Melbourne_Australia wrote:PM72 wrote:Jedno je kad u hotel "all inclusive" dođeš iz Melburna a drugo kad dođeš iz Nemile...Melbourne_Australia wrote:Ja sam jedini lik koji je iz Labinece i placenog smjestaja 10 dana "all inclusive" otisao nakon 5 dana , eto koliko je sranje od Hotela i jos vece sranje od hraane...Znaci fuj, ...![]()
![]()
![]()
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- DonPizdon
#4301 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
-
mali jomu
#4302 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
rajvosaxo wrote:1000 Kunamali jomu wrote:made_in_sarajevo wrote: Kakva je situacija sa spavanjem u autu jednu noc na podrucju makarske rivijere, tacnije oko drvenika? Varijanta bi bila preko vikenda da se ode i negdje u sumarku, parkingu da se zalegne u autu![]()
Situacija nikakva, na parkingu ce te pokupit policija i platit ces dobru kaznu....
Svratis u neki auto-kamp, prijavis se da ces samo prespavat i to je to, nije skupo![]()
Cini mi se da je vise od 1000kn..... zavisi od tvog ponasanja pa sta ti na to nabace
Moras imat neku adresu u HR, ili rezervacija ili bilo koja adresa da si prijavljen turisticki na nju ..... ne moze se spavat u autu na parkingu, policija te pokupi i u stanicu na laganini beskonacnu proceduru..... tako je svugdje u svijetu
- Radio Sarajevo
#4303 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Može se spavati na odmorištima pored autoputa. Ne znam ima li nešto slično blizu Makarske, mada vjerujem da ni pored ceste ne bi bio problem. Kažeš im umorio sam se, ne mogu više da vozim, a krenuo za Italijumali jomu wrote:
Cini mi se da je vise od 1000kn..... zavisi od tvog ponasanja pa sta ti na to nabace![]()
Moras imat neku adresu u HR, ili rezervacija ili bilo koja adresa da si prijavljen turisticki na nju ..... ne moze se spavat u autu na parkingu, policija te pokupi i u stanicu na laganini beskonacnu proceduru..... tako je svugdje u svijetu
Zadnji put sam spavao u autu 2001. godine. Bilo mi je 18 godina. I neću više
- Dope_Man
#4304 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Moze se zanociti ako si dovoljno skriven da te ne nadju - dakle nemoj u gradu i pored glavne ceste. Ja sam pretprosle godine na parkignu plaze Prapratno (Peljesac) ali to je bogu iza nogu, nikoga nema tu u Maju ni po danu, a kamoli po noci.
Plus, ne znam da li sad Hrvati traze tu boravisnu da se plati i pokaze na izlazu iz zemlje kao sto traze Crnogorci.
Plus, ne znam da li sad Hrvati traze tu boravisnu da se plati i pokaze na izlazu iz zemlje kao sto traze Crnogorci.
-
made_in_sarajevo
#4305 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
spavao bi ja blizu magistrale ali sam nasao stek, zbunje i drvece. da lazem odo negdje ne ide mi bas, jer u pasosu moze vidjeti da sam usao tipa ujutro u 8h
. nasao sam auto kamp kod podaca, ljudima nije problem da se plati mjesto po cjenovniku i spavaj u autu, na autu, u gepeku bas ih boli briga, samo postuj kucni red
. nalazio sam par kampova ili nece na odgovora na upit ili su puni ili vidim po tekstovima, slikama ne prihvataju bas da se u autu prespava na njihovom prostoru. traze eto sator, kampere i slicno. kako trenutno stoji za 30ak maraka ce biti ovaj kamp i da sam miran.
ne znam sta kukate toliko za spavanje u autu, prije 2 godine u Neumu na parkingu ( platio parking i niko nas ni pogledo nije) u Meganu 1 spavao, a ja sam pravo "sitan" u visinu i u sirinu
. ove godine je bolja situacija, Laguna 2 
ne znam sta kukate toliko za spavanje u autu, prije 2 godine u Neumu na parkingu ( platio parking i niko nas ni pogledo nije) u Meganu 1 spavao, a ja sam pravo "sitan" u visinu i u sirinu
- BarbaDue
#4306 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ulcinj, Hotel Edita. Extra ponuda. 
- dječak sa šibicama
#4307 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ima ove godine preko agencija dosta povoljno, u odnosu na prijasnje godine, valjda manje turista na cro moru pa malo spustili cijene.
Jos ako imas nekog da radi u agenciji, nadje se dosta jeftinih aranzmana. Tipicno nase, kad imas nekog, sredi ti preko stele.
Spavanje u autu? ne bih preporucio, prijateljica je to praktikovala u mladjim danima sa deckom, kao da duze ostanu pa da ustede, slomili se na sjedistima. I danas ima problema sa kicmom
Jos ako imas nekog da radi u agenciji, nadje se dosta jeftinih aranzmana. Tipicno nase, kad imas nekog, sredi ti preko stele.
Spavanje u autu? ne bih preporucio, prijateljica je to praktikovala u mladjim danima sa deckom, kao da duze ostanu pa da ustede, slomili se na sjedistima. I danas ima problema sa kicmom
- Dope_Man
#4308 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Jedna noc se da izdrzati... Ali drugu vec brojis kosti 
- uglavnomja
#4309 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
sumnjam da policija lovi po parkinzima te sto spavaju, love ih na granici
digitalno
tad us'o, sad izlazis, dje boravisna za x dana?
a kazne su veselica
cro
- Prema Zakonu o strancima, svaki stranac koji ne prijavi ili ne odjavi smještaj, boravište ili prebivalište ili na obrascu prijave ne navede potpune i tačne podatke biće kažnjen novčanom kaznom od 125 do 750 KM - rekli su u Hrvatskoj turističkoj zajednici.
crna gora (oni su jos gori, kod hrvata imas nekih 24 sata gratis
)
Svi koji odlaze u Crnu Goru čak i na jedan dan obavezni su da prijave boravak, inače će morati platiti kaznu od 300 evra. Iako obaveza prijave boravka postoji 50 godina, ona nije poštovana, zbog čega su uvedene kazne za sve koji se ne prijave i ne odjave po izlasku iz zemlje.
tad us'o, sad izlazis, dje boravisna za x dana?
a kazne su veselica
cro
- Prema Zakonu o strancima, svaki stranac koji ne prijavi ili ne odjavi smještaj, boravište ili prebivalište ili na obrascu prijave ne navede potpune i tačne podatke biće kažnjen novčanom kaznom od 125 do 750 KM - rekli su u Hrvatskoj turističkoj zajednici.
crna gora (oni su jos gori, kod hrvata imas nekih 24 sata gratis
Svi koji odlaze u Crnu Goru čak i na jedan dan obavezni su da prijave boravak, inače će morati platiti kaznu od 300 evra. Iako obaveza prijave boravka postoji 50 godina, ona nije poštovana, zbog čega su uvedene kazne za sve koji se ne prijave i ne odjave po izlasku iz zemlje.
- Filadendron96
#4310 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Raja, sta mislite o mjestima oko Omisa tj. od Brela do Splita? Kakva je ponuda za 2 osobe, nekada u septembru, 6-7 noćenja, apartman sa kupatilom i kuhinjom, 300 EUR max? Kakve su plaže, javne ili se mogu pronaći neke da tako kažem manje na kojima nema puno ljudi? Da li imaju neke sadržaje, prodavnice, pekare, beach bar i sl? Nešto sam čitao da je more čisto u tom dijelu Jadrana, a i na slikama mi izgleda super pa da provjerim sa vama utiske.
-
imim
#4311 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Jel ko ljetovao u Vodicama? Valja li? 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4312 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Nedavno nadjoh neki xlanak u kojemstoji,jadransko je najprljavije more, eto .... Fekalije, plastika ima ga u izobilju..
A opet lijepo,.....
A opet lijepo,.....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4313 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
pa ima li hladovine? bio sam prije rata, sjećam se jako maglovito, ali to nam je bila česta destinacija. Trpanj i Krvavice.doktor78 wrote:Meni je Trpanj super. More duplo čišće nego na Makarskoj rivijeri + što je okrenut prema kopnu (sjeveru), pa ne ganjas hladovinu poslijepodnerovac13 wrote:Jel ko isao u Trpanj.
Kakvo je to uopce mjesto.
Kakav je put do tamo,potraje li dok se stigne tamo.
Dobio zanimljivu ponudu.
U trpnju all inclusive kosta kao polupansion u recimo gradcu.![]()
E sad, malo je komunikacijski zabačen: ili na trajekt koji košta bruku para, ili prelaziti 2 granice (Doljani pa Neum) pa se još satak truckati po Pelješcu.
Doduše, ima i varijanta Stolac-Ljubinje-Ravno-Čepikuće-Slano da izbjegneš dvije granice, ali nije baš neka kvalitetna cesta.
Pretpostavljam da je zato Faraon povoljniji od Labinece
hladovina mi je izuzetno bitna, a put ćemo nekako preživjeti.
i ako je taj put od Ljubinja do Slanog isti kao do Ljubinja, onda je ok.
-
esso_sa
#4314 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Ne mora se sa Cepikuca ici na Slano. Ima bolja varijanta - iz Cepikuca ides preko sela Lisac direkt na Zaton Doli gdje ti je i raskrsce za Peljesac.Chmoljo wrote:pa ima li hladovine? bio sam prije rata, sjećam se jako maglovito, ali to nam je bila česta destinacija. Trpanj i Krvavice.doktor78 wrote:Meni je Trpanj super. More duplo čišće nego na Makarskoj rivijeri + što je okrenut prema kopnu (sjeveru), pa ne ganjas hladovinu poslijepodnerovac13 wrote:Jel ko isao u Trpanj.
Kakvo je to uopce mjesto.
Kakav je put do tamo,potraje li dok se stigne tamo.
Dobio zanimljivu ponudu.
U trpnju all inclusive kosta kao polupansion u recimo gradcu.![]()
E sad, malo je komunikacijski zabačen: ili na trajekt koji košta bruku para, ili prelaziti 2 granice (Doljani pa Neum) pa se još satak truckati po Pelješcu.
Doduše, ima i varijanta Stolac-Ljubinje-Ravno-Čepikuće-Slano da izbjegneš dvije granice, ali nije baš neka kvalitetna cesta.
Pretpostavljam da je zato Faraon povoljniji od Labinece
hladovina mi je izuzetno bitna, a put ćemo nekako preživjeti.![]()
i ako je taj put od Ljubinja do Slanog isti kao do Ljubinja, onda je ok.
'Vako: https://www.google.com/maps/dir/42.8741 ... 395158,13z
I ne znam cemu izbjegavanje voznje po Peljescu ? Jako je lijep za voziti i steta je to preskakati-
P.S. Pripazite u Zaton Doli, ima svjeze postavljena kamera. Sto se tice Peljesca, ima jedna u Orebicu, kod skole
-
doktor78
#4315 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Naravno, ali poenta je u tome da su plaže orijentisane prema sjeveru (kopnu), pa su osunčane ujutro, a poslijepodne su već u prijatnoj hladovini, za razliku od Makarske rivijere gdje je obrnuto.Chmoljo wrote:
pa ima li hladovine? bio sam prije rata, sjećam se jako maglovito, ali to nam je bila česta destinacija. Trpanj i Krvavice.
Nisam ni ja prolazio zadnjih 4-5 godina, ali se sjećam da je lošiji put bio od granice (Čepikuće) do Slanog, nego od Ljubinja do ČepikućaChmoljo wrote:i ako je taj put od Ljubinja do Slanog isti kao do Ljubinja, onda je ok.
Prolaziš kroz neka napuštena sela, putevima malo širim od širine auta. Baš mi bilo iznenađenje da Hrvati to ne urade malo pristojnije.
- Raigor Stonehoof
#4316 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
pa logicno je da je bolje hlad imati do 4-5 popodne, kao u makarskoj, pa onda kad je sunce slabije i ne treba tidoktor78 wrote:Naravno, ali poenta je u tome da su plaže orijentisane prema sjeveru (kopnu), pa su osunčane ujutro, a poslijepodne su već u prijatnoj hladovini, za razliku od Makarske rivijere gdje je obrnuto.Chmoljo wrote:
pa ima li hladovine? bio sam prije rata, sjećam se jako maglovito, ali to nam je bila česta destinacija. Trpanj i Krvavice.
nego kao npr u orebicu gdje u 4-5 ne mozes nafatat sunca
- Jolie
#4317 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Kad smo vec na temi hlada...
Ima li uopce hlada u Podgori ?
Gledam ovu ponudu za Medora Auri (na stranu sto je nenormalno skupa), medjutim na slikama vidim da nema nigdje hlada ?
Je li to stvarno tako ?
Ima li uopce hlada u Podgori ?
Gledam ovu ponudu za Medora Auri (na stranu sto je nenormalno skupa), medjutim na slikama vidim da nema nigdje hlada ?
Je li to stvarno tako ?
-
doktor78
#4318 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Podgora svake godine sve više gubi draž malog jadranskog mjesta za odmor i prestaje biti sinonim za ljetovanje kakvo smo nekad poznavali. Primjer je i taj famozni Medora hotel koji je nauštrb prirodne borove hladovine napravio vještačku plažu sa suncobranima i baldahinima za one dubljeg džepa.Jolie wrote:Kad smo vec na temi hlada...![]()
Ima li uopce hlada u Podgori ?![]()
Je li to stvarno tako ?
Takođe, i ono malo borova prema luci (oko Studenca) je trebalo navodno biti posječeno, pričao mi lokalac prošle godine
Klasične borove hladovine imaš još samo oko Salinesa.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4319 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Ta plaza kod salinesa i jeste nsjbolja, zato što koliko toliko ima hlada,...
- Nadzornik
#4320 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Niko nije bio u Baskoj na Krku... 
Izgleda cu ja prvi probiti led...
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#4321 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Ima još fine hladovine na onoj plaži prema tučepima ali se do nje mora malo hodati. I meni je ona plaža kod hotela bez veze.doktor78 wrote:Podgora svake godine sve više gubi draž malog jadranskog mjesta za odmor i prestaje biti sinonim za ljetovanje kakvo smo nekad poznavali. Primjer je i taj famozni Medora hotel koji je nauštrb prirodne borove hladovine napravio vještačku plažu sa suncobranima i baldahinima za one dubljeg džepa.Jolie wrote:Kad smo vec na temi hlada...![]()
Ima li uopce hlada u Podgori ?![]()
Je li to stvarno tako ?
Takođe, i ono malo borova prema luci (oko Studenca) je trebalo navodno biti posječeno, pričao mi lokalac prošle godine![]()
Klasične borove hladovine imaš još samo oko Salinesa.
Nekada je bio solidan noćni život u podgori bar do jedno 1-2 sata... Onda ko je još želio išao je u Makarsku. Sada je baš mrtvo.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#4322 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Jedino ovi iz krajine možda. Njima je blizu... Ostali ipak tendiraju prema makarskoj rivijeri, dubrovniku ili bližim otocima.Nadzornik wrote:Niko nije bio u Baskoj na Krku...
Jedan jaran je išao prije par godina na krk samo ne znam tačno gdje. Oduševio se kako su ljudi ljubazni. Malo naših turista... Većinom njemačka, austrija u tako to.
- Nadzornik
#4323 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
I ja sam Austrijanac,vjerujem da cu se lijepo uklopiti sa zemljacima iz Njemacke i Austrije...parappa wrote:
Jedino ovi iz krajine možda. Njima je blizu... Ostali ipak tendiraju prema makarskoj rivijeri, dubrovniku ili bližim otocima.
Jedan jaran je išao prije par godina na krk samo ne znam tačno gdje. Oduševio se kako su ljudi ljubazni. Malo naših turista... Većinom njemačka, austrija u tako to.
-
statixx
#4324 Re: Gdje na more? - 2018, 200 9 7th
Trend unistavanja prirodnog hlada na plazama uzeo je maha u HR. U Igranima su prvo unistili glavnu plazu tako sto su pocupali sve I posadili neko smece koje ne stvara ni metar hlada. Sad se na plazu moze samo sa suncobranom, a vlasnici basta trljaju ruke. Ove zime unistena je i jedna manja plaza koja je kompletna bila u hladu do predvecer. Unistena je zbog stijena koje su nanesene, navodno zbog strasne bure. Yeah right.! 
- rovac13
#4325 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Ja nisam iz krajine.
Iz tuzle godinama idemo u istru.
Nije ni nesto posebno duze putovat.
Vise je km,ali autoputem uglavnom se ide,pa vremenski nije neka razlika.
Iz tuzle godinama idemo u istru.
Nije ni nesto posebno duze putovat.
Vise je km,ali autoputem uglavnom se ide,pa vremenski nije neka razlika.