Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kravamuzara wrote: ↑21/07/2025 19:12
Da je manje pozeljan ne bi cinio 90% prodaje mnogih modela.
Ma kojih to modela? Nemoj sada neke iz naftalina. Govorim o čistom prosjeku.
Pa znam i ponudu i cijene kada sam gledao f30 G30 E klasu i slično.
Recimo ja G30 ne bi ni razmatrao u karavan izvedbi jer mi se nimalo ne sviđa. Ili limuzina ili neko drugo auto.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑21/07/2025 19:58
Isto ko sto 80% bosnji samo svabu priznaje, tako ih 80% i ne voli karavane.
Jer misle sta i mahal misli, ne dao Bog se razlikovati.
Ne znam zašto to govoriš u nekom podrugljivom tonu.
Ako vam se tako sviđaju karavani ne znam zašto mislite da moraju i ostalim? Kupite ih slobodno, ja znam da neću osim ako mi baš zatreba funkcionalnost.
kravamuzara wrote: ↑21/07/2025 19:12
Da je manje pozeljan ne bi cinio 90% prodaje mnogih modela.
Ma kojih to modela? Nemoj sada neke iz naftalina. Govorim o čistom prosjeku.
Pa znam i ponudu i cijene kada sam gledao f30 G30 E klasu i slično.
Recimo ja G30 ne bi ni razmatrao u karavan izvedbi jer mi se nimalo ne sviđa. Ili limuzina ili neko drugo auto.
Ja sam imao karavana i nikad ga nisam prežalio, ta praktičnost ne može se sa ničim porediti, pogotovo ko ima malu djecu. A premoćno kad nekog pretekneš karavanom i njihovo čuđenje.
Samo fakat ne znam što naš narod ima toliki hejt prema karavanima, automatska je asocijacija svima kad kažeš karavn ili lubeničar ili pokop.
Dobro neki modeli fakat liče na pokop, recimo E klasa karavan (osim u AMG opremi), zato sam uvijek vise gotivio 5 i A6 karavan. Naravno RS6 je wet dream fantasy i to ona V10 generacija sa Lamborghini motorom.
Što bi se iko čudio da ga karavan pretekne, kakve to veze ima?
Dobro eto priznajem, bolje se prodaju karavani, većina ih vozi i draži su ljudima, ali nemojte nas tjerati da volimo što većina vas voli i ubjeđivati.
Ja znam da dok ne budem morao ga neću kupiti jednostavno jer mi se manje sviđa od limuzine.
Ko te ubjeduje, govorim šta se meni sviđa, ako hoćeš vozi trocikl.
Činjenica da su karavani jako popularni u EU, pa Passat više i ne prodaju ko limuzinu. Nekad su bili hit i u USA u 70-80 tim, sad su zamjenjeni sa SUV vozilima, koji su u suštini podignuti karavani, čast izuzetcima.
Ljudi se iznenade kad ih pretekneš karavanom, jer se ne smatraju sportskim vozilima, što im daje sleeper notu. Recimo 340i baš ono auta koje pokriva skoro sve potrebe, luksuzno, ima fin gepek, brzo, relativno malo troši za snagu koju ima.