Slučaj Dženan Memić
- Cherry-Cherry
#4302 Re: Slučaj Dženan Memić
Ali zašto sud sve to radi? Zašto odbacuje optužnicu za ubistvo palicom, a onda oslobađa Ljubu od saobraćajke jer je ipak u pitanju palica?
-
MensurM
#4303 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo i Arijana je potvrdila da Muriz laže da zna ime.
"Nas zanima ko je ubio Dženana. Ona to zna, njena porodica to zna."
"Nas zanima ko je ubio Dženana. Ona to zna, njena porodica to zna."
-
MensurM
#4304 Re: Slučaj Dženan Memić
Preslušao do kraja. Ništa. Šuplja priča.
Zašto Mutape naziva kriminalnom porodicom? Jesu to negdje osuđeni?
Zašto kaže da ne tvrde da je Budnjo umiješan, a ona na Fejsu ismijavala njegov alibi i lajkala objave u kojima se navodi kao ubica?
-
karakters
#4305 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa kao prvo, nisu iste sudije u pitanju. Ti sto su odbili optuznicu za ubistvo su vjerovatno bili malo povrsni, vise paznje pridali Ljubinom priznanju za saobracajku nego prirodi Dzenanove smrtonosne rane, nije bilo palice. Svojim prihvatanjem zalbe Ljubinih advokata u kojoj navode da je rana od kombija i da je "sve jasno" su onemogucili da se sudi za ubistvo. A u sudjenju su se dokazi temeljito pretresli i utvrdilo da je vjerovatno ipak rana od palice, a ne kombija. Sto je dovoljno za oslobadjanje, s obzirom na to da je optuznica za ubistvo kombijem, a ne palicom.Cherry-Cherry wrote:Ali zašto sud sve to radi? Zašto odbacuje optužnicu za ubistvo palicom, a onda oslobađa Ljubu od saobraćajke jer je ipak u pitanju palica?
- Cherry-Cherry
#4306 Re: Slučaj Dženan Memić
I šta onda slijedi? Ponovo optužnica za ubistvo palicom?
-
karakters
#4307 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako pravosnazna presuda bude oslobadjajuca, a vjerujem da ce biti, onda Ljubo izlazi kao slobodan covjek, a Murizu Memicu ostaje da do kraja zivota na raznim adresama vrsi pritisak za pronalazenje "pravog ubice", jer je "sud dokazao da je Ljubo neduzan".Cherry-Cherry wrote:I šta onda slijedi? Ponovo optužnica za ubistvo palicom?
-
MensurM
#4308 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne. Tad mu ostaje da nam svima kaže ime ubice jer više neće biti izvlakuša.karakters wrote:Ako pravosnazna presuda bude oslobadjajuca, a vjerujem da ce biti, onda Ljubo izlazi kao slobodan covjek, a Murizu Memicu ostaje da do kraja zivota na raznim adresama vrsi pritisak za pronalazenje "pravog ubice", jer je "sud dokazao da je Ljubo neduzan".Cherry-Cherry wrote:I šta onda slijedi? Ponovo optužnica za ubistvo palicom?
- uglavnomja
#4309 Re: Slučaj Dženan Memić
jesi li siguran u ovo?karakters wrote:Ako pravosnazna presuda bude oslobadjajuca, a vjerujem da ce biti, onda Ljubo izlazi kao slobodan covjek, a Murizu Memicu ostaje da do kraja zivota na raznim adresama vrsi pritisak za pronalazenje "pravog ubice", jer je "sud dokazao da je Ljubo neduzan".Cherry-Cherry wrote:I šta onda slijedi? Ponovo optužnica za ubistvo palicom?
ja nisam (nisam ni pravnik
valjda ce biti oslobodjen za saobracajku, ali palica je sasvim druga optuznica, drugi slucaj ...
-
karakters
#4310 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam siguran, jer nisam ni ja pravnik, ali mislim da je tako, jer je isti dogadjaj i ista posljedica.
-
Hendrix
#4311 Re: Slučaj Dženan Memić
Al ova dva momka rade danas mashala, prava ofanziva boraca za istinu i pravdu, blago nasoj drzavi dok ovakve ljude ima. Koji nece dopustiti da neko blati nase uvazeno i nepogresivo tuzilastvo i boriti se za istinu do kraja...ili dok ima dnevnica?
-
MensurM
#4312 Re: Slučaj Dženan Memić
Zamisli koliko moraš biti u teoriji zavjere da vjeruješ kako neko tamo nekom Mensuru plaća da piskara gluposti po forumu.Hendrix wrote:Al ova dva momka rade danas mashala, prava ofanziva boraca za istinu i pravdu, blago nasoj drzavi dok ovakve ljude ima. Koji nece dopustiti da neko blati nase uvazeno i nepogresivo tuzilastvo i boriti se za istinu do kraja...ili dok ima dnevnica?
- Cherry-Cherry
#4313 Re: Slučaj Dženan Memić
I ja mislim da treba biti druga optužnica za ubistvo palicom. Ne može se suditi dva puta za isto, ali saobraćajka i palica nisu isto. Onda će tužilaštvo imati priliku da podigne novu optužnicu i kaže sudu: e prošli put ste fulili, hajde sad da bude kako treba.
-
PeraDzetic
#4314 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne da mi se da citam ostatak, iskren da budem, ne znam da li te iko cita...karakters wrote:PeraDzetic wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=49205
Prvu tužilaštvo sakrilo, drugu odbacio sud.
Da cujemo ekipu karaktersa i Mensura? Takoder, niste odgovorili pitanje vezano za Alisin navodni poligraf?
Zamolio bih da postaviš citat iz presude gdje kaže da je tužilaštvo sakrilo prvu rekonstrukciju. Ovdje vidim tvoju interpretaciju vijesti sa portala, a ni portal ne citira tekst presude.
Što se tiče ove druge čiji snimak je ovdje postavljan bezbroj puta, ne znam kako ispravna rekonstrukcija treba izgledati. Ali, ako tužilac pita nešto što ne treba pitati, onda se to treba odbaciti, a ostaviti ostatak rekonstrukcije ako je on ispravan. Isto tako, ako tužilac navodi osumnjičenog na odgovore, onda treba reagovati njegov branilac. Koliko sam skontao, branilac je bio na rekonstrukciji sve vrijeme. Logično mi je da jedna strana, u ovom slučaju tužilac, nastoji iz nekog postupka izvući maksimum, ali mu korektiv treba biti branilac. Ako je tužilac pretjerao, izašao van okvira procedure, a bio prisutan branilac, onda je čudno da sud naknadno poništi tu proceduru, a ona braniocu bila OK. Valjda branilac više nego sud treba biti zainteresovan za prava svoga klijenta.
Presudu nemam, a nije je objavila ni porodica. Je li ima negdje dostupna, pa ti znas sadrzaj ili?
Prva rekonstrukcija koliko se mogu sjetiti je nestala
http://--- NO LINKS ---/clanak/Crnahronika ... nstrukcije
a na drugoj je "agregat" ometao zvuk pa se nista nije culo. Ono sto ima dostupno na internetu od rekonstrukcije je i vise nego navodenje svjedoka, mozda je branilac svjesno pustio Kovacevica da navodi svjedoka.
Procitah i ostatak, moradoh, e moj ti... nisi pravnik i nisi involviran ni na koji nacin u sve ovo? Jadno tuzilastvo i jadne sudije... pazi, oni su morali da oslabe dokaze da ne bi bili u kontradikciji sa oslobadajucom presudom, dok su sanse da se dokazi nisu poklapali sa tuzbom i da je oslobadajuca presuda donesena od strane sudstva postena mala tj.nikakva.
Evo ja cu te zamoliti, kao i ostali, da svoja vidjenja i svoja proizvoljna tumacenja spletova okolnosti ostavis za sebe, i da pustis sudstvo da radi svoj posao.
Gdje pise da je prosla poligrafsko ispitivanje? I sta znaci prosla? Ciji je bio zapisnik sa poligrafskog ispitivanja u kojem je zakljucak da ispitanik zna gdje je napadac cekao Dzenana M, cime je udaren i sl? Je li njen?a prošla je poligrafsko testiranje na kojem nije utvrđeno da svjesno laže...itd.
Last edited by PeraDzetic on 17/10/2018 11:48, edited 3 times in total.
-
MensurM
#4315 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa jel Ljubo glumio na rekonstrukciji ili nije?PeraDzetic wrote:Ne da mi se da citam ostatak, iskren da budem, ne znam da li te iko cita...karakters wrote:PeraDzetic wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=49205
Prvu tužilaštvo sakrilo, drugu odbacio sud.
Da cujemo ekipu karaktersa i Mensura? Takoder, niste odgovorili pitanje vezano za Alisin navodni poligraf?
Zamolio bih da postaviš citat iz presude gdje kaže da je tužilaštvo sakrilo prvu rekonstrukciju. Ovdje vidim tvoju interpretaciju vijesti sa portala, a ni portal ne citira tekst presude.
Što se tiče ove druge čiji snimak je ovdje postavljan bezbroj puta, ne znam kako ispravna rekonstrukcija treba izgledati. Ali, ako tužilac pita nešto što ne treba pitati, onda se to treba odbaciti, a ostaviti ostatak rekonstrukcije ako je on ispravan. Isto tako, ako tužilac navodi osumnjičenog na odgovore, onda treba reagovati njegov branilac. Koliko sam skontao, branilac je bio na rekonstrukciji sve vrijeme. Logično mi je da jedna strana, u ovom slučaju tužilac, nastoji iz nekog postupka izvući maksimum, ali mu korektiv treba biti branilac. Ako je tužilac pretjerao, izašao van okvira procedure, a bio prisutan branilac, onda je čudno da sud naknadno poništi tu proceduru, a ona braniocu bila OK. Valjda branilac više nego sud treba biti zainteresovan za prava svoga klijenta.
Presudu nemam, a nije je objavila ni porodica. Je li ima negdje dostupna, pa ti znas sadrzaj ili?
Prva rekonstrukcija koliko se mogu sjetiti je nestala
http://--- NO LINKS ---/clanak/Crnahronika/467399/Slucaj-Memic--Tuzilastvo-ne-zna-gdje-je-izvjestaj-Ad-hoc-tijela-nema-snimka-prve-rekonstrukcije
a na drugoj je "agregat" ometao zvuk pa se nista nije culo. Ono sto ima dostupno na internetu od rekonstrukcije je i vise nego navodenje svjedoka, mozda je branilac svjesno pustio Kovacevica da navodi svjedoka.
-
Hendrix
#4316 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma dobro to je malo zezancija, ja ustvari vjerujem da si ili familijarno ili kao dobar prijatelj povezan sa drugom stranom u slucaju.MensurM wrote:Zamisli koliko moraš biti u teoriji zavjere da vjeruješ kako neko tamo nekom Mensuru plaća da piskara gluposti po forumu.Hendrix wrote:Al ova dva momka rade danas mashala, prava ofanziva boraca za istinu i pravdu, blago nasoj drzavi dok ovakve ljude ima. Koji nece dopustiti da neko blati nase uvazeno i nepogresivo tuzilastvo i boriti se za istinu do kraja...ili dok ima dnevnica?
Ne kontam sto je problem to priznati fakat.
- _Reds_
#4317 Re: Slučaj Dženan Memić
ko je druga strana ?Hendrix wrote:Ma dobro to je malo zezancija, ja ustvari vjerujem da si ili familijarno ili kao dobar prijatelj povezan sa drugom stranom u slucaju.MensurM wrote:Zamisli koliko moraš biti u teoriji zavjere da vjeruješ kako neko tamo nekom Mensuru plaća da piskara gluposti po forumu.Hendrix wrote:Al ova dva momka rade danas mashala, prava ofanziva boraca za istinu i pravdu, blago nasoj drzavi dok ovakve ljude ima. Koji nece dopustiti da neko blati nase uvazeno i nepogresivo tuzilastvo i boriti se za istinu do kraja...ili dok ima dnevnica?
-
MensurM
#4318 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma ni blizu, dragi. Nikog od uključenih slučaj (ubijeni, Mutapi, Memići, tužilaštvo i Romi) u životu nisam sreo, ni progovorio. Jedino sam Alisu imao na FB, ali nakon ubistva/nesreće jer me zanimalo šta piše.Hendrix wrote:Ma dobro to je malo zezancija, ja ustvari vjerujem da si ili familijarno ili kao dobar prijatelj povezan sa drugom stranom u slucaju.MensurM wrote:Zamisli koliko moraš biti u teoriji zavjere da vjeruješ kako neko tamo nekom Mensuru plaća da piskara gluposti po forumu.Hendrix wrote:Al ova dva momka rade danas mashala, prava ofanziva boraca za istinu i pravdu, blago nasoj drzavi dok ovakve ljude ima. Koji nece dopustiti da neko blati nase uvazeno i nepogresivo tuzilastvo i boriti se za istinu do kraja...ili dok ima dnevnica?
Hm, možda sam i imao šansu kod nje jer je imala 200 prijatelja, a mene prihvatila
- Cherry-Cherry
#4319 Re: Slučaj Dženan Memić
Eto mogao si uletiti u finu familiju 
- _Reds_
#4320 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma prepao se da ne plati glavom.Cherry-Cherry wrote:Eto mogao si uletiti u finu familiju
On je fin decko, ne petlja se sa svakim
-
MensurM
#4321 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam znao da su kriminalna familija. Ne znam ni sad jesu li, ali Arijana kaže da jesu. Sigurno barem za to ima dokaze._Reds_ wrote:Ma prepao se da ne plati glavom.Cherry-Cherry wrote:Eto mogao si uletiti u finu familiju
On je fin decko, ne petlja se sa svakim
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#4322 Re: Slučaj Dženan Memić
početak, "...poznata kao sestra ubijenog dženana memića."
velika tuga i veliko razočarenje. još navodi kako su osnivači naroda i pravde bili uz nju i njenu porodicu, a neće da kaže da su svi bili vlast u trenutku kada je dženan ubijen i kada je počela farsa oko tog slučaja, a konaković prvi čovjek vlade.
oni misle da zbog ovoga nisu izgubili podršku, ali grdno se varaju. sa par prijatelja sam komentirao ovo i svi su razočarani, jer je puno toga iskoristila da bi se dokopala skupštine kantona sarajevo, a naš narod nije glup.
-
Nadzorna_ploca
#4323 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma ovi ljudi su ocajni. Ona je sad usla u politiku zbog zelje da na taj nacin utice na cijeli slucaj. Da proba lobirati, uticati i mijenjati sta se moze. Plasim se da se hvataju zadnje slamke ali ko im moze hatoriti..neka svako misli sta mu volja ali ja ove ljude ne krivim ni za sta.
-
mrgreen
#4324 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako se samo smjela kandidovati da pokuša nešto uraditi kroz institucije.
Ko im je kriv što nisu dobri sa SDA mafijom, pa da i oni mogu potkupiti Dalidu, 9 tuzilaca, stručnjaka Sevala Kovačevića. Koliko para toliko muzike, pravda za Dalidu.
Ko im je kriv što nisu dobri sa SDA mafijom, pa da i oni mogu potkupiti Dalidu, 9 tuzilaca, stručnjaka Sevala Kovačevića. Koliko para toliko muzike, pravda za Dalidu.
- uglavnomja
#4325 Re: Slučaj Dženan Memić
to nacelnik ilidze nije mafija? samo je sdamrgreen wrote:Kako se samo smjela kandidovati da pokuša nešto uraditi kroz institucije.
inace isto prezime, vec je napisano da su rod
ne bi mm hodao po policijskim stanicama kako hoce da je tikva bez korijena