Kosovosherbett wrote:OK. Za tebe je diskusija završena. I to je u redu. Svatko od nas u nekoj točci dostiže svoj maksimum. Al ajde da odgovorim jer nakav mi je narav. Ja iskreno ne znam detalje o ratu u Bosni, zato ne želim ulaziti u te diskusije, ali ako me možeš nečemu podučiti jer znaš više, dapače! Ali o ratu na Kosovu, funkcioniranju MZ, NATO-a i politici zapada prema ovim prostorima znam dosta ili dovoljno da bi o tome makar prodiskutirala, dok i ja ne dođem do svoje točke maksimuma.
Ipak mislim da rat u Bosni koji ti karakteriziraš kao agresiju Srbije, što je točno i neupitno, na civilno stanovništvo u Bosni, nije isto što i rat na Kosovu, jer na Kosovu su se oformile paravojne militarističke formacije ili Oslobodilačka vojska Kosova, koja je bile dobro naoružana da se bori protiv srpske vojske i policije. Svo oružje koje je 1997. bilo u Albaniji prilikom nemira, kada je tamo bio i NATO i prije toga u Makedoniji, je prebačeno, odnosno preprodano na Kosovo. Ovime ne želim umanjiti ubojstva koja su nad civilima počinili Srbi, u cilju pokušaja etničkog čišćenja. Milošević je dao tiskati letke predstavljajući se kao OVK koja poziva albance da bježe u Makedoniju jer ih OVK ne može zaštiti. Time je nastalo sranje i sa Makedonijom. Drugo, u Bosni je bilo genocida, a za Kosovo nije bilo tih optužbi. Bio je možda pokušaj, ali rat na Kosovu nije bio genocidan, zvanično. Rezolucija 1244 je sadržavala i razoružanje OVK, znači nisu ni albanci bili tako bespomoćni. Moja familija je odozdo, doživjeli su taj rat. Jedva izvukli glavu od napada Albanaca jer su mislili da su Srbi. A opet ima i slučajeva gdje je Albanac koji je komšiji Srbinu čuvao kuću isto stradao od OVK, i obrnuto.
I za kraj, slažem se da je Srbija trebala biti kažnjena, ali Srbija je za to sama i kriva. Ali ni MZ nije postupala u skladu sa međunarodnim pravom, i ja zapravo "protestiram" protiv toga licemjerja

Ma ja, po tvom je MZ trebala i nakon 100 godina Srpske okupacije i kolonizacije Kosova (od 1912 g) i nakon svega sta se u tom periodu desavalo da ostavi Kosovo pod upravom i vlasnistvom Srbije, pametnica si ti nema sta?
Nego @ Sherbett, bas su lijepe ove prirodne ljepote Kosova a druge prirodnie resurse da i ne spominjemo, pa sada jos povezani modernim autoputem do Albanije i jadransko/jonskog mora, odlicni uslovi za razvoj, turizam, fantasticno: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 2&page=100