drug_profi wrote: ↑11/03/2025 01:21
Cim se pojavi artikulisana grupa građana srpske etnicke pripadnosti koja ce javno odbaciti tekovine agresije na BiH, mozemo razmisliti o korekciji teksta na ploci.
Tako je.
Uostalom, svabe i dan danas se spominju po dokumentarcima. Dakle, govore i nacisti, ali prije svega sta ucimo iz historije? Njemacka napala, njemci napali, njemacka zauzela, njemci ovo, ono...Nisu vanzemaljci jbt.
Meni je zao sto je etiketa bacena na citav narod, ali taj narod i jeste pokretac zla na ovim prostorina. 30 godina taj narod nema snage da prizna zlocin. I da dovede do pomirenja. Ne samo to, nego ide u kontru, pa velica presudjene zlocince i glorifikuje genocid.
Dosta je upakivanja u celofan. Nisu svi srbi cetnici, ali jesu svi cetnici srbi.
I ne razumijem zasto bilo kojem normalnom srbinu bi smetao natpis? Fino stoji srpski zlocinci. Ne moze jasnije. Da smo mi negdje sranje napravili i da stoji bosanski zlocinci, ja ne bih imao nista protiv toga natpisa.
Ali sanu mantra je takva. Brisi sve gdje god mozes da srbija/srbin bio pa i ucesnik rata. I idi na izjednacavanje krivice.
Nek se zna tacno ko je zapalio. Srpski zlocinci. I to je jedino tacno i istinito.