ili si bezobrazan ili pokvaren...

A ovo sto se ismejavas oko hriscanstva i islama, prvo malo nauci oko toga, sve je krenulo od Starog Zaveta i Avrama(Abrahama, Ibrahima)...posle su to sve samo varijacije na temu monoteizma.

Mnogo ja i ocekujem od tebe cim dajes ovakve tupave izjave, ti si za osnovnu skolu, tamo se uce takve stvari.
Pa svi su nastali od Adema i Have tako da ti pada ta glupost u vodu..a "bedno" je sto ti branis ubice i fasiste!
osa

#4305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Vares City wrote:
BarbaDue wrote:Hmm...Vidite da je @osi i jos nekima u interesu da se ova tema sto prije zakatanči...
Bila bi to velika greska jer se ZLOCINI izraela nad Palestincima prave SVAKODNEVNO!
ne temi smo, što se mene tiče rasprava je žestoka, ali takva i treba biti, nema vrijeđanuja, zazivanja uništenja naroda i država i sl. dakle oni koji hoće zaključati ovu temu treba potražiti pod drugim nickovima....
F.G.R.

#4306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by F.G.R. »

Sezam wrote:
osa wrote:
Sezam wrote:
Tebe? Ne pada mi na pamet. Ti si najsretniji takav kakav si, plitak i ignorantan.
da li ovakvu nekulturu rađa nemoć u diskusiji ili je u pitanju nešto gore....
Tko o cemu Srbi o ljudskosti bre, a Hrvati o kulturi :lol:
:)
Jazz_Junkie

#4307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jazz_Junkie »

F.G.R. wrote:
Sumpor wrote:
F.G.R. wrote:

Ja nisam silovao, ubijao, palio bogomolje, palio zive ljude, ubijao djecu kao tvoji ekavicari i kao ovi fasisti u izraelu.. :run:

A ovo sto se ismejavas oko hriscanstva i islama, prvo malo nauci oko toga, sve je krenulo od Starog Zaveta i Avrama(Abrahama, Ibrahima)...posle su to sve samo varijacije na temu monoteizma.

Mnogo ja i ocekujem od tebe cim dajes ovakve tupave izjave, ti si za osnovnu skolu, tamo se uce takve stvari.
Pa svi su nastali od Adema i Have tako da ti pada ta glupost u vodu..a "bedno" je sto ti branis ubice i fasiste!
Sada i mitovi postaju relevantni za ovaj dogadjaj danas.....
kamen spoticanja

#4308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kamen spoticanja »

vs84sa wrote:jel ti svaki post tako dobro prostudiras koliko i to ko ga je napisao? :) pa i srbija je npr trpila sankcije dok je slobin rezim bio na vlasti pa kad su dosli tobe progledali su u neku ruku, eto usput da ti odgovorim iako nisam "osa".
a jesi ti cuo za kontekst mozda?
i kalve veze ima slobin rezim s palestincima...ako se moze povuci paralela s slobinim genocidnim rezimom to bi onda bili samo s genocidnim cionistima na bliskom istoku...no njima se sankcije ne uvode...a zasto...odgovor trazi na predhodnim stranicama ove teme...ima svasta nesto da procitas... ;-)
Sezam

#4309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sezam »

F.G.R. wrote:
Sumpor wrote:
F.G.R. wrote:

Bedno, ali ne i iznenadjujuce.
BarbaDue

#4310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Vares City wrote:
Bila bi to velika greska jer se ZLOCINI izraela nad Palestincima prave SVAKODNEVNO!
Naravno da bi bila velika greska, ali eto kada kazes da Izraelu treba vratiti milo za drago odmah dobijes po njonji...gdje ces to reci...ne, ne, to je žiža...žiž...žiž :shock:
greys

#4311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

osa wrote: ne osa vidi stanje onakvo kakvo je, ne onakvo kakvo bi trebalo biti ili onakvo kakvo bi neki željeli, fakt je da je izrael djelovao protivno međunarodnom pravu, da li je jedini koji to radi i da li to radi prvi put, nije i ne, fakt je da su nazovi humanitarci znali da će izazvati incident e sad da li su računali na ovoliko stradalih to sumnjam.
nego nitko da odgovori da li bi zbog sigurnosti svoje domovine postupili kao izraelci, ja napisah da bih, ima li još netko tko bi zbog svog naroda i države bio spreman na akcije koje baš i nisu u skladu s uobičajenim normama ponašanja.
na mnogo tema se zazivala tzv. traktorijada, nekako bi branjenje prava palestinaca i to ne idu baš u isti moralni koš, a zanimljivo dolaze od istih osoba, nije li to na određeni način pomalo licemjerno...
a tvoje impresije mojom osobom su tvoje pravo, ja vidiš nikad nisam niti pomislio a kamoli ispoljio, da ni je netko zbog svog mišljenja i uopće načina razmišljanja kako ti kažeš "jadniji i gadniji"...
Ja nikad ne bih podrzavao svoju domovinu ukoliko vrsi agresiju na neciji teritorij,frapantno krsi ljudska i humanitarna prava.Da mi je sto puta domovina,ne bih je podrzao.
F.G.R.

#4312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by F.G.R. »

Sezam wrote:
F.G.R. wrote:
Sumpor wrote:

Bedno, ali ne i iznenadjujuce.
Pa naravno, i oni ubijaju "obicne" muslimane kao i ovi tvoji u proslih 10 agresija i genocida! Pa muslimani ginu, nije necija druga krv da se svijet brine..
kamen spoticanja

#4313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

osa wrote:ne osa vidi stanje onakvo kakvo je, ne onakvo kakvo bi trebalo biti ili onakvo kakvo bi neki željeli, fakt je da je izrael djelovao protivno međunarodnom pravu, da li je jedini koji to radi i da li to radi prvi put, nije i ne, fakt je da su nazovi humanitarci znali da će izazvati incident e sad da li su računali na ovoliko stradalih to sumnjam.
nego nitko da odgovori da li bi zbog sigurnosti svoje domovine postupili kao izraelci, ja napisah da bih, ima li još netko tko bi zbog svog naroda i države bio spreman na akcije koje baš i nisu u skladu s uobičajenim normama ponašanja.
na mnogo tema se zazivala tzv. traktorijada, nekako bi branjenje prava palestinaca i to ne idu baš u isti moralni koš, a zanimljivo dolaze od istih osoba, nije li to na određeni način pomalo licemjerno...
a tvoje impresije mojom osobom su tvoje pravo, ja vidiš nikad nisam niti pomislio a kamoli ispoljio, da ni je netko zbog svog mišljenja i uopće načina razmišljanja kako ti kažeš "jadniji i gadniji"...
sta ima realisto i moralisto...samo fali ti 60 godina post holokaustovaskog vremena i svega onoga sto su cionisti napravili palestincima...i kakvim normama ponasanja pricas...humanitarni konvoj i izrael je isprovociran...ma lijepo ...zato je najbolje bilo da konvoj nije ni krenuo...da se ne bi isprovocirali...pa da pustimo da palestincu skapaju na rate od gladi i bolesti u 3 milenijumu...zanimljvo moj osa...i jadno jos i vise...i majke ti ti ne spominji moral i traktorijadu...tvoji su idealni tvorci i uzrocnici najvece traktorijade... ;-)
cuj uobicajene norme ponasanja...zanimljiva teza
vs84sa

#4314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vs84sa »

kamen spoticanja wrote:
osa wrote:
callmethebreeeze wrote:covjece, koji crni hrvatski brodovi sa oruzjem natoa... ovo je protivno medjunarodnom pravu. pa hoces li reci da si ti bolje upucen u ove stvari od ljudi, poput svedskog ministra vanjskih poslova i kompletne svjetske javnosti?!
reci, da li su smjeli u međunarodnim vodama, zaplijeniti hrvatske brodove i njihov teret....
halo obavjestajac...mani se tih obavjestajnih metoda razvodnjavanja teme...dakle ides off topic a to je zabranjeno pravilima forumanja...
a tema je izraelski zlocin...ponovo...dakle 19 mrtvih humanitaraca na brodu koji je polovio pod turskom zastavom u medjunarodnim vodama...dakle pravno povod za rat...
a sve ostale cionisticko-fasisticke govnarije svakako smo raspravili u predhodnih 200 strana...

nego sta mislis jel legitimno trzati jedan narod pod blokadom zato sto su na izborima izabrali opciju koja se cionistima ne svidja? zabranit im lijekove hranu vodu...ogradit ih betonskim zidovima...rusit im kuce i otimati zemlju...dakle bujrum...malo na temu ;-)
eto vidis ti si zapoceo i zavrsio temu, ovo je samo dokaz tvoje "tolerancije" tudjih misljenja. kad vec postavljas takva pitanja onda navedi i neke od ciljeva hamasa, nemoj samo o socijalnom programu molim te.
Last edited by vs84sa on 31/05/2010 23:47, edited 1 time in total.
osa

#4315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

greys wrote:
osa wrote: ne osa vidi stanje onakvo kakvo je, ne onakvo kakvo bi trebalo biti ili onakvo kakvo bi neki željeli, fakt je da je izrael djelovao protivno međunarodnom pravu, da li je jedini koji to radi i da li to radi prvi put, nije i ne, fakt je da su nazovi humanitarci znali da će izazvati incident e sad da li su računali na ovoliko stradalih to sumnjam.
Ja nikad ne bih podrzavao svoju domovinu ukoliko vrsi agresiju na neciji teritorij,frapantno krsi ljudska i humanitarna prava.Da mi je sto puta domovina,ne bih je podrzao.
ljudi i njihovi osjećaji prema domovini su različiti, vidiš turska krši već desetljećima ljudska prava konkretno kurda, šta je radila armencima ne treba ni navoditi, ali jedan ovakav događaj i svi turci su na braniku svoje domovine, zato, nemoj nikad ovakve izjave davati previše ishitreno, nikad ne znaš šta nosi sutra, vidiš ja bih podržao djelovanje svoje domovine, ali bih se kao pojedinac potrudio da moje djelovanje u tom djelovanju ostane u nekim ljudskim, prihvatljivim okvirima....
Sumpor

#4316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

F.G.R. wrote: Pa naravno, i oni ubijaju "obicne" muslimane kao i ovi tvoji u proslih 10 agresija i genocida! Pa muslimani ginu, nije necija druga krv da se svijet brine..
Dosta vise te patetike, stalno neka ugrozenost muslimana, cionizam, ugnjetenost, uloga zrtve... dokle vise ta prica.

Samo da vidim kako bi se ponasao Iran, Arabija, Irak da su oni sile kao Amerika i Izrael...znas kako bi uzivali svi :-)

Izrael treba osuditi zbog ovoga, to normalan svet i radi, ali ne na ovako patetican nacin, stalno neke teorije zavere, dobijam utisak da vas koji takve stavove zastupate u sustini i nije briga za Palestince, nego pokusavate da kroz njihovo stradanje nametnete i teze o antimuslimanskim zlim silama koje vam rade u glavi...jeftino politikantstvo.
Sumpor

#4317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sumpor »

kamen spoticanja wrote: sta ima realisto i moralisto...samo fali ti 60 godina post holokaustovaskog vremena i svega onoga sto su cionisti napravili palestincima...i kakvim normama ponasanja pricas...humanitarni konvoj i izrael je isprovociran...ma lijepo ...zato je najbolje bilo da konvoj nije ni krenuo...da se ne bi isprovocirali...pa da pustimo da palestincu skapaju na rate od gladi i bolesti u 3 milenijumu...zanimljvo moj osa...i jadno jos i vise...i majke ti ti ne spominji moral i traktorijadu...tvoji su idealni tvorci i uzrocnici najvece traktorijade... ;-)
Odgovori ti sta ti "majka" Turska radi Kurdima, i sta su radili Jermenima...kad to osudis, onda imas prava nekom spocitavati moral.
haqqlberry

#4318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by haqqlberry »

Nije tema hamas. Tema je fašističko ponašanje Izraela. Tema je napad na humanitarni konvoj u međunarodnim vodama.

Tema je 19 ubijenih od strane izraelskih komandosa. Tema je nehumana blokada Gaze.

Ne razvodnjujte temu Mosadovci.
bogoljub

#4319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Raciju koju su izveli izraelski komandosi osudili su i ambasadori 27 članica EU i zatražili sprovođenje nezavisne istrage o ovom događaju i okolnostima koje su dovele do njega.

Pa eto izgleda da se svijet budi!Ali!
Ne bi me uopšte sada iznenadio neki Veliki vještački dogadjaj na drugom kraju planete kako bi se uz pomoć medija koje oni kontrolišu ( A kontrolišu sve) samo da bi se skrenulo sa teme zloćina kojeg počiniše.

Zaista, samo slabići čini nasilje!
osa

#4320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

kamen spoticanja wrote:
osa wrote:ne osa vidi stanje onakvo kakvo je, ne onakvo kakvo bi trebalo biti ili onakvo kakvo bi neki željeli, fakt je da je izrael djelovao protivno međunarodnom pravu, da li je jedini koji to radi i da li to radi prvi put, nije i ne, fakt je da su nazovi humanitarci znali da će izazvati incident e sad da li su računali na ovoliko stradalih to sumnjam.
sta ima realisto i moralisto...samo fali ti 60 godina post holokaustovaskog vremena i svega onoga sto su cionisti napravili palestincima...i kakvim normama ponasanja pricas...humanitarni konvoj i izrael je isprovociran...ma lijepo ...zato je najbolje bilo da konvoj nije ni krenuo...da se ne bi isprovocirali...pa da pustimo da palestincu skapaju na rate od gladi i bolesti u 3 milenijumu...zanimljvo moj osa...i jadno jos i vise...i majke ti ti ne spominji moral i traktorijadu...tvoji su idealni tvorci i uzrocnici najvece traktorijade... ;-)
svakako je trebao krenuti, uobičajenim kanalima preko izraela ili egipta uz uobičajenu kontrolu, dok se ne nađu druga rješenja, ako ti smatraš da je ovo bilo pametno objasni to, najmilijima onih poginulih, možda te shvate....
Sezam

#4321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sezam »

osa wrote:
greys wrote:
ljudi i njihovi osjećaji prema domovini su različiti, vidiš turska krši već desetljećima ljudska prava konkretno kurda, šta je radila armencima ne treba ni navoditi, ali jedan ovakav događaj i svi turci su na braniku svoje domovine, zato, nemoj nikad ovakve izjave davati previše ishitreno, nikad ne znaš šta nosi sutra, vidiš ja bih podržao djelovanje svoje domovine, ali bih se kao pojedinac potrudio da moje djelovanje u tom djelovanju ostane u nekim ljudskim, prihvatljivim okvirima....
I onda ja nekulturan? :lol:
bengin02

#4322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bengin02 »

osa wrote:
Vares City wrote:
ne temi smo, što se mene tiče rasprava je žestoka, ali takva i treba biti, nema vrijeđanuja, zazivanja uništenja naroda i država i sl. dakle oni koji hoće zaključati ovu temu treba potražiti pod drugim nickovima....
koliko razlicitih tema koje su se na sa-x i nekim drugim portalima odnosile na Izrael i njegove genocidne metode toliko i razlicitih nickova. Ovaj put si se vidim odlucio za "osa". By the way, what's new in Mosad my dear friend?
bogoljub

#4323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Sumpor wrote:
kamen spoticanja wrote: sta ima realisto i moralisto...samo fali ti 60 godina post holokaustovaskog vremena i svega onoga sto su cionisti napravili palestincima...i kakvim normama ponasanja pricas...humanitarni konvoj i izrael je isprovociran...ma lijepo ...zato je najbolje bilo da konvoj nije ni krenuo...da se ne bi isprovocirali...pa da pustimo da palestincu skapaju na rate od gladi i bolesti u 3 milenijumu...zanimljvo moj osa...i jadno jos i vise...i majke ti ti ne spominji moral i traktorijadu...tvoji su idealni tvorci i uzrocnici najvece traktorijade... ;-)
Odgovori ti sta ti "majka" Turska radi Kurdima, i sta su radili Jermenima...kad to osudis, onda imas prava nekom spocitavati moral.
Fino otvori temu o zločinima nad kurdima i tamo opleti!
kamen spoticanja

#4324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Sumpor wrote:
kamen spoticanja wrote: halo obavjestajac...mani se tih obavjestajnih metoda razvodnjavanja teme...dakle ides off topic a to je zabranjeno pravilima forumanja...
Ta opcija salje bombase samoubice, salje rakete na izraelske gradove, u tesnoj je vezi sa Iranom i ostalim radikalnim islamskim elementima...i to je jedna strana medalje...

To je sve akcija i reakcija, jedan ekstremizam stvara drugi...a ko je prvi poceo, to je prica bez kraja...
cuj akcija reakcija...dakle napadnu te,uzmu ti kucu,pobiju bracu,otmu zemlju i ti se jos drznes branit...ma sramota djes to...i jos ispaljujes rakete...jesi bezobrazan...i stvaras "tesne" odnose s prijetaljskim zemljama i "radikalnim islamskim elementima"...sram te bilo...koja hipokrizija i fasizam na jednom mjestu...
nego ziv ti meni bio sta ti dodju ovi radikalni islamski elementi...mozda ovaj humanitarni konvoj s turcimam,poljacima,grcima,srbijancima...?
BarbaDue

#4325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

kamen spoticanja wrote:
osa wrote:
callmethebreeeze wrote:covjece, koji crni hrvatski brodovi sa oruzjem natoa... ovo je protivno medjunarodnom pravu. pa hoces li reci da si ti bolje upucen u ove stvari od ljudi, poput svedskog ministra vanjskih poslova i kompletne svjetske javnosti?!
reci, da li su smjeli u međunarodnim vodama, zaplijeniti hrvatske brodove i njihov teret....
halo obavjestajac...mani se tih obavjestajnih metoda razvodnjavanja teme...dakle ides off topic a to je zabranjeno pravilima forumanja...

eto vidis ti si zapoceo i zavrsio temu, ovo je samo dokaz tvoje "tolerancije" tudjih misljenja. kad vec postavljas takva pitanja onda navedi i neke od ciljeva hamasa, nemoj samo o socijalnom programu molim te.[/quote]

Sta se pravis lud...Covjek te je pitao, ne o ciljevima pusti ciljeve, nego o konkretnim stvarima koje cionisticka govna cine???
Locked