Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#4301 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

ibizza wrote:
Tomahawk11 wrote:@ibizza, je li bas problem u tih 100-njak snobova? Ima ovaj grad malo vise stanovnika, sta je sa ostalim potencijalnim navijacima/gledaocima? Sta je sa onima iz blize/dalje okoline Sarajeva?
Novac kao problem sam naveo iz drugog razloga. Mi smo zemlja koja se vodi cijenom kao argumentom, nikako kvalitetom. E, kad su utakmice u pitanju, vjeruj da je tu obrnuto. Priznat ces i sam koliko se vise pompe diglo oko posljednjih nekoliko utakmica Sarajeva krajem proslog prvenstva. Sarajevo kandidat za prvaka, dolaze atraktivni protivnici (u tom momentu). Uzmi utakmicu sa Zrinjskim s kraja prosle sezone i ovu s pocetka ove. Posjeta nebo i zemlja. Mozes ti zvati kako hoces one koji dolaze na bitne, evropske, derbi utakmice, ali ostaje cinjenica da trebas raditi na tome da bude zanimljivo da bi tribine bile sto punije.
A to sto si naveo....to je tacno. Ljudi radije biraju bilo sta drugo nego odlazak na fudbalsku utakmicu. A opet iz razloga gore navedenih.
Drug, ja znam 100-tinja, ti znas 100-tinjak, i svako od nas zna takvih slucajeva bruku, kad u konacnici pogledas dobijes da nas ima 3000 na utakmici. A kako si i rekao, proslu zezonu smo 4 tekme na Kosevu imali gdje je bilo na svakoj preko 8-9 hiljada. Vidis, to ti je dokaz da raja ima pare, ali nema atraktivnih tekmi, a nece ih ni biti dok na svakoj utakmici ne bude bar 10 hiljada ljudi. To ce privuci sponzore, a na osnovu toga klubovi ce da dovode bolje i kvalitetnije igrace, pravit ce se kvaliutetniji sadrzaj na samoj utakmici itd.
Tacno, ima pare, ali odredjuje prioritet. Dosadna tekma Sarajeva - kutija cigareta, kafica, nesto pojesti, pogledati mozda neki film....
Daleko smo jos od toga kad se nece morati odredjivati prioritet nego ce moci i jedno i drugo.

Da bi se to kolo zavrtjelo, mora odnekle krenuti, a ja mislim da treba i mora od klubova. Ono, trebalo bi od ovog poganog saveza, ali nece.
Dakle, klubovi ce se morati maksimalno animirati da se to kolo zavrti i ne staje sa okretanjem. Nije dovoljno imati jednu dobru sezonu, treba napraviti kontinuitet. Kuknjava kako ljudi zbog Barce ne dolaze na utakmice Sarajeva nece nista pomoci.
sumirprimus

#4302 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by sumirprimus »

Ha isto ko i sve ostalo u zivotu.vidis. na tv.u kako vi moglo bit.a onda se okrenes oko sebe i vidis kako jest.instant depra.
ibizza

#4303 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ibizza »

Tomahawk11 wrote:
ibizza wrote:
Tomahawk11 wrote:@ibizza, je li bas problem u tih 100-njak snobova? Ima ovaj grad malo vise stanovnika, sta je sa ostalim potencijalnim navijacima/gledaocima? Sta je sa onima iz blize/dalje okoline Sarajeva?
Novac kao problem sam naveo iz drugog razloga. Mi smo zemlja koja se vodi cijenom kao argumentom, nikako kvalitetom. E, kad su utakmice u pitanju, vjeruj da je tu obrnuto. Priznat ces i sam koliko se vise pompe diglo oko posljednjih nekoliko utakmica Sarajeva krajem proslog prvenstva. Sarajevo kandidat za prvaka, dolaze atraktivni protivnici (u tom momentu). Uzmi utakmicu sa Zrinjskim s kraja prosle sezone i ovu s pocetka ove. Posjeta nebo i zemlja. Mozes ti zvati kako hoces one koji dolaze na bitne, evropske, derbi utakmice, ali ostaje cinjenica da trebas raditi na tome da bude zanimljivo da bi tribine bile sto punije.
A to sto si naveo....to je tacno. Ljudi radije biraju bilo sta drugo nego odlazak na fudbalsku utakmicu. A opet iz razloga gore navedenih.
Drug, ja znam 100-tinja, ti znas 100-tinjak, i svako od nas zna takvih slucajeva bruku, kad u konacnici pogledas dobijes da nas ima 3000 na utakmici. A kako si i rekao, proslu zezonu smo 4 tekme na Kosevu imali gdje je bilo na svakoj preko 8-9 hiljada. Vidis, to ti je dokaz da raja ima pare, ali nema atraktivnih tekmi, a nece ih ni biti dok na svakoj utakmici ne bude bar 10 hiljada ljudi. To ce privuci sponzore, a na osnovu toga klubovi ce da dovode bolje i kvalitetnije igrace, pravit ce se kvaliutetniji sadrzaj na samoj utakmici itd.
Tacno, ima pare, ali odredjuje prioritet. Dosadna tekma Sarajeva - kutija cigareta, kafica, nesto pojesti, pogledati mozda neki film....
Daleko smo jos od toga kad se nece morati odredjivati prioritet nego ce moci i jedno i drugo.

Da bi se to kolo zavrtjelo, mora odnekle krenuti, a ja mislim da treba i mora od klubova. Ono, trebalo bi od ovog poganog saveza, ali nece.
Dakle, klubovi ce se morati maksimalno animirati da se to kolo zavrti i ne staje sa okretanjem. Nije dovoljno imati jednu dobru sezonu, treba napraviti kontinuitet. Kuknjava kako ljudi zbog Barce ne dolaze na utakmice Sarajeva nece nista pomoci.
A sta klubovi treba da urade kako bi privukli gledaoce? Evo, ja ti tvrdim , na kraju sezone ako uzmemo titulu(a nadams e da hocemo), da u posljednjem kolu nece biti vise od 12.000 ljudi, sto jek manje za 10-tak hiljada u odnosu na ovu proslu. Naredne sezone bi to bilo ispod 10.000 ljudi. Jednostavno, kod nas to prestaje biti zanimljivo kad imas neki kontinuitet.
decko_sa_kovaca

#4304 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by decko_sa_kovaca »

Meni samo nije jasno kako savez ne razmislja o klubovima, ustvari razmislja al kako da im spuca 2-3 milje kazne da mogu skupit love da idu gledat baraz i evropsko prvenstvo. Pa jebe mu mater sa dosta sam stranaca pricao ovo ljeto njih 98% ne zna nijedan bh klub iako relativno dosta prate fudbal.
saabsa

#4305 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by saabsa »

Ricken wrote:
saabsa wrote:Sta ovo niko nije spomenuo nedosuđen penal za Zrinjski kad je Kokot igrao rukom .Jos se Alihodzic buni na suđenje. Da je kojim slucajem bilo kontra vec bi bilo napisano saopštenje.
Ti prvo moraš naučiti šta je penal i igranje rukom u šesnaetsercu. No i da je sudio penal, i sve ono što je trebao suditi nama, a nije, dobili bi glat. Realno.

Želji se sudi ko Vrbanjuši, no dobro, za sve ima lijeka.

Image

Hajde me nauci jeli ovo penal ?
Ipak ono kukanje i saopstenja su urodila plodom , penal protiv krupe , penal protiv goska , nije sviran penal za zrinjski ...
ultima_palabra

#4306 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ultima_palabra »

Za šta je Mladenović dobio drugi žuti? Igrač Zrinjskog ga izgurao u aut, gurnuo na zemlju i lopta mu pala u krilo.

Igrač Zrinjskog gura Hasanovića s obje ruke, nakon čega su izborili korner iz kojeg je pao drugi gol.
saabsa

#4307 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by saabsa »

ultima_palabra wrote:Za šta je Mladenović dobio drugi žuti? Igrač Zrinjskog ga izgurao u aut, gurnuo na zemlju i lopta mu pala u krilo.

Igrač Zrinjskog gura Hasanovića s obje ruke, nakon čega su izborili korner iz kojeg je pao drugi gol.
Dobio zuti zbog bacanja lopte nakon auta .
ultima_palabra

#4308 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ultima_palabra »

saabsa wrote:
ultima_palabra wrote:Za šta je Mladenović dobio drugi žuti? Igrač Zrinjskog ga izgurao u aut, gurnuo na zemlju i lopta mu pala u krilo.

Dobio zuti zbog bacanja lopte nakon auta .
E jest je i bacio, pola metra od sebe :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4309 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Inače, za ovo kolo je veliki broj igrača suspendovano, no u zvaničnim dokumentima NS/FS BiH za ovo kolo je suspendovan i trener Željezničara, Edis Mulalić, iako na protekle dvije utakmice nije obavljao dužnost na klupi Plavih, pa ostaje dilema da li je došlo do greške ili on zaista ni protiv Čelika neće moći voditi ekipu.

http://sport1.ba/sve-satnice-i-sluzbena ... ijer-lige/
Tyke

#4310 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

Izgleda da ne moze odraditi u kupu, cini mi se isti slucaj kao i Mirza nedavno.
todd_smith

#4311 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Dobio je zuti za "nesportsko ponasanje" tj bacio loptu od sebe. Sad bilo 10m ili pola metra, svake sedmice vidis igrace sirom svijeta da dobiju zuti nakon sto pomaknu loptu kada protivnik trazi da izvede slobodni ili slicno. Ne znam sta pametujete.
Tyke wrote:Izgleda da ne moze odraditi u kupu, cini mi se isti slucaj kao i Mirza nedavno.
pa vala prosle sezone koji je ono klub iz RSa...imali igraca koji je dobio crveni, i odradio suspenziju kroz KUP RSa, za Premijer Ligu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4312 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Mislim da će ovo biti interesantno svim ljubiteljima fudbala u BiH. :D

http://sport1.ba/fotovideo-ko-je-zaprav ... -mladosti/
Reglan

#4313 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Reglan »

Velkoski wrote:Mislim da će ovo biti interesantno svim ljubiteljima fudbala u BiH. :D

a daj se jebi, trebali ste sacekati prvo da odigramo s njima pa ako kiksamo ovo plasirati.
:D :D :D :D
ZonFon

#4314 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ZonFon »

Onda dodje neko i kaze dosadna nasa BHT PL :D
avetinja

#4315 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Taman da se dogovore koji će braniti prvo a koji drugo poluvrijeme. :lol: :lol:
Logovan

#4316 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

ZonFon wrote:Onda dodje neko i kaze dosadna nasa BHT PL :D
Oni koji ne prate ne znaju šta propuštaju, prave veliku grešku u svom životu.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/goran- ... e=facebook
Čuj ti njega remi ravan porazu. Motiv više Veležu da im klepi bod(ove).
Ricken

#4317 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ricken »

todd_smith wrote:

Dobio je zuti za "nesportsko ponasanje" tj bacio loptu od sebe. Sad bilo 10m ili pola metra, svake sedmice vidis igrace sirom svijeta da dobiju zuti nakon sto pomaknu loptu kada protivnik trazi da izvede slobodni ili slicno. Ne znam sta pametujete.
Tyke wrote:Izgleda da ne moze odraditi u kupu, cini mi se isti slucaj kao i Mirza nedavno.
pa vala prosle sezone koji je ono klub iz RSa...imali igraca koji je dobio crveni, i odradio suspenziju kroz KUP RSa, za Premijer Ligu
Čuj ne znaš šta pametujemo. Čovjek bio gurnut, i u padu bacio loptu, inercija. No dobro, kad Delač zbog udaranja sudije na derbiju nije dobio crveni, onda je jasno da u PLBiH ne vrijede pravila, ama baš nikakva.
Ricken

#4318 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ricken »

saabsa wrote:
Ricken wrote:
saabsa wrote:Sta ovo niko nije spomenuo nedosuđen penal za Zrinjski kad je Kokot igrao rukom .Jos se Alihodzic buni na suđenje. Da je kojim slucajem bilo kontra vec bi bilo napisano saopštenje.
Ti prvo moraš naučiti šta je penal i igranje rukom u šesnaetsercu. No i da je sudio penal, i sve ono što je trebao suditi nama, a nije, dobili bi glat. Realno.

Želji se sudi ko Vrbanjuši, no dobro, za sve ima lijeka.

Image

Hajde me nauci jeli ovo penal ?
Ipak ono kukanje i saopstenja su urodila plodom , penal protiv krupe , penal protiv goska , nije sviran penal za zrinjski ...

Odkud znam je li penal, ova slika ne pokazuje ništa. Kokota je lopta prvo udarila u grudi, pa u ruku, tako da nije uticao na igru. Uz to nije ni igrao namjerno rukom. Sličan primjer, i istu reakciju sudije sinoć na LP.

Nekukamo mi ni približno koliko trebamo, a s obzirom na suđenje. No dobro pitarski savez.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#4319 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Pitar sa Kariba »

:lol:
ZonFon

#4320 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ZonFon »

Ricken wrote:
todd_smith wrote:

Čuj ne znaš šta pametujemo. Čovjek bio gurnut, i u padu bacio loptu, inercija. No dobro, kad Delač zbog udaranja sudije na derbiju nije dobio crveni, onda je jasno da u PLBiH ne vrijede pravila, ama baš nikakva.
Sto lazes, nije bio gurnut nego je lezao sa loptom na zemlji i nije dozvolio igracu Zrinjskog da brzo izvede aut. To je opstrukcija igre i zasluzen zuti. Veca glupost sa njegove strane je to sto mu je bio drugi zuti.

Lazimo zajedno 1921
Last edited by ZonFon on 22/10/2015 19:59, edited 1 time in total.
Logovan

#4321 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Ricken wrote: Čuj ne znaš šta pametujemo. Čovjek bio gurnut, i u padu bacio loptu, inercija. No dobro, kad Delač zbog udaranja sudije na derbiju nije dobio crveni, onda je jasno da u PLBiH ne vrijede pravila, ama baš nikakva.
Delač nije udario sudiju, ne laži. A i bez razloga se vraćaš opet na tu temu.
Ricken wrote: Nekukamo mi ni približno koliko trebamo, a s obzirom na suđenje. No dobro pitarski savez.
Da mi je znati što "pitarski". Vjerovatno ni ti sam ne znaš. :D
decko_sa_kovaca

#4322 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by decko_sa_kovaca »

Kakva logika da nije odradio kroz kup suspenziju kad nije imao pravo da vodi u tom takmicenju. Prakticno dobio je 3 tekme suspenzije :?
saabsa

#4323 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by saabsa »

Ricken wrote:

Image

Odkud znam je li penal, ova slika ne pokazuje ništa. Kokota je lopta prvo udarila u grudi, pa u ruku, tako da nije uticao na igru. Uz to nije ni igrao namjerno rukom. Sličan primjer, i istu reakciju sudije sinoć na LP.

Nekukamo mi ni približno koliko trebamo, a s obzirom na suđenje. No dobro pitarski savez.
Slika pokazuje trenutak kada igrac Goska ima jedini kontakt sa loptom u kaznenom prostoru .
Na 01:54 je ta situacija
https://youtu.be/KjhHiES74Tk
jeza u ledja

#4324 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Mislim da će ovo biti interesantno svim ljubiteljima fudbala u BiH. :D

Mislim da ne postoji taj mladji Hadzic, vec je neka greska prilikom unosa. Ne bi im bilo prvi put.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4325 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Postoji, bio je junior u Mladosti. U Cometu postoje dvije različite registracije, ne mogu ovdje screenshotove postavit' iz objektivnih razloga. :D

Greška na pet utakmica, pet različitih delegata - kompletna regularnost prvenstva dovedena u pitanje.

Cirkus liga, cirkus Savez, a Bogami je i do kluba, malo mi je nevjerovatno da na pet različitih zapisnika nisu primijetili ono što je meni odmah zaparalo oči.
Locked