Musa je najboji evropski igrac u svom uzrastu. evo za njeg govore da je najbolji igrac na ovom svjetstkom prvenstvu. svi su uvjereni da ce imati karijeru i uspjeh u rangu dzordanaPhantasy wrote:Sad se Musa poredi i sa Jordanom. Stvarno ne zelis da idemo dublje
BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
SSemir
#4301 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
- KB9
#4302 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
SSemir wrote:Musa je najboji evropski igrac u svom uzrastu. evo za njeg govore da je najbolji igrac na ovom svjetstkom prvenstvu. svi su uvjereni da ce imati karijeru i uspjeh u rangu dzordanaPhantasy wrote:Sad se Musa poredi i sa Jordanom. Stvarno ne zelis da idemo dublje
braco mila i draga
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4303 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nece biti u rangu Jordana, ali jeste najzanimljiviji igrac na ovom prvenstvu.
- agent_zero
#4304 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Musu ne dirajte, po meni kritiku samo zaslužuju onoliki promašeni ziceri pod košem njegovih saigrača, ono je neshvatljivo, kao i činjenica da zadnja mislim 3 napada Musa nije opalio na koš, a trebao je, umjesto da gleda ostale kako fulaju čiste zicere ili otvorene šuteve za tri poena.
- agent_zero
#4305 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Evo sad vidjeh ovo:
http://sportsport.ba/bh_kosarka/suze-na ... lje/198786
Mislim da zaista niko nema pravo više ništa reći, bilo kakvu kritiku ili prigovor.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/suze-na ... lje/198786
Mislim da zaista niko nema pravo više ništa reći, bilo kakvu kritiku ili prigovor.
- Thorgerson
#4306 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Dovoljno je da pogledas jednu tekmu ovih godista i da vidis koliko Musa iskace od ostalih.
Jbg, nije islo ovu tekmu i to je to. Da jeste pobjedili bi.
Jbg, nije islo ovu tekmu i to je to. Da jeste pobjedili bi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4307 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Danas sa Tajvanom za plasman. Ista satnica, 18:15.
- It_is_a_Leclerc
#4308 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Eno sad. Musa odličan, ostali, kaže, - (ispod)prosječni.

-
The 51st State
#4309 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
jebo mater ako je od ovih sto pametuju oko perfomansa Muse, ekipe, kvaliteta, taktike i slicno, da je odigro termin mahalskog basketa, a kamo li sta vise.
bez suvisne filozofije, u ovim kategorijama ako dobijes igraca za seniore dobitak sam po sebi, to je trenutno Musa i zasad dosta.
bez suvisne filozofije, u ovim kategorijama ako dobijes igraca za seniore dobitak sam po sebi, to je trenutno Musa i zasad dosta.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#4310 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Dobili smo mi sigurno i Camparu koji je proslu citavu sezonu odigrao u seniorima Sparsa, Njegos Sikiras savim sigurno ako ga ne budu zezale povrede, zatim Lazar Mutic takodje ima lijepu perspektivu te takodje Cerkezovic koji je takodje proslu sezonu odigrao za prvi tim Slobode i po svim statistikama je drugi najkorisniji nas igrac na ovom prvenstvu. Ova cetvorica ako ih zdravlje posluzi ce sasvim sigurno biti materijal za seniore ili bolje reci ova trojica jer Musa je vec svakako u rosteru seniorske reprezentacije.The 51st State wrote:jebo mater ako je od ovih sto pametuju oko perfomansa Muse, ekipe, kvaliteta, taktike i slicno, da je odigro termin mahalskog basketa, a kamo li sta vise.
-
The 51st State
#4311 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
za sikirasa mi je sumnjivo da ga srbija ne preotme, campara kad ode u neki ozbiljniji klub i tamo se dokaze onda svakako i njega upisati, za ovu dvojicu ostalih mladica nisam primjetio da se nesto posebno isticu individualno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4312 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mutic ima momenata kad se vidi da bi od njega moglo nesto biti.
Cerkezovic...all rounder, takav igrac u buducnosti bi nam zlata valjao.
Cerkezovic...all rounder, takav igrac u buducnosti bi nam zlata valjao.
-
dječak sa šibicama
#4313 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Statistika je u kosarci cesto neumoljiva, pa kaze Points from the bench: Australija 24, BiH 4
Rotacija od 6 do max 7 ozbiljnih igraca rijetko donosi uspjeh, na EP je moglo, sada nije.
Rotacija od 6 do max 7 ozbiljnih igraca rijetko donosi uspjeh, na EP je moglo, sada nije.
-
Phantasy
#4314 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nemoj kritikovati!dječak sa šibicama wrote:Statistika je u kosarci cesto neumoljiva, pa kaze Points from the bench: Australija 24, BiH 4
To ti je na ovom podforumu zabranjeno, nedo Bog da Musa ili neki njegov pomocnik (suigrac) imaju neki nedostatak ili grešku, ako to kazes odmah psuju majku.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4315 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pa napisao je stvar koja je na mjestu.
Imamo kratku rotaciju. Bar je ima ova ekipa kadeta.
To nista ne znaci spram pojedinaca kao Musa ili Campara. Nece uvijek igrati u ekipi sa kratkom rotacijom.
Nisu to samo u pitanju kosevi, nego all round ucinak.
Imamo kratku rotaciju. Bar je ima ova ekipa kadeta.
To nista ne znaci spram pojedinaca kao Musa ili Campara. Nece uvijek igrati u ekipi sa kratkom rotacijom.
Nisu to samo u pitanju kosevi, nego all round ucinak.
-
dječak sa šibicama
#4316 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pa i nije kritika, vise je cinjenicno stanje rostera.
Musa ima serifovske ovlasti, sto je mozda posljedica cinjenice da mora tako igrati ako reprezentacija zeli uspjeh, ali to mu nece prolaziti u seniorskoj kosarci. Vec je popio par "jezikovih juha" u Cedeviti zbog privatizacije lopte na terenu. Kosarka je timski sport.
Musa ima serifovske ovlasti, sto je mozda posljedica cinjenice da mora tako igrati ako reprezentacija zeli uspjeh, ali to mu nece prolaziti u seniorskoj kosarci. Vec je popio par "jezikovih juha" u Cedeviti zbog privatizacije lopte na terenu. Kosarka je timski sport.
- It_is_a_Leclerc
#4317 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Dakako.
Da sublimiramo bord eksperata u zadnjih pet dana:
- S obzirom da je Džanan Musa tek "Iznadprosječan" i da je "grbav, slab i krivih leđa", da je "sebičan i privatizira loptu" u timu - "(ispod)prosječnih saigrača" - karijeru će da završi u čapljinskoj Lasti ili gdje li su mu već ono prognozirali.
Da sublimiramo bord eksperata u zadnjih pet dana:
- S obzirom da je Džanan Musa tek "Iznadprosječan" i da je "grbav, slab i krivih leđa", da je "sebičan i privatizira loptu" u timu - "(ispod)prosječnih saigrača" - karijeru će da završi u čapljinskoj Lasti ili gdje li su mu već ono prognozirali.
- hrasno38
#4318 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kada gledas po prvi put ovu reprezentaciju ne poznavajuci mogucnosti svih igraca svakako ti se nametne odmah konstatacija da Musa igra sam, da pretjeruje, da siluje itd itd.....medjutim kada upoznas domete ostalih igraca onda se misljenje dijametralno promjeni jer vidis da se svi sakrivaju iza odgovornosti koju Musa i Campara prezuimaju na sebe. Ali tu se ne moze traziti necija krivica jer imamo to sto imamo i ne mozes ti recimo od Kocica napraviti Sikirasa niti od Alikadica Musu. Musa je nesto sto se rijetko pojavljuje na kosarkaskom nebu i on te Doncic su izuzeci a ne pravila. Naravno bez obzira koliko mi mislili da ovo Musa radi sto voli i on bi prije svega volio da je sinoc imao 3 suigraca sa 100% povjerenjem i tri suigraca koji isto tako mogu odluciti utakmicu ako nista sa 100% pogadjanjem zicera. Medjutim nema i tako je kako je. Sreca nam se osmjehnula na EP ovdje nije i zivot ide dalje i u tom zivotu Musa je i dalje klasa ma sta mi ovdje laprdali.dječak sa šibicama wrote:Pa i nije kritika, vise je cinjenicno stanje rostera.
Naravno da ne moze u Cedeviti jer u Cedeviti igraju izgradjeni igraci za koje je on jos uvijek dijete koje voli loptu. Medjutim ako sljedecu sezonu bude imao minutazu u Cedeviti kao proslu bit ce u velikom minusu i to nece biti dobro za njegovu karijeru. On sada mora da igra sto vise utakmica pod palicom trenera drukcijih karaakteristika od Pandze.
-
vryzas
#4319 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno38 wrote:
Vrlo rado volim konstruktivno razmjenjivanje misljenja.
Odgledah 3/4 utakmice, a evo pogledah i statistiku. Uzrok poraza vise nego ocigledan statisticki gledano. Sut za 2p je bio katastrofalan 30% u odnosu na protivnika koji je bio na 47%. Ostali statisticki parametri su tu negdje u pet deka. Razliku na kraju su napravili poeni iz reketa (mi 24 - protivnik 40), i poeni s klupe (BiH 4 - Australija 24).
Ono sto statistika ne pokazuje, a veoma je bitno izvuci pouku za buducnost, su greske koje su vise-manje ocekivane u ovom uzrastu.
Australija je skoro cijelu trecu i dobar dio cetvrte cetvrtine forsirala napad dva na dva visoko po desnoj strani. Nasi se nisu bas najbolje snasli, nesto se smuseno preuzimalo, a strana pomoci je bila katastrofalna u par navrata. Bitan detalj je takodjer da je Pandza u drugoj cetvrtini i dio trece forsirao match-up zonsku odbranu koja je dala rezultat. Nije mi jasno zasto nije pokusao u cetvrtoj zonski presing sa eventualnim prelaskom na covjeka ili povratkom u zonsku odbranu.
Pocetkom cetvrte cetvrtine idemo na 57-50, u tom trenutku protivnik nam pravi seriju 9-0, a u tom periodu za neka 2-3 min. pravimo 3 nepotrebna (glupa) faula. Izasli smo iz bonusa sredinom cetvrtine cini mi se...na 70-65 za nas, a nakon timeout-a mi primamo trojku, Musa nakon toga masi oba slobodna, a protivnik poentira uz faul i tehnicku gresku. Tu je realno bio kraj...
Australija je imala vise igraca u rotaciji i bolji protok lopte. Dali su nam dosta poena na give and go i pick and roll, znaci osnove kosarke u principu.
Pozitivna stvar je sto je pristup nasih momaka bio na visokom nivou, za razliku od prve dvije utakmice, zelja i zalaganje cijelog tima ovaj put su bili odlicni.
Sticajem nes(p)retnih okolnosti smo izgubili ovu utakmicu...kvalitetniji smo od protivnika, individualno i timski...samo to u ovoj utakmici nismo dokazali.
-
dječak sa šibicama
#4320 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Slazem se vecinom, osim sa konstatacijom kako su Musa ili Doncic rijetki talenti. Svaka generacija kosarkasa ima po nekoliko takvih talenata, zapravo je godiste 1999. jedno od siromasnijih talentima pa se njih dva isticu, uz Sikirasa bar do ovog prvenstva.
- SkyLimit
#4321 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Bolji smo individualno od Australije ako poredimo naš najbolji igrač protiv njihovog najboljeg igrača.
Kad bi se tako igrali, mi smo vjerovatno najbolja ekipa na cijelom prvenstvu.
Ali ako poredimo našeg recimo petog igrača po kvaliteti sa petim po kvaliteti u Australiji, ili osmog sa osmim, ili jedanestog sa jedanestim...E onda je Australija bolja. U stvari tako kad poredimo možda smo i najgora ekipa na prvenstvu.
Što se tiče same utakmice, naši su "Klokane" lomili i lomili, bilo je barem pet situacija kad je falio još samo jedan dobar napad i odbrana da ih definitivno prelomimo...ali svaki put bi oni pogodili tricu i vratili se u život, ili bi naši izgubili loptu na neki baš glup nači, ili bi Musa, a on ih inače rijetko promašuje, promašio oba slobodna bacanja.
Australija je pokazala karakter, imao sam osjećaj da se igralo do zore da ih ne bi pobjedili, jednostavno uvijek su bili u stanju da se vrate. Identična situacija kao i protiv Španije u polufinalu prošle godine, Španci su nas lomili i lomili, i svaki put kad pomisliš da je gotovo, peri mješalicu motaj kablove, naši bi nekim poenima sa zvukom sirene ili tricom se vraćali u život.
Moram primjetiti i još jedan detalj. U Španiji je ovih dana pakleno vruće. U ovoj utakmici naši igrači su se kupali u znoju. Čak i Pandža je stalno brisao znoj sa čela. Vjerovatno je i rashlađenje u dvorani moglo biti bolje. Nije da je to odlučilo pobjednika, ali u svakom slučaju takvi uvjeti igranja su puno manje smetali Australijancima naviklima na visoke temperature nego našima.
Kad bi se tako igrali, mi smo vjerovatno najbolja ekipa na cijelom prvenstvu.
Ali ako poredimo našeg recimo petog igrača po kvaliteti sa petim po kvaliteti u Australiji, ili osmog sa osmim, ili jedanestog sa jedanestim...E onda je Australija bolja. U stvari tako kad poredimo možda smo i najgora ekipa na prvenstvu.
Što se tiče same utakmice, naši su "Klokane" lomili i lomili, bilo je barem pet situacija kad je falio još samo jedan dobar napad i odbrana da ih definitivno prelomimo...ali svaki put bi oni pogodili tricu i vratili se u život, ili bi naši izgubili loptu na neki baš glup nači, ili bi Musa, a on ih inače rijetko promašuje, promašio oba slobodna bacanja.
Australija je pokazala karakter, imao sam osjećaj da se igralo do zore da ih ne bi pobjedili, jednostavno uvijek su bili u stanju da se vrate. Identična situacija kao i protiv Španije u polufinalu prošle godine, Španci su nas lomili i lomili, i svaki put kad pomisliš da je gotovo, peri mješalicu motaj kablove, naši bi nekim poenima sa zvukom sirene ili tricom se vraćali u život.
Moram primjetiti i još jedan detalj. U Španiji je ovih dana pakleno vruće. U ovoj utakmici naši igrači su se kupali u znoju. Čak i Pandža je stalno brisao znoj sa čela. Vjerovatno je i rashlađenje u dvorani moglo biti bolje. Nije da je to odlučilo pobjednika, ali u svakom slučaju takvi uvjeti igranja su puno manje smetali Australijancima naviklima na visoke temperature nego našima.
- phillie
#4322 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ljudi, ova generacija ima slijedece godine u18 EP, pa vjerovatno za dvije godine u19 SP, pa onda u20 EP...imace oni a vjerujem i mi jos razloga za slavlje i sticanje iskustva....
- hrasno38
#4323 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
BiH - Taipei u 18.15
- SkyLimit
#4324 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nema nikakvog U19 SP za dvije godine. Ima naredne godine, a na njega ide 5 prvoplasiranih ekipa sa ovogodišnjeg U - 18 EP, koje počinje 30. jula. Učestvuje i naša U - 18 selekcija.phillie wrote:Ljudi, ova generacija ima slijedece godine u18 EP, pa vjerovatno za dvije godine u19 SP, pa onda u20 EP...imace oni a vjerujem i mi jos razloga za slavlje i sticanje iskustva....
- phillie
#4325 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hvala, nisam to znao... ali opet imaju "citavu vjecnost" pred sobom