Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sun56

#4301 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

SRETAN TI ROĐENDAN PRIJATELJU

Image
lab3352

#4302 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

gocatgoer wrote:...ja juce napunio 25...pa ko velim da se samoproglasim kraljem...

...need something warm my heart is so cold...
Hajde bas fino, ali ako od nas trazis nesto "warm" :lol: :lol: :lol: :lol: , mislim da si na pogresnom mjestu drug ... bar sto se mene tice, ne znam 100% za ostale :mrgreen: (šala mala)

Šta je to sada, novi znak "Neon King"!? Sta se desilo s starim GoCatGoer znakom ... istorija? Btw ja pripremam nove majice (septembar sigurno), pa uskoro saljem novi dizajn da vidite i ovoga puta L majice vecini :mrgreen: ... XL za mene i Charlija, a XXL za Divljaka i Srđana ...
Nice Guy Eddie

#4303 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Nick Drag wrote:Image
Matori OOOODLIČNA ideja. Petak veče svirka, subota roštiljčina a zatim paljba u Sentu na svirku :dance: :dance: :dance:
CharlieMemphisMafia

#4304 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

gocatgoer wrote:...ja juce napunio 25...pa ko velim da se samoproglasim kraljem...

...need something warm my heart is so cold...
E pa druže, živ bio velik porastao i sav se u njega pretvorio!
:bih:

@Nikola - super ti izgleda ovaj plakat za roštilj!
Nick Drag

#4305 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

Gvozdo neka ti je srechan Image !!!!

NEON Image KING
Nick Drag

#4306 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

@FITZ........shto se tiche Alana Jacksona....ne slusham...previshe mi je ispeglan.......ja sam ti vishe, ako je Country u pitanju za fazon: Merle Haggard-a , The Mavericksa, Jerry Reed-a...BR5-49, Marty Robbins-a...etc!!!!
Josh nisam stigao u fazu da i njega slusham ali......nikad se ne zna!!!
Pozz :thumbup:
Nick Drag

#4307 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

.....i da moj je tekst...ali kao shto mozesh da zakljuchish od pre jedno 8.godina!!!!!
Nice Guy Eddie

#4308 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Matori kaće generalna proba za roštilj...da se ne obrukamo pred gostima ;-)
Nick Drag

#4309 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

ajmo sledeche nedelje........mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!
gocatgoer

#4310 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.svima hvala...hvala svima i svima hvala!!!

Omarčino

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:lol: :lol: :lol:

.eto juce sam se samoproglasio kraljem...posto mi je tacno "quarter of century"...po pesmi jednog mog prijatelja (...) :D
...a sve warm sto mi treba imam...hvala na pitanju :lol: :lol: :lol:

Cheers to y'al !!!
wild one

#4311 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

SRETAN ROĐENDAN...OD CIJELE FAMILIJE...
wild one

#4312 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

IDE LI NETKO U SENIGALLIU?...TAMO SAM 21.-23.8....
Muri

#4313 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Tiovra se nakon 8 dana on the road. Bilo je svega....dobre mjuze, auta, piva, you name it.

Evo mali video sa par pjesama od ukupno 288 koliko smo stigli odsvirati za tih 8 dana :-)

Poslije toga odmor na pjenusavom jadranskom moru uz nista manje pjenusavo pivo ;-) Tamo sam u srijedu divimo se.

sun56

#4314 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

svaka čast stari, po ovome se vidi i više nego dobro da ste razvalili
od mene imaš veliki plus za Twenty Flight Rock
nadam se da buš nekaj rješil sa Krunom i pojavil se na slijedećem Medulinu :thumbup:
ako treba, ja bum svim svojim snagama lobiral za tebe
Nice Guy Eddie

#4315 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Muri care bašti dobro prži taj greč. Jel to onaj "Setzer special" ;-)

Žena me peglala danima da joj nađem "Đavole"... pa ko velim... možda nekom zatreba u digitalnom obliku 8-)

Preuzeto sa:
http://www.dzuboks.de/e107_plugins/foru ... p?25100.20

Đavoli, BOX SET (Croatia Records, 2008.)

Image
http://rapidshare.com/files/174668825/L ... da_320.rar
Image
http://rapidshare.com/files/174684021/H ... 22_320.rar
Image
http://rapidshare.com/files/174695073/O ... ne_320.rar

Lijepo je bilo odrastati u osamdesetima. Koliko god netko mrzio tu dekadu, činjenica je da je u glazbi tada sve moglo proći: od najgoreg šrota do neprocjenjivog blaga. Jedan dio ovog blaga nedavno je Croatia Records objavila u obliku luksuznog box seta.

Riječ je o prva tri albuma legendarne splitske grupe Đavoli koja je žarila i palila domaćom pop rock scenom u drugoj polovici 80-ih svojom kombinacijom rock'n'rolla pedesetih (Buddy Holly), američkog popa šezdesetih (The Beach Boys), ali i talijanske kancone (Rocco Granata), britanskog beata (The Beatles, naravno) te punka i novog vala s kraja 70-ih (The Ramones). Krećući se u ovim gabaritima, Đavoli su pokorili tadašnju scenu s dva sjajna i jednim «tek» solidnim albumom.

Neno Belan kao autor glazbe i Robert Čale Čarli kao glavni tekstopisac na prva dva albuma (na trećem je uz Belana to bio Jakša Matošić) uspjeli su na svoja prva tri albuma svoj vlastiti glazbeni svjetonazor uskladiti s onim svojih omiljenih autora tako da su njihove autorske stvari miroljubljivo koegzistirale uz prepjeve popularnih hitova iz bolje prošlosti.

U ovom box setu nalaze se prva tri albuma Đavola, digitalno remasterirana i s originalnim ovitcima, te poseban booklet s gomilom fotografija, novinskih isječaka i popratnim tekstom rock kritičara Bojana Mušćeta. Dosta je truda uloženo u ovaj box set, i to s pravom. Poseban bonus i prava poslastica za glazbene sladokusce su bonus pjesme na svakom od tri CD-a koje bolje od bilo kakvih mudrosera dočaravaju razvoj Đavola.

U najkraćim crtama, debi album Đavola «Ljubav i moda» (1986.) jedan je od najboljih albuma u povijesti domaće glazbe, pop ili rock, nebitno. Gotovo svaka pjesma s ovog albuma bila je hit a većina njih to je ostala i do dana današnjeg («Điri điri», «Pričaj mi o ljubavi», «Nebo vraća osmijehe», «Zvuci ulice», «Dok tebe ljubim», «Samba i ti», ma mogao bi ih nabrojati sve). Bezobrazno zarazan i zapaljiv, u odličnoj produkciji Ivana Pike Stančića, album je ostao kamen temeljac kvalitetnog popa kojega nitko na ovim prostorima neće dosegnuti (nažalost ni sami Đavoli kasnije).

Pored originalnih 11 skladbi, u ovom box setu nalazi se i 9 bonus pjesama, skoro isključivo covera, snimljenih 1984. na samim počecima karijere benda. Snimak je loš (na ovitku stoji: «kvalitete snimaka su maksimum mogućnosti s proba»), ali tu se jasno vide utjecaji Đavola i naziru njihove kasnije stvaralačke kvalitete (Belanove «Večeras pusti me» i «Reci mi ljubavi»).

Drugi album Đavola «Hallo Lulu 22» pojavio se nepunih godinu dana nakon prethodnika (1987.) i nastavio tamo gdje je prvi album stao u preispitivanju glazbene pop i rock tradicije od Amerike do Italije, ovoga puta u produkciji Željka Brodarića Jappe. Hitovi su se i dalje redali («Stojin na kantunu», «Volim je», «Dani ljubavi», «Bambina») i gledano s ove distance album je možda samo za mrvicu slabiji od prethodnika. Ali i to je bio soundtrack ljeta 1987. a bogami i mnogih ljeta nakon toga.

Sedam bonus skladbi snimljeno je u istom razdoblju kad i bonus skladbe s prvog albuma, ali u studiju, pa je i kvaliteta snimka znatno bolja i tu se nalaze neke pjesme koje neće biti objavljene na službenim izdanjima Đavola («R'n'r je događaj», «Pokreni se», «Kadilak», «Reci mi ljubavi») kao i alternativne verzije triju pjesama s debi albuma.

Treći album Đavola «Ostani uz mene» pojavio se u jesen 1988. i na njemu više nije bilo Čarlija pa je većinu tekstova napisao Belan u suradnji s Jakšom Matošićem (sjeća li se itko benda Jakša i Navigatori?). U produkciji Jappe i Belana, album je bio pokušaj benda da se okrene nekim složenijim zvukovima i kompleksnijim aranžmanima u stilu The Beach Boysa, no rezultat je bio korak natrag u opusu benda. Bilo je tu još uvijek dovoljno hitova («Ostani uz mene» a.k.a. «Be My Baby» The Ronettesa, «Večeras pusti me» sa Splitskog festivala 1988., obrada Ramonesa «Tako je volim» te fantastična, poput lahora nedodirljiva laganica «Na kraju sna») ali činilo se da je i publika polako počela okretati leđa bendu.

Bonus pjesme na trećem disku donose njihovu posljednju veliku skladbu, "Dugo toplo ljeto" s kojom su 1989. osvojili pet nagrada na Splitskom festivalu što nije pošlo za rukom nikome prije ni poslije njih a pokazuje i da je taj festival nekoć bio renomirani festival umjesto okupljališta lakoglazbenih kvazitalenata u što se pretvorio nakon 1991. Tu je i nikada objavljena «Miriše jugo» koju je Belan uvrstio na svoj posljednji album «Rijeka ljubavi» te isto neobjavljena «A gdje si ti» plus pet alternativnih verzija pjesama s prva dva albuma.

Nakon toga Đavoli su objavili još samo kolekciju balada «Kada se nađem u predjelu noći» te maksi-singl "Rock galama", koji je doduše potpisan kao Neno Belan i Đavoli i gdje je u biti on ostao jedina kreativna jezgra staroga benda. O pokušaju obnavljanja karijere benda 1998. godine i albumu «Space Twist» ne treba trošiti riječi, uostalom to su mislili i sastavljači ove kompilacije i tu se slažem s njima.

Sve u svemu, ovo je doista trezor s blagom koji će vas doći samo 130 kuna a koji ćete moći preslušavati danonoćno i otkrivati koliko je glazba Đavola i dan danas relevantna, a da ne govorimo da ćete na nekom kućnom tulumu biti carevi kad izvučete «Bla bla» ili «Cestom preko Zagore» ili još neku od pomalo zaboravljenih vinjeta pop glazbe 80-ih.

Đavoli su bili đavolski dobar bend. Ako to do sada niste znali, ovaj album će vam otvoriti oči. Tražite idealan božićni poklon? Ne tražite dalje! Pronašli ste ga!

The Ultimate Collection - 2008 - Neno Belan & Djavoli CDrip (320 kbit)
Image

Neno Belan & Djavoli - 2008 - The Ultimate Collection - Cd 1

01. DJAVOLI - PRICAJ MI O LJUBAVI.MP3
02. DJAVOLI - DJIRI DJIRI.MP3
03. DJAVOLI - ZVUCI ULICE.MP3
04. DJAVOLI - DOK TEBE LJUBIM.MP3
05. DJAVOLI - CUVAJ ME, PAZI ME.MP3
06. DJAVOLI - ONA NIKOG NEMA.MP3
07. DJAVOLI - NEBO VRACA OSMIJEHE.MP3
08. DJAVOLI - SAMBA I TI.MP3
09. DJAVOLI - STOJIM NA KANTUNU.MP3
10. DJAVOLI - VOLIM JE.MP3
11. DJAVOLI - CESTOM PREKO ZAGORE.MP3
12. DJAVOLI - KUCAJ OPET.MP3
13. DJAVOLI - DANI LJUBAVI.MP3
14. DJAVOLI - BAMBINA.MP3
15. DJAVOLI - POSLJEDNJI PLES.MP3
16. DJAVOLI - OSTANI UZ MENE.MP3
17. DJAVOLI - VECERAS, PUSTI ME.MP3
18. DJAVOLI - CHA-CHA, PUSTI ME.MP3
19. DJAVOLI - TAKO JE VOLIM.MP3
20. DJAVOLI - NA KRAJU SNA (NEKA ZVONE ZVONA).MP3
21. DJAVOLI - DUGO TOPLO LJETO.MP3

Neno Belan & Djavoli - 2008 - The Ultimate Collection - Cd 2

01. NENO BELAN - SUNCAN DAN.MP3
02. NENO BELAN - VINO NOCI.MP3
03. NENO BELAN - ROCK GALAMA.MP3
04. NENO BELAN - KASNO JE ZA NAS.MP3
05. NENO BELAN & ANJA SOVAGOVIC DESPOT - LJUBAV POSTOJI ZBOG NAS.MP3
06. NENO BELAN - PONOCNA ZVONA.MP3
07. NENO BELAN - MOJOJ LJUBAVI.MP3
08. NENO BELAN - ZABORAVI.MP3
09. NENO BELAN - DOTAKNI ME USNAMA.MP3
10. NENO BELAN & ZORICA KONDZA - DO POSLJEDNJEG DAHA.MP3
11. NENO BELAN & FIUMENS - LUDO ZALJUBLJEN.MP3
12. DJAVOLI - JAGODE I COKOLADA.MP3
13. NENO BELAN & KLAPA MORE - SRCE OD LEDA.MP3
14. NENO BELAN - RIJEKA SNOVA.MP3
15. KLAPA MORE - DIVOJKA S JUGA.MP3
16. KLAPA MORE FEAT. NENO BELAN - GALEB.MP3

http://rapidshare.com/files/179981787/NBUC.part1.rar
http://rapidshare.com/files/179985859/NBUC.part2.rar
http://rapidshare.com/files/179990093/NBUC.part3.rar
http://rapidshare.com/files/179992083/NBUC.part4.rar

pass:dijeli.org
fadill

#4316 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

Billy Lee Riley ...
one of the greatest original Sun Recordings artists, peacefully passed away on Sunday, August 2nd, 2009 at 5:20 am. His family was at his bedside...

http://www.rockabillyhall.com/
gocatgoer

#4317 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

100% Authentic
CharlieMemphisMafia

#4318 Re: Rockabilly - Psychobilly

fadill wrote:Billy Lee Riley ...
one of the greatest original Sun Recordings artists, peacefully passed away on Sunday, August 2nd, 2009 at 5:20 am. His family was at his bedside...

http://www.rockabillyhall.com/
Eh, ode indijanac..... bio je više nego simapatičan lik.... R.I.P.
Killer će da ode zadnji, iz inata...pričam ja to odavno.
wild one

#4319 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Charlie, danas sam preuzeo Lanskog...veličine su super...materijal je ok, gladujem...a vi društvo, pazite na kilažu? Kad se na kraju negdje vidimo? Senigallia? ...Inače malo sam svratio u Zagreb, ako je netko u prolazu ili čašica razgovora...zovite...ne daj bože čevape...
CharlieMemphisMafia

#4320 Re: Rockabilly - Psychobilly

wild one wrote: ..ne daj bože čevape...
Lansky rules, ja sam baš zadovoljan košuljom.
Što se tiće ćevapa, ja sam se tih stvari odrekao do oktobra ... dok ne uplovi Mississippi Queen nikakvi gurmanluci
ne dolaze u obzir...
Nego Mario, vidi ovo, taking care of bussines watch :

http://www.elviswatches.com/watch-tcb-h ... -gold.html
lab3352

#4321 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Pozdrav ekipi ... jedan odlican vikend je iza mene ... dosta kupanja, dosta vina i dosta roštilja (ja se nepazim preko vikenda) ...

@Muri: Javi se ako te put nanese u Sarajevo pa da se vidimo obavezno. Vodim te na desetku s kajmakom u cijelom somunu i jogurt. Mislim da ces biti zadovoljan...

@Divljak: Napravi nam koju sliku iz Senigalie, ako vec ides dole ... nesto kao sto je Peđa uradio kada se javio prvi put ovdje :mrgreen: ... Je li ides sam dole ili s nekom ekipom?
wild one

#4322 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Idem sa suprugom i još dva para, na kojoj se stranici Peđa pojavio da vidim, ja bi desetku...pa još jednu,pa još, još.............
lab3352

#4323 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Uh ... to sam negdje napisao kada sam postavio 1000-ti post, ali ne mogu da se sjetim ... ali sam uvjeren da Peđa to zna napamet ... i btw ... ide jedna dupla porcija s kajmakom i jogurtom prema ZG :mrgreen: ... dosta dijete ovdje ...
wild one

#4324 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

na 29. strani....OK
Nice Guy Eddie

#4325 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

wild one wrote:Charlie, danas sam preuzeo Lanskog...veličine su super...materijal je ok, gladujem...a vi društvo, pazite na kilažu? Kad se na kraju negdje vidimo? Senigallia? ...Inače malo sam svratio u Zagreb, ako je netko u prolazu ili čašica razgovora...zovite...ne daj bože čevape...
Šta reći...na žalost SEKA-a je učinila svoje pa ćemo morati da propustitimo Senigaliju ove godine :sad:
Mario, viđanje zakazano za 16 i 17.10. u Bg i Senti. Ako si slobodan u nedelju 16.08. na brodu Povetarac Čarli je ugovorio okupljanje u počast rahmetli kralju Elvisu. Biće neko meze a možda se i zasvira :thumbup:
Post Reply