Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
animals

#4301 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

SaraFina wrote:
braca wrote:Ja za SVOJ novac kupujem najbolje sto mogu naci na trzistu, pa makar bilo iz Hrvatske ili tunguzije.

A - zapamtite - ova akcija "Kupujmo domace" je najvece zlo za ovaj narod iz jednostavnog razloga sto nema adekvatne kontrole ziveznih namirnica i sto uvaljuju najjeftiniju i najlosiju sirovinu u svoje proizvode da bi ostvarili ekstra profit, ZNAJUCI da NEMA ODGOVORNOSTI baš nikakve, ni moralne, ni prekršajne ni krivične. Halo ba, budite realni (da ne bude nesporazuma, ovdje ne akcentiram Hrvatsku kao proizvodjaca hrane, hebe mi se za njima, samo akcentiram katastrofalan nivo kvaliteta hrane proizvedene u BiH!)

Mnoge zemlje koje su EU imaju iste probleme, nažalost ne radi se samo tu o BiH, SR ili HR. :-)

U Austriji je recimo na većem nivou kontrola živeznih namirnica, nego u jednoj Njemačkoj. Ali Austrija je time i mnogo skuplja. Ljudi koji žive u blizini Njemačke granice masovno se snabdijevaju jeftinijom hranom iz Njemačke.
Lidl je recimo ušao na austrijsko tržište, ali kontrole proizvoda su vrlo jake. Asortiman robe "prilagođen" austrijskim potrošačima.
Tako da u cijenama pojedinih artikala i nema neke velike razlike u odnosu na druge prodajne lance.
Ono što Lidl najviše vadi jeste da ne zakupljuju skladišni prostor i skoro polovina robe je na paletama. Dakle štede radnu snagu i prodajni prostor za slaganje. Mlijeko, sva vrsta pića i sokova osim skupljih vina, sve vrste deterdženata, mlijeko trajnije, povrće i voće poput krompira, luka, jabuka, narandži itd itd
Austrija stiti svoje proizvodjace..
a ti ovdje prosipas ublehu..
ajde da propagiras kupujmo domacu robu..a ovako samo prosipas netrpljivosti..
kupujte u Bingu, meso od krepani krava iz Poljske..
e tako ide tvoja racunica.. :-)
Hafis

#4302 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hafis »

Svašta sam probao u životu, ali se još uvijek nisam usudio kupiti meso u Bingu.
A tek dok je bio onaj Interex....Pošli mi u ribu, na po puta zovu nas da ponesemo još mesa i nekih sitnica. Smotamo u interex.... jebote vehabija radi na odjelu za meso...dva zuba u glavi :lol: Hajde, što je on tako nereprezentativan, ali meso....crne se neke lešine, k'o zift.
Hvala lijepo, doćićemo popodne kad se tetka Juca vrati s mise :D
dječak sa šibicama

#4303 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dječak sa šibicama »

Nema mesa ko u Robotu... ono ko nije vidio, ne bi vjerovao. Crvena je samo boja mesarove drske od noza, meso crno, tamno smedje, ne znam ni sam koja je ono boja. Ali domace :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4304 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

Image
MarlboroGold

#4305 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

pici wrote:Image
jesu li ti sve one mačke bosanske? :? :D
Čime ih hraniš? Jel domaće?
Hafis

#4306 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hafis »

dječak sa šibicama wrote:Nema mesa ko u Robotu... ono ko nije vidio, ne bi vjerovao. Crvena je samo boja mesarove drske od noza, meso crno, tamno smedje, ne znam ni sam koja je ono boja. Ali domace :bih:
Robot? Ima onih sitnih kućnih potrepština made in china budzašto i jeftinih putnih torbi.
Meso ni pod razno. I koliko sam vidio jedna te ista im ženska vaga salamu, prodaje pecivo i kolače i melje meso....hoću reći - tanko im se gotova nafaka prodaje.
MarlboroGold

#4307 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Nije ni u Konzumu ništa bolje... jedna osoba za sirevima, mesom i Bog otac ostalim.
Meso bezveze, a redovi znaju biti po 20 ljudi. Čak je i bingovo meso bolje, a i ono je uglavnom loše.
Last edited by MarlboroGold on 14/02/2019 16:47, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#4308 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Hafis wrote:Svašta sam probao u životu, ali se još uvijek nisam usudio kupiti meso u Bingu.
A tek dok je bio onaj Interex....Pošli mi u ribu, na po puta zovu nas da ponesemo još mesa i nekih sitnica. Smotamo u interex.... jebote vehabija radi na odjelu za meso...dva zuba u glavi :lol: Hajde, što je on tako nereprezentativan, ali meso....crne se neke lešine, k'o zift.
Hvala lijepo, doćićemo popodne kad se tetka Juca vrati s mise :D
samo mujanic :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4309 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

MarlboroGold wrote:

pileĆi vratovi iz bosne... mace maHalske 100% domace... su pedigreom maHal mace... selam :bih:
MarlboroGold

#4310 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

pici wrote:
MarlboroGold wrote:

pileĆi vratovi iz bosne... mace maHalske 100% domace... su pedigreom maHal mace... selam :bih:
:thumbup: :D
Hafis

#4311 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hafis »

Inače, novi sdam na temi, ali kada bi se stvarno u prehrani okrenuli u potpunosti domaćim proizvodima, za godinu dana rak k'o kuća.
Nisam baš neki patriot u smislu kako vi to ovdje doživljavate, ali pri kupovini strogo pazim da mi se neki domaći proizvod slučajno ne provuće.
Što god od prehrambenih proizvoda naših domaćih proizvođača kupiš - zajebo si se u startu. Jednostavno, ništa ne znaju napraviti a da ga ne suknu kupcu.
dječak sa šibicama

#4312 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Nemamo mi pojma sta se nama prodaje pod mesom, jel luda poljska krava ili sizoidno romanijsko krme.

Ja sam imao "svog" mesara u markalama, ali na zalost lik je napustio posao iz nekih licnih razloga/problema i od tada lutam sa mesom. Kupujem u East Sarajevo jer je jeftinije i volim i japansku ovcu logicno, ali sve je kvalitetom tanko.
dječak sa šibicama

#4313 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Hafis wrote:Inače, novi sdam na temi, ali kada bi se stvarno u prehrani okrenuli u potpunosti domaćim proizvodima, za godinu dana rak k'o kuća.
Nisam baš neki patriot u smislu kako vi to ovdje doživljavate, ali pri kupovini strogo pazim da mi se neki domaći proizvod slučajno ne provuće.
Što god od prehrambenih proizvoda naših domaćih proizvođača kupiš - zajebo si se u startu. Jednostavno, ništa ne znaju napraviti a da ga ne suknu kupcu.
Ima onaj video koji je neko hrabar snimao u susjednoj Srbiji, mesna industrija Matijevic, rezimski mesar takoreci... frajer snimio proizvodne pogone Matijevica, tone pokvarenog mesa koje se kisele u kiselinama i tako pripremaju za preradu u salame, hrenovke, kobasice i slicno.

Da ti se zivot zgadi.
Hafis

#4314 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hafis »

Ovo je promašena tema. Da ne kažem bolesna.
Treba bojkotirati proizvode domaćih firmi sve dotle dok ne počnu tretirati kupce kao ljude a ne budale i počnu proizvoditi normalne proizvode.
Jebote, ne bih ti one coca cole ili nekog drugog gaziranog pića iz onih plastiketina popio za ne znam koje pare. Kad prenoći otvarana boca, isto mokraća u šećeraša.
Hafis

#4315 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hafis »

dječak sa šibicama wrote:
Hafis wrote:Inače, novi sdam na temi, ali kada bi se stvarno u prehrani okrenuli u potpunosti domaćim proizvodima, za godinu dana rak k'o kuća.
Ima onaj video koji je neko hrabar snimao u susjednoj Srbiji, mesna industrija Matijevic, rezimski mesar takoreci... frajer snimio proizvodne pogone Matijevica, tone pokvarenog mesa koje se kisele u kiselinama i tako pripremaju za preradu u salame, hrenovke, kobasice i slicno.

Da ti se zivot zgadi.
Tako to ide.
Imao sam priliku vidjeti brodsdku hladnjaču s mesom u Pločama..i njen teret :sad: Uvoz za BiH.
animals

#4316 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Ma nije to problem..
problem je sto ovaj zenski Smrcak se preserava iz Beca i radi na tome
da se bojkotuje striktno Hrvatska roba..
ima pravo svak da kupuje sta hoce, ali da javno poziv jedan narod da bojkotuje robu
drugog naroda je obican nacionalizam..
ja npr, kupujem rijetko nesto sa nasi prostora, jer ne zivim dolje..
ali ako je nesto dobro i kvalitetno, kupim bez obzira na zemlju i mjesto porijekla..
ali da javno otvorim temu, npr, da bojkotujete robu iz djela BIH, pod Srpskim stanovnistvom,
ili Bosnjacku robu,ko da imate dolje nekog izbora silnog..
a ja u Becu kupujem i hranim se robom iz svi djelova svijeta je bolesno..
tako da i ova tema je bolesna i cudi me da je u skladu sa nacelima ovog foruma..
jer striktno ova tema i ova cura podsticu i onako jos vecu mrznju medju ova tri naroda..
i onda se cudimo sto ova drzava i nakon 25 godina od rata proizvodi generacije
koje se mrze i vise nego ucesnici ti ratova..
i ne cudi sto su Dodik, Bakir ili Covic jedine vodilje ove nesretne drzave..
Hafis

#4317 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hafis »

Sad sam malo preletio temu. A i nije tako ozbiljno.
Iz aviona se vidi da motiv teme ima svoju medicinsku dijagnozu, i uglavnom sve se svelo na sitno podjebavanje i šprdanciju s pokretačicom teme.
triconja

#4318 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Hafis wrote:Sad sam malo preletio temu. A i nije tako ozbiljno.
Iz aviona se vidi da motiv teme ima svoju medicinsku dijagnozu, i uglavnom sve se svelo na sitno podjebavanje i šprdanciju s pokretačicom teme.
Hoš da se s tobom sprdamo? :lol:
SaraFina

#4319 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Kad se prelete zadnje dvije stranice teme u potpunosti je jasno zašto je bojkot bitan.

Sve goli plaćeni HDZ-ovski sendvićari :D

Valja zaraditi za jogurta i selame trollajući. A ovamo ublehe bacaju kako se kvalitetno hrane :D

Mjerač je postova i doprinosa na ovakvim temama HDZ ubacio i samo fercera :)

20 pfeninga post "akademskih građana"tipa Hafis, plaćaju. 30 centi nadobudne dijaspore animaliŠ i ovih uhljeba iz TK i KS 40 pfeninga :D (dečko i M.G)
Oni su ovako kao najmerodavniji. I najopasniji :D

Može li 20 Km dnevno se izaći momci? :D
SaraFina

#4320 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:

Grehota je. Spradaju se kako se registrovao jadnik :D

Ali je uporan. :D
triconja

#4321 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:
triconja wrote:

Grehota je. Spradaju se kako se registrovao jadnik :D

Ali je uporan. :D
Ne jebe lijep nego uporan :mrgreen:
Humljanin

#4322 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Humljanin »

Da ti se zivot zgadi.
Vjerojatno amonijak. Davno sam gledao na televiziji da mesna industrija pokvareno meso pere u amonijaku da ubije smrad i vrati mu lijepu crvenu boju. Tako da ne treba uvijek vjerovati samo svojim očima. :lol:

A vrlo lako čovjek može skontat kakvim sve smećem se mi hranimo. Samo treba pobrojati koliko grla stojke ima u BiH i za sekund bi vidio da mi uopće nemamo proizvodnju nikakvu. Apsolutno sve uvozimo.
E onda se trebaju na pročitati carinski (ili čiji već) izvještaji o količini , vrsti i porijeklu uvezene robe.
Garant i dan danas mi u BiH jedemo onu zaleđenu argentinsku govedinu iz 1980-ih..

Da bi bio siguran na kupuješ domaće svježe meso moraš naći svog čoeka na selu koji drži hajvan. To je to, nema druge.
SaraFina

#4323 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Jesi ti vidio slike na avataru mu trici?
:lol: :D

Verzija raznoraznih i poza?
Slijepa žena mora biti. I onda je znak pitanja.
triconja

#4324 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Humljanin wrote:

Da ti se zivot zgadi.
Vjerojatno amonijak. Davno sam gledao na televiziji da mesna industrija pokvareno meso pere u amonijaku da ubije smrad i vrati mu lijepu crvenu boju. Tako da ne treba uvijek vjerovati samo svojim očima. :lol:

A vrlo lako čovjek može skontat kakvim sve smećem se mi hranimo. Samo treba pobrojati koliko grla stojke ima u BiH i za sekund bi vidio da mi uopće nemamo proizvodnju nikakvu. Apsolutno sve uvozimo.
E onda se trebaju na pročitati carinski (ili čiji već) izvještaji o količini , vrsti i porijeklu uvezene robe.
Garant i dan danas mi u BiH jedemo onu zaleđenu argentinsku govedinu iz 1980-ih..

Da bi bio siguran na kupuješ domaće svježe meso moraš naći svog čoeka na selu koji drži hajvan. To je to, nema druge.
Cega ba, moras kravu drzat za rogove dok je kolje da te ne zajebe :lol:
animals

#4325 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

SaraFina wrote:Kad se prelete zadnje dvije stranice teme u potpunosti je jasno zašto je bojkot bitan.

Sve goli plaćeni HDZ-ovski sendvićari :D

Valja zaraditi za jogurta i selame trollajući. A ovamo ublehe bacaju kako se kvalitetno hrane :D

Mjerač je postova i doprinosa na ovakvim temama HDZ ubacio i samo fercera :)

20 pfeninga post "akademskih građana"tipa Hafis, plaćaju. 30 centi nadobudne dijaspore animaliŠ i ovih uhljeba iz TK i KS 40 pfeninga :D (dečko i M.G)
Oni su ovako kao najmerodavniji. I najopasniji :D

Može li 20 Km dnevno se izaći momci? :D
Ja bi se stidio da sam ti..
toliko od mene, ne zelim sa tobom vise raspravljati, jer nema smisla..
sluzis se forama ko da imas 10 godina, toliko o tvojoj inteligenciji..
Locked