SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#4301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

rosy beige - ta bi boja jel de trebala biti malo na roze a ne na zuto???
alica.k

#4302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

valjda bi, kad vec pise rosy. to nikad ne znas dok ne stavis. npr beige meni uvjek vise vuce na zuto bez obzira sta napisu, kao i vanilla i to.
ivory i porcelain su mi uvjek roze.
sorei

#4303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Partizzanko vidjeh ti slike lica, divno je i nemoj da se igras sa puderom. Ja ga izbjegavam u zadnje vrijeme jer mi je lice presuho. Pa gdje su vam te slike, ne sminkate se?
baby24

#4304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

evo da kopiram svoj post sa druge teme, moja preporuka curama koje tesko sebi pronalaze odgovarajucu kremu...

"Ne znam je li neko probao, ali meni je vitaminska krema koju proizvode Apoteke Tuzla, odlicna. Nema neki poseban naziv, samo vitaminska krema za lice, kutijica roze boje, prejeftina je - 4,10KM.... a meni odlicna, prvo se ucini da umasti lice, ali tako brzo upije i postane mekano... bitno je da nema hemije kao ove sad popularne kreme...
Ja sam to prvi put dobila i sad sve sebi narucim iz Tuzle kad mi nestane....
Nije skupa, vrijedi probati"
swirl

#4305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

baby24 wrote:evo da kopiram svoj post sa druge teme, moja preporuka curama koje tesko sebi pronalaze odgovarajucu kremu...

"Ne znam je li neko probao, ali meni je vitaminska krema koju proizvode Apoteke Tuzla, odlicna. Nema neki poseban naziv, samo vitaminska krema za lice, kutijica roze boje, prejeftina je - 4,10KM.... a meni odlicna, prvo se ucini da umasti lice, ali tako brzo upije i postane mekano... bitno je da nema hemije kao ove sad popularne kreme...
Imaju i apoteke Sarajevo te kreme, sto ih oni prave. Ja koristim njihovu hidratantnu sa kolagenom, i meni je odlicna. Isto tako nije nimalo skupa, a ima ih raznih.
Partizzanka

#4306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eeee pa sad je gotovo ali nema veze aaaako ovo ne bude odgovaralo ... uzimam ivory :)

ali gledala sam sad swatcheve ... onako ono je malo roskasto
a i kad sam gledala paletu ... odu prvo ove peach beige i tako to ... do smedje a onda idu ove druge nijanse ivory, rosy i ne znam koja jos ... pa sam pretp. da su one na roskasto
:)
sorei

#4307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Ja trenutno koristim GIordani gold iz Oriflame-a..ligt ivory, trebao bi mi svjetliji ali onda sam ko duh.
Partizzanka

#4308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

a mogu vazda malo smiksati ako bude presvijetlo sa ovim lumene sto imam i dobijem neku boju ... :)
Gospoda Ministarka

#4309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Partizzanka wrote:eeee pa sad je gotovo ali nema veze aaaako ovo ne bude odgovaralo ... uzimam ivory :)

ali gledala sam sad swatcheve ... onako ono je malo roskasto
a i kad sam gledala paletu ... odu prvo ove peach beige i tako to ... do smedje a onda idu ove druge nijanse ivory, rosy i ne znam koja jos ... pa sam pretp. da su one na roskasto
:)

A o kojem puderu pricate? Jer meni trenutno treba tecni ali ja bih isto roskastu nijansu necu zutu.
baby24

#4310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

swirl wrote:
baby24 wrote:evo da kopiram svoj post sa druge teme, moja preporuka curama koje tesko sebi pronalaze odgovarajucu kremu...

Imaju i apoteke Sarajevo te kreme, sto ih oni prave. Ja koristim njihovu hidratantnu sa kolagenom, i meni je odlicna. Isto tako nije nimalo skupa, a ima ih raznih.
napisacu sastav ove kad dodjem kuci... ali odlicna stvar, sve kontam ipak su takve kreme zdravije od ovih "teskih"... :)
alica.k

#4311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

baby, najzdravija krema je koju sam napravis :D
Partizzanka

#4312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

gdjo ministarko ... pricamo o elf toniranoj kremi ... ja narucila juce hehehehe jeeeeeeeeeeeeeeeeee
pa sad sve smaram (narednih 10tak dana) dok mi ne dodje hehehee
salim se

nesto sam gledala te nijanse pa sam bila u nedoumici
alica.k

#4313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ev partizzanka swatch. ova gore je rosy beige i je, vuce na rozo :D
baby24

#4314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

alica.k wrote:baby, najzdravija krema je koju sam napravis :D
pa daj onda neki provjeren recepAt :-)
Partizzanka

#4315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

vidjela sam vec par swatcheva i sa svjetlom i bez svjetla i vuce ona na roze ali ne na bijelo nego na neku normala boju lica
a i onaj juce lorealov puder sto sam probala - pa mi se utopio u lice ... isto je bio rose beige :)
Woman

#4316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Woman »

baby24 wrote:
Woman wrote:ma da, sad sam i za ovaj elf saznala...divno :D
ima svasta, a cini se jeftino, joj joj...vidim da ste nesto zajedno narucivale, pa se sad pitam bil ja mogla upast u neku od sljedecih narudzbi za elf? sama da narucujem, nesto me strah, nisam nikad nista online kupovala.
Naravno, ja narucujem cesto i samo k'o hrcak dovlacim kuci sminku, a pola ne koristim :-)
...ako ti nesto treba hitno posalji link na pp, pa cu te ja cim budem narucivala uvrstiti :-)
odlicnooo...hvala, hvala :) sad nemam vremena, zurim na fax, ali veceras cu pogledat sta da narucim pa cu ti poslat linkove :)
Woman

#4317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Woman »

baby24 wrote:
alica.k wrote:baby, najzdravija krema je koju sam napravis :D
pa daj onda neki provjeren recepAt :-)

nije bas handmade, ali je odlicna. kod mene kuci je sve zene koriste (mama, sestra, ja)-nema nekog naziva, moja mama to kupuje u apoteci na carsiji, kod katedrale, krema od kozijeg mlijeka. tako je lagana, fino hidrira lice, mirise prijatno, bas mi je odlicna. ja inace imam osjetljivu kozu, tako da nikakva mlijeka, tonici i kreme ne dolaze u obzir. osim ove :D
alica.k

#4318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

baby24 wrote:pa daj onda neki provjeren recepAt :-)
ehe, pa ja nemam jer meni se to ne da muckati.

jes doduse da sam nekad pravila neku smjesu al je zavrsilo neslavno.

u principu uzmes kakao puter i neko bazno ulje i onda to sve zagrijavas dok se ne istopi, i onda dodajes unutra sta god hoces...ako ces piling, dodajes sjemenke nekog voca, ako ces kremu dodajes etericna ulja i tak.

mislim da umjesto kakao putera moze i shea puter al neam pojma ijedan gdje ima da se kupi kod nas sad. etericna ulja imaju u apotekama, makroviti i l'occitane-u (preskupo po mom misljenju).

kakao puter je komedogen.
shea puter je u pravilu nekomedogen, kao i ulja ljesnjaka, avokada i badema, jojobe, susama.
Michun

#4319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:
baby24 wrote:pa daj onda neki provjeren recepAt :-)
ehe, pa ja nemam jer meni se to ne da muckati.

jes doduse da sam nekad pravila neku smjesu al je zavrsilo neslavno.

u principu uzmes kakao puter i neko bazno ulje i onda to sve zagrijavas dok se ne istopi, i onda dodajes unutra sta god hoces...ako ces piling, dodajes sjemenke nekog voca, ako ces kremu dodajes etericna ulja i tak.

mislim da umjesto kakao putera moze i shea puter al neam pojma ijedan gdje ima da se kupi kod nas sad. etericna ulja imaju u apotekama, makroviti i l'occitane-u (preskupo po mom misljenju).

kakao puter je komedogen.
shea puter je u pravilu nekomedogen, kao i ulja ljesnjaka, avokada i badema, jojobe, susama.
al sam nepismena :D
sta znaci ovo kome nekome :?
alica.k

#4320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

zacepljuje pore, nastaju miteseri (komedoni) itd itd

kad kupujes nesto, trazis da pise da je nekomedogeno :D
Partizzanka

#4321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

i ja sam to htjela da pitam iako je vec neko spominjao ovo komenekome
mozda znaci nekome dobar i kakokomejedobar :)

salim se
i ja bih objasnjenje

ali jel mozemo o licu i kremicama na temi o tome ima jedna otvorena ... cisto da nam ovdje bude sminka

lady kad naletis ... mogla si ovo malo rascistiti :)
baby24

#4322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

prvi put sam cula za ovo kome, nekome :D sad cu traziti samo nekome, a kome ni slucajno... pa da mi zacepi :D
alica.k

#4323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ev ja cu nastavit o tome na temi o njezi tijela, ali samo da znate i na puderima i toniranim kremama to isto pise :D
Partizzanka

#4324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e posto se radi o puderima sad mozemo ovdje o tome
ali kako se to kaze na engl ili kakvu oznaku ima ako je proizvod ne ili da
alica.k

#4325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

obicno pise non-comedogenic

eno stavila sam na onu drugu temu spisak sastojaka i njihovu "komedogenost" :D

ima toga po netu, moze se naci. cak i paula begoun ima kao neki svoj spisak i pored svakog sastojka imate smajli ako je dobar za kozu odnosno onaj tuzni ako je lose za kozu. inace, dobro je naucit citat te liste sastojaka.

meni npr mineralno ulje (to jest parafini) ne odgovaraju isto kao ni silikon u kremama i puderima.
Last edited by alica.k on 10/03/2011 13:58, edited 2 times in total.
Post Reply