Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tuzla111

#4301 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

kindlas wrote:Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajci :D imaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu :D
Isto kao i u B. Mutevelica, bruka stanova na prodaji, a ostatak Grbavice nista. Meni odmah razlog za nekupnju.
moonca

#4302 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

Ja sam bila u jednom sa tim staklenim panelima, sto je jedini problem-pakleno toplo tokom dana. No, nocu je raj, zvijezde folovi-romanticno :-)
gidra

#4303 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

Tuzla111 wrote:
Trebam te wrote:
Tuzla111 wrote: Kupila drugarica na 6-om spratu, bice 22 stana po spratovima, osim tog to ce liciti na hotel sa 1 zvijezdicom...tu kad navale sa koferima arapi i galama po noci ,...po meni to je zesci zajeb...ali eto o ukusima ne treba raspravljati..

Vidim i ona se presla, :skoljka:
Iskreno, zaista bez uvrede al mislim da je nasa raja dosta limitirana.
Sve ima svog kupca. Ova zgrada nije pravljena za porodice sa djecom niti za starije osobe. Zivio sam u zgradi sa 12 stanova po spratu i dva lifta i prelijepo mi je bilo. Ovdje ce biti 8 liftova pa ti skontaj. Drugarica ti se samo prevarila sto je uzela prenisko stan za takvu zgradu. A moze ga i prodati sve do upisa u ZKa ako joj se ne svidja.
nije raja limitirana nego je navikla na više haustora i manje stanova po spratu tipa 3-4, kakva je i većina starogradnje u SA.
Naravno da je lakše napraviti i maksimizirati profit jedan haustor i 10-15+ stanova po spratu, tipa Miljacka, Otoka itd itd.
Taj tzv. hotelski način stanovanja me je i odbio od kupovine stana u novogradnji.
vnm

#4304 Re: Cijene stanova All about

Post by vnm »

Tuzla111 wrote:Isto kao i u B. Mutevelica, bruka stanova na prodaji, a ostatak Grbavice nista. Meni odmah razlog za nekupnju.
Na oglasima je dosta stanova iz najstarijih zgrada, u jednoj takvoj zivim i ja. Te zgrade nemaju lift, to vec odbija raju. Nemaju centralno grijanje. Fasada/izolacija losa. Raspored prostorija nije strasno los, ali recimo da je kuhinja neprakticna totalno (dugacka a uska, stavis trpezarijski sto i eto ti belaja da izadjes na balkon). Uvijek problemi sa vlagom, nebitno koliko i kako zracis, (npr. ostava granici sa haustorom, niti mozes grijati niti mozes zraciti, vlaga se stvori u roku par mjeseci). Svaka zgrada dogradjena za po jedan sprat a parking nijedan napravljen.

Posto zivim u B. Mutevelica pola zivota, treca sam generacija u stanu, malo da prokomentarisem. Ne prodajem stan pa mogu iskren biti. :D
Tuzla111

#4305 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

vnm wrote:
Tuzla111 wrote:Isto kao i u B. Mutevelica, bruka stanova na prodaji, a ostatak Grbavice nista. Meni odmah razlog za nekupnju.
Na oglasima je dosta stanova iz najstarijih zgrada, u jednoj takvoj zivim i ja. Te zgrade nemaju lift, to vec odbija raju. Nemaju centralno grijanje. Fasada/izolacija losa. Raspored prostorija nije strasno los, ali recimo da je kuhinja neprakticna totalno (dugacka a uska, stavis trpezarijski sto i eto ti belaja da izadjes na balkon). Uvijek problemi sa vlagom, nebitno koliko i kako zracis, (npr. ostava granici sa haustorom, niti mozes grijati niti mozes zraciti, vlaga se stvori u roku par mjeseci). Svaka zgrada dogradjena za po jedan sprat a parking nijedan napravljen.

Posto zivim u B. Mutevelica pola zivota, treca sam generacija u stanu, malo da prokomentarisem. Ne prodajem stan pa mogu iskren biti. :D
Pa zato i kazem. CIm je dosta stanova na prodaju na jednoj mikrolaciji znaci da ima nesto sto nije dobro. Ja nisam znao te detalje koje si ti iznio al znao sam da ne stima negdje.
agent_zero

#4306 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

vnm wrote:

Pola svog života si, kao i dvije generacije prije tebe, živio u ulici narodnog heroja Ravojile Janković. Ali to 1996 SDA turkobalijama nije odgovaralo, em narodni heroj em Rava Janković :roll: , i hajmo brzo ubaciti nekog sa pogodnim imenom - Behdžeta Mutevelića. A koji je uzgred prije rata imao ulicu u Starom Gradu. :-)
agent_zero

#4307 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

gidra wrote: Iskreno, zaista bez uvrede al mislim da je nasa raja dosta limitirana.
Sve ima svog kupca. Ova zgrada nije pravljena za porodice sa djecom niti za starije osobe. Zivio sam u zgradi sa 12 stanova po spratu i dva lifta i prelijepo mi je bilo. Ovdje ce biti 8 liftova pa ti skontaj. Drugarica ti se samo prevarila sto je uzela prenisko stan za takvu zgradu. A moze ga i prodati sve do upisa u ZKa ako joj se ne svidja.
[/quote]
nije raja limitirana nego je navikla na više haustora i manje stanova po spratu tipa 3-4, kakva je i većina starogradnje u SA.
Naravno da je lakše napraviti i maksimizirati profit jedan haustor i 10-15+ stanova po spratu, tipa Miljacka, Otoka itd itd.
Taj tzv. hotelski način stanovanja me je i odbio od kupovine stana u novogradnji.[/quote]

Iskreno, ja da se mogu toliko kreditno zadužiti i da mogu čekati toliko na stan, uzeo bih i ja u Sarajevo Toweru, ne bi mi smetalo toliko stanova, tj vjerovatno bi u početku, kasnije bih se navikao. Lokacija je odlična i vjerujem da će biti najkvalitetnija novogradnja.
Trebam te

#4308 Re: Cijene stanova All about

Post by Trebam te »

agent_zero wrote:
gidra wrote: Iskreno, zaista bez uvrede al mislim da je nasa raja dosta limitirana.
Taj tzv. hotelski način stanovanja me je i odbio od kupovine stana u novogradnji.[/quote]
Iskreno, ja da se mogu toliko kreditno zadužiti i da mogu čekati toliko na stan, uzeo bih i ja u Sarajevo Toweru, ne bi mi smetalo toliko stanova, tj vjerovatno bi u početku, kasnije bih se navikao. Lokacija je odlična i vjerujem da će biti najkvalitetnija novogradnja.

i plu strzni centri ispod sva gangula okolo...to je dobro samo za izdavanje mada ne vjerujem da ce tu neko htjeti bas zivjeti za neku kiriju koja bi trebala biti malo veca od prosjeka...

Samo je 6 liftova i nije 8...

Hm veoma dikutabilno i za zivjeti i za izdavati...definitivno tu se novac ne ulaze. :run:
Tuzla111

#4309 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Trebam te wrote:
agent_zero wrote:
Taj tzv. hotelski način stanovanja me je i odbio od kupovine stana u novogradnji.

i plu strzni centri ispod sva gangula okolo...to je dobro samo za izdavanje mada ne vjerujem da ce tu neko htjeti bas zivjeti za neku kiriju koja bi trebala biti malo veca od prosjeka...

Samo je 6 liftova i nije 8...

Hm veoma dikutabilno i za zivjeti i za izdavati...definitivno tu se novac ne ulaze. :run:[/quote]

Izgleda da se dosta raje ne slaze sa tvojim misljenjem jer je vecina stanova prodata i prije gradnje. U prizemlju ce vjerovatno biti restorani i supermarket tako da se ne mora ni ici van zgrade ako nesto zatreba. To je plus a ne minus. Kakve veze ima koliko je stanova na spratu, ti dva zida dijelis sa komsijama i jedan sa haustorom pa kako god. Al hajd, svako ima svoje.
mishic

#4310 Re: Cijene stanova All about

Post by mishic »

Pola svog života si, kao i dvije generacije prije tebe, živio u ulici narodnog heroja Ravojile Janković. Ali to 1996 SDA turkobalijama nije odgovaralo, em narodni heroj em Rava Janković :roll: , i hajmo brzo ubaciti nekog sa pogodnim imenom - Behdžeta Mutevelića. A koji je uzgred prije rata imao ulicu u Starom Gradu. :-) Ovo je još jedan idiotski post "agenta sere"...
On svoje frustracije i fobije na bilo kojoj temi pretvori u idiotizme koji ga potpuno oslikavaju jer u njemu mržnja poput vulkana kulja.
Moderacija tolerira ovakvo ponašanje pa kontam mogao bi ko početi pominjati i mamicu ne samo "agentu seri"...
MensurM

#4311 Re: Cijene stanova All about

Post by MensurM »

Adaptiran stan u Čekaluši, 55 kvadrata, 130 000? Kupit or not?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4312 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

:mrgreen: konačni odgovor je da
gidra

#4313 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

MensurM wrote:Adaptiran stan u Čekaluši, 55 kvadrata, 130 000? Kupit or not?
joj nagledali smo se svega, šta znači adaptiran? Okrečen i udaren laminat + turska stolarija?
Ili ono u fullu, zamjena elektro/vodo instalacija, estriha-parketa, mreža po zidovima, itd itd? :D
drndalo

#4314 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

Black swan wrote::mrgreen: konačni odgovor je da
Meni ovo na zalost izgleda predobro da bi bilo istinito...

Ko sto Gidra rece... :cry:
MensurM

#4315 Re: Cijene stanova All about

Post by MensurM »

gidra wrote:
joj nagledali smo se svega, šta znači adaptiran? Okrečen i udaren laminat + turska stolarija?
Ili ono u fullu, zamjena elektro/vodo instalacija, estriha-parketa, mreža po zidovima, itd itd? :D
Ma predobar, sutra se može useliti u njega. Žive podstanari stranci, cmizdre što moraju ići odatle. Alarm, vanjske roletne, može se i galerija napravit jer je zadnji sprat. A najbolji je raspored, dvije sobe, dnevni boravak i kuhinja solidne veličine. I u zgradi u kojoj su samo četiri stana. - Centralno grijanje - plin - etažno, Klima uređaj, Blindirana vrata i interfon, Alarmni sistem, PVC stolarija.

E da, imaš i vrt ispred :D
zijancer

#4316 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

Tuzla111 wrote: Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.
daj link za te tlocrte, da vidimo kako to izgleda :-D
JoeyTribbiani

#4317 Re: Cijene stanova All about

Post by JoeyTribbiani »

I ja sam u nekoj fazi potrage za stanom. Citam vas redovno I dvoumim se izmedju novogradnje ciji je rok kraj ljeta 2019. ili da gledam nesto gdje mogu useliti odmah ili ubrzo nakon kupovine.

Sta mislite o ovome na Pofalicima? Koja je realna cijena? Plus: lokacija, odnos cijene I kvadrature, solidno stanje.
Minus: spratnost, godina izgradnje, kupatilo.

Trosoban stan sa balkonom, Pofalići (109.500 KM)
https://www.olx.ba/r/29755000/474647
HAVANA

#4318 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Pa nije los stan ako ti ne smeta spratnost.Meni sura zivi kod hitne na 18 i supe iznad...Ne zali se,vec 15 godina.Jedno 10 milja kupatila,prepisa...Probaj skinuti cijenu tih 10000.Neko hoce visoko,neko nece.Ja odrasto na 11, evo me ziv i zdrav.
zijancer

#4319 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

fin stan ..to dođe oko 2000 po kvadratu
u odnosu na novogradnju, nikada nećeš naći tu dužinu fasade sa prozorima (mislim na to da ti i dnevni, i dječija, i spavaća soba imaju tako širok izlaz na fasadu)ni tu lokaciju, i nikada nećeš imati taj pogled na trebević, sve sami jug, a niko ti se ne može izgraditi ispred
fine su to zgrade
JoeyTribbiani

#4320 Re: Cijene stanova All about

Post by JoeyTribbiani »

Hvala momci na brzim odgovorima. Te stvari me bas I privlace. Sjo Havana, zar ce me toliko kupatilo izaci? :sad: Nisam bas u toku sa cijenama. Ja kontao oko trice, plus porez, prepis... jedino ako si i ti sve to uracunao imamo istu cifru
zijancer

#4321 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

kupatilo možeš za 1.500 - 2.000 bez divljanja pravo slatko srediti
na toj cijeni je 3% agencijino..da pokušaš naći vlasnika direktno?
JoeyTribbiani

#4322 Re: Cijene stanova All about

Post by JoeyTribbiani »

Dobra cijena :thumbup:

Jedina opcija je da licno idem tamo :D, vidjet cu, mozda I znam nekoga iz zgrade pa da probam.
Ci-Nick

#4323 Re: Cijene stanova All about

Post by Ci-Nick »

Dobar stan ako nećeš kupiti ti, evo ja ću im ponuditi 100.000 KM,. :lol:
Živim na 7 spratu ali imam tako otvoren pogled kilometrima, južna strana, puno svjetla i posebno zimi je uživancija kad ti sunce uđe u stan. Vjeruj to vrijedi jako puno. Možeš gologuz hodati po kući , niko te ne vidi. :lol:
Samo provjeri kakvi su stanari, održavanje zgrade, da ne bi kasnije sam popravljao krov.
Sretno !
zijancer

#4324 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

a ako ga stanari ostave samog da šta popravalja..samo priključi crijevo na lavabo u kupatilu i ubaci u taj otvor za ventilaciju.. :P
sit gladnom ne vjeruje
HAVANA

#4325 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

JoeyTribbiani wrote:Hvala momci na brzim odgovorima. Te stvari me bas I privlace. Sjo Havana, zar ce me toliko kupatilo izaci? :sad: Nisam bas u toku sa cijenama. Ja kontao oko trice, plus porez, prepis... jedino ako si i ti sve to uracunao imamo istu cifru
10 ti i pisem sa svim,ovako kako vidim i mogu ocijeniti po slikama.Kupatilo moze i sa 2 milje, a moze i sa puno vise.Ovo moze da fino izgleda sa 2 do 3 milje.Meni ovo nije lose ako ti pase sprat.Skini malo,jadi,sitna djeca,teska situacija... :lol:
Post Reply