Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

nasa

#4301 Re: Svijet bez religija

Post by nasa »

eee Japan, imaj i oni falinki ali necu reci ispalo bi rasisticki :D salu na stran takva poredjenja ne stoje bas jer imas mnoge razvijene zemlje u kojim se vecina izjasnjava kao vjernici
irac300

#4302 Re: Svijet bez religija

Post by irac300 »

nasa wrote:eee Japan, imaj i oni falinki ali necu reci ispalo bi rasisticki :D salu na stran takva poredjenja ne stoje bas jer imas mnoge razvijene zemlje u kojim se vecina izjasnjava kao vjernici
Meni je Japan ionako tek na trecem mjestu. :D Nego ga ovaj vehbos spomenu, nisam mu ja kriv sto mi naleti na volej. :mrgreen:
Lopov-eliminator

#4303 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

El Mumin wrote:
irac300 wrote:
El Mumin wrote: Zašto da ne? Svijet bi bio puno bolje mjesto.
Bi takvim bradonjama kao ti Mume, ali moras se pomiriti s tim da je mnogo, mnogo vise normalnijeg svijeta na ovoj planeti kojima ne pada napamet zivjeti po srednjovjekovnim zakonima. A ako ti je bas tesko, jbg, daj petama vjetar pa biraj zemlju gdje se najbolje serijat provodi, bar neces visiti po forumu i koristiti kjafirsku tehnologiju.
Bojiš se šerijata, a? Ukradeš ode ruka, bludničiš kamenuju te.
A zašto bih otišao odavde, ovo je moja zemlja koliko i tvoja.
Ako ti se ne sviđa što ljudi ispovjedaju Islam, mogao bi i ti put po noge i idi u Japan gdje je 99% nevjernika.
Isto kao sto je i Francuska zemlja svih koji zive u njoj pa opet zelis nametnuti uredjenje zemlje po mjerilima iskljucivo tvoje vjere a ostale koji zive tu ko jebe. Pa to je gola sebicnost i licemjerje, drugima spocitavate netoleranciju, a jedva cekate kad cete je sami provoditi.

Zahvaljujuci sekularnim vrijednostima, takve kao ti su i pustali u zemlju vodeci se jednakoscu svih, i eto kako im ti i tebi slicni zelite zahvaliti, nametanjem svojih ubjedjenja. U najmanju ruku, sramotno i vrlo nekarakterno. Ovako se pomalo useljavate tiho sve dok ne skupite kriticnu masu dovoljno veliku da biste odmah nametali svoje. Kad vam neko ovo prigovori vi odmah kazete kako neko mrzi muslimane i sprjecava slobodu govora, dok istovremeno imate zelju da jednog dana uspostavite sistem u kojem je na snazi upravo ovo sto vi spocitavate drugima.

Za kaznjavanje postoje novcane i zatvorske kazne.

21. vijek se i boji takvih kao ti jer sve drugo i drugacije vidite kao prijetnju koju treba iskorijeniti cim prije, ili svesti na najmanji moguci nivo. Drugim rijecima, prema svemu drugom i drugacijem se odnosite kao prema kriminalu i korupciji. Vidimo kakvo nam uredjenje zele ljudi kao ti. Zele nam narandzaste kombinezone ako se slucajno izjasnimo kao nemuslimani. Zelite nas kazniti samo zato sto ne vjerujemo u Allaha i dijelimo jednoumlje koje ti i tebi slicni propagirate.

Na tvoju zalost, koliko god ti pucao od mrznje prema svemu sto nije po tvom islamu, uvijek ce postojati ljudi koji ce tebi i tebi slicnima pruzati otpor u vasoj uspostavi diktature.

Tvoj islam nije islam onih muslimana koji PRIJE SVEGA ljude dijele na dobre i lose, zele ravnopravnost svih, koji postuju ljudska prava, ne mrze drugo i drugacije i koji zele zivjeti s drugima u harmoniji u sekularnoj zemlji.
Last edited by Lopov-eliminator on 14/08/2016 15:26, edited 1 time in total.
Lopov-eliminator

#4304 Re: RE: Re: Svijet bez religija

ABH017 wrote: Žestoko isfrustriran Islamom i muslimanima, očigledno. Jadan, a nekad je, kako stalno sam podsjeća, bio musliman. :lol:
Samo se ne zna je li bio pravi musliman ili pretvarački, licemjerni, kao što smatra većinu bosanskih muslimana.
Da te pitam, sta ti mislis o ovim idejama koje je @El Mumin iznio o uspostavi serijatske (islamske) drzave i promociji pravila poput kamenovanja, rezanja ruke u slucaju preljube?
Lopov-eliminator

#4305 Re: Svijet bez religija

irac300 wrote: Meni je Japan ionako tek na trecem mjestu. :D Nego ga ovaj vehbos spomenu, nisam mu ja kriv sto mi naleti na volej. :mrgreen:
Mozda bi se najbolje mogao opisati kao Smrcak na steroidima. :)
zagortenej

#4306 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

El Mumin wrote:
irac300 wrote:
El Mumin wrote: Zašto da ne? Svijet bi bio puno bolje mjesto.
Bi takvim bradonjama kao ti Mume, ali moras se pomiriti s tim da je mnogo, mnogo vise normalnijeg svijeta na ovoj planeti kojima ne pada napamet zivjeti po srednjovjekovnim zakonima. A ako ti je bas tesko, jbg, daj petama vjetar pa biraj zemlju gdje se najbolje serijat provodi, bar neces visiti po forumu i koristiti kjafirsku tehnologiju.
Ako ti se ne sviđa što ljudi ispovjedaju Islam, mogao bi i ti put po noge i idi u Japan gdje je 99% nevjernika.
Kamenovanje kao kazna za blud je dokaz da je šerijat zakon koji su napisali ljudi (na osnovu tradicija i sl.), a ne da je božiji zakon.
Ipak, ta kontradikcija većini muslimana ne smeta, jer slijede ulemu, a ne ono sto je Bog propisao.
El Mumin

#4307 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

irac300 wrote:
El Mumin wrote:
irac300 wrote: Bi takvim bradonjama kao ti Mume, ali moras se pomiriti s tim da je mnogo, mnogo vise normalnijeg svijeta na ovoj planeti kojima ne pada napamet zivjeti po srednjovjekovnim zakonima. A ako ti je bas tesko, jbg, daj petama vjetar pa biraj zemlju gdje se najbolje serijat provodi, bar neces visiti po forumu i koristiti kjafirsku tehnologiju.
Naravno da se bojim, jbg, volim p.... vise neg' ista. Ne kradem, ali otkud znam da me takav bradonja kao ti ne bi optuzio iz nekog svog osobnog razloga, pa ode ruka.

Nemam ja problema ni sa islamom, niti sa normalnim ljudima koji ga prakticiraju, ali imam sa takvim fanaticima kao ti. A nemam potrebu da idem odavde, bar sto se toga tice, ovo je sekularna zemlja.
Velis Japan 99% nevjernika, i jesi vidio razlike drastiĆne u tehnoloskom napretku u odnosu na serijatske vukojebine. :izet:
Pa ti me poznaješ bolje nego ja sebe samog.
Ja sam bradonja, uz to vehabija i kao šlag na tortu još sam fanatičan [emoji3]
Očigledno imaš neku fobiju od fanatičnih bradonja, pa tvoja podsvijest sve ljude koji prakticiraju Islam etiketiraš kao prijetnju svojim "slobodama".
Lično, sumnjam da je ljudima poput tebe i normalni vjernik uobičajena stvar.
I meni smeta kad se ljudi napiju i onda me gnjave, jer ja ne pijem.
Smetaju mi tipovi koji sa "nacvrcaju", sjednu u moćno auto i po gasu oholeći se, ko su kao oni?
Ali, iskreno, takve ignorišem.
Zalutali su sami od sebe, ja ih ne mogu osuđivati, postoji Sudija koji je iznad svih nas, pa neka pred njim svako svodi svoje račune.
A ti ako misliš da si iznad Boga, to je tvoja lična stvar, ja s tim nemam ništa.
Samo da znaš, na kraju nam je svima pod zemlju.
El Mumin

#4308 Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

Lopov-eliminator wrote:
El Mumin wrote:
irac300 wrote: Bi takvim bradonjama kao ti Mume, ali moras se pomiriti s tim da je mnogo, mnogo vise normalnijeg svijeta na ovoj planeti kojima ne pada napamet zivjeti po srednjovjekovnim zakonima. A ako ti je bas tesko, jbg, daj petama vjetar pa biraj zemlju gdje se najbolje serijat provodi, bar neces visiti po forumu i koristiti kjafirsku tehnologiju.
Isto kao sto je i Francuska zemlja svih koji zive u njoj pa opet zelis nametnuti uredjenje zemlje po mjerilima iskljucivo tvoje vjere a ostale koji zive tu ko jebe. Pa to je gola sebicnost i licemjerje, drugima spocitavate netoleranciju, a jedva cekate kad cete je sami provoditi.

Zahvaljujuci sekularnim vrijednostima, takve kao ti su i pustali u zemlju vodeci se jednakoscu svih, i eto kako im ti i tebi slicni zelite zahvaliti, nametanjem svojih ubjedjenja. U najmanju ruku, sramotno i vrlo nekarakterno. Ovako se pomalo useljavate tiho sve dok ne skupite kriticnu masu dovoljno veliku da biste odmah nametali svoje. Kad vam neko ovo prigovori vi odmah kazete kako neko mrzi muslimane i sprjecava slobodu govora, dok istovremeno imate zelju da jednog dana uspostavite sistem u kojem je na snazi upravo ovo sto vi spocitavate drugima.

21. vijek se i boji takvih kao ti jer sve drugo i drugacije vidite kao prijetnju koju treba iskorijeniti cim prije, ili svesti na najmanji moguci nivo. Drugim rijecima, prema svemu drugom i drugacijem se odnosite kao prema kriminalu i korupciji. Vidimo kakvo nam uredjenje zele ljudi kao ti. Zele nam narandzaste kombinezone ako se slucajno izjasnimo kao nemuslimani. Zelite nas kazniti samo zato sto ne vjerujemo u Allaha i dijelimo jednoumlje koje ti i tebi slicni propagirate.

Na tvoju zalost, koliko god ti pucao od mrznje prema svemu sto nije po tvom islamu, uvijek ce postojati ljudi koji ce tebi i tebi slicnima pruzati otpor u vasoj uspostavi diktature.

Tvoj islam nije islam onih muslimana koji PRIJE SVEGA ljude dijele na dobre i lose, zele ravnopravnost svih, koji postuju ljudska prava, ne mrze drugo i drugacije i koji zele zivjeti s drugima u harmoniji u sekularnoj zemlji.
Ljudi opet masovno prelaze na Islam, što li? 1.3 milijarde populacije su muslimani i takvi kao ti ne mogu ništa učiniti da to promijene.
Allahova riječ je iznad svega.
El Mumin

#4309 Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

Vatikan je objavio da je broj muslimana u svetu po prvi put premašio broj katolika i da je islam postao najveća religija u svetu. Prema podacima vatikanskog godišnjeg statističkog izveštaja, islam danas ispoveda 19,2 odsto stanovnika sveta, dok se 17,2 odsto izjašnjavaju kao katolici.

„Prvi put u istoriji više nismo na vrhu: muslimani su nas pretekli“, rekao je monsinjor Vitorio Formenti u intervjuu za vatikanski list „Oservatore Romano“.
El Mumin

#4310 Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

Primjetan je i porast broja Europljana koji prelaze na islam, o čemu ima vrlo malo preciznih podataka.

– Najviše prelazaka na islam broji Velika Britanija, zatim Njemačka i Francuska. Prema nekim istraživanjima, zvuči apsurdno, najveći broj prelazak na islam dogodi se nakon vala islamofobije prouzročene nekim terorističkim napadima kroz koje se islam i svi muslimani "izjednačavaju" s nasiljem. Europljani otvorena uma, koji se ne daju uplašiti, žele podrobnije upoznati islam te čitanjem i druženjem sa susjedima muslimanima odlučuju primiti islam. Na internetu možemo pronaći podatke, premda ne znamo koliko su pouzdani, da je nakon 11. rujna 2001. porastao broj Europljana koji su konvertirali u islam kao nikada do tada.
fatamorgana

#4311 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

El Mumin wrote:Vatikan je objavio da je broj muslimana u svetu po prvi put premašio broj katolika i da je islam postao najveća religija u svetu. Prema podacima vatikanskog godišnjeg statističkog izveštaja, islam danas ispoveda 19,2 odsto stanovnika sveta, dok se 17,2 odsto izjašnjavaju kao katolici.

„Prvi put u istoriji više nismo na vrhu: muslimani su nas pretekli“, rekao je monsinjor Vitorio Formenti u intervjuu za vatikanski list „Oservatore Romano“.
Meni nije jasno kako ti od katolika pređe na Islam! :lol:
irac300

#4312 Re: Svijet bez religija

Post by irac300 »

Ima li sta konkretno od tih silnih prelazaka? Napreduje li se u nauci, kulturi, umijecu zivljenja, kvalitetu zivota... ili to sluzi samo za naprdjivanje i sexualno uzbudjenje takvih kao ti?
zagortenej

#4313 Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

irac300 wrote:Ima li sta konkretno od tih silnih prelazaka? Napreduje li se u nauci, kulturi, umijecu zivljenja, kvalitetu zivota... ili to sluzi samo za naprdjivanje i sexualno uzbudjenje takvih kao ti?
Ne moze biti napretka dok se ne uvede šerijat.
mango bob

#4314 Re: Svijet bez religija

Post by mango bob »

El Mumin wrote:Primjetan je i porast broja Europljana koji prelaze na islam, o čemu ima vrlo malo preciznih podataka.

– Najviše prelazaka na islam broji Velika Britanija, zatim Njemačka i Francuska. Prema nekim istraživanjima, zvuči apsurdno, najveći broj prelazak na islam dogodi se nakon vala islamofobije prouzročene nekim terorističkim napadima kroz koje se islam i svi muslimani "izjednačavaju" s nasiljem. Europljani otvorena uma, koji se ne daju uplašiti, žele podrobnije upoznati islam te čitanjem i druženjem sa susjedima muslimanima odlučuju primiti islam. Na internetu možemo pronaći podatke, premda ne znamo koliko su pouzdani, da je nakon 11. rujna 2001. porastao broj Europljana koji su konvertirali u islam kao nikada do tada.
Veličina religije neke pokazatelj je njene udaljenosti od Boga i da nije od Boga, jer Bog kaže da je malo razumnih koji su istinski spremni slušati.
Tako je lažni krščani dominirali ili još dominiraju, ne znam, a znamo da je to lažno krščanstvo ustvari udaljeno od Boga. Tako isto je i sa religijom Islamom. Raste jer je lako biti lažni vjernik.
Muslimani su krščani, odnosno židovi. I svaka je religija koja je hit u svijetu ustvari sve su to jedna religija podržana od strane svog boga malog sotone kojem se klanjaju i krste krstom.
Bog je prorekao ustima proroka da će u kraju svijeta uništiti vatrom neugasivom sve te religije. I neće ih nikad više biti. U boljoj budučnosti će Bog imati cijelu zemlju osoba koje ga slušaju od jednog do drugog kraja zemlje. I ta podložnost Bogu će biti bez tradicionalnih običaja koje današnji pagani rade. Nema žrtava, klanjanja, krstova, kocki, meteora, džamija, crkvi egipackih ideja, nema marama, krunica, kipova,likova, svetaca, popova, hođa, monaha, zvona, namaza, pjevanja sa munara, paljenja sviječa mrtvima, ni svih drugih sotonskih običaja. Svijet će se upoznavati s Bogom i produbiti tu kosmičku vezu na način kakav danas ne poznajemo. Harmonija svega živog.
SamoVasGledam

#4315 Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

El Mumin wrote:Primjetan je i porast broja Europljana koji prelaze na islam, o čemu ima vrlo malo preciznih podataka.

Zaključak - teroristički napadi su dobri za Islam.
El Mumin

#4316 Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

mango bob wrote:

Veličina religije neke pokazatelj je njene udaljenosti od Boga i da nije od Boga, jer Bog kaže da je malo razumnih koji su istinski spremni slušati.
Tako je lažni krščani dominirali ili još dominiraju, ne znam, a znamo da je to lažno krščanstvo ustvari udaljeno od Boga. Tako isto je i sa religijom Islamom. Raste jer je lako biti lažni vjernik.
Muslimani su krščani, odnosno židovi. I svaka je religija koja je hit u svijetu ustvari sve su to jedna religija podržana od strane svog boga malog sotone kojem se klanjaju i krste krstom.
Bog je prorekao ustima proroka da će u kraju svijeta uništiti vatrom neugasivom sve te religije. I neće ih nikad više biti. U boljoj budučnosti će Bog imati cijelu zemlju osoba koje ga slušaju od jednog do drugog kraja zemlje. I ta podložnost Bogu će biti bez tradicionalnih običaja koje današnji pagani rade. Nema žrtava, klanjanja, krstova, kocki, meteora, džamija, crkvi egipackih ideja, nema marama, krunica, kipova,likova, svetaca, popova, hođa, monaha, zvona, namaza, pjevanja sa munara, paljenja sviječa mrtvima, ni svih drugih sotonskih običaja. Svijet će se upoznavati s Bogom i produbiti tu kosmičku vezu na način kakav danas ne poznajemo. Harmonija svega živog.
Jesi ti meni i smiješan kad počneš pljuvati po Islamu i otkrivati nam svoju verziju Boga :)
El Mumin

#4317 Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

SamoVasGledam wrote:

Zaključak - teroristički napadi su dobri za Islam.
Ma jok to. Ljude otvorenog uma je zaintigrirao Islam, pa žele da upoznaju to zlo o kojem mediji bruje.
Na njihovo iznenađenje, pronađu duhovnu sreću u Islamu i shvate da je to istina od Gospodara Svjetova.
Kao rezultat toga je naravno njihov prelazak u Islam.
Vi što brojite o Islamu kao zlu, čiji su umovi izaprani medijima, koji nemate kritičko mišljenje i vjerujete svemu što čujete, preporučujem vam da bolje istražite Islam i shvatite šta je duhovna sreća.
Ko zna, možda ummet poslanika Muhammeda a.s. se obogati još i više.
ABH017

#4318 Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Lopov-eliminator wrote:
ABH017 wrote: Žestoko isfrustriran Islamom i muslimanima, očigledno. Jadan, a nekad je, kako stalno sam podsjeća, bio musliman. :lol:
Samo se ne zna je li bio pravi musliman ili pretvarački, licemjerni, kao što smatra većinu bosanskih muslimana.
Da te pitam, sta ti mislis o ovim idejama koje je @El Mumin iznio o uspostavi serijatske (islamske) drzave i promociji pravila poput kamenovanja, rezanja ruke u slucaju preljube?
Iskreno i ne pratim, nešto posebno, ono što mumin piše. Šeriatske propise određuje ulema određene države, pozivajući se na stavove i stajališta određenih islamskih učenjaka. Ruka se ne siječe u slučaju preljuba, već krađe.
Šeriatski zakon nije svugdje isti i, zapravo, bez prisustva halife, kojeg bi priznavali svi muslimani svijeta, ili barem većinskog dijela, ne može ni biti. To, samo po sebi, znači da uspostava takvog zakona nije ni moguća. Osim u pojedinim državama, koje se, pomalo pretenciozno, nazivaju Islamskim.

Moje ubacivanje u ovu raspravu je uzrokovano ranijim raspravama sa određenim forumašima, koji, arogantno određuju ko je vjernik, a ko ne, ko ima koliki IQ, itd.
Da ja tebe pitam. Podržavaš li ti stav ovog, samoproklamovanog, bivšeg vjernika, da, samo vjerovanje u postojanje Boga je pokazatelj da neko nema IQ veći od 120?
Lopov-eliminator

#4319 Re: RE: Re: Svijet bez religija

El Mumin wrote:
Lopov-eliminator wrote:
El Mumin wrote:

Ljudi opet masovno prelaze na Islam, što li? 1.3 milijarde populacije su muslimani i takvi kao ti ne mogu ništa učiniti da to promijene.
Prije svega, ja nemam namjeru (a ni ljudi koji misle poput mene) nista raditi po tom pitanju jer mi ne smetaju prelasci na islam. Sloboda vjeroispovijesti je jedno od osnovnih ljudskih prava. No, ti to pravo zelis ukinuti.

Prelaze ljudi masovno i na krscanstvo i sta s tim? Kakve veze i sa cim ima to sto muslimana ima 1.3 milijarde, jel to odmah treba proglasavati islamsku drzavu gdje god su muslimani vecina?

Vidim nisi se smio ni na sta osvrnuti sto sam napisao prije, sto pokazuje da za tvoje teze nema racionalnih argumenata nego su vodjene negativnim emocionalnim nabojem, tacnije mrznjom. Dok je normalnih ljudi koji ne mrze, na tvoju zalost ce ti narandzasti kombinezoni koje si spremio nemuslimanima i "nepravim" muslimanima raspadati u ormaru. Ovo za sta se ti zalazes je najgrublje krsenje osnovnih ljudskih prava.

Ja zaista ne znam kako te nije sramota ovakve monstruoznosti izgovarati u 21. vijeku.
mango bob

#4320 Re: Svijet bez religija

Post by mango bob »

El Mumin wrote:Vatikan je objavio da je broj muslimana u svetu po prvi put premašio broj katolika i da je islam postao najveća religija u svetu. Prema podacima vatikanskog godišnjeg statističkog izveštaja, islam danas ispoveda 19,2 odsto stanovnika sveta, dok se 17,2 odsto izjašnjavaju kao katolici.

Vatikan je vrh sotonizma. Sotonisti. Oni ne slijede Krista i nisu Kristovi to jest Krščani znači Kristovi učenici. Vatikan je zlo.

Ljudi vjeruju u boga, ali ne vjeruju Bogu.
Vjernik neki kaže ja vjerujem u boga. Ali on ne vjeruje Bogu, iako vjeruje u Njega, ne vjeruje njegovim riječima nego sve staje tu na tome da vjeruje u Njega i to je to. A Bog mu kaže u knjigi šta treba činiti i vjernik kaže ne ne mogu te u tom poslušati jer su meni rekli da to nije istinito, ili imam sad drugog posla. Uglavnom sve ti je to instant vjera
El Mumin

#4321 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

Lopov-eliminator wrote:
El Mumin wrote:
Lopov-eliminator wrote: Isto kao sto je i Francuska zemlja svih koji zive u njoj pa opet zelis nametnuti uredjenje zemlje po mjerilima iskljucivo tvoje vjere a ostale koji zive tu ko jebe. Pa to je gola sebicnost i licemjerje, drugima spocitavate netoleranciju, a jedva cekate kad cete je sami provoditi.

Prije svega, ja nemam namjeru (a ni ljudi koji misle poput mene) nista raditi po tom pitanju jer mi ne smetaju prelasci na islam. Sloboda vjeroispovijesti je jedno od osnovnih ljudskih prava. No, ti to pravo zelis ukinuti.

Prelaze ljudi masovno i na krscanstvo i sta s tim? Kakve veze i sa cim ima to sto muslimana ima 1.3 milijarde, jel to odmah treba proglasavati islamsku drzavu gdje god su muslimani vecina?

Vidim nisi se smio ni na sta osvrnuti sto sam napisao prije, sto pokazuje da za tvoje teze nema racionalnih argumenata nego su vodjene negativnim emocionalnim nabojem, tacnije mrznjom. Dok je normalnih ljudi koji ne mrze, na tvoju zalost ce ti narandzasti kombinezoni koje si spremio nemuslimanima i "nepravim" muslimanima raspadati u ormaru. Ovo za sta se ti zalazes je najgrublje krsenje osnovnih ljudskih prava.

Ja zaista ne znam kako te nije sramota ovakve monstruoznosti izgovarati u 21. vijeku.
U vjeri nema prisile. Oni koji su nevjernici na svoju su štetu nevjernici.
Ne podržavam ubijanje bilo kojeg čovjeka koji ne želi preći na Islam ili koji iz Islama ode u drugu religiju ili pak ostane/postane ateista poput tebe koji ovim svijetom hoda bez cilja, čekajući da ga smrt stigne.
Apsolutno sam protiv ideologije ISIL-a koja ubija nemuslimane, a i muslimane koji žive u miru sa svojim komšijama.
Podržavam šerijat, jer manje bi bilo zla na svijetu i ljudi bi se više klonili krađe, bludnjičenja, ubistava, preljube...
I šta ti sad tu nije jasno?
Last edited by El Mumin on 14/08/2016 17:50, edited 1 time in total.
mango bob

#4322 Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by mango bob »

El Mumin wrote: Jesi ti meni i smiješan kad počneš pljuvati po Islamu i otkrivati nam svoju verziju Boga :)
Pa ja pljujem po svim sotonskim religijama :)
El Mumin

#4323 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by El Mumin »

mango bob wrote:
El Mumin wrote: Jesi ti meni i smiješan kad počneš pljuvati po Islamu i otkrivati nam svoju verziju Boga :)
Pa ja pljujem po svim sotonskim religijama :)
Zaista? Islam koja je jedina monoteisticka vjera danas je sotonistička? To je vjera najbliža Bogu, i tu se nema šta više diskutovati.
Niko vama kršćanima /pravoslavcima nije kriv što ste od svoje vjere napravili šprdačinu.
Lopov-eliminator

#4324 Re: RE: Re: Svijet bez religija

ABH017 wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Iskreno i ne pratim, nešto posebno, ono što mumin piše. Šeriatske propise određuje ulema određene države, pozivajući se na stavove i stajališta određenih islamskih učenjaka. Ruka se ne siječe u slučaju preljuba, već krađe.
Šeriatski zakon nije svugdje isti i, zapravo, bez prisustva halife, kojeg bi priznavali svi muslimani svijeta, ili barem većinskog dijela, ne može ni biti. To, samo po sebi, znači da uspostava takvog zakona nije ni moguća. Osim u pojedinim državama, koje se, pomalo pretenciozno, nazivaju Islamskim.

Moje ubacivanje u ovu raspravu je uzrokovano ranijim raspravama sa određenim forumašima, koji, arogantno određuju ko je vjernik, a ko ne, ko ima koliki IQ, itd.
Da ja tebe pitam. Podržavaš li ti stav ovog, samoproklamovanog, bivšeg vjernika, da, samo vjerovanje u postojanje Boga je pokazatelj da neko nema IQ veći od 120?

Da, mislio sam na rezanje u slucaju kradje, moja greska. Nisi mi odgovorio na dio da li podrzavas ideje o uspostavljanju islamske drzave.

Sto se tice tvog pitanja, ne znam ko je to tvrdio (nisam pratio), ko god da je, mozda i jest bio nekad vjernik, ne znam.

No, za razliku od mnogih koji svoje odgovore umotavaju jer ne smiju direkt preko tastature prevaliti ono sto misle, reci cu ti vrlo direktno da stav, koji kaze da je samo vjerovanje u postojanje Boga pokazatelj da neko nema IQ veci od 120, ja nikako ne podrzavam niti mogu ikad podrzati, jer smatram da IQ uopste ne ovisi o vjerskom (ne)opredjeljenju.

To je po svojoj prirodi isti stav prema vjernicima koji El Mumin ima prema nevjernicima.
SamoVasGledam

#4325 Re: RE: Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

El Mumin wrote: Ma jok to. Ljude otvorenog uma je zaintigrirao Islam, pa žele da upoznaju to zlo o kojem mediji bruje.
Na njihovo iznenađenje, pronađu duhovnu sreću u Islamu i shvate da je to istina od Gospodara Svjetova.
Kao rezultat toga je naravno njihov prelazak u Islam.
Vi što brojite o Islamu kao zlu, čiji su umovi izaprani medijima, koji nemate kritičko mišljenje i vjerujete svemu što čujete, preporučujem vam da bolje istražite Islam i shvatite šta je duhovna sreća.
Ko zna, možda ummet poslanika Muhammeda a.s. se obogati još i više.
Dakle oni koji prelaze na Islam su otvorenog uma, a oni koji imaju negativno mišljenje o Islamu su zatvorenog izatrovanog uma. A šta ćemo sa ljudima koji napuštaju Islam u sve većem broju? Šta ćemo sa ljudima koji su svoje negativno mišljenje o Islamu kao religiji stekli upravo proučavajući ga?
Locked