To je moj Tuzlak i njega ne sme niko da bije, da se razumemo...fatamorgana wrote:Da ga nije ko banovo?NIN wrote:dje mi je @nukleus jaran?
Evolucija
- NIN
#4301 Re: Evolucija
- quasar
#4302 Re: Evolucija
meni nekako vise imponuje da sam plod milijardi godina evolucije, prirodne selekcije i sampion odabira, nego necija kreatura...
... makar mi i makaki bio rodjak....
... makar mi i makaki bio rodjak....
- fatamorgana
#4303 Re: Evolucija
E da je meni kako dobit prijavu boravka u Tuzli, dosadili Banovići ....NIN wrote:To je moj Tuzlak i njega ne sme niko da bije, da se razumemo...fatamorgana wrote:Da ga nije ko banovo?NIN wrote:dje mi je @nukleus jaran?Mozda mu je istekao internet...
- derion
#4304 Re: Evolucija
Daj, ba, izgubili smo u baražu, a vi o - DNK! Znam da sada i mi i svi veliki afrički majmuni plaču, a vi i dalje o evoluciji. De da vidimo kako da evoluiramo našu ekipu, kojoj fali samo trunka evolucijske stepenice, pa da dođemo na vrh pediludium homo sapiensis..
- quasar
#4305 Re: Evolucija
homo beckenbaurusderion wrote:Daj, ba, izgubili smo u baražu, a vi o - DNK! Znam da sada i mi i svi veliki afrički majmuni plaču, a vi i dalje o evoluciji. De da vidimo kako da evoluiramo našu ekipu, kojoj fali samo trunka evolucijske stepenice, pa da dođemo na vrh pediludium homo sapiensis..
- GAU8
#4306 Re: Evolucija
Nasa ekipa je OK.derion wrote:Daj, ba, izgubili smo u baražu, a vi o - DNK! Znam da sada i mi i svi veliki afrički majmuni plaču, a vi i dalje o evoluciji. De da vidimo kako da evoluiramo našu ekipu, kojoj fali samo trunka evolucijske stepenice, pa da dođemo na vrh pediludium homo sapiensis..
Trebamo evoluirati politiku da se ne mijesa u sport.
-
Dahon
#4307 Re: Evolucija
Dobar dan majmuni,pozdravlja vas čovjek,hočemo li malo u šetnju,prekrasan dan je danas.
Darvinova teorija da je čovjek evoluirao iz neke vrste majmunolikog mića,ima ,kako on tvrdi svoj
razvojni put i odvija se u vrimenskom periodu od nekih 4-5 miliona godina.
Prema ovom scenariu postojale su 4 osnovne kategorije
1.)Australopithecus
2.)Homo habilis
3.)Homo erectus
4.)Homo sapiens
Imenom australopithecus označava "Južnoafrički majmun",evolucionisti ga nazivaju naš zajednički predak,
ljudi i majmuna i opčenito se smatra da je izumro.
Ljudska evolucija se dalje klasificira kao Homo,("čovjek").Dakle ta živa biča u Homo seriji su razvijenija
od australopithecus-a i nerazlikuju se mnogo od savremenog čovjeka.
Savremeni čovjek je formiran,na kraju ove liste,pod Homo sapiens.
Homo sapiens,ŠTA JE TO?Pretpostavljamo,to je čovjek u današnjem obliku,to smo ja i vi i svi ostali nama slični,
na cjeloj planeti.Eto tu,nekto traži razliku.Kao što postoji razlika među majminima na tom zajedničkom
stablu porjekla,pa valjda i među nama (pod zajedničkim nazivom ljudi),postoji razlika.
Ona postoji,ali u samom temelju evolucije,jeste razlika.Svaka vrsta i grananja unutar vrste,jesu,
na nekom svom mjestu startale,kada se ta vremenska razlika,različitog početka,dalje,samo održava.
Ono šta je bitno;Mi moramo,da taj put razvoja svake vrste i razvoja svake jedinke (osobe)unutar vrste,
promatramo kao prirodni i nezaustavljiv,NORMALAN PROCES,a ne na tom procesu i iz toga proizašlim razlikama
stvarati rasističku teoriju o nižima i višima,glupima i pametnima,po oblicima glave,ušiju,ruku nogu i neznam
čemu još.
Čovjek jeste čovjek i nije majmun,a majmun jeste majmun i nije čovjek,jer bi mogli na slici stvar postaviti i
obratno.Tamo su tri čovjeka i jedan majmun.
To šta smo mi genetski slični ili isti,ništa negovori.To nam samo kaže da smo na staničnom nivou slični ili isti,kada sve stanice u tjelu majmuna i čovjeka rade jednako.
Pogledajmo jednog fiću,koji je evoluirao u mercedesa.Što se tiće metala,gume,plastike,stakla,goriva,
principa rada,sve je isto,ali IPAK NIJE ISTO. (Recite Njemcu da mu je auto isti,kao fićo).
Pogledajte razlike među samim ljudim.Jesmo li isti po DNK,MEĐUTIM NITKO SA BILO KIM,NIJE ISTI.
Nismo iste visine,otisci prstiju,boje očiju,po izgledu,po čemu hočete,pa kako sad i DNK nam je svima različit.
Šta čemo sad,u vezi jednakosti DNK,između čovjeka i majmuna??? (imam blagi osječaj,da ovdje nisu čista
posla i da netko gura vodu,na svoj mlin).
Darvinova teorija da je čovjek evoluirao iz neke vrste majmunolikog mića,ima ,kako on tvrdi svoj
1.)Australopithecus
2.)Homo habilis
3.)Homo erectus
4.)Homo sapiens
Imenom australopithecus označava "Južnoafrički majmun",evolucionisti ga nazivaju naš zajednički predak,
Ljudska evolucija se dalje klasificira kao Homo,("čovjek").Dakle ta živa biča u Homo seriji su razvijenija
Homo sapiens,ŠTA JE TO?Pretpostavljamo,to je čovjek u današnjem obliku,to smo ja i vi i svi ostali nama slični,
na cjeloj planeti.Eto tu,nekto traži razliku.Kao što postoji razlika među majminima na tom zajedničkom
stablu porjekla,pa valjda i među nama (pod zajedničkim nazivom ljudi),postoji razlika.
Ona postoji,ali u samom temelju evolucije,jeste razlika.Svaka vrsta i grananja unutar vrste,jesu,
na nekom svom mjestu startale,kada se ta vremenska razlika,različitog početka,dalje,samo održava.
Ono šta je bitno;Mi moramo,da taj put razvoja svake vrste i razvoja svake jedinke (osobe)unutar vrste,
promatramo kao prirodni i nezaustavljiv,NORMALAN PROCES,a ne na tom procesu i iz toga proizašlim razlikama
stvarati rasističku teoriju o nižima i višima,glupima i pametnima,po oblicima glave,ušiju,ruku nogu i neznam
čemu još.
Čovjek jeste čovjek i nije majmun,a majmun jeste majmun i nije čovjek,jer bi mogli na slici stvar postaviti i
To šta smo mi genetski slični ili isti,ništa negovori.To nam samo kaže da smo na staničnom nivou slični ili isti,kada sve stanice u tjelu majmuna i čovjeka rade jednako.
Pogledajmo jednog fiću,koji je evoluirao u mercedesa.Što se tiće metala,gume,plastike,stakla,goriva,
principa rada,sve je isto,ali IPAK NIJE ISTO. (Recite Njemcu da mu je auto isti,kao fićo).
Pogledajte razlike među samim ljudim.Jesmo li isti po DNK,MEĐUTIM NITKO SA BILO KIM,NIJE ISTI.
Nismo iste visine,otisci prstiju,boje očiju,po izgledu,po čemu hočete,pa kako sad i DNK nam je svima različit.
Šta čemo sad,u vezi jednakosti DNK,između čovjeka i majmuna??? (imam blagi osječaj,da ovdje nisu čista
- ellec
#4308 Re: Evolucija
Ako moze da se ovaj dahon sankcionise zbog prve recenice gdje izravno vrijedja clanove na ovoj temi i ujedno nas spasi njegovog lupetanja.
- Ateista
#4309 Re: Evolucija
Zaboravljas, i fico i mecka spadaju u istu grupu - vozila, koja imaju razlicite karakteristike.Dahon wrote:Dobar dan majmuni,pozdravlja vas čovjek,hočemo li malo u šetnju,prekrasan dan je danas.
1.)Australopithecus
2.)Homo habilis
3.)Homo erectus
4.)Homo sapiens
čemu još.
Tako i covjek i majmun pripadaju istom rodu, ali imaju odredjene razlike.
-
Dahon
#4310 Re: Evolucija
Ja nevređam nikog,inače to nebi napisao.Ta reakcija je samo dokaz da sam u pravu.Nitko sebe nevidiellec wrote:Ako moze da se ovaj dahon sankcionise zbog prve recenice gdje izravno vrijedja clanove na ovoj temi i ujedno nas spasi njegovog lupetanja.
u ulozi majmuna,ali vi sami sebe tu postavljate,pa se nebi trebali osječati uvređenima.
U nastavku teksta,vam kažem da smo svi mi ljudi,koji smo prešli tu granicu,tako da prvu rečenicu
morate da uzmete kao šalu,odnosno kao prirodan sljed,logičnog razmišljanja,na komentare u vašim
postovima.
-
PR-player
#4311 Re: Evolucija
Dahon wrote:Dobar dan majmuni,pozdravlja vas čovjek,hočemo li malo u šetnju,prekrasan dan je danas.
1.)Australopithecus
2.)Homo habilis
3.)Homo erectus
4.)Homo sapiens
čemu još.

Uploaded with ImageShack.us
-
Dahon
#4312 Re: Evolucija
Ateista wrote:Zaboravljas, i fico i mecka spadaju u istu grupu - vozila, koja imaju razlicite karakteristike.Dahon wrote:Dobar dan majmuni,pozdravlja vas čovjek,hočemo li malo u šetnju,prekrasan dan je danas.
1.)Australopithecus
2.)Homo habilis
3.)Homo erectus
4.)Homo sapiens
čemu još.
Tako i covjek i majmun pripadaju istom rodu, ali imaju odredjene razlike.
Slažem se u potpunosti.Razlika je u tome što se jedan zove čovjek a drugi majmun.
Očigledno da tražimo tu granicu između nas,a to je ta karika koja nedostaje,koju več stoljećima tražimo.
Čini mi se da ganjamo vlastiti rep.To biće bi bilo čovjekoliki majmun,koji je više čovjek,a manje majmun.
Krapinski čovjek je zasada najbliži tome.Ustvari tražimo sami sebe,u nekoj tačci evolucije.
- GAU8
#4313 Re: Evolucija
Drug, ja mislim da ti trebas da potrazis ovo:Dahon wrote: Slažem se u potpunosti.Razlika je u tome što se jedan zove čovjek a drugi majmun.
Očigledno da tražimo tu granicu između nas,a to je ta karika koja nedostaje,koju več stoljećima tražimo.
Čini mi se da ganjamo vlastiti rep.To biće bi bilo čovjekoliki majmun,koji je više čovjek,a manje majmun.
Krapinski čovjek je zasada najbliži tome.Ustvari tražimo sami sebe,u nekoj tačci evolucije.

- fatamorgana
#4314 Re: Evolucija
E ja bi sad napiso nešto pametno al' me strah da ću ope' fasovat ban, 
- GAU8
#4315 Re: Evolucija
Ako je meni, moze i na ppfatamorgana wrote:E ja bi sad napiso nešto pametno al' me strah da ću ope' fasovat ban,
- fatamorgana
#4316 Re: Evolucija
Homo homini lupus,GAU8 wrote:Ako je meni, moze i na ppfatamorgana wrote:E ja bi sad napiso nešto pametno al' me strah da ću ope' fasovat ban,
- ellec
#4317 Re: Evolucija
Dahon wrote:Ja nevređam nikog,inače to nebi napisao.Ta reakcija je samo dokaz da sam u pravu.Nitko sebe nevidiellec wrote:Ako moze da se ovaj dahon sankcionise zbog prve recenice gdje izravno vrijedja clanove na ovoj temi i ujedno nas spasi njegovog lupetanja.
u ulozi majmuna,ali vi sami sebe tu postavljate,pa se nebi trebali osječati uvređenima.
U nastavku teksta,vam kažem da smo svi mi ljudi,koji smo prešli tu granicu,tako da prvu rečenicu
morate da uzmete kao šalu,odnosno kao prirodan sljed,logičnog razmišljanja,na komentare u vašim
postovima.
Tvoje lupetanje iz posta u post gdje pokazujes da veze sa vezom nemas, neinformiranost, neobrazovanost te uz to netolerantnost prema ostalim clanovima izravnim vrijedjanjem / omalozavanjem u potpunosti krsi pravila sa-x i ponovo apelujem moderatoru da te sankcionise.Dahon wrote:Dobar dan majmuni,pozdravlja vas čovjek,hočemo li malo u šetnju,prekrasan dan je danas.
- ¤ jelena ¤
#4318 Re: Evolucija
Poštujem tvoje mišljenje i uglavnom ne propuštam tvoje postove na ovoj temi, ali ovo sankcionisanje na kojem insistiraš, što se mene tiče, ne dolazi u obzir.ellec wrote:Ako moze da se ovaj dahon sankcionise zbog prve recenice gdje izravno vrijedja clanove na ovoj temi i ujedno nas spasi njegovog lupetanja.
Poređenje sa majmunima mene ne vrijeđa i to ne mislim figurativno, nego bukvalno.
@Bušman je sve lijepo objasnio u svom prethodnom postu.
Upravo je ta uvredljivost - ničim objektivnim i racionalnim izazvana - i jedan od glavnih razloga što neki ljudi ne prihvataju teoriju evolucije i čvrsto se drže Adama, Eve i ostalih fiktivnih varijacija na temu predaka.
Na slici je i grafički prikaz sa reprezentativnim primjercima hominida.Dahon wrote:Na slici doslovno piše;"Afrički majmuni su gorile,ljudi,bonobasi i čimpanze".
Recite mi šta ljudi rade među nabrojanim,vrstama majmuna.
Ako našu vrstu predstavlja Šekspir i pojam „ljudi“, otkud „ljudi iz afričkih plemena“ u tvojoj interpretaciji ove slike?!?!
Nije problem u Dawkinsu, problem je u tebi i tvom viđenju cijele ove priče. Super je to što imaš bujnu maštu, ali pretpostavke su ti skroz pogrešne.
- ellec
#4319 Re: Evolucija
Također poštovanje. Neke riječi imaju dvojako značenje, u ovom primjeru majmuna, naravno da su oni dio nas i mi njih jer smo u srodnoj liniji i naravno da nemam ništa protiv tog značenja, dok sa druge strane u slučaju dahona, on se koristi stereotipima ne bi li neistomišljenike na ovoj temi bez ikakvog smisla izjednačio / spustio na niži nivo evolucijskog razvoja tj. na naše pretke, što je čisto omalovažavanje i zato sam zatražio sankcije.¤ jelena ¤ wrote:Poštujem tvoje mišljenje i uglavnom ne propuštam tvoje postove na ovoj temi, ali ovo sankcionisanje na kojem insistiraš, što se mene tiče, ne dolazi u obzir.ellec wrote:Ako moze da se ovaj dahon sankcionise zbog prve recenice gdje izravno vrijedja clanove na ovoj temi i ujedno nas spasi njegovog lupetanja.
Poređenje sa majmunima mene ne vrijeđa i to ne mislim figurativno, nego bukvalno.
@Bušman je sve lijepo objasnio u svom prethodnom postu.
Upravo je ta uvredljivost - ničim objektivnim i racionalnim izazvana - i jedan od glavnih razloga što neki ljudi ne prihvataju teoriju evolucije i čvrsto se drže Adama, Eve i ostalih fiktivnih varijacija na temu predaka.
- ¤ jelena ¤
#4320 Re: Evolucija
Sve je jasno u tvojoj reakciji i upravo sam zbog tog dvojakog značenja i naglasila ovo bukvalno.ellec wrote:Također poštovanje. Neke riječi imaju dvojako značenje, u ovom primjeru majmuna, naravno da su oni dio nas i mi njih jer smo u srodnoj liniji i naravno da nemam ništa protiv tog značenja, dok sa druge strane u slučaju dahona, on se koristi stereotipima ne bi li neistomišljenike na ovoj temi bez ikakvog smisla izjednačio / spustio na niži nivo evolucijskog razvoja tj. na naše pretke, što je čisto omalovažavanje i zato sam zatražio sankcije.
Ne uklapaš se u kontekst onih koje može uvrijediti poređenje sa majmunom (što mi potvrđuje i tvoje objašnjenje), pa sam između ostalog i zbog toga reagovala. A djelimično i zato što ne razumijem zašto ljudi doživljavaju kao uvredu činjenicu da su nam majmuni toliko genetski bliski, da imamo zajedničkog pretka koji nije čovjek, a ako nije čovjek onda je majmun, i da pripadamo istoj porodici pomnutih hominida? Nezainteresovanost i neznanje me ne čudi, ali masovna averzija prema neoborivim činjenicama i uvrijeđenost istim – e, to mi nikako nije jasno. Čemu nezdrav gard prema t.e. među homo sapiensima i šta je razlog tako upornog negiranja činjenica, zasnovanog ni na čemu?
A stereotipi i pretjerana samouvjerenost samo su u savršenom skladu sa neznanjem i potrebom za omalovažavanjem drugih. Inače, u @Dahonovim postovima ima i konstruktivnih stavova što ne bi trebalo zanemariti, bez obzira što se o tome već raspravljalo. Recimo ovo insistiranje na razumijevanju t. e. kao nezaustavljivog procesa. To, očigledno, jeste problem shvatiti većini predstavnika naše vrste, ma koliko djelovalo kao nešto što se podrazumijeva. Jer da nije problem ljudi bi zainteresovano pratili taj nezaustavljiv tok, koji im se svakodnevno odvija pred očima, u obliku novih naučnih dostignuća i otkrivanja novih i neobičnih vrsta. Ili bi eventualno bili ravnodušni (i to bi bila jedina podjela koju bi t.e. stvarala među laicima), ali ne bi ponosno postavljali stalno jedna te ista nebulozna pitanja koja se mogu na prste nabrojati i skoro nepogrešivo predvidjeti. I sve zarad potvrde nekih svojih uvjerenja, a ne da bi naučili nešto novo što bi im pomoglo da prate pomenuti kontinuirani proces, kao dio ne samo osnovnog obrazovanja i opšte kulture, nego i njihove samosvijesti. Ono što me još zanima je i uzrok ove priče o rasizmu i teorijama zavjera koje @Dahon pripisuje Dawkinsu. Kako se u njegovoj glavi ovo african apes pretvorilo u afrička plemena, Dawkins u rasistu, a naučna činjenica u nekakvu podvalu oko koje plete teoriju zavjere?!
Ni zbog ove znatiželje nisam za sankcionisanje, nego prvo za insistiranje na odgovorima.
Ako @Dahon odgovori smisleno i inventivno, pa mi svi iz tog odgovora nešto novo naučimo, demonstriraće najjasniju moguću razliku do koje mu je očigledno veoma stalo - razliku između homo sapiensa i ostalih čovjekolikih majmuna. A ako ne odgovori ili nastavi da nas nasmijava, samo će proizvesti nešto što može i šimpanza i to neuporedivo efikasnije od njega, bez obzira što je na nižem nivou evolutivnog razvoja.
Et' , toliko iz pozicije majmuna o ljudima što se stide svojih najbližih,
- GAU8
#4322 Re: Evolucija
Njemu nije jasno da ne moze citavu sliku svijeta zasnivati iskljucivo na mozaiku, koj se sastoji dijelom od vlastitog vidjenja stvari, a dijelom donekle i stvarno provjerenim cinjenicama.jOFLA wrote:¤ jelena ¤ wrote:Inače, u @Dahonovim postovima ima i konstruktivnih stavova što ne bi trebalo zanemariti,
Pati od dubokog nepoznavanja najosnovnijih bioloskih i evolucijskih mehanizama i ne pokazuje ni najmanju volju da to promijeni.
-
Dahon
#4323 Re: Evolucija
Uzeo sam namjerno ovaj post,jer vidim da manje više,stojite iza ovog što je Bušman napisao.Bušman wrote:Nije bitno sta ti mislis/smatras/osjecas. Tvoja DNK kaze da si veliki africki majmun i to je tako. Ja iskreno nemam nista protiv, samo ucvrscuje moje humanisticke ideje da moramo biti odgovorni prvo prema sebi i drugim ljudima, a zatim i prema nasim blizim i daljim rodjacima zivotinjama.Dahon wrote:Ako ljudi nemaju tu šta da rade,onda su namjerno ubačeni.Pitanje je,sa kojom svrhom???
Izvinite,ali ja sebe nevidim u ulozi majmuna,a pretpostavljam da ni vama nije draga ta uloga.Dobro,
mi nismo u Africi,ali nemojte da vas to tješi,jer kako nam ide,brzo čemo se nači u tom društvu,jer
umjesto da im pomažemo i mi njih dižemo,mi se spuštamo prema njima.
Prva teza ti je pobijena, ali ne moras to prihvatiti. Kao i druga. Treca ti nema smisla, jer je nauka vrlo ozbiljna stvar. Ne postoji gradacija majmun->covjek, covjek jeste majmun; to kaze njegova DNK. Veca je razlika izmedju domace macke i iberijskog linksa (vrsta risa) nego izmedju cimpanze i covjeka; tako kaze DNK.Dahon wrote:Zašto je Dawkins to tako složija,možemo samo da pretpostavljamo.
- Možda je Dwkins dobio naruđbu od nekih militantnih nacističkih i rasističkih skupina i organizacija,
da postavi tezu o bliskosti čovjeka i majmuna do neprepoznatljivosti,za određena područja.
- Možda je Dawkins sam indoktriniran rasističkom ideologijom.
- Možda je sve samo dobra šala,koja je vrimenom postala sve prihvačenija zbilja.
- Postoji još jedna mogučnost.Možda je parcelizacija vrsta prefino napravljena,iduči od majmuna,prema nama,
kada je letvica malo visoko postavljena,gdje završavaju majmuni,a počinje čovjek.
On je napisao sljedeće;Nije bitno što ja mislim???itd,tvoj DNK ti kaže,da sam ja Afrički majmun i to VELIKI.
To što sam ja dalje pisao,uopče nije zbog ovoga,(za ovo veliki,mi je sumnjiv),jer vidim da čovjek stoji,
na svom stanovištu i tu prezentira svoja uvjerenja i ubjeđenjana,nego sam mišljenja,da je vama potreban,
jedan drugačiji,direktan put,JEDAN ŠOK,kako bi vas probudija,baš iz te uljuljkanosti pripadanja mjmunskom svijetu,
jer on nastavlja;On iskreno,nema ništa protiv,da pripada tom svijetu,dapaće,takvo stajalište ga samo učvrščuje,
u njegovoj humanosti ideje,o odgovornosti prema,bližoj i daljoj rodbini.
Ja neznam,dali da plačem,ili da se smijem.Čovjek je finio sam sebe vratio u majmune,u pečinske ljude,
gdje li je otišao i sa tim je sasvim zadovoljan.Šta reči na ovo,a zabrinjavajuće je što,koliko vidim,uopče nije jedini.
Ajmo dalje;Nepostoji gradacija majmun-čovjek,čovjek jeste majmun!!!
Prvo gradacija postoji.Postepenost prelaza na putu razvoja vrste,od majmuna prema čovjeku,kao savršenijem
biću.Nju je postavio Charles Darwin i ovom prigodom bi citirao jednu njegovu misao,na početku knjige,
"Postanak vrsta".Čovjek odabire jedino na svoje dobro;Priroda (odabire) jedino na dobro bitka kojemu teži".
Za ovo,čovjek jeste majmun,očigledno,da je stavljen znak jednakosti,između majmuna i čovjeka,što u startu,
na prvi pogled,nije tačno.Niti smo po obliku,niti po inteligenciji,ma ni slični,ni blizu jednakosti.
Ako je znak jednakosti več u pitanju,zašto ne obratno;"Majmun jeste čovjek".Vidite,sami ste priznali,
ono protiv čega se borite,"da je čovjek nastao od majmuna",ali ga uporno pokušavate vrtiti u pečinu!!!
zašto?????????
Što se tiće DNK,nepostoji jednakost između dva čovjeka,pa tako ni između dva majmuna,da negovorim o spoju.
Zašto čovjek sam sebe odvodi u prahistorijsko doba,a priznaje podjelu na majmuna i čovjeka.
To nije podjela na majmun 1,majmun 2,majmun 3,itd,itd,nego ČOVJEK I MAJMUN.
-
Dahon
#4325 Re: Evolucija
Čuj ellec,ja znam da si ljut na samog sebe,što nisi prije razmislija,pa onda rekao,po narodnoj,ispeci pa reci,ellec wrote:Dahon wrote:Ja nevređam nikog,inače to nebi napisao.Ta reakcija je samo dokaz da sam u pravu.Nitko sebe nevidiellec wrote:Ako moze da se ovaj dahon sankcionise zbog prve recenice gdje izravno vrijedja clanove na ovoj temi i ujedno nas spasi njegovog lupetanja.
postovima.Tvoje lupetanje iz posta u post gdje pokazujes da veze sa vezom nemas, neinformiranost, neobrazovanost te uz to netolerantnost prema ostalim clanovima izravnim vrijedjanjem / omalozavanjem u potpunosti krsi pravila sa-x i ponovo apelujem moderatoru da te sankcionise.Dahon wrote:Dobar dan majmuni,pozdravlja vas čovjek,hočemo li malo u šetnju,prekrasan dan je danas.
ali to bi ti trebao biti nauk za ubuduče,zato ti je uzaludno,pretpostavljam,jer nikad se nezna,inzistiranje
o nekakvom baniranju i sankcioniranju.Biti če bolje,da izađeš iz tvog lupetanja i klepetanja i uvređenosti,što si majmun,jer ti to nisi.