SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fixer

#4301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Ja sam nekako otisao na drugu stranu. Sve je promijenilo to sto su Denisa ubili.Denis je ubijen na nase oci, ubijen nasom pasivnoscu i uvijek mi je u gavi ta cinjenica. Od tada reagiram kad mogu i shodno odluci sta mogu. Bilo je situacija kad vidim da par momaka uhvati curicu, slucajnog prolaznika i krene je fatati i slicno. Tu sam ih pratio sa jaranom, namjerno izazivao da mi nesto kazu, pa da se porokam. Jednog sam podapeo samo da mi nesto kaze, a onda smo ih safatali. Mamicu smo im jebali. Jedan cak hoce da zove neku raju, na sto sam mu htio otet telefon. Na prijetnju - hoces da ti ga otmem, samo ga je vratio. Najgore je sto su najmladjeg uhvatili da zabavlja ove starije, a taj mali povodljiv, pa na sve pristaje. Njemu sam samo zaprijetio i isao na ove klipane. Danas se zabavljaju, sutra kradu po gradu, otimaju, ubijaju. Moraju da osjete da ima granica.
Isto par momaka mislilo nesto sarati po troli. Sarali su moj q... Haj reko moze - svaka crtica saka u glavu. Ovo nije bio neki probisvijet, ali rijec je o par jednodlakih mudasa, koji misle da mogu sve. Kad im narastu sve dlake, teze ce im se stati u kraj. Puno je lakse sad. Jednom sam jos dozivio kako biju momka u troli. Bije ga par mojih poznanika, hasisara. Njemu nisam htio pomoci. Ocit okrsaj hasisara, a za tekve me zaboli q. Uredno sam se pozdravio sa momcima. Pitao sta je problem. Kad su rekli da su neki dugovi, samo sam se pomjerio. Mlati.
Elem, ljudima itekako treba pomoci, ali samo ljudima. Ocijeniti ko su ti.
Sunrise00

#4302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

fixer wrote:Ja sam nekako otisao na drugu stranu. Sve je promijenilo to sto su Denisa ubili.Denis je ubijen na nase oci, ubijen nasom pasivnoscu i uvijek mi je u gavi ta cinjenica. Od tada reagiram kad mogu i shodno odluci sta mogu. Bilo je situacija kad vidim da par momaka uhvati curicu, slucajnog prolaznika i krene je fatati i slicno. Tu sam ih pratio sa jaranom, namjerno izazivao da mi nesto kazu, pa da se porokam. Jednog sam podapeo samo da mi nesto kaze, a onda smo ih safatali. Mamicu smo im jebali. Jedan cak hoce da zove neku raju, na sto sam mu htio otet telefon. Na prijetnju - hoces da ti ga otmem, samo ga je vratio. Najgore je sto su najmladjeg uhvatili da zabavlja ove starije, a taj mali povodljiv, pa na sve pristaje. Njemu sam samo zaprijetio i isao na ove klipane. Danas se zabavljaju, sutra kradu po gradu, otimaju, ubijaju. Moraju da osjete da ima granica.
Isto par momaka mislilo nesto sarati po troli. Sarali su moj q... Haj reko moze - svaka crtica saka u glavu. Ovo nije bio neki probisvijet, ali rijec je o par jednodlakih mudasa, koji misle da mogu sve. Kad im narastu sve dlake, teze ce im se stati u kraj. Puno je lakse sad. Jednom sam jos dozivio kako biju momka u troli. Bije ga par mojih poznanika, hasisara. Njemu nisam htio pomoci. Ocit okrsaj hasisara, a za tekve me zaboli q. Uredno sam se pozdravio sa momcima. Pitao sta je problem. Kad su rekli da su neki dugovi, samo sam se pomjerio. Mlati.
Elem, ljudima itekako treba pomoci, ali samo ljudima. Ocijeniti ko su ti.
Kamo srece da se cesce nadje neko kao sto si ti u tramvaju recimo. Ja sam imala stvarno ruzno iskustvo u tramvaju kad su 2 ili tri lika sjeli oko mene, jedan pored, jedan ili dvojica iza, ne sjecam se. Ispitivali su me nesto bezveze, ali stvarno ruzno iskustvo. Uspjela sam se izvuci jer sam rekla da izlazim, pa su oni rekli da izlaze i oni, ostala sam u tramvaju, oni su izasli.. Poslije toga mi je prisao neki lik i rekao da su njegovu curu ovi napali, ona je prosla malo gore nego ja, poceli su je tako fatati ili tako nesto :-? Ne mogu ti opisati koje bi olaksanje bilo da je neko prisao ovamo, samo da oni prestanu :-?
fole13

#4303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

ma mozda bi i neko prisao al svak cuva svoju guzu :D .. svi gledaju da se sklone da ne ometaju jos kad vide noz :run:
2407

#4304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 2407 »

fole13 wrote:ma mozda bi i neko prisao al svak cuva svoju guzu :D .. svi gledaju da se sklone da ne ometaju jos kad vide noz :run:
Davno je receno da "bjeganova mati nikad' nije zaplakala." :run:
fole13

#4305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

2407 wrote:
fole13 wrote:ma mozda bi i neko prisao al svak cuva svoju guzu :D .. svi gledaju da se sklone da ne ometaju jos kad vide noz :run:
Davno je receno da "bjeganova mati nikad' nije zaplakala." :run:
:lol: :lol:
JThomas

#4306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

džaba, ne možeš biti pametan kad nema države i sistema. u takvoj situaciji je svaka odluka pogrešna.

s jedne strane - možeš glavu izgubiti, rizikuješ dosta - a uopšte nije rijetka pojava da neko ko naleši džeparoša ili klošara koji mu je tražio mobitel ili šta već dobije veću kaznu od istog.

s druge strane, država je toliko slaba da je čovjek vrlo često prepušten sam sebi, policija "zna ko je, ali mu ne mogu ništa", i šta bi čovjek trebao, mirno gledati kako ga kradu, tuku ili šta već? u takvoj situaciji je savršeno normalno da se ljudi okreću "vansistemskim" metodima rješavanja tih problema...i nekad i uspiju riješiti svoj pojedinačni problem, ali to ne može zamijeniti državu i sistem...
fole13

#4307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

evo sta se meni deslilo skoro sam zatekao lopova u svom autu cupa kastofon i ja ga izvucem iz auta i nalupam ga i zavezem ga za felgu i ceko policiju i mene su specijalci priveli a i njega i sto je naj gore u svemu tome dobio sam 7 mjeseci uslova plus tuzbu od lopova za nanosenje laksi tjelesni povreda i malo sam se raspitao kolika bi mi mogla doci kazna receno mi je da skoro do 5 hiljada mogu da platim ... sta reci ... NABIJEM I DRZAVU I POLICIJU I ZAKON na onu stvar :x
samo_ovaj_put

#4308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

fole13 wrote:evo sta se meni deslilo skoro sam zatekao lopova u svom autu cupa kastofon i ja ga izvucem iz auta i nalupam ga i zavezem ga za felgu i ceko policiju i mene su specijalci priveli a i njega i sto je naj gore u svemu tome dobio sam 7 mjeseci uslova plus tuzbu od lopova za nanosenje laksi tjelesni povreda i malo sam se raspitao kolika bi mi mogla doci kazna receno mi je da skoro do 5 hiljada mogu da platim ... sta reci ... NABIJEM I DRZAVU I POLICIJU I ZAKON na onu stvar :x
apsolutno ocekivano,nisi ni prvi ni posljednji kojem se to desilo
razbijes govno i ostavis ga na cesti
kakva nasa policija

kako kaze ona pjesma,"uzecu pravdu u svoje rukee.."
fole13

#4309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

samo_ovaj_put wrote:
fole13 wrote:evo sta se meni deslilo skoro sam zatekao lopova u svom autu cupa kastofon i ja ga izvucem iz auta i nalupam ga i zavezem ga za felgu i ceko policiju i mene su specijalci priveli a i njega i sto je naj gore u svemu tome dobio sam 7 mjeseci uslova plus tuzbu od lopova za nanosenje laksi tjelesni povreda i malo sam se raspitao kolika bi mi mogla doci kazna receno mi je da skoro do 5 hiljada mogu da platim ... sta reci ... NABIJEM I DRZAVU I POLICIJU I ZAKON na onu stvar :x
apsolutno ocekivano,nisi ni prvi ni posljednji kojem se to desilo
razbijes govno i ostavis ga na cesti
kakva nasa policija

kako kaze ona pjesma,"uzecu pravdu u svoje rukee.."

hehe ja je uzeo i dobio sam papir u svoje ruke 7 uslova a cekam jos drugi papir :-)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#4310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

fole13 wrote:hehe ja je uzeo i dobio sam papir u svoje ruke 7 uslova a cekam jos drugi papir :-)
Nisi trebao čekati "predstavnike zakona". Nalešiš ga i odeš autom. Kasnije prijaviš krađu i zdravo. Za drugi put da znaš
cappy_tempo

#4311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

kako je nama sjajna drzava,sve je uradjeno da lopovima bude dobro,a normalnim lose,joj ljepote u pm.ja se brinem ocul naci posao,prezivjet sutra ha hu eto sve gledam posteno kad ono mogu i otimat i krasti i necu lezat ni 2 dana u zatvoru,spica prava :roll:
Babsy

#4312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Babsy »

Sunrise00 wrote:Kamo srece da se cesce nadje neko kao sto si ti u tramvaju recimo. Ja sam imala stvarno ruzno iskustvo u tramvaju kad su 2 ili tri lika sjeli oko mene, jedan pored, jedan ili dvojica iza, ne sjecam se. Ispitivali su me nesto bezveze, ali stvarno ruzno iskustvo. Uspjela sam se izvuci jer sam rekla da izlazim, pa su oni rekli da izlaze i oni, ostala sam u tramvaju, oni su izasli.. Poslije toga mi je prisao neki lik i rekao da su njegovu curu ovi napali, ona je prosla malo gore nego ja, poceli su je tako fatati ili tako nesto :-? Ne mogu ti opisati koje bi olaksanje bilo da je neko prisao ovamo, samo da oni prestanu :-?
Dunno, men je jezičina brža od pameti.. nekad i šake il ono što mi je pri ruci.. a vazda imam nešto pri ruci. :D
Prije par meneseci.. vraćam se kući s ekipom s faksa.. i sad u tramvaju nije bila neka gužvara.. al klinci vjerovatno na početku srednje škole.. markerima švrljaju po novom tramvaju.. koliko nov tramvaj u GRASu može biti.. i niko ništa..
Inače imam taj trip da me raspali bijesna minuta kad vidim tako te pizdarije.. pa sam zagalamila, al jebe se njih.. ne jebu oni živu silu. Tad mi bi žao što nemam kakvu toljagu uz sebe, čini mi se da si mi bilo šta rekli sama bi ih zubima izbacila kroz prozor tramvaja. :D Ja ovako kršna :D
S jedne strane znam da mogu najebat, da mi niko neće prići u pomoć, al jbg.. ne mogu i neću da trpim. Tak je i onaj što cure fata po dupetu umalo progutao moj kišobran.
Dokle god budemo okretali glavu od takvih pizdarije, one će se sve češće dešavati.
A policija.. ko policija, zobaju košpice, spavaju u patrolnim kolima, zajebavaju one koje vide da mogu zajebavati, a od onih koje bi trebali ganjati okreću glavu.
Masu puta sam vidjela kako pišu kazne za parkiranje u Ulici Kralja Tomislava, tj Koševo.. u onom dijelu od raskršća sa Sutjeskom gore prema Medicini.. avta koja bi kazne dobijala mahom su € ranga ispod 10000, a prođeš niže ulicom, tako kod Bombona.. na pločniku parkirani kojekakvi bijesni BMW-i, Porsche-i, Mercedesi i sl.. i niš, gazde pijuckaju kafu.. policija operira daleko od njih.
I istina, dođe mi da takvim gume izbušim. Pa nek se materi parkiraju u kuhinju. :D
A u istom kvartu.. ne smiješ auto ostaviti bez nadzora ni 10 minuta.. odoše ona čuda sa točkova, cd playeri i što ne.. ne znam kad sam policajca vidjela u kvartu.. sem kad su lovili jednog lika iz mahale.
luckylaka

#4313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by luckylaka »

Nije tema al moram ispricati.Skoro na jednoj americkoj tv stanici gledam rekonstrukciju ubistva tri i ranjavanja dva momka izmedju 18-23 godine.Naime.Starac od jedno 65 godina prica otprilike,,sjedim u kuci kasno navece i gledam tv,zena spava pa sam pogasio svjetla.U neko doba cujem da nekopokusava otvoriti ulazna vrata tj.provaliti.otvaram ladicu na nekoj komodi i uzimam pistolj,u tom trenutku u kucu ulijeci lopovi provaljujuci vrata(tada nisam znao kolio ih je)iz straha pucam,jedni padaju ,jedni bjeze.ispraznio sam sarzer,pozvao policiju koja je konstatovala trojicu mrtvih i dva ranjena(mescini da su obojica poslije podlegla)Nakon svega na konstataciju sudije ili policajca(ne znam)zasto nije upozorio provalnike prije pucanja dedo kaze,,ovo je upozorenje za ostale,,Naravno nije dobio nista zatvora jer se ubistvo desilo na privatnom posjedu.Naravucenije.Pistolj je zakon za ovakve
JThomas

#4314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

eh, u nas to hoda mnogo drukčije. jebiga.

realno, prepušteni smo sami sebi i sistemu koji stostrukim povratnicima u kriminal "ne može ništa", al' zato tebi kad ih razvališ itekako može.
Miki123

#4315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Miki123 »

Ček, ček, jel' on osuđen za pokušaj krađe?

Zašto ti njega u parnici ne tužiš za naknadu štete na autu, baš kao što je on tebe tužio i sigurno će dobiti jer si pravosnažno osuđen u krivičnoj stvari.
fole13

#4316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

Miki123 wrote:
Ček, ček, jel' on osuđen za pokušaj krađe?

Zašto ti njega u parnici ne tužiš za naknadu štete na autu, baš kao što je on tebe tužio i sigurno će dobiti jer si pravosnažno osuđen u krivičnoj stvari.

heh zasta da ga tuzim samo mu napisali djelo a vec je poznat policiji a nije nanio nikakvu stetu auto otvorio regularno nije slomio bravu imao je neki kljuc univerzalni cd je iscupao regularo i on je vracen regularno nista nije polomio :roll: vise mene peglali nego njega mene zadrzali 4 sata u stanici a njega manje od 2 sata :x jos mi me neki kreten od specijalca poceo provocirat kao e moj mangupe koliko ces se ti kur.. u zivotu napusiti :x od tad tad MRZIM POLICIJU FUJJJJJJ FUJ
erni3

#4317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by erni3 »

barby02 wrote:Sad ce skolska godina, nova nafaka, jos Denisa i Amara i ostalih stradalih ? Vidim niko ne odgovara a i sto bi ? Hebe se svakom dok mu brata ne dotakne ! RAZMILJAJMO UNAPRIJED ! Sta me briga sto murija ne moze upaliti kola ? Mogu ja dici dupe ! Naravno da necu na noz svjesno ali sve se da organizovati. . ja nas ne razumijem , ama sa 1000 aspekata - nema opravdanja. Ni za kakvu opciju nasilja u biti nisam ALI ovo nije nasilje,ovo je TEROR a to nije isto. . .
Nova nafaka- za djepare i lokalne majmune. Jos godina dana i onda fino auto i bili me brriga za tramvaj i sve ostalo, pa makar ficu voz'o.
Jer i da se nesto desi, nitko u tramvaju nece regaovati, niti bilo gdje drugo. Ali zato ce se ljudi skupiti i zaliti nad izgubljenim sa parolama "Oprosti nam"... I onda ce opet ti isti sjesti u tramvaj i isto ce netko najebati, a opet nitko nece reagovati.
Zali Boze ono par policajaca sto se trude, ali ne mogu zbog jebenog tuzilastva i zakona.
minjonja

#4318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

zna li iko kakav je ono belaj bio u ulici kud trola ide, izmedju crkve i fahdove dzamije, izmedju alipasina i mojmila? ulica je zatvorena osim za trole. na citavoj ulici se nalazi samo jedan crveni mercedes. smrdi mi na veliki belaj jer ne znam zasto bi citavu ulicu zatvorili, osim ako cahure traze...
hadzun

#4319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hadzun »

policija sa upaljenom rotacijom je stajala tu dobrih 20 min (i prije udesa)...nidje veze
maloprije je jak udes bio, neko auto je udarilo u grasov bus, i to sve 1 metar od policije.
s prozora nista ne vidim , i ne kontam sta bi.
neposredno prije udesa cuo se cuko kako cvili, ja pomislio da je njega bubnulo. Oni zmijoljupci sto se okupljaju na livadi kod doma zdravlja se odma izbezumljeno uputili da vide da nije kakav cuko strado... :run:
chengaba

#4320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chengaba »

minjonja wrote:smrdi mi na veliki belaj
Mora da je dobar iftar bio u džamiji...
Cholina_Lokica

#4321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

minjonja wrote:zna li iko kakav je ono belaj bio u ulici kud trola ide, izmedju crkve i fahdove dzamije, izmedju alipasina i mojmila? ulica je zatvorena osim za trole. na citavoj ulici se nalazi samo jedan crveni mercedes. smrdi mi na veliki belaj jer ne znam zasto bi citavu ulicu zatvorili, osim ako cahure traze...
kazu da je sudar bio
funky_baby

#4322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by funky_baby »

ja s prozora vidim samo policijsko auto i bus, tj sad vec tri policijska auta...cula sam kad je bio sudar, ali ne vidjeh to trece auto
haro2x

#4323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by haro2x »

da policija je stajala i izgledalu je kao da nekom ceku prave, obzirom da su zauzeli traku.

Ima li tu semafor? Jer ako ima, onda je golf krenuo kroz crveno i njemu je ceka i bila.
2407

#4324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 2407 »

chengaba wrote:
minjonja wrote:smrdi mi na veliki belaj
Mora da je dobar iftar bio u džamiji...
Da nije neko ukro iftar? :mrgreen:
no_crnjak

#4325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

jebeno u mahali...
Locked