Dešavanja u Srbiji

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4301 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

Johny wrote:p.s niko ti nece praviti problem samo zbog bosanskih tabli, iste su iz za RS i za Federaciju, niko nema pojma dal si Srpskinja ili Bosnjakinja...
Nije problem, ali jeste kreveljenje. Uglavnom Srbi skidaju to sa auta, a meni se nešto ne da odljepljivat :D , a i neću. Uostalom, nisam nikad ni napisala koje sam nacionalnosti. Osjećam se sarajkom, recimo. a ovo je istina što sam ti napisala i dešava se redovno u Beogradu. Ostalo, sve što si napisao se slažem. MOžda i nama nedostaje strpljenja, možda će naša djeca to dočekati.
bosna123

#4302 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bosna123 »

KatarinaKosaca wrote:Rs je bez Srbije ništa. :D :D . Sad me podsjeti kako je Vučić u skupštini rekao Ljajiću dok nije bila oformljena vlada... Gospodine Ljajiću vi ste trenutno ništa :D :D

odoh gledat utakmicu, ubi me ova visoka politika cijeli dan :-) :-)
Hajde super, nek si mi pravila drustvo. Inace, uvijek sama zaglavim sa ovim muskarcima, a oni se pobise. Ostale Bosanke valjda ne zele da se penju ovako visoko do politike, pa su uglavnom dole na LJ&S, BC itd. Navrati opet ;-)
Abacija

#4303 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Johny wrote:
dallton wrote:zaboravio sam dodati za albanski jezik u makedoniji : nece biti zvanicni za nekoliko decenija vec 2020 - to je i njemacka ambasadorica u makedoniji vec rekla makedoncima da ce im djeca pored makedonskog morati uciti i albanski...

ali pitanje je pa sta sad?
Pa nista, zivot ide dalje...

Zamislimo hipoteticku situaciju da Srbi iz Bosne imaju ogroman natalitet a Bosnjaci mali, kako bi ti reagovao na vest da ce 2020.te zvanicni jezik drzave biti sprski?!
Paralela nije bas najspretnija jer je to isti jezik koji ima razlicite nazive ali dodaj ovom primeru da Srbi npr pricaju nesto sto ti uopste ne razumes...

Mozes i tad reci "pa sta", tako mozemo za sve reci, nihilizam je uvek najjeftinija odbrana...
'

Za vrijeme rata u BiH je Plavsicka govorila kako Srpkinje moraju da radjaju vise da bi bilo sto vise vojnika. Izgleda kao da su se velikosrbi pripremali za dug rat.

A srpski jezik je odavno jedan od zvanicnih jezika kod nas. Zar ti to nisi znao? :shock:
Abacija

#4304 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Johny wrote:Razumem da sa vase strane tako izgleda...

Uzmite u obzir nekoliko cinjenica...

Za sve vreme rata vesti iz Bosne su bile strogo ciscene od rezimskih medija, znalo se da je Sarajevo okruzeno ali niko nije imao pojma da se svakodnenvno bombarduje i da se ubijaju civili, to se ni u jednoj zaracenoj drzavi ne objavljuje dok traje rat... prikazuju ti odsecene glave nekih Srba, neke grobnice i to je to...
Niko nije imao satelitski program tada, suskalo se nesto od ljudi koji zive u inostranstvu ali to je nedovljno da se zauzme nekakav stav.

Bilo je onih koji su znali vise, ali su oni bili pod strahom da ako progovore o tome da im leti glava, govoriti protiv Slobe tad je glava u torbi, ili ce te roknuti DB, ili bosanski Srbi...

Posle je to sve polako pocelo da smrdi, kao da je neko ugasio zamrzivac pa sve smrznuto je pocelo da vonja... danas velika vecina zna, u to sam ubedjen...a dal hoce to da priznaju svi...nece... ali vazno je da Tadic kao predsednik koji je dobio nadpolovicnu vecinu na direktnom glasanju priznaje zlocin u Srebrenici i logore po Bosni, potvrdjujes da se izvinio svim zrtvama i to je ogroman korak u onome sto nazivate "denacifikacija Srbije"... ima tu jos brdo posla, ali to ide postepeno...

Malo mi naivno izgleda ta prica o "katarzi", kao, docice neki dan, a onda ce kolektivno svi Srbi proci kroz neko cistiliste... ne ide to tako, to je evolucija a ne revolucija...i svako dobronameran ce priznati da se Srbija promenila nabolje...

To sto nije idealno, kako ste vi zeleli...nisam ni ja zadovoljan, ali guramo dalje...

p.s niko ti nece praviti problem samo zbog bosanskih tabli, iste su iz za RS i za Federaciju, niko nema pojma dal si Srpskinja ili Bosnjakinja...
Tadic je sociopata da ne moze biti veci jer on, i pored tog priznanja genocida u Srebrenici, nastavlja sa velikosrpskom ideologijom "cupkajuci na Cosicevom kolenu". U Srbiji je trenutno status quo i to stanje, koje ti nazivas napretkom, se svima moze pripisati ali ne i Tadicu.
bosna123

#4305 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bosna123 »

Johny wrote:Razumem da sa vase strane tako izgleda...

Uzmite u obzir nekoliko cinjenica...

Za sve vreme rata vesti iz Bosne su bile strogo ciscene od rezimskih medija, znalo se da je Sarajevo okruzeno ali niko nije imao pojma da se svakodnenvno bombarduje i da se ubijaju civili, to se ni u jednoj zaracenoj drzavi ne objavljuje dok traje rat... prikazuju ti odsecene glave nekih Srba, neke grobnice i to je to...
Niko nije imao satelitski program tada, suskalo se nesto od ljudi koji zive u inostranstvu ali to je nedovljno da se zauzme nekakav stav.

Bilo je onih koji su znali vise, ali su oni bili pod strahom da ako progovore o tome da im leti glava, govoriti protiv Slobe tad je glava u torbi, ili ce te roknuti DB, ili bosanski Srbi...

Posle je to sve polako pocelo da smrdi, kao da je neko ugasio zamrzivac pa sve smrznuto je pocelo da vonja... danas velika vecina zna, u to sam ubedjen...a dal hoce to da priznaju svi...nece... ali vazno je da Tadic kao predsednik koji je dobio nadpolovicnu vecinu na direktnom glasanju priznaje zlocin u Srebrenici i logore po Bosni, potvrdjujes da se izvinio svim zrtvama i to je ogroman korak u onome sto nazivate "denacifikacija Srbije"... ima tu jos brdo posla, ali to ide postepeno...

Malo mi naivno izgleda ta prica o "katarzi", kao, docice neki dan, a onda ce kolektivno svi Srbi proci kroz neko cistiliste... ne ide to tako, to je evolucija a ne revolucija...i svako dobronameran ce priznati da se Srbija promenila nabolje...

To sto nije idealno, kako ste vi zeleli...nisam ni ja zadovoljan, ali guramo dalje...

p.s niko ti nece praviti problem samo zbog bosanskih tabli, iste su iz za RS i za Federaciju, niko nema pojma dal si Srpskinja ili Bosnjakinja...
Ma Johny da se ne lazemo, uvijek je bilo tog sovinizma u odnosu na Bosance, tako da vjerujem Katarini... A u neku ruku i sami smo sebi krivi...
Mislim da je velika vecina Srba znala da se nesto strasno desava, ali da je mislila jednostavno kako ima pravo na to. Nije na Drini bio Kineski zid, nego cak sto vise... Na "denacifikaciju" mislim upravo kao u Njemackoj, ni manje ni vise. Ovo sto sam rekla ne shvataj licno, to su fakta, isto kao sto se meni ledi krv u zilama kada saznam da su neki Bosnjaci pocinili strasne zlocine u Jasenovcu.

Mi moramo zivjeti zajedno, pa kako god. U svakom slucaju bolje da otvoreno razgovaramo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4306 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Johny wrote:
bosna123 wrote:@ Johny
Jesi to bio u JNA? Onako pitam, samo sam radoznala.
NIsam, zvali su me na Kosovo 1999 ali nisam otisao, jurili su me posle vojni policajci ali brzo je prestalo sve to...

Nema tog ideala zbog koga cu ja uzeti pusku i krenuti na druge ljude...
Nisi ni trebao 88 se je rijesilo to dolaskom specijalnih vojnih i policijskih snaga iz citave SFRJ.....ja sam proveo godinu dana na Kosovu i tocno znam da je iz BiH poslato najvise vojske i policije....štoli 8-) na albanske demostracije ogovoreno je gumenim metcima,pedrecenjem i torturom......a da i nezaobilazni tenkovi su bili u i oko Kosova.

Odoh gledat tekmu......IDEMO BOSNO..... :bih:
dallton

#4307 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

evo jedna pravo smijesna vijest
*** SPAM *** - Stanovnici Mokre Gore u Srbiji, njih 7.000, potpisali su peticiju protiv režisera Emira Kusturice i najavili da će pravdu tražiti i u Strazburu. Oni kažu da im Kusturica otima djedovinu i naglašavaju da će svoja imanja braniti svim sredstvima i po svaku cijenu.
Emir Kusturica je na Mokroj Gori izgradio svoje privatno selo Drven-grad i sada hoće da ga proširi za novih 6.500 hektara čime bi oteo privatne posjede.

Stanovnici Mokre Gore najavili su i štrajk pred zgradom Vlade Srbije, posebno ogorčeni što ih Kusturica stalno vrijeđa tvrdeći da su oni "neuki seljaci i primitivne pjandure".
hajd emire-nemanja kupi i to preostalo hektara pa da pravimo entitet :lol: :lol:
bosna123

#4308 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bosna123 »

Zar nije ovo malo starija vijest? Kao da sam je vec citala prije par mjeseci.
dallton

#4309 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

bosna123 wrote:Zar nije ovo malo starija vijest? Kao da sam je vec citala prije par mjeseci.
novitet je valjda ovaj dio sa strazburgom, pijandurama i seljacima :D

evo jedna jos bolja vijest

Izabrano ime maskote Univerzijade
Zvanična maskota Univerzijade, koja će biti održana u Beogradu od 1. do 12. jula, biće vrabac Srba, odlučeno je posle glasanja sprovedenog među 10.000 volontera najveće studentske svetske manifestacije.
bosna123

#4310 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bosna123 »

Moze biti, moze biti, ne sjecam se detalja...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4311 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

dallton wrote:
bosna123 wrote:Zar nije ovo malo starija vijest? Kao da sam je vec citala prije par mjeseci.
novitet je valjda ovaj dio sa strazburgom, pijandurama i seljacima :D

evo jedna jos bolja vijest

Izabrano ime maskote Univerzijade
Zvanična maskota Univerzijade, koja će biti održana u Beogradu od 1. do 12. jula, biće vrabac Srba, odlučeno je posle glasanja sprovedenog među 10.000 volontera najveće studentske svetske manifestacije.

Sad ce ga Kum il Čika Geđža jopet spasavat od pomahnitalih brdjansko-primitivnih seljaka koji su tu svoj na svome al ipak Drvengrad....heeeeeejjj DRVENGAD !!!! :mrgreen:
Johny

#4312 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Podrzavam lokalne seljake sto se bune...

Covek je dobio ogromnu zemlju na Mokroj Gori na slobodno koristenje, jeste on to sredio, napravio turisticku atrakciju, ali to je uradjeno totalno bespravno, samo zato sto je Kusturica poznat reziser, i sto se uvukao Kostunici u dupe...

Posle toga je trazio prosirenje prostora pri cemu bi uleteo i na zemlju Kremanaca, skupilo se celo selo i pobunili, to je bilo pre godinu dana, mada je sad opet aktuelizovano ovom tuzbom...

Uvek mi je bio antipatican i nemam nikakvu potrebu da ga podrzim, a pogotove ne u ovoj prici...
KatarinaKosaca

#4313 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

Izvini ako je intimno pitanje Džoni, da li ti živiš u Srbiji ili vani?
Johny

#4314 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

:)

U Srbiji ceo zivot...

Zasto pitas?
KatarinaKosaca

#4315 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

Nako.
dallton

#4316 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Johny wrote:Podrzavam lokalne seljake sto se bune...

Covek je dobio ogromnu zemlju na Mokroj Gori na slobodno koristenje, jeste on to sredio, napravio turisticku atrakciju, ali to je uradjeno totalno bespravno, samo zato sto je Kusturica poznat reziser, i sto se uvukao Kostunici u dupe...

Posle toga je trazio prosirenje prostora pri cemu bi uleteo i na zemlju Kremanaca, skupilo se celo selo i pobunili, to je bilo pre godinu dana, mada je sad opet aktuelizovano ovom tuzbom...

Uvek mi je bio antipatican i nemam nikakvu potrebu da ga podrzim, a pogotove ne u ovoj prici...
sta ces ga podrzavati, samo se zezamo na njegov racun, njega vise stvarno niko ozbiljno ne uzima, al sta ga briga pokupio je brdo para gdje god je dosao

nego divi pobjednicke "teheranske" reprezentacije i cestitki
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" posjetio nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja se priprema za kvalifikacijski meč protiv Belgije 1. aprila u Zenici.

Komšić je čestitao reprezentativcima BiH na spektakularnoj pobjedi i fantastičnoj utakmici koju su odigrali u Belgiji u subotu, a nakon toga je, u društvu sa selektorom Miroslavom Blaževićem, odgledao dio treninga bh. reprezentacije.

Komšić je nogometašima poželio sreću i uspjeh u predstojećem meču, saopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH.
sve "teheranci" jest ovaj teheran zaheban grad, to su se sigurno neki muslici maskirali u hrvate da zavaraju strance :D
Johny

#4317 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

E daltone, podjebavas ti sad...

Kad sam ja pricao o Sarajevu kao Teheranu, to su propagandne gluposti, i oni sto ih govore to ne uzimaju za ozbiljno.

Gledao sam odlozeni snimak na Eurosportu vase pobede u Belgiji, odlicno ste igrali, zasluzeno totalno...Belgijanci nisu bas neka mustra ali svaka pobeda u gostima je zlata vredna, mora da ih overite i kod kuce inace "dzaba ste krecili"...

p.s skoro je bila na Discovery prica o Iranu, Teheranu... sjajne stvari imaju da se vide, oni kao potomci Persijanaca imaju vredne spomenike, dobre univerzitete, dosta pametnih ljudi, cak su i zene u velikim gradovima emancipovane... nesreca je sto im je jedan lik kakav je Ahmadinedzad predsednik, dosta ih i Ameri zezaju, ali postujem tu zemlju...
dallton

#4318 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

ma to mi sarajevu tepamo od milja "teheran" kako ga je dodo prozvao, pa je sad to redovna zezancija

nego naredna vijest
Beograd
Saradnja MUP-a Srbije i Ministarstva bezbjednosti BiH
U Beogradu je danas potpisan protokol o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva bezbjednosti BiH koji će doprinijeti poboljšanju ukupne granične bezbjednosti dvije države i spriječiti kriminalce u nelegalnim aktivnostima, rekao je resorni ministar u BiH Tarik Sadović.
Tarik Sadović
Tarik Sadović
Sadović, koji je sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem potpisao protokol, istakao je da se Srbija i BiH još suočavaju sa posljedicama teškog ratnog nasljeđa.

On je naglasio da se u susretima sa Dačićem saglasio da je za obje države važna policijska saradnja, bez obzira na ukupne političke odnose, jer je to u interesu građana dvije države.

"Policije u dvije zemlje trebalo bi da sarađuju, posebno na operativnom planu, da razmjenjuju potrebne informacije, da izvode zajedničke akcije, jer prijetnje i rizici kojima izloženi su zajedničke", rekao je Sadović na konferenciji za novinare poslije potpisivanja protokola prvog dana dvodnevne regionalne ministarske konferencije o promovisanju prava i bezbjednosti u jugoistočnoj Evropi.

On je primijetio da ''kriminalci danas ne poznaju granice ni vjere niti nacije, te da sarađuju i koriste sve rupe u sistemu saradnje koje objektivno postoje između BiH i Srbije''.

''Program koji je razvila Kancelarija UN za borbu protiv droga i kriminala veoma je interesantan za BiH, jer ispunjavajući brojne obaveze iz žmape putaž za potpunu liberalizaciju viznog režima, kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, protiv trgovine drogom i ljudima'', rekao je Sadović.

Dačić je rekao da su policije u dvije države i u prethodnom periodu izvodile zajedničke akcije i ocijenio da je neophodna još tješnja saradnja, jer su prijetnje i izazovi za policije u dvije države, kao i regiona, zajedničke.
jest da se ne zna koji je od ove dvojice govornika veci kreten, al nije bitan cinilac nego rezultat
Johny

#4319 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Pozitivna stvar u svakom slucaju...

Dacic iako je potekao iz Slobine partije uopste nije kreten, mislim da je idealan za to ministarstvo, dosta je dobrih stvari uradio od kad je na funkciji, vredan je, hapsi razne mafije, imao je peh skoro kad je policajac ubio klinca sto je presao crveno ali to je incident povezan sa mnogo dubljim uzrocima, a to je da je bar 70% specijalaca u policiji bilo u ratu, da potezu pistolj pre nego sto pitaju ista :sad: , to je sistemska greska koja se vrlo tesko otklanja...

NJega je Sloba jos iz Haga hteo da iskljuci iz stranke, ali nije okupio vecinu na sednici, "mali Sloba" Dacic je vec stvorio vecinu u stranci, prestao da velica Milosevica, prestao da preti vojskom na Kosovu, promenio retoriku za 180 stepeni i danas igra na kartu evropske levice, preko grka Papandreua primljeni su u evropsku internacionalu, korektni su partneri demokratama na svim nivoima vlasti i zaista ne vidim nikakav veci problem sa njima...

Eliminisanjem Kostunice i radikala iz svih nivoa vlasti dosta se lakse dise...

p.s ocekuj uskoro da upravo Dacic saopsti kako je srpska policija uhapsila Mladica ;-)
dallton

#4320 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

nije dacic kreten sam po sebi, znam ja dobro da je on dovoljno inteligentan, jer na prici nastavlja raniju nacionalisticku pricu ala milosevic i comp. ali mu djela govore nesto drugo, sto ce reci da zna raspolozenje svoje biracke mase ali takodje i svoje realne okvire tj. sta se mora raditi

posto nemamo crna gora all about hajd da ovo postamo ovdje
Bošnjačka stranka došla na vlast

Ulazak u koaliciju sa Đukanovićevim savezom za Bošnjačku stranku u Crnoj Gori bila je ispravna odluka

Rezultati izbora pokazali su da je odluka Bošnjačke stranke (BS) o ulasku u predizbornu koaliciju s Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića i Socijaldemokratskom partijom Ranka Krivokapića bila ispravna.

Kako se navodi, tri poslanika Bošnjačke stranke (BS) u budućem sazivu crnogorskog Parlamenta znače da će ova partija imati svoj zastupnički klub. Shodno predizbornom sporazumu sa Đukanovićevim savezom, BS će dobiti i učešće od pet odsto na svim nivoima vlasti, kao i nekoliko mjesta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore u inostranstvu.

Izražavajući zadovoljstvo ishodom jučerašnjeg izjašnjavanja, visoki funkcioner BS i budući poslanik u crnogorskoj Skupštini Suljo Mustafić u izjavi za RDW je kazao: „Ono što je najvažnije za BS jeste da od te koalicije očekujemo, prije svega, ostvarenje instituta srazmjerne zastupljenosti i naravno, jačanje bošnjačkih i političkih i kulturnih institucija kroz prisustvo Bošnjaka u crnogorskoj izvršnoj, zakonodavno, ali i u sudskoj vlasti. Naravno, očekujemo i veća ulaganja i veće investicije na sjeveru Crne Gore, gdje pretežno živi bošnjačka populacija.“

Most saradnje

Mustafić je rekao da je odluka o stupanju u savez sa Đukanovićevom partijom donešena nakon konsultacija sa čelnicima političkih stranaka Bošnjaka u BiH da bi se, kako naglašava, i na taj način unaprijedili dobri odnosi ovih dviju zemalja. „U ovoj priči je itekako bilo značajno i to da smo i iz BiH, odnosno iz vrha bošnjačkih partija iz te države, dobili dobronamjerne savjete. Rečeno nam je da je dobro da BS bude dio nove vlasti i da u tome i BiH i naši sunarodnici, koji tamo žive, vide most saradnje između Crne Gore i BiH.“
slicna vijest postoji i na albanskom za albanske stranke, ali posto ne citate albanski da uzalud to ne postavljam..
milo, milo, nisi dzaba dolazio u sarajevo pred izbore :D
Banja Luka

#4321 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Banja Luka »

Johny wrote:Pozitivna stvar u svakom slucaju...

Dacic iako je potekao iz Slobine partije uopste nije kreten, mislim da je idealan za to ministarstvo, dosta je dobrih stvari uradio od kad je na funkciji, vredan je, hapsi razne mafije, imao je peh skoro kad je policajac ubio klinca sto je presao crveno ali to je incident povezan sa mnogo dubljim uzrocima, a to je da je bar 70% specijalaca u policiji bilo u ratu, da potezu pistolj pre nego sto pitaju ista :sad: , to je sistemska greska koja se vrlo tesko otklanja...

NJega je Sloba jos iz Haga hteo da iskljuci iz stranke, ali nije okupio vecinu na sednici, "mali Sloba" Dacic je vec stvorio vecinu u stranci, prestao da velica Milosevica, prestao da preti vojskom na Kosovu, promenio retoriku za 180 stepeni i danas igra na kartu evropske levice, preko grka Papandreua primljeni su u evropsku internacionalu, korektni su partneri demokratama na svim nivoima vlasti i zaista ne vidim nikakav veci problem sa njima...

p.s ocekuj uskoro da upravo Dacic saopsti kako je srpska policija uhapsila Mladica ;-)
http://www.socialistinternational.org/v ... geID=928#e

Evo ti spisak clanica Socijalisticke internationale, pa te molim da mi pokazes gdje se tu nalazi SPS?! Koliko vidim tu su navedene samo DS i SDP Nebojse Covica...
Johny

#4322 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

On je i pre bio u koaliciji sa Bosnjackim strankama, njihova podrska uz Albance mu je i omogucila da dobije na referendumu...da nije njih ne da ne bi osvojio 55%+1 glas nego ne bi prebacio 50%...

Ti izbori su totalan smeh, neverovatnan podatak je da u Crnoj Gori vlast ima kontinuitet jos od zbacivanja kralja Nikole i stvaranja SHS 1918 :roll: Prvo su se medjusobno poubijali za vreme WW2, tuca izmedju partizana i cetnika je tolko uzela maha da su pucala bukvalno braca jedni na druge na severu CG... onda pobednici partizani su okupirali Beograd, bili najzesci egzekutori, policajci, generali...
1991. godine jednoglasno podrzavaju Slobu, Djukanovic i Marovic drze vatrene govore protiv Hrvata, ruse Dubrovnik...

Danas derivati komunisticke partije DPS i SNP osvajaju 70% glasaca a ostalo pokupe sprske stranke koje je napravila DB Srbije...svaka prica o demokratiji u toj zemlji je karikatura...

Danas grade identitet na gusenju srpskog jezika i negiranju srpske pravoslavne crkve, Djukanovicu su i Albanci i Hrvati veci prijatelji od Srba... ne bi ja tu nista cackao, nek se dave u svom izmetu, ne znam dal su mi tamo gori srpski naciokomunisti ili komunonacioevropejci...
Johny

#4323 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Banja Luka wrote:
Johny wrote:Pozitivna stvar u svakom slucaju...

http://www.socialistinternational.org/v ... geID=928#e

Evo ti spisak clanica Socijalisticke internationale, pa te molim da mi pokazes gdje se tu nalazi SPS?! Koliko vidim tu su navedene samo DS i SDP Nebojse Covica...
Usli su u proceduru za prijem, bilo je to nedavno aktivno kad je bio Papandreu... dal su vec primljeni ili se ceka jos irelevantno je, bice tamo za godinu-dve sigurno...
bosna123

#4324 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bosna123 »

@ Johny
Po cemu vi razlikujeta Srbina od Crnogorca? Po jeziku, mjestu rodjenja? Pa tu nema nekih velikih razlika, samo se Crna Gora super izvukla iz rata, smatraju se mirotvorcima...
Johny

#4325 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Razlike su minimalne...

Srbijanci pricaju ekavicu, Crnogorci ijekavicu, ali i Srbi iz Bosne isto, s tim sto oni sad prave neki vestacki jezik sa novim slovima tako da "shj" koje se mekano izgovara postaje posebno slovo :roll: :-)

Procenjuje se de je preko 2 miliona Srba u Srbiji poreklom iz Crne Gore, pre svega ih ima u Sumadiji, oko Uzica i u Vojvodini, a i u Beogradu ih dosta ima jer su dugo godina upravo oni drzali upravljacke funkcije... to je sve jako zamrseno, mnogo je mesanih brakova, kod mene u kuci bratova zena je Crnogorka, njihov sin "mesanac" :) i pas labrador je doveden iz Herceg Novog :wink:

NJihov duhovni otac Njegos je isticao kako je Srbin, divio se Karadjordju, i pisao sovinisticke naracije protiv "poturica"... velicaju herojsku bitku na Mojkovcu u WW1 kad su omogucili sprskoj vojsci odstupnicu preko Albanije...

Nista se oni nisu izvukli iz rata, secam se kolko su ratoborni bili kad sam letovao 1991 u H Novom, bilo kakva recenica protiv Slobe je bila put za dobre batine, a isti ti mestani su glasali za nezavisnost u vecem broju(doduse HN je neosvojena tvrdjava za Mila zbog dosta oficira koji JNA koji su ostali tamo, i izbeglica iz Bosne...)

Danas prisustvujemo velikim falsifikatima u vezi istorijskih cinjenica, a pre svega o Milovom velikom uticaju na desavanja u zadnjem ratu, priznaje Kosovo iako je CG drzala deo Metohije(grad Pec) i primili su dosta izbeglica sa celog Kosova...

To je sve isti narod podeljen raznim spoljnim i unutrasnjim uticajima... nemoguce je stovriti jedinstvenu drzavu zbog ogromne disproporcije stanovnistva(95%-5%), bilo kakva dvodomna skupstina je totalno nefunkcionalna i dobro je da smo se odvojili, ali to ne umanjuje moj prezir ka tendenciji da se CG prikaze kao ozbiljna drzava oprana od svih prljavstina zadnjih 20 godina...
Post Reply