SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Partizzanka
#4301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rosy beige - ta bi boja jel de trebala biti malo na roze a ne na zuto???
- alica.k
#4302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
valjda bi, kad vec pise rosy. to nikad ne znas dok ne stavis. npr beige meni uvjek vise vuce na zuto bez obzira sta napisu, kao i vanilla i to.
ivory i porcelain su mi uvjek roze.
ivory i porcelain su mi uvjek roze.
-
sorei
#4303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Partizzanko vidjeh ti slike lica, divno je i nemoj da se igras sa puderom. Ja ga izbjegavam u zadnje vrijeme jer mi je lice presuho. Pa gdje su vam te slike, ne sminkate se?
-
baby24
#4304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
evo da kopiram svoj post sa druge teme, moja preporuka curama koje tesko sebi pronalaze odgovarajucu kremu...
"Ne znam je li neko probao, ali meni je vitaminska krema koju proizvode Apoteke Tuzla, odlicna. Nema neki poseban naziv, samo vitaminska krema za lice, kutijica roze boje, prejeftina je - 4,10KM.... a meni odlicna, prvo se ucini da umasti lice, ali tako brzo upije i postane mekano... bitno je da nema hemije kao ove sad popularne kreme...
Ja sam to prvi put dobila i sad sve sebi narucim iz Tuzle kad mi nestane....
Nije skupa, vrijedi probati"
"Ne znam je li neko probao, ali meni je vitaminska krema koju proizvode Apoteke Tuzla, odlicna. Nema neki poseban naziv, samo vitaminska krema za lice, kutijica roze boje, prejeftina je - 4,10KM.... a meni odlicna, prvo se ucini da umasti lice, ali tako brzo upije i postane mekano... bitno je da nema hemije kao ove sad popularne kreme...
- swirl
#4305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imaju i apoteke Sarajevo te kreme, sto ih oni prave. Ja koristim njihovu hidratantnu sa kolagenom, i meni je odlicna. Isto tako nije nimalo skupa, a ima ih raznih.baby24 wrote:evo da kopiram svoj post sa druge teme, moja preporuka curama koje tesko sebi pronalaze odgovarajucu kremu...
- Partizzanka
#4306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eeee pa sad je gotovo ali nema veze aaaako ovo ne bude odgovaralo ... uzimam ivory
ali gledala sam sad swatcheve ... onako ono je malo roskasto
a i kad sam gledala paletu ... odu prvo ove peach beige i tako to ... do smedje a onda idu ove druge nijanse ivory, rosy i ne znam koja jos ... pa sam pretp. da su one na roskasto

a i kad sam gledala paletu ... odu prvo ove peach beige i tako to ... do smedje a onda idu ove druge nijanse ivory, rosy i ne znam koja jos ... pa sam pretp. da su one na roskasto
-
sorei
#4307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja trenutno koristim GIordani gold iz Oriflame-a..ligt ivory, trebao bi mi svjetliji ali onda sam ko duh.
- Partizzanka
#4308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a mogu vazda malo smiksati ako bude presvijetlo sa ovim lumene sto imam i dobijem neku boju ... 
-
Gospoda Ministarka
#4309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Partizzanka wrote:eeee pa sad je gotovo ali nema veze aaaako ovo ne bude odgovaralo ... uzimam ivory![]()
A o kojem puderu pricate? Jer meni trenutno treba tecni ali ja bih isto roskastu nijansu necu zutu.
-
baby24
#4310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
napisacu sastav ove kad dodjem kuci... ali odlicna stvar, sve kontam ipak su takve kreme zdravije od ovih "teskih"...swirl wrote:Imaju i apoteke Sarajevo te kreme, sto ih oni prave. Ja koristim njihovu hidratantnu sa kolagenom, i meni je odlicna. Isto tako nije nimalo skupa, a ima ih raznih.baby24 wrote:evo da kopiram svoj post sa druge teme, moja preporuka curama koje tesko sebi pronalaze odgovarajucu kremu...
- alica.k
#4311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
baby, najzdravija krema je koju sam napravis 
- Partizzanka
#4312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
gdjo ministarko ... pricamo o elf toniranoj kremi ... ja narucila juce hehehehe jeeeeeeeeeeeeeeeeee
pa sad sve smaram (narednih 10tak dana) dok mi ne dodje hehehee
salim se
nesto sam gledala te nijanse pa sam bila u nedoumici
pa sad sve smaram (narednih 10tak dana) dok mi ne dodje hehehee
salim se
nesto sam gledala te nijanse pa sam bila u nedoumici
- alica.k
#4313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ev partizzanka swatch. ova gore je rosy beige i je, vuce na rozo 
-
baby24
#4314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa daj onda neki provjeren recepAtalica.k wrote:baby, najzdravija krema je koju sam napravis
- Partizzanka
#4315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
vidjela sam vec par swatcheva i sa svjetlom i bez svjetla i vuce ona na roze ali ne na bijelo nego na neku normala boju lica
a i onaj juce lorealov puder sto sam probala - pa mi se utopio u lice ... isto je bio rose beige
a i onaj juce lorealov puder sto sam probala - pa mi se utopio u lice ... isto je bio rose beige
-
Woman
#4316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
odlicnooo...hvala, hvalababy24 wrote:Naravno, ja narucujem cesto i samo k'o hrcak dovlacim kuci sminku, a pola ne koristimWoman wrote:ma da, sad sam i za ovaj elf saznala...divno![]()
ima svasta, a cini se jeftino, joj joj...vidim da ste nesto zajedno narucivale, pa se sad pitam bil ja mogla upast u neku od sljedecih narudzbi za elf? sama da narucujem, nesto me strah, nisam nikad nista online kupovala.![]()
...ako ti nesto treba hitno posalji link na pp, pa cu te ja cim budem narucivala uvrstiti
-
Woman
#4317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
baby24 wrote:pa daj onda neki provjeren recepAtalica.k wrote:baby, najzdravija krema je koju sam napravis
nije bas handmade, ali je odlicna. kod mene kuci je sve zene koriste (mama, sestra, ja)-nema nekog naziva, moja mama to kupuje u apoteci na carsiji, kod katedrale, krema od kozijeg mlijeka. tako je lagana, fino hidrira lice, mirise prijatno, bas mi je odlicna. ja inace imam osjetljivu kozu, tako da nikakva mlijeka, tonici i kreme ne dolaze u obzir. osim ove
- alica.k
#4318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ehe, pa ja nemam jer meni se to ne da muckati.baby24 wrote:pa daj onda neki provjeren recepAt
jes doduse da sam nekad pravila neku smjesu al je zavrsilo neslavno.
u principu uzmes kakao puter i neko bazno ulje i onda to sve zagrijavas dok se ne istopi, i onda dodajes unutra sta god hoces...ako ces piling, dodajes sjemenke nekog voca, ako ces kremu dodajes etericna ulja i tak.
mislim da umjesto kakao putera moze i shea puter al neam pojma ijedan gdje ima da se kupi kod nas sad. etericna ulja imaju u apotekama, makroviti i l'occitane-u (preskupo po mom misljenju).
kakao puter je komedogen.
shea puter je u pravilu nekomedogen, kao i ulja ljesnjaka, avokada i badema, jojobe, susama.
- Michun
#4319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
al sam nepismenaalica.k wrote:ehe, pa ja nemam jer meni se to ne da muckati.baby24 wrote:pa daj onda neki provjeren recepAt
jes doduse da sam nekad pravila neku smjesu al je zavrsilo neslavno.
u principu uzmes kakao puter i neko bazno ulje i onda to sve zagrijavas dok se ne istopi, i onda dodajes unutra sta god hoces...ako ces piling, dodajes sjemenke nekog voca, ako ces kremu dodajes etericna ulja i tak.
mislim da umjesto kakao putera moze i shea puter al neam pojma ijedan gdje ima da se kupi kod nas sad. etericna ulja imaju u apotekama, makroviti i l'occitane-u (preskupo po mom misljenju).
kakao puter je komedogen.
shea puter je u pravilu nekomedogen, kao i ulja ljesnjaka, avokada i badema, jojobe, susama.
sta znaci ovo kome nekome
- alica.k
#4320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zacepljuje pore, nastaju miteseri (komedoni) itd itd
kad kupujes nesto, trazis da pise da je nekomedogeno
kad kupujes nesto, trazis da pise da je nekomedogeno
- Partizzanka
#4321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja sam to htjela da pitam iako je vec neko spominjao ovo komenekome
mozda znaci nekome dobar i kakokomejedobar
salim se
i ja bih objasnjenje
ali jel mozemo o licu i kremicama na temi o tome ima jedna otvorena ... cisto da nam ovdje bude sminka
lady kad naletis ... mogla si ovo malo rascistiti
mozda znaci nekome dobar i kakokomejedobar
salim se
i ja bih objasnjenje
ali jel mozemo o licu i kremicama na temi o tome ima jedna otvorena ... cisto da nam ovdje bude sminka
lady kad naletis ... mogla si ovo malo rascistiti
-
baby24
#4322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
prvi put sam cula za ovo kome, nekome
sad cu traziti samo nekome, a kome ni slucajno... pa da mi zacepi 
- alica.k
#4323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ev ja cu nastavit o tome na temi o njezi tijela, ali samo da znate i na puderima i toniranim kremama to isto pise 
- Partizzanka
#4324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e posto se radi o puderima sad mozemo ovdje o tome
ali kako se to kaze na engl ili kakvu oznaku ima ako je proizvod ne ili da
ali kako se to kaze na engl ili kakvu oznaku ima ako je proizvod ne ili da
- alica.k
#4325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
obicno pise non-comedogenic
eno stavila sam na onu drugu temu spisak sastojaka i njihovu "komedogenost"
ima toga po netu, moze se naci. cak i paula begoun ima kao neki svoj spisak i pored svakog sastojka imate smajli ako je dobar za kozu odnosno onaj tuzni ako je lose za kozu. inace, dobro je naucit citat te liste sastojaka.
meni npr mineralno ulje (to jest parafini) ne odgovaraju isto kao ni silikon u kremama i puderima.
eno stavila sam na onu drugu temu spisak sastojaka i njihovu "komedogenost"
ima toga po netu, moze se naci. cak i paula begoun ima kao neki svoj spisak i pored svakog sastojka imate smajli ako je dobar za kozu odnosno onaj tuzni ako je lose za kozu. inace, dobro je naucit citat te liste sastojaka.
meni npr mineralno ulje (to jest parafini) ne odgovaraju isto kao ni silikon u kremama i puderima.
Last edited by alica.k on 10/03/2011 13:58, edited 2 times in total.