Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- Hercegoviina
#4301 Re: Kodi/XBMC Media centar
ljudi, ima li neko da.nudi cs , a da nije previse skup?
- thekupus
#4302 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne kontam sta mi se desilo
Gledam na sony televiziji utakmicu sad preko sportdevila, odjednom izbaci iz kodija skroz. Vratim se, nema addona nijednog. Ni repository nijedan
Izbrišem cache i force stop uradim, uđem, ista situacija
Zna li neko sta se desilo?
Edit: hard reset televizije popravio
Gledam na sony televiziji utakmicu sad preko sportdevila, odjednom izbaci iz kodija skroz. Vratim se, nema addona nijednog. Ni repository nijedan
Izbrišem cache i force stop uradim, uđem, ista situacija
Zna li neko sta se desilo?
Edit: hard reset televizije popravio
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#4303 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zna li neko sta je razlog gasenja grupe Kodi Balkan sa FB-a?
-
r_faruk
#4304 Re: Kodi/XBMC Media centar
da li se kodi i ostale aplikacije mogu instalirati na smart tv?
- vatrogasac
#4305 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kod mene i jeste na Android TV-u.r_faruk wrote:da li se kodi i ostale aplikacije mogu instalirati na smart tv?
- irac300
#4306 Re: Kodi/XBMC Media centar
Samo ako ti je smart tv sa android platformom.r_faruk wrote:da li se kodi i ostale aplikacije mogu instalirati na smart tv?
-
r_faruk
#4307 Re: Kodi/XBMC Media centar
ok, hvalairac300 wrote:Samo ako ti je smart tv sa android platformom.r_faruk wrote:da li se kodi i ostale aplikacije mogu instalirati na smart tv?
- irac300
#4308 Re: Kodi/XBMC Media centar
Preporuka za Exodus verzija 6.0.0. Skinuti repository Kodibae sa linka, pa iz njega instalirati Exodus.
https://github.com/kodibae/repository.k ... -1.0.0.zip
-
kakavdanakneiskustvu
#4309 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Preporuka za Exodus verzija 6.0.0. Skinuti repository Kodibae sa linka, pa iz njega instalirati Exodus.
je li puno ako upitam a kako instalirati to?
- irac300
#4310 Re: Kodi/XBMC Media centar
Downloadujes zip fajl i onda klasika, ides u addons, install from zip file, nadjes zip datoteku i instaliras.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Preporuka za Exodus verzija 6.0.0. Skinuti repository Kodibae sa linka, pa iz njega instalirati Exodus.
- BarbaDue
#4311 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima li kakva razlika u odnosu na raniju verziju?irac300 wrote:Preporuka za Exodus verzija 6.0.0. Skinuti repository Kodibae sa linka, pa iz njega instalirati Exodus.
-
kakavdanakneiskustvu
#4312 Re: Kodi/XBMC Media centar
hvala,ne vidim bas neku razlikuirac300 wrote:Downloadujes zip fajl i onda klasika, ides u addons, install from zip file, nadjes zip datoteku i instaliras.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Preporuka za Exodus verzija 6.0.0. Skinuti repository Kodibae sa linka, pa iz njega instalirati Exodus.
- irac300
#4313 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam imao raniju verziju, pa ga ne mogu usporediti. Jedino sto mogu reci da izbacuje dosta izvora od kojih vecina rade.BarbaDue wrote:Ima li kakva razlika u odnosu na raniju verziju?irac300 wrote:Preporuka za Exodus verzija 6.0.0. Skinuti repository Kodibae sa linka, pa iz njega instalirati Exodus.
-
r_faruk
#4314 Re: Kodi/XBMC Media centar
A na koji nacin gledati tv kanale preko kodi-a legalno. Dakle da li imaju neke stranice na kojima se moze kupiti add on file ili sta vec, i onda gledati arene, sky sport, bt sport itd....
takodjer, od kojeg proizvodjaca kupiti androit tv box....... mogu li se kupiti igdje osim na ebay-u?
takodjer, od kojeg proizvodjaca kupiti androit tv box....... mogu li se kupiti igdje osim na ebay-u?
- irac300
#4315 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako aludiraš na IPTV liste, ne treba ti Kodi za njih. Koliko sam razumio ti imaš smart tv, ali nije android. Imaš playere za smart tv u koje ubaciš besplatnu ili kupljenu IPTV listu i onda normalno gledaš tv kanale. Nije to ništa legalno, al' ko te pita.r_faruk wrote:A na koji nacin gledati tv kanale preko kodi-a legalno. Dakle da li imaju neke stranice na kojima se moze kupiti add on file ili sta vec, i onda gledati arene, sky sport, bt sport itd....
Za android box ima tema, pa vidi tamo šta ti je najbolje.
-
r_faruk
#4316 Re: Kodi/XBMC Media centar
nemam smart tv, planiram uzeti uskoro..... nego me interesovalo da li ima ista legalno da se kupi kada su u pitanju liste i live tv kanali.irac300 wrote:Ako aludiraš na IPTV liste, ne treba ti Kodi za njih. Koliko sam razumio ti imaš smart tv, ali nije android. Imaš playere za smart tv u koje ubaciš besplatnu ili kupljenu IPTV listu i onda normalno gledaš tv kanale. Nije to ništa legalno, al' ko te pita.r_faruk wrote:A na koji nacin gledati tv kanale preko kodi-a legalno. Dakle da li imaju neke stranice na kojima se moze kupiti add on file ili sta vec, i onda gledati arene, sky sport, bt sport itd....
takodjer, od kojeg proizvodjaca kupiti androit tv box....... mogu li se kupiti igdje osim na ebay-u?Na FB kucaj IPTV lista, pa vidi ko je najpovoljniji i najpouzdaniji. Isčitaj komentare. Naravno, to isto možeš gledati i putem Kodija, ima addona koji sadrže IPTV liste. Besplatni su, jedino što se ne možeš osloniti 100% na njih, tj. danas rade, sutra ne.
da hoce izbaciti kodi za PS ne bih se zezao sa box-om
- irac300
#4317 Re: Kodi/XBMC Media centar
Aha, onda sam ja pogrešno shvatio. Napisah ti već, to ti je u fazonu cardsharinga, taj što ti prodaje listu sigurno ne plaća poreze.r_faruk wrote:nemam smart tv, planiram uzeti uskoro..... nego me interesovalo da li ima ista legalno da se kupi kada su u pitanju liste i live tv kanali.irac300 wrote:Ako aludiraš na IPTV liste, ne treba ti Kodi za njih. Koliko sam razumio ti imaš smart tv, ali nije android. Imaš playere za smart tv u koje ubaciš besplatnu ili kupljenu IPTV listu i onda normalno gledaš tv kanale. Nije to ništa legalno, al' ko te pita.r_faruk wrote:A na koji nacin gledati tv kanale preko kodi-a legalno. Dakle da li imaju neke stranice na kojima se moze kupiti add on file ili sta vec, i onda gledati arene, sky sport, bt sport itd....
takodjer, od kojeg proizvodjaca kupiti androit tv box....... mogu li se kupiti igdje osim na ebay-u?Na FB kucaj IPTV lista, pa vidi ko je najpovoljniji i najpouzdaniji. Isčitaj komentare. Naravno, to isto možeš gledati i putem Kodija, ima addona koji sadrže IPTV liste. Besplatni su, jedino što se ne možeš osloniti 100% na njih, tj. danas rade, sutra ne.
-
r_faruk
#4318 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:
Aha, onda sam ja pogrešno shvatio. Napisah ti već, to ti je u fazonu cardsharinga, taj što ti prodaje listu sigurno ne plaća poreze.Ako već kupuješ tv sa smart opcijom, traži sa androidom, po mogućnosti minimalno da ima android 7 Nougat. Tako da se ne moraš zajebavati sa boxom.
- vatrogasac
#4319 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam zadovoljan sa Kodijem na TV Androidu 7 Nougat samo da je umjesto 8 bar 16 GB prostora, a vidim da noviji modeli dolaze tako jer Quasar neće na eksternu memoriju, sve sam isprobao.r_faruk wrote:irac300 wrote:
Aha, onda sam ja pogrešno shvatio. Napisah ti već, to ti je u fazonu cardsharinga, taj što ti prodaje listu sigurno ne plaća poreze.Ako već kupuješ tv sa smart opcijom, traži sa androidom, po mogućnosti minimalno da ima android 7 Nougat. Tako da se ne moraš zajebavati sa boxom.
-
moke_31
#4320 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam zezno 2 usb sticka zbog stalnog prebacivanja između tv-a i PC-ija u pokušajima da naštimam quasar ili elementum da snimaju na usb. Quasar ne može nikako a elementum može (bolje je sa sd karticom) da snima ali ima problem sa brzinom skidanja koja stalno varira i film štopa i sl.vatrogasac wrote:Ja sam zadovoljan sa Kodijem na TV Androidu 7 Nougat samo da je umjesto 8 bar 16 GB prostora, a vidim da noviji modeli dolaze tako jer Quasar neće na eksternu memoriju, sve sam isprobao.r_faruk wrote:irac300 wrote:
Međutim, našo sam bolje rješenje. U postavkama elementuma i quasara naštimati da skidaju u memoriju, a na kraju te opcije naštimati da za memoriju koristi internu memoriju tv-a ili boxa. Ostale zatamnjene opcije ne dirati i elementum/quasar će koristiti min 5 a maksimalno 10 % memorije. Na taj način se može ookrenuti film veće veličine od interne memorije tv-a/boxa, 10 giga ili više jer elementum sequencijalno skida film u veličini zadate memorije i pušta ga. Dakle, nepotrebno se je zajebavati sa stikovima i sd karticama.
-
kakavdanakneiskustvu
#4321 Re: Kodi/XBMC Media centar
kako se ono promijeni jezik na kodiju?
p.s. skontao
p.s. skontao
-
kakavdanakneiskustvu
#4322 Re: Kodi/XBMC Media centar
.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 03/07/2018 16:51, edited 1 time in total.
- irac300
#4323 Re: Kodi/XBMC Media centar
Settings- player-language-size pa tu odaberi velicinu fonta.kakavdanakneiskustvu wrote:moze li se i ako moze kako povecati velicina prevoda na kodiju pri gledanju filmova,serija?
-
kakavdanakneiskustvu
#4324 Re: Kodi/XBMC Media centar
vec nasao,hvalairac300 wrote:Settings- player-language-size pa tu odaberi velicinu fonta.kakavdanakneiskustvu wrote:moze li se i ako moze kako povecati velicina prevoda na kodiju pri gledanju filmova,serija?
-
walk_M-A-N
#4325 Re: Kodi/XBMC Media centar
Padaju kiše nad mojim gradom
upalim TV da ne koračam ulicom
i jos me nervira jedana čudan adon
jedna Nevena koje vise nema.
I tako, nema https://sajt.000webhostapp.com/Kodi/tojelakorepo/. Šteta.
upalim TV da ne koračam ulicom
i jos me nervira jedana čudan adon
jedna Nevena koje vise nema.
I tako, nema https://sajt.000webhostapp.com/Kodi/tojelakorepo/. Šteta.