Sirija
- fosna2014
- Challenger__
#42977 Re: Sirija
#BreakingNews Activists and Eyewitnesses: Extreme #IAF activity over #Damascus.. #Syria #Israel
Footage shows #IAF jet over #Damascus a while ago according to eyewitnesses & activists. #Syria #Israel
- dragma
- Vozim: Pješe
#42978 Re: Sirija
Zadnje vijesti od 30.04.2015.Opetja033 wrote:
Pa prije manje od sedam dana u Hami su se zestoko sukobili SAA i NDF. Ovi drugi htjeli da skinu guvernera te oblasti. Cak su i tenkovi radili.
Clashes erupted in the Zahraa quarter between government troops and National Defense Force fighters.
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports ... ia-in-homs
Kakva je sad situacija?
- Opetja033
#42979 Re: Sirija
To je to, zajebao sam se - nije Hama nego Homs.dragma wrote:Zadnje vijesti od 30.04.2015.Opetja033 wrote:
Pa prije manje od sedam dana u Hami su se zestoko sukobili SAA i NDF. Ovi drugi htjeli da skinu guvernera te oblasti. Cak su i tenkovi radili.
Clashes erupted in the Zahraa quarter between government troops and National Defense Force fighters.
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports ... ia-in-homs
Kakva je sad situacija?
P.S. Pojma nemam o sadasnjoj situaciji.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#42980 Re: Sirija
dokle su bašarijanci
piče u rikverc zadnjih dana i dobro im ide
- japin_mutapi
#42981 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:dokle su bašarijanci
- Challenger__
#42982 Re: Sirija
- evo onih prefinjenih intelektualaca (lideri Ahrar el Sham, Suqur el Sham, Jaish el Islam ) koji trebaju da preuzmu Siriju:

Sastanak je bio u Turskoj.

- Herr Flick
#42983 Re: Sirija
Japine logovao si se sa pogresnog profila

- DuckZz
#42985 Re: Sirija
Challenger__ wrote:- evo onih prefinjenih intelektualaca (lideri Ahrar el Sham, Suqur el Sham, Jaish el Islam ) koji trebaju da preuzmu Siriju:
Ovaj Zahran skroz lijevo me uvijek podsjeti na Medunjanina po izgledu, takvog ga zamišljam za 10-20 godina
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#42986 Re: Sirija
Herr Flick wrote:Japine logovao si se sa pogresnog profila![]()
![]()
![]()
![]()
- insomnia78
#42987 Re: Sirija
![]()
![]()
![]()
- Kikibombona
#42988 Re: Sirija
Grob te jebo, od sekularne diktature do selefijskog mracnog doba!Challenger__ wrote:- evo onih prefinjenih intelektualaca (lideri Ahrar el Sham, Suqur el Sham, Jaish el Islam ) koji trebaju da preuzmu Siriju:
Jel to SAA konacno ostvarila napredak u Guti?
Situacija se u Idlibu prilicno smirila. SAA ih je malo razvukla napadom na Jabal el Akrad i Gab ravnicu.
- Challenger__
-
RepublikanskaGarda
#42990 Re: Sirija
Nastavlja se prisilna mobilizacija u Damasku, dok elitne jedinice češkaju jaja po kafićima novače se golobradi mladići i šalju kao topovsko meso
Last edited by RepublikanskaGarda on 03/05/2015 21:53, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
#42991 Re: Sirija
![]()
![]()
![]()
- Opetja033
#42992 Re: Sirija
Kurdska zlodjela u Siriji, kurdski opozicionari svjedoce:
Activist says: Kurd's PYD seizes houses, displaces people in Efrin
Hasan Shandi, Kurdish opposition figure, last Friday has appealed to the Kurdish community and human rights organizations for seizing his father’s house and farm in Efrin in Aleppo countryside by the Democratic Union party (PYD).
Shandi told Zaman al-Wasl that members from the Kurdish People’s Protection Unit (PYG) have given his family a week notice to evacuate the house and leave the farm for no particular reason, that act was a part of the ongoing robbery and stealing operations against public and private properties.
“My mother told them that my family has no contact with me, but the PYG’s militia told her to come to me to Kurdistan to rent them a house” Shandi detailed.
Shandi resembled the PYG’s acts to the occupying operations of Israel in Palestine, and other militias acts like Kurdistan Workers’ Party and Hezbollah, which force their wills by arms.
Shandi mentioned that he has changed his house three times after receiving threats because of his appearance on the “Opposite Direction” show on Al Jazeera in October 2014, in which he contradicted the PKK and its branches. “I am their most hated enemy because I have opposed them since 2005 and written against them in news papers and contradicted their loyalty to regime.”
The Syrian Kurdish politician confirmed that (PYD) has started getting rid of everything and anybody related to the Free Syrian Army (FSA) in Efrin after taking its control from the Syrian regime, beside killing hundreds of people and displacing thousands during the Syrian revolution.
The Democratic Union Party (PYD) have seized more than 200 house in Efrin and raised the Falg of (PKK) on them, follow escaping of people from their houses fearing of mandatory recruitment in the party and difficult living conditions.
(PYD) implemented a fine of (500 Thousand Syrian Pound) on each family has a son in age of mandatory recruitment who ran away from the country.
- Challenger__
#42993 Re: Sirija
Provladini izvori tvrde da je SAA nanijela ogromne gubitke neprijateljskim snagama (aka "rebelima") u rejonu Idliba tokom protekla dva dana.
- Kikibombona
#42994 Re: Sirija
Uvjeren sam da bi SAA bez problema mogla zauzeti ova sela i mini gradice sve do Irbina, Dume i ostalih velikih gradova i predgradja Damaska. Medjutim, sta onda. Veliki broj vojnika i civila bi se koncentrisao na jako malom prostoru. Napad na tako malo podrucje bi uzrokovao ogromne civilne zrtve, a pobunjenici bi se branili jos zesce jer ne bi imali gdje. Cilj SAA je napredovati u Dzobaru, Irbinu, Dumi..... a ako bi to uzeli, pobunjenici bi imali prostor za povlacenje. Vidimo da to ne ide nimalo lako na primjeru Dzobara.... SAA se posteno obrukala u Dzobaru.
- Kikibombona
#42995 Re: Sirija
Ma ginu i jedni i drugi..... Razlika je u tome sto SAA rijetko objavljuje slike i video zapise, pa to Cbrt ne moze vidjeti i postaviti....Challenger__ wrote:Provladini izvori tvrde da je SAA nanijela ogromne gubitke neprijateljskim snagama (aka "rebelima") u rejonu Idliba tokom protekla dva dana.
- Opetja033
#42996 Re: Sirija
Ovaj "napredak" u Guti je samo vracanje teritorije koju su izgubili u iznenadnom napadu Jaysh al Islama prije cca dva mjeseca. Ni vise ni manje od toga.Kikibombona wrote:Uvjeren sam da bi SAA bez problema mogla zauzeti ova sela i mini gradice sve do Irbina, Dume i ostalih velikih gradova i predgradja Damaska. Medjutim, sta onda. Veliki broj vojnika i civila bi se koncentrisao na jako malom prostoru. Napad na tako malo podrucje bi uzrokovao ogromne civilne zrtve, a pobunjenici bi se branili jos zesce jer ne bi imali gdje. Cilj SAA je napredovati u Dzobaru, Irbinu, Dumi..... a ako bi to uzeli, pobunjenici bi imali prostor za povlacenje. Vidimo da to ne ide nimalo lako na primjeru Dzobara.... SAA se posteno obrukala u Dzobaru.
- Kikibombona
#42997 Re: Sirija
Ma nebitno, ovaj gradic je potpuno nebitan.....Opetja033 wrote:
Ovaj "napredak" u Guti je samo vracanje teritorije koju su izgubili u iznenadnom napadu Jaysh al Islama prije cca dva mjeseca. Ni vise ni manje od toga.
Vazan je Dzobar, Irbin, Zamalka itd.
Sve da SAA uzme sva ova sela i gradice do pomenutih predgradja, samo bi uzrokovali humanitarnu katastrofu, nista vise........
Ima li iko mapu Dzobara i Zamalke?
Veoma je malo preciznih mapa Damaska, ne znam zasto....
- DuckZz
#42998 Re: Sirija
Upravo suprotno, SAA rijetko kad objavi snimke borbi, svojih pozicija i detalja gdje se nalaze, ali gotovo uvijek sa užitkom slikaju poginule pobunjenike a to naravno brzo upecaju na twitteru, facebooku oni koji ih slijede samo što to ovde nitko ne objavljuje ... tipaKikibombona wrote:Ma ginu i jedni i drugi..... Razlika je u tome sto SAA rijetko objavljuje slike i video zapise, pa to Cbrt ne moze vidjeti i postaviti....Challenger__ wrote:Provladini izvori tvrde da je SAA nanijela ogromne gubitke neprijateljskim snagama (aka "rebelima") u rejonu Idliba tokom protekla dva dana.
https://pbs.twimg.com/media/CEGoi8uUIAAzxAG.jpg
http://img537.imageshack.us/img537/5540/DKQrH9.png
Tvrditi suprotno je isto ko kad bi netko rekao da je pobunjenicima svejedno hoce li snimit kako uništavaju neki tenk, to im je trenutno jedina propaganda
- Kikibombona
#42999 Re: Sirija
Primjetio sam da slikaju Homsu i posebno Zoru. U drugim gradovima jako rijetko, posebno Damasku....DuckZz wrote:
Upravo suprotno, SAA rijetko kad objavi snimke borbi, svojih pozicija i detalja gdje se nalaze, ali gotovo uvijek sa užitkom slikaju poginule pobunjenike a to naravno brzo upecaju na twitteru, facebooku oni koji ih slijede samo što to ovde nitko ne objavljuje ... tipa
https://pbs.twimg.com/media/CEGoi8uUIAAzxAG.jpg
http://img537.imageshack.us/img537/5540/DKQrH9.png
Tvrditi suprotno je isto ko kad bi netko rekao da je pobunjenicima svejedno hoce li snimit kako uništavaju neki tenk, to im je trenutno jedina propaganda
- Opetja033
#43000 Re: Sirija
Jabhat al Akrad pristupio novoj koaliciji u Halepu. Isto vazi i za brigadu "Sultan Selim". Jabhat al Akrad je kurdska vojna formacija, za razliku od YGP-a, djeluju unutar FSA. Takodje jos jedna ili dvije FSA formacije koje su pristupile ovoj koaliciji imaju ogroman procenat Kurda. "Sultan Selim" je turkmenska brigada. Kurdi i Turkmeni kao prava braca, rame uz rame protiv Assada i za slobodnu Siriju.