HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Artest

#4301 Re: HS kablovska

Post by Artest »

The Realist wrote:
Artest wrote:
TheDocToR wrote:Ima li arene sport bih na analagnoj tv ?
ima, al sto ce ti
imas sve arene na mojaweb tv

ova seoska lola 5 g. drzi istu ponudu...dabogda propo...ili bar prodo telemachu..
E vala, definitivno ima bolju ponudu od BHT-a, s tim da razumijem zašto BHT stavlja toliko lokalnih kanala u ponudu i ne smatram to manom.
ako covjeka zanima arena sport, recimo zbog talijanske lige kao mene, sve tekme moze gledat na mojawebtv, bez pretplate
kod Enesa se placa pretplata za NISTA...
u tome je razlika

uskoro pocinje nba, EPL uveliko krenula...ali ti mozes mahat usima, protestvovat, zvati....jebe se ove seljacine
The Realist

#4302 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Artest wrote: ako covjeka zanima arena sport, recimo zbog talijanske lige kao mene, sve tekme moze gledat na mojawebtv, bez pretplate
kod Enesa se placa pretplata za NISTA...
u tome je razlika
uskoro pocinje nba, EPL uveliko krenula...ali ti mozes mahat usima, protestvovat, zvati....jebe se ove seljacine
Moraš biti korisnik njihov, da bi to mogao gledati. NetFlat 4 košta 29KM (ako uračunamo PDV), a to je prvi "relativno brz" paket. Znači da nije besplatno, nego moraš plaćati.

HS najmanji paket je 33.90KM i dobiješ veći broj kanala i tu istu ligu možeš na TV-u gledati, a i dalje koristiti net.

Što se tiče NBA i EPL, to prenosi SK i svi znamo za konflikt HS-a i Telemacha, a i koliko znam, nema ih ni MojaTV (NBA i EPL). Također, većina kanala na MojaWebTV je domaćih/lokalnih, te Arene su tu koje se razlikuju nešto, od onih boljih stvari nemaš ništa.

I da ne bude zabune, to sa WebTV je odlična ideja i omogućava korisnicima da gledaju neke stvari na taj način i uvijek ovakve stvari podržavam.
Artest

#4303 Re: HS kablovska

Post by Artest »

ja sam isao s pretpostavkom da je covjek na bihnetu...
kablovsku hs se ne isplati uvodit ako neces uzeti i net od njih
ponuda je ocajna i ne mjenja se godinama (analogna)
The Realist

#4304 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Artest wrote:ja sam isao s pretpostavkom da je covjek na bihnetu...
kablovsku hs se ne isplati uvodit ako neces uzeti i net od njih
ponuda je ocajna i ne mjenja se godinama (analogna)

Dobro, analogna jeste lošija, iako ima dobrih stvari, ali digitalna je bolja, a paket košta 7KM više (analogna, digitalna i net), s tim da dobiješ analognu na više mjesta u kući, tako da je podnošljivo.

Povelik problem HS-a je što i promjene koje uvode trenutno najviše HD kanale obuhvataju, umjesto da prošire i analognu i digitalnu šemu (ono, isti kanali, samo neka se na oba prikazuju). Na digitalnoj novo šta daju, uglavnom su neki lokalni kanali.
bull21

#4305 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Zna li ko, oće uvoditi HRT 3 na HS-u?
barcelona81

#4306 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Mozel mi neko objasniti zasto na ovoj arenasport bh imam samo zvuk a nema slike.Digitalna reciver mi je onaj mali hema
The Realist

#4307 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Jedan je HD i tu imaš samo zvuk, treba ti modul, ili hd reciever. A šta je sa običnom Arena Sport BiH, meni nema slike? Kako je kod tebe?

Zvao sam i rekli da će produžiti karticu (provjeravali onaj broj), samo da ja ostavim na Hema, ili RTL Hrvatski i da sačekam 5 minuta, ali ništa nije bilo :? .
barcelona81

#4308 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

The Realist wrote:Jedan je HD i tu imaš samo zvuk, treba ti modul, ili hd reciever. A šta je sa običnom Arena Sport BiH, meni nema slike? Kako je kod tebe?

Zvao sam i rekli da će produžiti karticu (provjeravali onaj broj), samo da ja ostavim na Hema, ili RTL Hrvatski i da sačekam 5 minuta, ali ništa nije bilo :? .
Vidi ja imam ova 2 muzicka i jos 4 na kojim anemam slike od tih 4 na jednom pise da mi je istekla kartica a na jednom imam samo zvuk to je valjda ta hd arena bh.Ne kontam sta ce mi isteci ,kad ni upalili nisu ostale 4 arena rade bez problema
The Realist

#4309 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

barcelona81 wrote:
The Realist wrote:Jedan je HD i tu imaš samo zvuk, treba ti modul, ili hd reciever. A šta je sa običnom Arena Sport BiH, meni nema slike? Kako je kod tebe?

Vidi ja imam ova 2 muzicka i jos 4 na kojim anemam slike od tih 4 na jednom pise da mi je istekla kartica a na jednom imam samo zvuk to je valjda ta hd arena bh.Ne kontam sta ce mi isteci ,kad ni upalili nisu ostale 4 arena rade bez problema
I kod mene je isto to i radi toga sam zvao (radi ove Arene BiH), ali izgleda da treba tako biti.
barcelona81

#4310 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

The Realist wrote:
barcelona81 wrote:

I kod mene je isto to i radi toga sam zvao (radi ove Arene BiH), ali izgleda da treba tako biti.
Ma ne kontam jarane evo ljudi gledaju utakmicu na arena sport bh
The Realist

#4311 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Na HS-u?

Evo, opet sam zvao i drugi momak se javi i uglavnom kaže da će od ponedjeljka pustiti ArenaSport BiH, a vjerovatno i ostale ove testne.
Last edited by The Realist on 15/09/2012 22:10, edited 1 time in total.
barcelona81

#4312 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

The Realist wrote:Na HS-u?
Ja ba.Doduse jedan gleda preko onoh dvb kartice,ali na hs je ,ne kontam sto nama zajebava.
TheWatcher

#4313 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

barcelona81 wrote:
The Realist wrote:Na HS-u?
Ja ba.Doduse jedan gleda preko onoh dvb kartice,ali na hs je ,ne kontam sto nama zajebava.
partizan - hajduk 4:0 na arena
The Realist

#4314 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Dobro, ja tu utakmicu imam na Arena 1 (kao i svi ostali).
Eldinn

#4315 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

Koja je frekvencija za ArenusportBH? Jel na digitalnoj?
The Realist

#4316 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

466/256, ali oni će to od ponedjeljka vjerovatno na neku od postojećih frekfencija ubaciti, barem za ove "novije" recievere, dok za Dalvi tek moramo saznati frekfenciju.
The Realist

#4317 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Izgleda da je ubačena Arena BiH, ali umjesto Arene 1 i pretpostavljam da će imati isti program, osim kada se igraju lige i da će onda mijenjati program, tj. da će ovdje prenositi našu ligu.
bosnian1873

#4318 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Arena Sport 1 BH i Arena Sport BH HD prešli su sa 466.0 MhZ na 442.0 mHz.
To što su rekli da će ubaciti nove kanale,nadajmo se da će u toj grupi biti i HRT 3.

Plus,da li vama ponekad štekaju Arene HD i Arena Sport HR?

Je li to do mene ili do HS-a?
Tayyip

#4319 Re: HS kablovska

Post by Tayyip »

da li će gospoda nama koji smo na kablovskoj ubaciti arenu za bih ili je zamijeniti za postojeću arena sport 1 srbija?

http://teve.ba/article/11173/zvanican-p ... port-1-bih
Dosadašnji kanal Arenasport 1, kada je riječ o BiH, bit će isključen od ponedjeljka, 17. septembra 2012. godine, a nova Jedinica bi trebala već tokom današnjeg dana da zauzme njegovo mjesto, kako bi gledaoci tokom subote, 15. septembra 2012. mogli vidjeti značajno bogatiji program.
ovo se juče kod nas nije desilo
The Realist

#4320 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Kada bi barem onaj Fox movies ubacili, nevjerujem da bi im on nešto skup bio.

Btw. HD nemam, pa ne mogu odgovoriti na gore postavljeno pitanje.
The Realist

#4321 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Tayyip wrote:da li će gospoda nama koji smo na kablovskoj ubaciti arenu za bih ili je zamijeniti za postojeću arena sport 1 srbija?

http://teve.ba/article/11173/zvanican-p ... port-1-bih
Dosadašnji kanal Arenasport 1, kada je riječ o BiH, bit će isključen od ponedjeljka, 17. septembra 2012. godine, a nova Jedinica bi trebala već tokom današnjeg dana da zauzme njegovo mjesto, kako bi gledaoci tokom subote, 15. septembra 2012. mogli vidjeti značajno bogatiji program.
ovo se juče kod nas nije desilo
Nisu na analognoj, samo na digitalnoj.
chakany

#4322 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Spisak kanala koje bih volio vidjeti na nasoj kablovskoj ili digitalnoj tv.

Iz Bosne i Hercegovine:

1.ATV Banja Luka

Iz Srbije:

1.B92
2.PRVA TV
3.RTS 1 i RTS 2 (Dosta nam je onog RTS SAT)

Iz Hrvatske :

1.HRT 3 (konačno kanal koji bi nama trebao)
2.RTL 2 (dosta humorističkih serija ima na ovom kanalu)
3.DOMA TV (Ovdje su Tudori i Opasna igra)

Dokumentarni kanali:

1.Nature Viasat

Filmski kanali :

1.Cinemax (puštaju filmove iz cijelog svijeta)
2.Cinemax 2
3.Cinestar
4.Cinestar Action
5.Fox Movies
6.AXN

Nadam se nekim kanalima sa ovog spiska i to vrlo skoro :-D
bosnian1873

#4323 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Meni je serviser kada mi je dolazio da mi popravi digitalnu rekao da će biti uvedeni novih 15-20 kanala u digitalnu šemu sredinom septembra,i to još hrvatske,srpske i strane kanale.

Ako će uvesti HRT 3,Domu TV i Prvu TV biće slavlje u državi!

:bih:
The Realist

#4324 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bosnian1873 wrote:Meni je serviser kada mi je dolazio da mi popravi digitalnu rekao da će biti uvedeni novih 15-20 kanala u digitalnu šemu sredinom septembra,i to još hrvatske,srpske i strane kanale.

Ako će uvesti HRT 3,Domu TV i Prvu TV biće slavlje u državi!

:bih:
Ako je to stvarno tačno, onda će barem 4-5 dobrih kanala biti. Daj Bože, do sada su uveli 2 kanala, tj. 3, radi Arenesport HR ( Arena je samo zamjena napravljena, pa ne znam kako to smatrati).

Mada, već je septmebar, ali dobro, polako kao uvode, samo što ne vidim više kanala na onoj testnoj frekfenciji.
Last edited by The Realist on 16/09/2012 18:36, edited 1 time in total.
The Realist

#4325 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Spisak kanala koje bih volio vidjeti na nasoj kablovskoj ili digitalnoj tv.

Iz Bosne i Hercegovine:

1.ATV Banja Luka

Iz Srbije:

1.B92
2.PRVA TV
3.RTS 1 i RTS 2 (Dosta nam je onog RTS SAT)

Iz Hrvatske :

1.HRT 3 (konačno kanal koji bi nama trebao)
2.RTL 2 (dosta humorističkih serija ima na ovom kanalu)
3.DOMA TV (Ovdje su Tudori i Opasna igra)

Dokumentarni kanali:

1.Nature Viasat

Filmski kanali :

1.Cinemax (puštaju filmove iz cijelog svijeta)
2.Cinemax 2
3.Cinestar
4.Cinestar Action
5.Fox Movies
6.AXN

Nadam se nekim kanalima sa ovog spiska i to vrlo skoro :-D
Problem je što bi ovi filmski sigurno u dodatni paket išli, osim možda Fox Moviesa, mada, kada bi sve to dodali u dodatni paket, a ne bi ga puno naplaćivali, vjerujem da bi mnogi to naručili.
Locked