Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
-
Hedg
#4301 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Svi smo mi ljudi, ali rijetko ko je čovjek.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4303 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ."
Meša Selimović
Meša Selimović
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#4304 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Poznati govornik je jedan svoj seminar započeo tako, da je u ruci držao novčanicu od 20 dolara. U dvorani, gdje je bilo prisutno 200 slušatelja, pitao je:
- Tko od vas želi ovu novčanicu?
Ruke su se počele dizati u zrak. Rekao je:
- Prije nego vam dam ovu novčanicu, dozvolite mi da napravim sljedeće. Pritom je zgužvao novčanicu i ponovo je dignuo u zrak.
Upitao je: - Tko još uvijek želi ovu novčanicu?
- Ruke su još uvijek bile u zraku.
- A što ako napravimo ovo? - bacio je novčanicu na pod i počeo je gaziti, a potom je pokupio izgužvanu i uprljanu.
- Tko je od vas želi sada?
Ruke su još uvijek bile u zraku.
- Prijatelji moji, danas smo naučili veoma dragocjenu lekciju - rekao je:
- Bez obzira što napravim s novcem, još uvijek ga želite, jer novčanica nije izgubila svoju vrijednost. Još uvijek je vrijedna 20 dolara.
U životu mnogo puta padnemo, budemo izgužvani, ozlijeđeni i na tlu, u prljavštini; i sve to zajedno sa odlukama koje donosimo i okolnostima u kojima se nađemo. I tada mislimo, da ne zavrijeđujemo ljubav, toplinu i da smo nevrijedni sami sebe. Međutim, neovisno na to što je se dogodilo ili što će se dogoditi sa vama, nikada nećete izgubiti svoju istinsku vrijednost.
Uprljani ili čisti, izgužvani ili posve uređeni, još uvijek ste neprocjenjivi… osobito za one koji vas vole.
Veličina vašeg života ne izvire iz toga, što napravimo ili koga poznajemo, već iz toga TKO SMO!
- Tko od vas želi ovu novčanicu?
Ruke su se počele dizati u zrak. Rekao je:
- Prije nego vam dam ovu novčanicu, dozvolite mi da napravim sljedeće. Pritom je zgužvao novčanicu i ponovo je dignuo u zrak.
Upitao je: - Tko još uvijek želi ovu novčanicu?
- Ruke su još uvijek bile u zraku.
- A što ako napravimo ovo? - bacio je novčanicu na pod i počeo je gaziti, a potom je pokupio izgužvanu i uprljanu.
- Tko je od vas želi sada?
Ruke su još uvijek bile u zraku.
- Prijatelji moji, danas smo naučili veoma dragocjenu lekciju - rekao je:
- Bez obzira što napravim s novcem, još uvijek ga želite, jer novčanica nije izgubila svoju vrijednost. Još uvijek je vrijedna 20 dolara.
U životu mnogo puta padnemo, budemo izgužvani, ozlijeđeni i na tlu, u prljavštini; i sve to zajedno sa odlukama koje donosimo i okolnostima u kojima se nađemo. I tada mislimo, da ne zavrijeđujemo ljubav, toplinu i da smo nevrijedni sami sebe. Međutim, neovisno na to što je se dogodilo ili što će se dogoditi sa vama, nikada nećete izgubiti svoju istinsku vrijednost.
Uprljani ili čisti, izgužvani ili posve uređeni, još uvijek ste neprocjenjivi… osobito za one koji vas vole.
Veličina vašeg života ne izvire iz toga, što napravimo ili koga poznajemo, već iz toga TKO SMO!
- ptičica
#4305 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
veze s vezom wrote:Ne verujte rečima, ni svojima ni tuđim; verujte samo delima i svojima i tuđima.
Leo Tolstoy
- ptičica
#4306 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
TetkaSara wrote:
- lavorpunvode
#4307 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne znam kada ili kako, ali u odredjenom dijelu zivota prestanemo biti ono sto smo planirali biti. Mali broj nas je odrastao i postao astronaut ili balerina, kao sto smo to sanjali kao djeca. Elegantnost pokreta, fine geste, pa cak i prokleti osmijeh postane nesto sto se radi promisljeno. Srce se vraca na prvobitnu funkciju - prokleta pumpa za krv - a mi postajemo ono sto nismo shvatali kod drugih ljudi."
Pablo Neruda
Pablo Neruda
- alkalna_baterija
#4308 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Ljudi jednako preuveličavaju i sreću i nesreću: nikad nismo ni tako sretni ni tako nesretni kako se to govori.”
moj dragi Balzac
moj dragi Balzac
- Afanasi_94
#4309 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
U ljubavi budi kao sunce, u prijateljstvu i bratstvu budi kao voda koja teče, u skrivanju grešaka budi kao noć, u skromnosti budi kao zemlja, u ljutnji i bijesu budi kao pokajnik, ali šta god da si…ili izgledaj kao ono što si…ili budi onakav kao što izgledaš.
- Čudna sorta
#4310 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne postoji čovjek koga drugi mogu toliko zavaravati, koliko je on u stanju da zavarava samog sebe. Kukavica je ubijeđen da je, zapravo, samo oprezan, a škrtica da samo vodi računa o svojim parama. Ništa nije lakše nego se samozavaravati, jer je najlakše povjerovati u ono što želimo da povjerujemo." Og Mandino
- Entropio
#4311 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako hoćeš da ziviš, čuvaj se harmonije
kao ujeda koralne zmije.
Usaglasiš li sebe sa nekim opstim ritmom,
istopiće se koža tvog sopstvenog, tvog jednog.
Počeće raspadanje, prskanje i rastakanje.
Postaćeš bezobličje.
Mika Antić
kao ujeda koralne zmije.
Usaglasiš li sebe sa nekim opstim ritmom,
istopiće se koža tvog sopstvenog, tvog jednog.
Počeće raspadanje, prskanje i rastakanje.
Postaćeš bezobličje.
Mika Antić
- Pala_sa_marsa
#4312 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nikada ne zaboravimo na drage osobe u našim životima koje su nas napustile ili jednostavno nisu tu u našim životima... Samo naviknemo na to da ih više nema...
- bariton
#4313 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Snovi se teško gase.
bariton
bariton
- shmizlica
#4314 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
sviđa mi sebariton wrote:Snovi se teško gase.
bariton
- Cherry-Cherry
#4315 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne zoveš je, ona razumije. Ne pišeš joj, ona razumije. Nemaš vremena za nju, ona razumije. Ali ako je vidiš s nekim drugim, trebaš razumjeti.
- Entropio
#4316 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Sva iskušenja, sva ispaštanja i sve patnje u životu mogu se meriti snagom i dužinom nesanica koje ih prate. Jer dan nije njihovo pravo područje. Dan je samo bela hartija na kojoj se sve beleži i ispisuje, a račun se plaća noću, na velikim, mračnim i vrelim poljima nesnice."
Ivo Andrić
Ivo Andrić
- lavorpunvode
#4317 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:"Sva iskušenja, sva ispaštanja i sve patnje u životu mogu se meriti snagom i dužinom nesanica koje ih prate. Jer dan nije njihovo pravo područje. Dan je samo bela hartija na kojoj se sve beleži i ispisuje, a račun se plaća noću, na velikim, mračnim i vrelim poljima nesnice."
Ivo Andrić
- lavorpunvode
#4318 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Volim te kao sto se vole neke mracne stvari, potajno, izmedju sjene i duse.
Pablo Neruda
Pablo Neruda
- ptičica
#4319 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
bariton wrote:Snovi se teško gase.
bariton
- ptičica
#4320 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju pokušati."
Aleksandar Veliki
Aleksandar Veliki
- Čudna sorta
#4321 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Pričati, a ne reći ništa o sebi veoma je otmeno pretvaranje." Friedrich Wilhelm Nietzsche
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4322 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Držite glavu visoko, no pazite da vam nos bude na prijateljskoj razini
Max L. Forman
Max L. Forman
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4323 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Tvoja je sreća samo tvoja stvar,ali zato tvoja tuga-to je već priča druga.To na moj račun ide.
- Čudna sorta
#4324 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Žena je uvijek zanimljiva kad je zaljubljena; tada je pametnija, odlučnija, ljupkija nego ikad. Muškarac je rastresen, ili grub, ili nerazmišljen, ili plačljivo nežan." Meša Selimović
- Cherry-Cherry
#4325 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Dok god ima mraka, bit će i svanuća."
Andrić
Andrić