Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tiger 033

#4301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Evo meJbi i bude alternative "GoTV BiH" http://www.gotv.ba/ :thumbup: lista kanala kao sto se moze vidjeti je uslovno receno dobra :zoka:
https://www.facebook.com/gotvbih

Maharadza

#4302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

damirc_sa wrote:
jazzer wrote:Kod mene (duo paket) na nekim kanalima promijenjeni brojevi kanala pa ih sada imam koji pocinju
sa brojevima 965, 933, 978, 984, kojih nikada do sada nije bilo... :shock:

Sport klub + mi na 71 s Sport klub obicni bio na broju 70 a sada je na 998. Pojma nemam sta se desava.
Hoce li ovo jedan restart rijesiti, da zovem telemach ili je ovo normalno?

Ovo se je i kod mene desilo sta je činiti, taman zapamtio gdje mi je koji kanal kad na jednom ovi izmjesali kanale.
Probaj isključiti resiver iz struje na par sekundi i ponovo uključiti! Trebalo bi da sve ponovo skenira i poreda te kanale, osim ako kod njih nije neka greška pa je svima tako!?
DON_eARL

#4303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

SportKlub i ove godine prenosi F1 i MotoGP. :-D Valjda se neće opet oni idoli iz Hayata sjetiti na pola sezone kupiti prava. :-)
Maharadza

#4304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

DON_eARL wrote:SportKlub i ove godine prenosi F1 i MotoGP. :-D Valjda se neće opet oni idoli iz Hayata sjetiti na pola sezone kupiti prava. :-)
Dabogda im zacijenili prava za prenos pa da mogu kao čovjek gledati isti u HD-u na SK kanalima! 8-)
hopi

#4305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hopi »

Partijaner wrote:
DON_eARL wrote:
Partijaner wrote:Kojeg datuma povecavaju brzinu, znam da je bilo nekog govora ?
1. marta. :-D
:thumbup:

odlično to nisam vidio, ja imam njihov internet ovaj od 6mb i digitalnu jel kod mene duo paket ili ovo dvoje ide kao zasebno?
DON_eARL

#4306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

hopi wrote: odlično to nisam vidio, ja imam njihov internet ovaj od 6mb i digitalnu jel kod mene duo paket ili ovo dvoje ide kao zasebno?
Zasebno ti je... Da imaš DUO, bila bi ti brzina 10Mbps.

Od 1.3. ćeš imati 8Mbps, dok će korisnici DUO paketa imati 15Mbps. :)
veljaca

#4307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

DON_eARL wrote:
hopi wrote: odlično to nisam vidio, ja imam njihov internet ovaj od 6mb i digitalnu jel kod mene duo paket ili ovo dvoje ide kao zasebno?
Zasebno ti je... Da imaš DUO, bila bi ti brzina 10Mbps.

Od 1.3. ćeš imati 8Mbps, dok će korisnici DUO paketa imati 15Mbps. :)
:thumbup:

A tek se navikao na ovih 10 Mbps ..... :D
hopi

#4308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hopi »

pa evo gledam, ovo dvoje (digitalna+internet) mi je 37KM a paket je 40KM, a razlika je 8 i 15mb. Koja je procedura da uzmem ovaj paket jel isto ima neko potpisivanje neko novog ugovora?
BaDa

#4309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

hopi wrote:pa evo gledam, ovo dvoje (digitalna+internet) mi je 37KM a paket je 40KM, a razlika je 8 i 15mb. Koja je procedura da uzmem ovaj paket jel isto ima neko potpisivanje neko novog ugovora?
da odes u poslovnicu potpises novi ugovor ljudi dodju postave ti resiver i puste nakon 24h ii 48h novu brzinu! :D ili ako imas vec resiver samo ti puste brzinu i dobijes ruter od njih!
DON_eARL

#4310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

hopi wrote:pa evo gledam, ovo dvoje (digitalna+internet) mi je 37KM a paket je 40KM, a razlika je 8 i 15mb. Koja je procedura da uzmem ovaj paket jel isto ima neko potpisivanje neko novog ugovora?
Možeš nazvati 1430, ostaviš podatke i sačekaš 10tak dana, dođu ti na adresu sa ugovorom i opremom. Potpišeš, postave opremu i uživaš. Trenutno nisi vezan ugovorom, eventualno 12 mjeseci za internet, dok ugovor za DUO paket traje 24 mjeseca, i to je razlika.
shandrprcSA

#4311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

BaDa wrote:
da odes u poslovnicu potpises novi ugovor ljudi dodju postave ti resiver i puste nakon 24h ii 48h novu brzinu! :D ili ako imas vec resiver samo ti puste brzinu i dobijes ruter od njih!
i ja gledam taj duo paket i kontam da predjem al' me interesuje da li ce promjenom paketa zamjeniti i resiver posto mi je ovaj Z3375 sad
semir1988

#4312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

shandrprcSA wrote:
BaDa wrote:
i ja gledam taj duo paket i kontam da predjem al' me interesuje da li ce promjenom paketa zamjeniti i resiver posto mi je ovaj Z3375 sad
trebalo bi da hoce....
shandrprcSA

#4313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

semir1988 wrote:
shandrprcSA wrote:
trebalo bi da hoce....
:mrgreen: valjda ce odgovoriti @Telemach :D
Maharadza

#4314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

shandrprcSA wrote:
BaDa wrote:
Ma i ako ti budu tražili onih 50KM za zamjenu, samo odjaviš uslugu i ponovo prijaviš, moraju donijeti onda novi d3 resiver...i guess! :mrgreen:
hopi

#4315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hopi »

pa i kod mene je 3375 ima li neke razlike u odnosu na ovaj 4398 i ima li neke razlike u programima nešta dodatno (osim interneta tj veće brzine)
Maharadza

#4316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

hopi wrote:pa i kod mene je 3375 ima li neke razlike u odnosu na ovaj 4398 i ima li neke razlike u programima nešta dodatno (osim interneta tj veće brzine)
Divi ovdje pa uporedi:

http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0
fortaleza

#4317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

shandrprcSA wrote:
BaDa wrote:
Neće..samo uz doplatu 50 KM ili uzimanje nekog paketa s HD kanalima..
hopi wrote:pa i kod mene je 3375 ima li neke razlike u odnosu na ovaj 4398 i ima li neke razlike u programima nešta dodatno (osim interneta tj veće brzine)
Receiver je d3 v2.0 i posjeduje usb port na koji nakačiš hdd i dobiješ opciju snimalice.
mumi80

#4318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Jesil siguran? Koliko sam ja upoznat opcija snimanja ce biti dostupna uskoro i to po cijeni 4,5 KM mjesecno.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Kralj Tvrtko I.

#4319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

opcija je dostupna sad odmah ako imas slobodan USB ili HD na koji bi snimao...

a to sto kazes 4,5KM......to je cijena iznajmljivanja externog diska ot Telemacha...
nobody11

#4320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nobody11 »

E ovako, čini mi se da su mi isključili internet i kablovsku zbog neplaćenih računa. Ja ne znam koliko ih ima neplaćeno ali mislim maksimalno 3, jer ne plaćam ih ja osobno. Nisu plaćeni iz razloga što par mjeseci nisam bio u gradu pa nisam pokupio račune, no to sad nije ni bitno. Oni su me zvali prije mjesec i pol dana da mi kazu da imam neplaćenih računa, međutim računi su bili tih dana plaćeni u pošti i to sam im rekao. Rekli su mi da donesem uplatnice, ali pošto ja nisam bio tu totalno sam zaboravio na to i vjerojatno su mi zbog toga iskljucili.
Sad me zanima što trebam učiniti za ponovno priključenje, osim naravno platiti neplaćene račune?
Magarece_godine

#4321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Malo poludio net

Image

Duo paket .... :D :D
mumi80

#4322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Kralj Tvrtko I. wrote:opcija je dostupna sad odmah ako imas slobodan USB ili HD na koji bi snimao...

a to sto kazes 4,5KM......to je cijena iznajmljivanja externog diska ot Telemacha...
Hvala nisam to znao, valja mi probat na usb.
Usput, danas su ponovo dolazili iz telemacha i kazu da je signal dobar (46%) i da po njima nebi trebao imati problema. Medjutim, meni se i dalje desava da mi slika s vremena ba vrijeme "blicne". Da li bi to moglo biti do hdmi kabla?
Ovo mi pade na pamet jer mi se to desava samo na digital dok na analog nemam tih problema.

Maharadza

#4323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mumi80 wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:opcija je dostupna sad odmah ako imas slobodan USB ili HD na koji bi snimao...

Hvala nisam to znao, valja mi probat na usb.
Usput, danas su ponovo dolazili iz telemacha i kazu da je signal dobar (46%) i da po njima nebi trebao imati problema. Medjutim, meni se i dalje desava da mi slika s vremena ba vrijeme "blicne". Da li bi to moglo biti do hdmi kabla?

A da li se to 'blicanje' javlja i kod obične analogne ili samo na digitalnim kanalima (na resiveru)? Može biti da je do samoga resivera, dok kažeš da je signal udure!? Imaš li u komšiluku još koga sa sličnim problemima ili je samo kod tebe tako?

Tapatalked
semir1988

#4324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

nobody11 wrote:E ovako, čini mi se da su mi isključili internet i kablovsku zbog neplaćenih računa. Ja ne znam koliko ih ima neplaćeno ali mislim maksimalno 3, jer ne plaćam ih ja osobno. Nisu plaćeni iz razloga što par mjeseci nisam bio u gradu pa nisam pokupio račune, no to sad nije ni bitno. Oni su me zvali prije mjesec i pol dana da mi kazu da imam neplaćenih računa, međutim računi su bili tih dana plaćeni u pošti i to sam im rekao. Rekli su mi da donesem uplatnice, ali pošto ja nisam bio tu totalno sam zaboravio na to i vjerojatno su mi zbog toga iskljucili.
Sad me zanima što trebam učiniti za ponovno priključenje, osim naravno platiti neplaćene račune?
faksirati im uplatnice..i platiti neplacene racune ..i te faksirati istoo
nobody11

#4325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nobody11 »

semir1988 wrote:
nobody11 wrote:E ovako, čini mi se da su mi isključili internet i kablovsku zbog neplaćenih računa. Ja ne znam koliko ih ima neplaćeno ali mislim maksimalno 3, jer ne plaćam ih ja osobno. Nisu plaćeni iz razloga što par mjeseci nisam bio u gradu pa nisam pokupio račune, no to sad nije ni bitno. Oni su me zvali prije mjesec i pol dana da mi kazu da imam neplaćenih računa, međutim računi su bili tih dana plaćeni u pošti i to sam im rekao. Rekli su mi da donesem uplatnice, ali pošto ja nisam bio tu totalno sam zaboravio na to i vjerojatno su mi zbog toga iskljucili.
faksirati im uplatnice..i platiti neplacene racune ..i te faksirati istoo
Evo tek sam sad vidio da nije isključena kablovska. rade skoro svi ali slika je skroz loša. Na nekim je skoro pa i nema, a neki se programi vide. Što bi to moglo biti, zna li itko?
Locked