Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#4301 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:Jeko Clara?
Niko, nema veze.

Hint: 8. mart.
Fudo387

#4302 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:
Niko, nema veze.
:D
triconja

#4303 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Hakiz wrote:
Niko, nema veze.

A ratove necemo spominjat, ko jebe mater ljudima sto izgibose boreci se za nake ideale te godine, jelte, bitno je sto je naka zena rodjena :-) :D
Hakiz

#4304 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Hakiz wrote:
Niko, nema veze.

A ratove necemo spominjat, ko jebe mater ljudima sto izgibose boreci se za nake ideale te godine, jelte, bitno je sto je naka zena rodjena :-) :D
Tema kolega, tema.

Na temi o ratovima ćemo o ratovima na ovaj dan.
MarlboroGold

#4305 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Siguran sam da većina amerikanki feministkinja nemaju pojma o Clari Zetkin, a tamo je najradikalniji feminizam :D
Hakiz

#4306 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

A kako svi mi stojimo na ramenima velikana prije nas, oni koji ne znaju za svoje velikane će prije ili poslije propasti. Nemaju oslonac.
MarlboroGold

#4307 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Slažem se, ali je nekad bolje i ne znati za te velikane...
Hakiz

#4308 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Uvijek je bolje znati.
Aoida

#4309 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Momci, snishodljivost vam ne pristaje.
Hakiz

#4310 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Kakva snishodljivost?

Neprijatelja treba poznavati da bi se efikasnije protiv njega borio.
Aoida

#4311 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Neprijatelja?
MarlboroGold

#4312 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Aoida wrote:Momci, snishodljivost vam ne pristaje.
To mi nije bila namjera. Samo činjenice, a odnosi se i na mnoge naše žene. Umjesto da većina njih izađu na ulice i da se još više bore za svoja prava one uživaju u cvijeću, poklonima, ručkovima i večerama sa dragim ljudima. Čak i kad ih pitaš i to spomeneš često je odgovor ma bježi tamo i slično.
Za to nisu krivi muškarci, a i ja volim pokloniti buket ili nešto drugo... ni jedna do sad nije odbila ili spomenula da to ne slavi u užem okruženju, a i drago im je, a kad ne bih ništa poklonio onda bih ispao kreten. Clara i ostale se nisu borile za to...
berenice

#4313 Re: Danasnji "feminizam"

Post by berenice »

Hakiz wrote:Kakva snishodljivost?

Ti si malo zalutao izgleda. Ne znam, al ko da te vile nose. Mislim, šta tebi konkretno smeta glede feminizma (bez ovih glupih navodnika u naslovu)? Diral' te ko?
Connaisseur Karlin

#4314 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:
To mi nije bila namjera. Samo činjenice, a odnosi se i na mnoge naše žene. Umjesto da većina njih izađu na ulice i da se još više bore za svoja prava one uživaju u cvijeću, poklonima, ručkovima i večerama sa dragim ljudima. Čak i kad ih pitaš i to spomeneš često je odgovor ma bježi tamo i slično.
Za to nisu krivi muškarci, a i ja volim pokloniti buket ili nešto drugo... ni jedna do sad nije odbila ili spomenula da to ne slavi u užem okruženju, a i drago im je, a kad ne bih ništa poklonio onda bih ispao kreten. Clara i ostale se nisu borile za to...
gluplje primjere nisi mogao pronaci, BRAVO :lol:

zene vec odavno caste muskarce poklonima, gdje je problem :D
Nastasia

#4315 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:
Da li su za to krivi muškarci Cigaro .. upitno je.

Zašto mi kao ženi ne bi bilo drago što sam dobila ružu i zašto ne bih izrazila zahvalnost za istu?
Da ti je neka žena odbila ružu uz neko grubo, ja to ne slavim, opet ti ne bi valjalo :chmoljava:

Šta, i ja volim muškarcima poklanjati stvari. Muškarci kad dobiju poklon koji im se svidi su preslatki, ja tačno imam osjećaj da se pretvore u dijete. Volim i kuhat momcima, u posljednjoj vezi sam se nakuhala kolača i pita, i on je makarone pravio ne mogu duše griješit. Ne čini me to ništa manje feministicom (iako ja to načelno nisam - ali ima žena feministica koje kuhaju za svog muškarca, pa nisu ništa manje feministice zbog toga isto kao što nisu ništa manje feministice ni kada prime sa zahvalnošću ružu)

A to što žene se slabo bore za feminizam i slično na ovim prostorima, je zato što većina muškaraca je o feminizmu čulo na vukajliji i 9gagu pa ga ismijavaju, a žene se ipak u velikom broju slučajeva žele udat, pa se ne žele na taj način etiketirati kao nepoželjne.

A Boga mi i puno žena misli da je feminizam: SAMO JA, SVE MENI, JA MOGU SVE A NE MORAM NIŠTA pa i one odaju pogrešnu sliku.
MarlboroGold

#4316 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote: Da li su za to krivi muškarci Cigaro .. upitno je.

Zašto mi kao ženi ne bi bilo drago što sam dobila ružu i zašto ne bih izrazila zahvalnost za istu?
Da ti je neka žena odbila ružu uz neko grubo, ja to ne slavim, opet ti ne bi valjalo :chmoljava:

Šta, i ja volim muškarcima poklanjati stvari. Muškarci kad dobiju poklon koji im se svidi su preslatki, ja tačno imam osjećaj da se pretvore u dijete. Volim i kuhat momcima, u posljednjoj vezi sam se nakuhala kolača i pita, i on je makarone pravio ne mogu duše griješit. Ne čini me to ništa manje feministicom (iako ja to načelno nisam - ali ima žena feministica koje kuhaju za svog muškarca, pa nisu ništa manje feministice zbog toga isto kao što nisu ništa manje feministice ni kada prime sa zahvalnošću ružu)

A to što žene se slabo bore za feminizam i slično na ovim prostorima, je zato što većina muškaraca je o feminizmu čulo na vukajliji i 9gagu pa ga ismijavaju, a žene se ipak u velikom broju slučajeva žele udat, pa se ne žele na taj način etiketirati kao nepoželjne.

A Boga mi i puno žena misli da je feminizam: SAMO JA, SVE MENI, JA MOGU SVE A NE MORAM NIŠTA pa i one odaju pogrešnu sliku.
Kad bi recimo cvijeće bilo odbijeno, a i bilo šta drugo, bilo bi mi svejedno. Možda bih bio iznenađen u tom momentu, ali i do druge strane je da se izjasni o tome da ne slavi i šta već jer mi ipak nastupamo po nekom defaultu. Razlog bih razumio i ne bi mi bilo neugudno. Svi mi imamo neke principe kojih se držimo i tražimo od drugih da ih poštuju.

Boldirano - hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice. Upravo iz tog razloga su mnoge naše žene protiv današnjeg feminizma, a pogotovo radikalnog. Mi smo izrazito primitivna sredina i apsolutno netolerantna prema drugom i drugačijem, a strah nas je nečeg novog. Krivica je kolektivna. Još kad se religija umiješa...

Za razliku od Karlinke itekako si racionalna i svaka čast na tome.

@Karlinko - Đe si lutko, ima li kakvih zagondžija? :D
Connaisseur Karlin

#4317 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: @Karlinko - Đe si lutko, ima li kakvih zagondžija? :D
Last edited by Connaisseur Karlin on 05/07/2018 23:55, edited 1 time in total.
Nastasia

#4318 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:

Kad bi recimo cvijeće bilo odbijeno, a i bilo šta drugo, bilo bi mi svejedno. Možda bih bio iznenađen u tom momentu, ali i do druge strane je da se izjasni o tome da ne slavi i šta već jer mi ipak nastupamo po nekom defaultu. Razlog bih razumio i ne bi mi bilo neugudno. Svi mi imamo neke principe kojih se držimo i tražimo od drugih da ih poštuju.

Boldirano - hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice. Upravo iz tog razloga su mnoge naše žene protiv današnjeg feminizma, a pogotovo radikalnog. Mi smo izrazito primitivna sredina i apsolutno netolerantna prema drugom i drugačijem, a strah nas je nečeg novog. Krivica je kolektivna. Još kad se religija umiješa...

@Karlinko - Đe si lutko, ima li kakvih zagondžija? :D
Naravno. Uzrok nekog problema je vrlo rijetko jednodimenzionalan i ne može biti sva krivica isključivo na muškarcima ili isključivo na ženama. Ima tu učešća sa obje strane, a Bogme i umješanosti raznih faktora poput tradicije, tolerancije, religije, itd.
MarlboroGold

#4319 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:
:kiss:
Connaisseur Karlin

#4320 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
:kiss:
:-D :kiss:
Hakiz

#4321 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

MarlboroGold wrote:hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice
Ko je ono tradicionalno bio u kući, pod tri ugla kuće, i djeci prenosio obrasce ponašanja?
Hakiz

#4322 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

berenice wrote:
Hakiz wrote:Kakva snishodljivost?

Ti si malo zalutao izgleda. Ne znam, al ko da te vile nose. Mislim, šta tebi konkretno smeta glede feminizma (bez ovih glupih navodnika u naslovu)? Diral' te ko?
Neko nešto pit'o?
Hakiz

#4323 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Aoida wrote:Neprijatelja?
Jakako. Prijateljujem sa muškarcima. A ko ti nije prijatelj on ti je ne prijatelj.
MarlboroGold

#4324 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:
MarlboroGold wrote:hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice
Ko je ono tradicionalno bio u kući, pod tri ugla kuće, i djeci prenosio obrasce ponašanja?
Žene koje su također bile pod uticajem jakog patrijarhata i sa kojim su se pomirile, kojima je odgovarao ili koje jednostavno nisu znale za bolje. Muškarac, muž, otac je bio Bog i batina prije 50 i više godina. To je jednostavno bilo tako. Pa donedavno su se očevi i persirali u nekim porodicama, pa čak i kod nas.

Ja nisam ni za to, a ni za ovo što žene danas guraju kroz radikalni feminizam... treba balansirati.
Ramzess Veliki

#4325 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Ramzess Veliki »

:) Odlicno ... :thumbup:
Meni da neka kupi motor navukao bih pelene i zagrizao dudu od srece. :sretan:

A o feminizmu ... u pravu si - ja nikada nisam shvatio sta zapravo feministice traze? :?
Post Reply