Niko, nema veze.Fudo387 wrote:Jeko Clara?
Hint: 8. mart.
Niko, nema veze.Fudo387 wrote:Jeko Clara?
Hakiz wrote:Niko, nema veze.Fudo387 wrote:Jeko Clara?
A ratove necemo spominjat, ko jebe mater ljudima sto izgibose boreci se za nake ideale te godine, jelte, bitno je sto je naka zena rodjenaHakiz wrote:Niko, nema veze.Fudo387 wrote:Jeko Clara?
Hint: 8. mart.
Tema kolega, tema.triconja wrote:A ratove necemo spominjat, ko jebe mater ljudima sto izgibose boreci se za nake ideale te godine, jelte, bitno je sto je naka zena rodjenaHakiz wrote:Niko, nema veze.Fudo387 wrote:Jeko Clara?
Hint: 8. mart.![]()
To mi nije bila namjera. Samo činjenice, a odnosi se i na mnoge naše žene. Umjesto da većina njih izađu na ulice i da se još više bore za svoja prava one uživaju u cvijeću, poklonima, ručkovima i večerama sa dragim ljudima. Čak i kad ih pitaš i to spomeneš često je odgovor ma bježi tamo i slično.Aoida wrote:Momci, snishodljivost vam ne pristaje.
Ti si malo zalutao izgleda. Ne znam, al ko da te vile nose. Mislim, šta tebi konkretno smeta glede feminizma (bez ovih glupih navodnika u naslovu)? Diral' te ko?Hakiz wrote:Kakva snishodljivost?
Neprijatelja treba poznavati da bi se efikasnije protiv njega borio.
gluplje primjere nisi mogao pronaci, BRAVOMarlboroGold wrote:To mi nije bila namjera. Samo činjenice, a odnosi se i na mnoge naše žene. Umjesto da većina njih izađu na ulice i da se još više bore za svoja prava one uživaju u cvijeću, poklonima, ručkovima i večerama sa dragim ljudima. Čak i kad ih pitaš i to spomeneš često je odgovor ma bježi tamo i slično.Aoida wrote:Momci, snishodljivost vam ne pristaje.
Za to nisu krivi muškarci, a i ja volim pokloniti buket ili nešto drugo... ni jedna do sad nije odbila ili spomenula da to ne slavi u užem okruženju, a i drago im je, a kad ne bih ništa poklonio onda bih ispao kreten. Clara i ostale se nisu borile za to...
Da li su za to krivi muškarci Cigaro .. upitno je.MarlboroGold wrote:To mi nije bila namjera. Samo činjenice, a odnosi se i na mnoge naše žene. Umjesto da većina njih izađu na ulice i da se još više bore za svoja prava one uživaju u cvijeću, poklonima, ručkovima i večerama sa dragim ljudima. Čak i kad ih pitaš i to spomeneš često je odgovor ma bježi tamo i slično.Aoida wrote:Momci, snishodljivost vam ne pristaje.
Za to nisu krivi muškarci, a i ja volim pokloniti buket ili nešto drugo... ni jedna do sad nije odbila ili spomenula da to ne slavi u užem okruženju, a i drago im je, a kad ne bih ništa poklonio onda bih ispao kreten. Clara i ostale se nisu borile za to...
Kad bi recimo cvijeće bilo odbijeno, a i bilo šta drugo, bilo bi mi svejedno. Možda bih bio iznenađen u tom momentu, ali i do druge strane je da se izjasni o tome da ne slavi i šta već jer mi ipak nastupamo po nekom defaultu. Razlog bih razumio i ne bi mi bilo neugudno. Svi mi imamo neke principe kojih se držimo i tražimo od drugih da ih poštuju.Nastasia wrote: Da li su za to krivi muškarci Cigaro .. upitno je.
Zašto mi kao ženi ne bi bilo drago što sam dobila ružu i zašto ne bih izrazila zahvalnost za istu?
Da ti je neka žena odbila ružu uz neko grubo, ja to ne slavim, opet ti ne bi valjalo
Šta, i ja volim muškarcima poklanjati stvari. Muškarci kad dobiju poklon koji im se svidi su preslatki, ja tačno imam osjećaj da se pretvore u dijete. Volim i kuhat momcima, u posljednjoj vezi sam se nakuhala kolača i pita, i on je makarone pravio ne mogu duše griješit. Ne čini me to ništa manje feministicom (iako ja to načelno nisam - ali ima žena feministica koje kuhaju za svog muškarca, pa nisu ništa manje feministice zbog toga isto kao što nisu ništa manje feministice ni kada prime sa zahvalnošću ružu)
A to što žene se slabo bore za feminizam i slično na ovim prostorima, je zato što većina muškaraca je o feminizmu čulo na vukajliji i 9gagu pa ga ismijavaju, a žene se ipak u velikom broju slučajeva žele udat, pa se ne žele na taj način etiketirati kao nepoželjne.
A Boga mi i puno žena misli da je feminizam: SAMO JA, SVE MENI, JA MOGU SVE A NE MORAM NIŠTA pa i one odaju pogrešnu sliku.
MarlboroGold wrote: @Karlinko - Đe si lutko, ima li kakvih zagondžija?
Naravno. Uzrok nekog problema je vrlo rijetko jednodimenzionalan i ne može biti sva krivica isključivo na muškarcima ili isključivo na ženama. Ima tu učešća sa obje strane, a Bogme i umješanosti raznih faktora poput tradicije, tolerancije, religije, itd.MarlboroGold wrote:Kad bi recimo cvijeće bilo odbijeno, a i bilo šta drugo, bilo bi mi svejedno. Možda bih bio iznenađen u tom momentu, ali i do druge strane je da se izjasni o tome da ne slavi i šta već jer mi ipak nastupamo po nekom defaultu. Razlog bih razumio i ne bi mi bilo neugudno. Svi mi imamo neke principe kojih se držimo i tražimo od drugih da ih poštuju.Nastasia wrote: Da li su za to krivi muškarci Cigaro .. upitno je.
Zašto mi kao ženi ne bi bilo drago što sam dobila ružu i zašto ne bih izrazila zahvalnost za istu?
Da ti je neka žena odbila ružu uz neko grubo, ja to ne slavim, opet ti ne bi valjalo
Šta, i ja volim muškarcima poklanjati stvari. Muškarci kad dobiju poklon koji im se svidi su preslatki, ja tačno imam osjećaj da se pretvore u dijete. Volim i kuhat momcima, u posljednjoj vezi sam se nakuhala kolača i pita, i on je makarone pravio ne mogu duše griješit. Ne čini me to ništa manje feministicom (iako ja to načelno nisam - ali ima žena feministica koje kuhaju za svog muškarca, pa nisu ništa manje feministice zbog toga isto kao što nisu ništa manje feministice ni kada prime sa zahvalnošću ružu)
A to što žene se slabo bore za feminizam i slično na ovim prostorima, je zato što većina muškaraca je o feminizmu čulo na vukajliji i 9gagu pa ga ismijavaju, a žene se ipak u velikom broju slučajeva žele udat, pa se ne žele na taj način etiketirati kao nepoželjne.
A Boga mi i puno žena misli da je feminizam: SAMO JA, SVE MENI, JA MOGU SVE A NE MORAM NIŠTA pa i one odaju pogrešnu sliku.
Boldirano - hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice. Upravo iz tog razloga su mnoge naše žene protiv današnjeg feminizma, a pogotovo radikalnog. Mi smo izrazito primitivna sredina i apsolutno netolerantna prema drugom i drugačijem, a strah nas je nečeg novog. Krivica je kolektivna. Još kad se religija umiješa...
@Karlinko - Đe si lutko, ima li kakvih zagondžija?
Connaisseur Karlin wrote:MarlboroGold wrote: @Karlinko - Đe si lutko, ima li kakvih zagondžija?
MarlboroGold wrote:Connaisseur Karlin wrote:MarlboroGold wrote: @Karlinko - Đe si lutko, ima li kakvih zagondžija?
Ko je ono tradicionalno bio u kući, pod tri ugla kuće, i djeci prenosio obrasce ponašanja?MarlboroGold wrote:hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice
Neko nešto pit'o?berenice wrote:Ti si malo zalutao izgleda. Ne znam, al ko da te vile nose. Mislim, šta tebi konkretno smeta glede feminizma (bez ovih glupih navodnika u naslovu)? Diral' te ko?Hakiz wrote:Kakva snishodljivost?
Neprijatelja treba poznavati da bi se efikasnije protiv njega borio.
Jakako. Prijateljujem sa muškarcima. A ko ti nije prijatelj on ti je ne prijatelj.Aoida wrote:Neprijatelja?
Žene koje su također bile pod uticajem jakog patrijarhata i sa kojim su se pomirile, kojima je odgovarao ili koje jednostavno nisu znale za bolje. Muškarac, muž, otac je bio Bog i batina prije 50 i više godina. To je jednostavno bilo tako. Pa donedavno su se očevi i persirali u nekim porodicama, pa čak i kod nas.Hakiz wrote:Ko je ono tradicionalno bio u kući, pod tri ugla kuće, i djeci prenosio obrasce ponašanja?MarlboroGold wrote:hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice
Nastasia wrote: Da li su za to krivi muškarci Cigaro .. upitno je.