Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- HAVANA
#4301 Re: Ateizam
Samo se vi zajebajite.Kad vam sad dzini dodju i ziiiikkk... 
- beni-bu-man
#4302 Re: Ateizam
i ziiikkkk na pivuHAVANA wrote:Samo se vi zajebajite.Kad vam sad dzini dodju i ziiiikkk...
- HAVANA
#4303 Re: Ateizam
Smrcak15 wrote:a ako mislis da je epilepsija prouzorkovana dzinnima? sta cemo sad ako je tako?beni-bu-man wrote:Ljudi su mislili da su opsjednut sejtanom kad ono epilepsija
Treba njima jebat mater.Nasli oni prouzrokovat.
- shmizlica
#4304 Re: Ateizam
ovo je smrčak protiv ostatka svijeta 
- aurora313
#4305 Re: Ateizam
Ok, ne znaš bajku u đavolima, a već sam ti rekao da je ta bajka starija od islamske.Smrcak15 wrote:stani ba malo, a ko to kaze da je biblija tacna, pa biblija sama za sebe kaze da je lazna.
Ali to da sama Biblija za sebe kaže da je lažna, nemoj bolan da kao vjernik iznosiš. Rugao se lonac poklopcu ko je crnji.
Ipak, reci gdje to stoji u Bibliji da je lažna?
- aurora313
#4306 Re: Ateizam
Nasmija me ti... podsjećaš se na ony Trumpovu savjetnicu koja se bavi 'alternativnim činjenicama' kao istinom.Smrcak15 wrote:Sotona nije andjeo nikad bio onda je drugo vrsta stvorenja, to su dzinni (demon) dok andjeli nemaju slobodnu volju da se pobune Bogu jer su programirani poput robota da samo sluze BOgu a ne da se pobune, dok dzinni imaju slobodnu volju poput ljudi i mogu dase pobune Bogu a mogu i da vjeruju ako hoce.
Elem, za svakoga postoji kazna. Tako je u Bibliji a tako i u Kuranu. Ja u džehenem, ti u dženet. Pošteno.
A šta ćemo sa džinima? Kako njih nagraditi ili kazniti za njihovo ponašanje?
I ako su kažnjeni, gdje idu da služe rok?
- Smrcak15
#4307 Re: Ateizam
Jeremija 8:8aurora313 wrote:Ok, ne znaš bajku u đavolima, a već sam ti rekao da je ta bajka starija od islamske.Smrcak15 wrote:stani ba malo, a ko to kaze da je biblija tacna, pa biblija sama za sebe kaze da je lazna.
Ali to da sama Biblija za sebe kaže da je lažna, nemoj bolan da kao vjernik iznosiš. Rugao se lonac poklopcu ko je crnji.
Ipak, reci gdje to stoji u Bibliji da je lažna?
Kako možete reći: "Mudri smo, imamo zakon Gospodnji!" Jest, dobro, ali je to lažju učinila lažljiva pisaljka književnika.
- Smrcak15
#4308 Re: Ateizam
i oni ce na sudnji dan da im se sudi, pa ili u dzennet ili u dzehennem.aurora313 wrote:Nasmija me ti... podsjećaš se na ony Trumpovu savjetnicu koja se bavi 'alternativnim činjenicama' kao istinom.Smrcak15 wrote:Sotona nije andjeo nikad bio onda je drugo vrsta stvorenja, to su dzinni (demon) dok andjeli nemaju slobodnu volju da se pobune Bogu jer su programirani poput robota da samo sluze BOgu a ne da se pobune, dok dzinni imaju slobodnu volju poput ljudi i mogu dase pobune Bogu a mogu i da vjeruju ako hoce.
Elem, za svakoga postoji kazna. Tako je u Bibliji a tako i u Kuranu. Ja u džehenem, ti u dženet. Pošteno.
-
Nocty
#4309 Re: Ateizam
Smrcak ,ti si primjer zašto u Bosni ništa ne funkcioniše.
- Smrcak15
#4310 Re: Ateizam
Molim te argumentovano to da znam od dzega cu se branit i u koju stranu pucati...ovako sam ni na nebi ni zemlji.Nocty wrote:Smrcak ,ti si primjer zašto u Bosni ništa ne funkcioniše.
Sto nemogu ovih padobranaca ulete na temu i samo baci bombu , nezna jeli miniran teren nezna jesu li to njegovi ljudi, samo je vazno spustiti se sa padbranom i bacit nesto.
Zamisli sad ja uöetim uu neciji temu i samo napisem "pogino"
A ljudi se uspanice, ko je poginuo, da nije neko moj, da nisi nekog vidio sad da je poginuo...????
A ja kontao, ma poginuo hitler 45e,
- beni-bu-man
#4311 Re: Ateizam
Smrle samo jedno pitanje znas li njemacki ??
- Smrcak15
#4312 Re: Ateizam
neznambeni-bu-man wrote:Smrle samo jedno pitanje znas li njemacki ??
- beni-bu-man
#4313 Re: Ateizam
ok, htio sam ti nesto poslati na njemackom da procitasSmrcak15 wrote:neznambeni-bu-man wrote:Smrle samo jedno pitanje znas li njemacki ??
- aurora313
#4314 Re: Ateizam
Ma kakav sudnji dan Smrle za džine!? Pa oni su obična besprizorna banda... čemu onda suđenje?!?Smrcak15 wrote:i oni ce na sudnji dan da im se sudi, pa ili u dzennet ili u dzehennem.aurora313 wrote:[Nasmija me ti... podsjećaš se na ony Trumpovu savjetnicu koja se bavi 'alternativnim činjenicama' kao istinom.
- shbc
#4315 Re: Ateizam
Hitler nije pogin'oSmrcak15 wrote:Molim te argumentovano to da znam od dzega cu se branit i u koju stranu pucati...ovako sam ni na nebi ni zemlji.Nocty wrote:Smrcak ,ti si primjer zašto u Bosni ništa ne funkcioniše.
Sto nemogu ovih padobranaca ulete na temu i samo baci bombu , nezna jeli miniran teren nezna jesu li to njegovi ljudi, samo je vazno spustiti se sa padbranom i bacit nesto.
Zamisli sad ja uöetim uu neciji temu i samo napisem "pogino"![]()
A ljudi se uspanice, ko je poginuo, da nije neko moj, da nisi nekog vidio sad da je poginuo...????
- Dope_Man
#4316 Re: Ateizam
Hitler JESTE poginuo, to je alternativna empirijska cinjenica 
- beni-bu-man
#4317 Re: Ateizam
i ja tu ne vidim logike.aurora313 wrote:Ma kakav sudnji dan Smrle za džine!? Pa oni su obična besprizorna banda... čemu onda suđenje?!?Smrcak15 wrote:i oni ce na sudnji dan da im se sudi, pa ili u dzennet ili u dzehennem.aurora313 wrote:[Nasmija me ti... podsjećaš se na ony Trumpovu savjetnicu koja se bavi 'alternativnim činjenicama' kao istinom.
Zar dzini nisu djeca Iblisa, otac svih dzinova koji se pretvorio u sejtana kada ga alah prokleo jer se on smatrao boljim od adema jer je on stvoren od vatre a adem od zemlje.
Njegova je posljednja molba bila da do sudnjega dana zavodi ljude na krivi put.
Sto je to bog dopustio, jer je sadista.....a ne ne grijesim radi testa
-
Nocty
#4318 Re: Ateizam
Odvojeno se piše ne mogu i ne znashbc wrote:Hitler nije pogin'oSmrcak15 wrote:Molim te argumentovano to da znam od dzega cu se branit i u koju stranu pucati...ovako sam ni na nebi ni zemlji.Nocty wrote:Smrcak ,ti si primjer zašto u Bosni ništa ne funkcioniše.
Zamisli sad ja uöetim uu neciji temu i samo napisem "pogino"![]()
Natrag u školu pa onda
Natrag k prirodi
Kakvi argumenti bolan? Da ti dodje sutra jedan arkon nebi ga znao prepoznat...Il za tebe dzin.
Imam ja jednog pa šta sad? Nit je loš nit dobar
Nije moj nego od žene dok ih je vadila iz vidzi(ouiji) board-a dok je bila mladja.
Možeš ih iz rijeke izvaditi pomoću ogledala koji sam moraš uramit...Neću dalje da ti govorim jer je to igra sa životom za nepoznate...Ne mora bit ni rijeka,bilo kakav potok...Kome će se bolan sudit? Znaš li ti gdje si ti uopšte? Jedan arkon mi je pokazao kamene kugle u Bosni dok nisam ni znao za njih preobučen u moju mamu.
Znaš li zašto se mama zove mama npr?
Last edited by Nocty on 26/04/2017 15:35, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#4319 Re: Ateizam
oni imaju svijest za sebe, imaju slobodnu volju i razum, znaci pod testom su, a cm se pod testom, onda ti slijedi sudjenje.aurora313 wrote:Ma kakav sudnji dan Smrle za džine!? Pa oni su obična besprizorna banda... čemu onda suđenje?!?Smrcak15 wrote:i oni ce na sudnji dan da im se sudi, pa ili u dzennet ili u dzehennem.aurora313 wrote:[Nasmija me ti... podsjećaš se na ony Trumpovu savjetnicu koja se bavi 'alternativnim činjenicama' kao istinom.
- skupljac_zeljeza
#4320 Re: Ateizam
"Znanost i religija – 2000 godina suradnje i osporavanja"
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ko ... i-religija
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ko ... i-religija
-
Nocty
#4321 Re: Ateizam
Oni su tvoj test
Do tebe je ...Ako znaš možeš ih malim prstom ukloniti
Gdje teče med i mlijeko i šta je sekret ? Sekracija?
Do tebe je ...Ako znaš možeš ih malim prstom ukloniti
Gdje teče med i mlijeko i šta je sekret ? Sekracija?
- Smrcak15
#4322 Re: Ateizam
beni-bu-man wrote: i ja tu ne vidim logike.
Zar dzini nisu djeca Iblisa, otac svih dzinova koji se pretvorio u sejtana kada ga alah prokleo jer se on smatrao boljim od adema jer je on stvoren od vatre a adem od zemlje.
Njegova je posljednja molba bila da do sudnjega dana zavodi ljude na krivi put.
Sto je to bog dopustio, jer je sadista.....a ne ne grijesim radi testa
evo da ga je odmah usmrtio i da ne navodi ljude na zloSto je to bog dopustio, jer je sadista.....a ne ne grijesim radi testa
znaci da nemamo zlih ideja, nemamo zlih pozuda..nego samo dobro. pa gdje je tu test onda ako nema Shekija da te mami preko tvojih slabosti??

dzinni su bica od druge materije, imaju slobodnu volju i razum, samim tim podlozni su testu.
HADIS 38 Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Kada je Allah stvorio Džennet i Džehennem, poslao je Džibrila u Džennet i rekao mu: Otidi pogledaj Džennet i nagradu koju sam pripremio stanovnicima Dženneta. Džibril ode, pogleda Džennet i nagradu pripremljenu njegovim stanovnicima, kada se vrati, rece Allahu: Tvoje mi moci, u Džennet ce uci svako ko za njega cuje! Allah naredi pa se Džennet okruži neugodnostima i rece Džibrilu: Vrati se i pogledaj kakvu sam nagradu pripremio stanovnicima Dženneta. Kada se Džibril vrati do Dženneta – ugleda Džennet okružen neugodnostima, odma se vrati Allahu: Tvoje mi moci, bojim se da ce iko uci u Džennet! Otidi i pogledaj Džehennem i kaznu koju sam pripremio stanovnicima Džehennema – naredi mu Allah. Kada dode do Džehennema i ugleda njegovu razbuktalu vatru, vrati se nazad i rece: Tvoje mi moci, niko ko cuje za Džehennem nece uci u njega! Allah naredi da se Džehennem okruži strastima, pa rece Džibrilu da ga ponovno pogleda. Kada ugleda Džehennem, Džibril progovori: – Tvoje mi moci, bojim se da ce se iko spasiti Džehennema!” Bilježe Tirmizi (Ebu Davud i Nesai, hadis hasen-sahih).
-
Nocty
#4323 Re: Ateizam
Gdje je tu test?
Ja mislim da je Bog tebe poslo da testira moju nadu i vjeru! S tobom dok bi pričo moro bi se za stolicu svezat.
Ja mislim da je Bog tebe poslo da testira moju nadu i vjeru! S tobom dok bi pričo moro bi se za stolicu svezat.
- Smrcak15
#4324 Re: Ateizam
test je na svakom korako, dok mi trabunjamo ovdje na forumu, dok hodas ulicom ljetnim danima pa utegnute polugole trebe hodaju, tad si pod testom, neko te nudi alkohol i cigaru tad si pod testom, neko te mami kradju , prevaru, laz itd tad si na testuNocty wrote:Gdje je tu test?
nego ti dodje i kaze, Bog postoji, i trazi od Tebe pokornost za tvoje bolje i trazi da izucavas dokaze okolo sebe i u njegovoj knjizi, tad si na testu itd itd
da jer ti tad gljive ludare i one magicne gljive nebi pomogleS tobom dok bi pričo moro bi se za stolicu svezat
- beni-bu-man
#4325 Re: Ateizam
sto ga cini sadistom jer je to dozvolioSmrcak15 wrote:znaci da nemamo zlih ideja, nemamo zlih pozuda..nego samo dobro. pa gdje je tu test onda ako nema Shekija da te mami preko tvojih slabosti??
dzinni su bica od druge materije, imaju slobodnu volju i razum, samim tim podlozni su testu.
da dodam
Prema islamskom učenju, džini su stvoreni od vatre. Zemlju su nastanili prije ljudi. Neko vrijeme su živjeli u miru, no ubrzo je među džinima nastupio "svjetski" rat.