Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Pismonosa

#4301 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:12, edited 1 time in total.
Novak20

#4302 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Pismonosa wrote:
Novak20 wrote:
Problem je i politika proizašla iz našeg lokalnog mentaliteta. Bira stramputice i ćorsokake radi praznog naglabanja bez razmišljanja o posljedicama, a ujedno je najplaćenija djelatnost koja obrće milijarde u BiH. :D

Pa kako onda, jadan ne bio, znajući sve to, možeš zastupati i braniti HDZ-ovu politiku?

Tu vašljivu retrogradnu politiku isključivosti i konfrontacije.

Ili želiš reći da ona to nije?
Gdje ja to zastupam i branim HDZ-ovu politiku ?

Zar mora čovjek biti HDZ-ovac zato što se ne slaže sa načinom izbora uhljeba/nehljeba (ukruha/nekruha :lol: ) u Predsjedništvo ?
Pismonosa

#4303 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:12, edited 2 times in total.
Hafis

#4304 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Ili si naš, ili si UZP-ejac. Nema sredine....mislim na trokutistan.
Pismonosa

#4305 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 09:22, edited 1 time in total.
mO k3

#4306 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Pismonosa wrote:Ti ne možeš sredina biti ni u zvjerinjaku.
Lool :lol: :mrgreen:
Novak20

#4307 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Hafis wrote:Ili si naš, ili si UZP-ejac. Nema sredine....mislim na trokutistan.
Jbg. Znam to bolje od tebe. :D
tandmand

#4308 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

Kako nema? Evo npr. Šaćir Filandra.

Eto vam ga tamo, dajte nam Slavu Kukića.
Novak20

#4309 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Mali podsjetnik na poslijeratna politička zbivanja i odnose koji su nametnuti u F BiH.
Gotovo je posve nepoznata činjenica kako je, uz daytonske pregovore 10. studenog 1995. godine, dakle 11 dana prije završnog sporazuma o obustavi rata, potpisan tzv. Daytonski sporazum o provedbi FBiH (DAIF), koji je imao jednaku snagu u međunarodnom pravu kao i sam daytonski mirovni okvir za BiH, piše Večernji list BiH. Upravo taj je sporazum najviše narušen na štetu Hrvata i svi izvori nepravdi danas proizlaze iz njega. Nisu te promjene donijeli ni nametnuli bošnjački političari, nego međunarodni dužnosnici, čime su omogućili političarima iz ovoga naroda da pokušaju realizirati san o bošnjačkoj državici. Stranci sekundirali
Slično bi se vjerojatno ponašali i malobrojniji Hrvati da su, primjerice, Wolfgang Petritsch, Paddy Ashdown i svi nasljednici na čelu međunarodne uprave omogućili tada ipak legalnu odredbu iz Ustava Federacije BiH o mogućnosti političkog povezivanja županija, što bi vjerojatno vodilo stvaranju hrvatskog entiteta. No, umjesto toga, međunarodna se zajednica, čiji rad modelira Vijeće za provedbu mira, opredijelila poduprijeti samo jednu stranu. Hrvatima nisu ukidana samo politička, nego su čak i korištenjem sile i nasilja ukidana i kulturna prava, pa čak i financijska. Sve je započelo projektom 2000. godine o izmjenama izbornih pravila na inicijativu Misije OESS-a. Te su izmjene o načinu biranja izaslanika za Dom naroda za odmah omogućile na sljedećim izborima da bošnjačke stranke i zastupnici mogu birati Hrvate.
To je dovelo do vlasti Alijanse za promjene koja je, uz Željka Komšića, simbol majorizacije Hrvata. S Alijansom je ignorirana politička volja 90 posto Hrvata u ovoj zemlji. Hrvati su se nakon toga pobunili, izveli vojsku iz vojarne. Smijenjeno je cijelo političko vodstvo, a kako bi ugasili pobunu, uz pomoć tenkova uništena je Hercegovačka banka koja je u tome trenutku držala kralježnicu platnog prometa BiH s više od 30 posto, a ova odluka je teško pogodila i gospodarstvo Hrvata. Nedugo nakon toga ušutkana je i tada najutjecajnija hrvatska televizija Erotel u BiH, čije su odašiljače ugasili pripadnici “mirovnih snaga”. Upravo u tome razdoblju pokušalo se s gašenjem jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku u BiH, ukidanjem obrazovanja na hrvatskom jeziku...
Sve to bila je priprema za završni udarac – tzv. ustavne promjene u Federaciji BiH koje su Hrvate svele na poziciju manjine, nakon čega se grčevito bore za svoja prava. Isisano milijardu maraka U Vladi Federacije BiH Hrvati više nisu imali osam nego pet ministara, izgubili su paritet i konsenzus u odlučivanju. Najteži je pak udar na Dom naroda koji je ostao posljednja brana za manje brojne narode. Naime, umjesto odlučivanja natpolovičnom većinom u svakome klubu, Petritsch je omogućio da se s trećinom u svakome klubu može izabrati izvršna vlast. Omogućavanje uspostave takvih krnjih vlasti debelo su zloporabile bošnjačke političke strukture za isplatu dugovanja rudarima i propalim tvrtkama s bošnjačkih područja otimanjem prihoda hrvatskim županijama ili općinama.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/hrvatim ... va-1288125 - http://www.vecernji.ba
Hafis

#4310 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Novak20 wrote:
Znam ja to dobro. Imam kontakta s ljudima koji žive gore kao manjinci.
Dok je priča o Džeki, Halidu, Željezničaru, ateizmu, raji, ćetnicima i ustašama, sve ok. Mimo te matrice se ne upuštaju daleko od obale.
Doduše, porastom postotka sunarodnjaka ponekad se i malo dalje otpliva u prići.
Zato su im ovakvi kao jA gotov k'o Mladić....šta ti imam ovdje tepati, kada nisi ništa bolji od mene. U stvari, većina je daleko gora :)
Last edited by Hafis on 11/12/2018 15:30, edited 1 time in total.
spreca

#4311 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Predlazem da Tanja Fajon dobije nagradu grada Sarajeva i da joj se zahvali za sve sto radi za BiH.....ja bih joj dao ulicu u svakom gradu i opstini sa bosnjackom vecinom.....ako moze Mile Budak dobiti ulicu zap Mostaru moze i ona....treba se nekako javno zahvaliti Sloveniji na podrsci......i samo odmah da kazem da nabijem na kurac svakog ko u ovom slucaju spomene Ljubljansku Banku i stedise jer to nije tema....treba se zahvaliti i M.Kocijancic nekako....a za nagradu grada Sa treba pokrenuti peticiju onom glupanu Skaki ...ebo ga Bandic ,bas mu i prezime govori o njegovoj dobroti
tandmand

#4312 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

spreca wrote:Predlazem da Tanja Fajon dobije nagradu grada Sarajeva i da joj se zahvali za sve sto radi za BiH.....ja bih joj dao ulicu u svakom gradu i opstini sa bosnjackom vecinom.....ako moze Mile Budak dobiti ulicu zap Mostaru moze i ona....treba se nekako javno zahvaliti Sloveniji na podrsci......i samo odmah da kazem da nabijem na kurac svakog ko u ovom slucaju spomene Ljubljansku Banku i stedise jer to nije tema....treba se zahvaliti i M.Kocijancic nekako....a za nagradu grada Sa treba pokrenuti peticiju onom glupanu Skaki ...ebo ga Bandic ,bas mu i prezime govori o njegovoj dobroti
:thumbup:

Ljubljanska banka je isplatila ili još isplaćuje sve one koji nisu nasjeli na prevaru Federacije BiH i uzeli certifikate.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4313 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

Novak20 wrote:Mali podsjetnik na poslijeratna politička zbivanja i odnose koji su nametnuti u F BiH.
Gotovo je posve nepoznata činjenica kako je, uz daytonske pregovore 10. studenog 1995. godine, dakle 11 dana prije završnog sporazuma o obustavi rata, potpisan tzv. Daytonski sporazum o provedbi FBiH (DAIF), koji je imao jednaku snagu u međunarodnom pravu kao i sam daytonski mirovni okvir za BiH, piše Večernji list BiH. Upravo taj je sporazum najviše narušen na štetu Hrvata i svi izvori nepravdi danas proizlaze iz njega. Nisu te promjene donijeli ni nametnuli bošnjački političari, nego međunarodni dužnosnici, čime su omogućili političarima iz ovoga naroda da pokušaju realizirati san o bošnjačkoj državici. Stranci sekundirali
Slično bi se vjerojatno ponašali i malobrojniji Hrvati da su, primjerice, Wolfgang Petritsch, Paddy Ashdown i svi nasljednici na čelu međunarodne uprave omogućili tada ipak legalnu odredbu iz Ustava Federacije BiH o mogućnosti političkog povezivanja županija, što bi vjerojatno vodilo stvaranju hrvatskog entiteta. No, umjesto toga, međunarodna se zajednica, čiji rad modelira Vijeće za provedbu mira, opredijelila poduprijeti samo jednu stranu. Hrvatima nisu ukidana samo politička, nego su čak i korištenjem sile i nasilja ukidana i kulturna prava, pa čak i financijska. Sve je započelo projektom 2000. godine o izmjenama izbornih pravila na inicijativu Misije OESS-a. Te su izmjene o načinu biranja izaslanika za Dom naroda za odmah omogućile na sljedećim izborima da bošnjačke stranke i zastupnici mogu birati Hrvate.
To je dovelo do vlasti Alijanse za promjene koja je, uz Željka Komšića, simbol majorizacije Hrvata. S Alijansom je ignorirana politička volja 90 posto Hrvata u ovoj zemlji. Hrvati su se nakon toga pobunili, izveli vojsku iz vojarne. Smijenjeno je cijelo političko vodstvo, a kako bi ugasili pobunu, uz pomoć tenkova uništena je Hercegovačka banka koja je u tome trenutku držala kralježnicu platnog prometa BiH s više od 30 posto, a ova odluka je teško pogodila i gospodarstvo Hrvata. Nedugo nakon toga ušutkana je i tada najutjecajnija hrvatska televizija Erotel u BiH, čije su odašiljače ugasili pripadnici “mirovnih snaga”. Upravo u tome razdoblju pokušalo se s gašenjem jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku u BiH, ukidanjem obrazovanja na hrvatskom jeziku...
Sve to bila je priprema za završni udarac – tzv. ustavne promjene u Federaciji BiH koje su Hrvate svele na poziciju manjine, nakon čega se grčevito bore za svoja prava. Isisano milijardu maraka U Vladi Federacije BiH Hrvati više nisu imali osam nego pet ministara, izgubili su paritet i konsenzus u odlučivanju. Najteži je pak udar na Dom naroda koji je ostao posljednja brana za manje brojne narode. Naime, umjesto odlučivanja natpolovičnom većinom u svakome klubu, Petritsch je omogućio da se s trećinom u svakome klubu može izabrati izvršna vlast. Omogućavanje uspostave takvih krnjih vlasti debelo su zloporabile bošnjačke političke strukture za isplatu dugovanja rudarima i propalim tvrtkama s bošnjačkih područja otimanjem prihoda hrvatskim županijama ili općinama.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/hrvatim ... va-1288125 - http://www.vecernji.ba

a dze ercegovaČka banka a dze penezi iz matice

Image

Ante dze ante u mirovini u zagrebu...
spreca

#4314 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

tandmand wrote:
spreca wrote:Predlazem da Tanja Fajon dobije nagradu grada Sarajeva i da joj se zahvali za sve sto radi za BiH.....ja bih joj dao ulicu u svakom gradu i opstini sa bosnjackom vecinom.....ako moze Mile Budak dobiti ulicu zap Mostaru moze i ona....treba se nekako javno zahvaliti Sloveniji na podrsci......i samo odmah da kazem da nabijem na kurac svakog ko u ovom slucaju spomene Ljubljansku Banku i stedise jer to nije tema....treba se zahvaliti i M.Kocijancic nekako....a za nagradu grada Sa treba pokrenuti peticiju onom glupanu Skaki ...ebo ga Bandic ,bas mu i prezime govori o njegovoj dobroti

Ljubljanska banka je isplatila ili još isplaćuje sve one koji nisu nasjeli na prevaru Federacije BiH i uzeli certifikate.
spreca

#4315 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

seln wrote:
tandmand wrote:Viđu, Mostarski Hrvati u ime svih građana Mostara. To je taj unitarizam i mađarizacija.
Portal Dnevnik.ba u posjedu je pisma „običnih građana Grada Mostara“ koje je upućeno bivšim visokim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH Carlu Bildtu, Christianu Schwarz-Schillingu i Paddyu Ashdownu u kojem im se jasno poručuje da njihove laži nisu diplomacija.
Mislim da se imenovani tresu zbog tog pisma...

... od smijeha.
kazu.... da im je poskocio poskok u gacama , od silne sikirancije :mrgreen:
spreca

#4316 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote:
Ja se cudim kako ste uopCe opstali u ovoj talibansko mudzahedinskoj drzavi
smijesni_ste

#4317 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smijesni_ste »

512MB wrote:Najjace je kad se u nekoj hercegovackoj pripizdini umjesto prosle godine 8 rodi 10 beba, pa onda komentar "hrvatska se vojska dize" :mrgreen:
U svakom slučaju realniji optimizam u odnosu na 'osvajanja' gradova u bliskoj budućnosti u istočnoj Bosni zbog srpske bijele kuge.
Čak se i pisalo i planiralo na forumu o tome svojevremeno :o :D
smijesni_ste

#4318 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smijesni_ste »

balks wrote:Jeste navalili na mene tko bi vam svima odgovorio u istom trenutku.
Prvo nisam iz RH, nego iz Bosne.
Radim na takvoj poziciji da svaki dan vidim koliko i koga ide iz BiH, tako da se na vašem mjestu ne bi puno veselio.
Dovoljno je vidjeti i na ovoj temi čija dijaspora dominira.
Ma ubijaju ljudi vrijeme i lupaju gluposti...

U posljednjih 10 godina jedno 50-ak ljudi koje znam (naselje, škola, faks, posao) je otišlo iz BiH

Dakle ljudi koje poznajem, a ne da sam načuo nešto odnekud.

Od tog broja 10ak nisu Bošnjaci :roll:
cyprus

#4319 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by cyprus »

spreca wrote:
cyprus wrote:
A gdje je ti ne vidiš? :)

Rahmetlija (treba li ga imenovat?) je bio pojedinac, a ovi okolo su ti koji nisu svi isti... Ako ćemo precrtavati logiku i poruku sa Ategove sličice, hm...
Kakve veze ima rahmetlija sa oklopnjacima i vojskom koja ide ili se vraca sa ratista
E crtat vala ne mogu...

PS Svakako je offtopic...
mO k3

#4320 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Sabah hajrla !!!!
Imali sta novo kako sa HDZ dalje?? :mrgreen:
Novak20

#4321 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Što Bakir okrpi nekadašnjeg stranačkog kolegu. Valjda ga dobro poznaje. :D
https://avaz.ba/vijesti/bakirova-minuta ... alj-lavova
„Bošnjaci znaju i trebaju znati da nije pošteno da oni Hrvatima biraju člana Predsjedništva, drugim riječima njihovog predstavnika. Ovaj potez je besmislen i nekulturan“, poručio je dekan fakulteta društvenog usmjerenja iz glavnog grada.

Nije puno Miljacke proteklo ispod Latinske ćuprije, a na profesorska se leđa natovario i kunto i panto sa optužbama za veleizdaju, intelektualno posrtanje i prikriveni ustašluk. Napadi su uglavnom dolazili sa proklamirano lijevog političkog spektra gdje se Komšićeva oktobarska pobjeda direktno proporcionalno naslađuje izbornom porazu Dragana Čovića. Da se razumijemo, šef DF-a realni je ublehaš u nerealnom vremenu. Govorimo o političaru bez vizije i odgovornosti, osobi lišenoj adekvatnog obrazovanja, diplomatskih manira i, na koncu, osvetoljubivom egoisti. Koji je vlastitu populističku nezamjenjivost dotjerao skoro do savršenstva!

Ukoliko, dakle, ne želite skončati kao, nebudiprimijenjeno, lobista zločinačke Herceg-Bosne ili Čovićev okorjeli plaćenik, Komšića iz susjedstva ima da podržavate u svakoj mogućoj situaciji. Čak i onda kad se ne slažete s njegovom politikom! Živio nam zato predsjednik Susjedić - kralj lavova, treći dio!
Kolinda

#4322 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Novak20 wrote:Što Bakir okrpi nekadašnjeg stranačkog kolegu. Valjda ga dobro poznaje. :D
https://avaz.ba/vijesti/bakirova-minuta ... alj-lavova
„Bošnjaci znaju i trebaju znati da nije pošteno da oni Hrvatima biraju člana Predsjedništva, drugim riječima njihovog predstavnika. Ovaj potez je besmislen i nekulturan“, poručio je dekan fakulteta društvenog usmjerenja iz glavnog grada.

Nije puno Miljacke proteklo ispod Latinske ćuprije, a na profesorska se leđa natovario i kunto i panto sa optužbama za veleizdaju, intelektualno posrtanje i prikriveni ustašluk. Napadi su uglavnom dolazili sa proklamirano lijevog političkog spektra gdje se Komšićeva oktobarska pobjeda direktno proporcionalno naslađuje izbornom porazu Dragana Čovića. Da se razumijemo, šef DF-a realni je ublehaš u nerealnom vremenu. Govorimo o političaru bez vizije i odgovornosti, osobi lišenoj adekvatnog obrazovanja, diplomatskih manira i, na koncu, osvetoljubivom egoisti. Koji je vlastitu populističku nezamjenjivost dotjerao skoro do savršenstva!

Ukoliko, dakle, ne želite skončati kao, nebudiprimijenjeno, lobista zločinačke Herceg-Bosne ili Čovićev okorjeli plaćenik, Komšića iz susjedstva ima da podržavate u svakoj mogućoj situaciji. Čak i onda kad se ne slažete s njegovom politikom! Živio nam zato predsjednik Susjedić - kralj lavova, treći dio!
Evo još jednog UZP-ovca na listi :lol:
hizo ramidovic

#4323 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by hizo ramidovic »

nastranu sve ali "novinara" bakira h. uzimati zaozbiljno i njegove "kolumne" smatrati relevantnim moze samo neko sa dobrim propuhom u glavi...
Kolinda

#4324 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

hizo ramidovic wrote:nastranu sve ali "novinara" bakira h. uzimati zaozbiljno i njegove "kolumne" smatrati relevantnim moze samo neko sa dobrim propuhom u glavi...
Ma jasno, vjerojatno također tko uzima Šaćira Filandru za ozbiljno očito ima propuh u glavi, ta će Šaćir....kakav dekan kakvi li bakrači...
horkesh

#4325 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by horkesh »

Kolinda wrote:
hizo ramidovic wrote:nastranu sve ali "novinara" bakira h. uzimati zaozbiljno i njegove "kolumne" smatrati relevantnim moze samo neko sa dobrim propuhom u glavi...
Ma jasno, vjerojatno također tko uzima Šaćira Filandru za ozbiljno očito ima propuh u glavi, ta će Šaćir....kakav dekan kakvi li bakrači...
Nemoj, zaboga, porediti Filandru i Hadžiomerovića ni u šali.
Post Reply