Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mO k3

#42901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

mirzaaa33 wrote:
zenit dozic wrote:
mirzaaa33 wrote:
Nisam ja prvi koji priča o tome, to se moglo čuti zadnjih 100 godina o nama a i drugim narodima u okruženju. Samo je valjda sad problem što to kaže mirza, potencijalni đikan, štaviše Bosanac i neprijatelj Bošnjaka. :D
Nisi ti potencijalni.
Ne kontam koja vam je furka stavljat muslimanska imena u nikove i furat se da si nesto sto nisi a nakon prvog posta se skonta :run:
Mozda zal za dobrim proslim vremenima :mrgreen:
Cuj mirza hafiz ali kemal :lol:
Ne dozvoljavam ovakve optužbe i kaljanje svoga imena i časti. Molim ban administratore!
Budimo originalan , ne stidi se ko si i sta si
Dobro ti je reko , skontati vas je lako :mrgreen: pisete svi na isti kalup i tako providno
mirzaaa33

#42902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirzaaa33 »

Bosanac 100% :| :bih: :bih: :bih:
mO k3

#42903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

mirzaaa33 wrote:Bosanac 100% :| :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :bih:
zenit dozic

#42904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zenit dozic »

mirzaaa33 wrote:
zenit dozic wrote:
mirzaaa33 wrote:
Nisam ja prvi koji priča o tome, to se moglo čuti zadnjih 100 godina o nama a i drugim narodima u okruženju. Samo je valjda sad problem što to kaže mirza, potencijalni đikan, štaviše Bosanac i neprijatelj Bošnjaka. :D
Nisi ti potencijalni.
Ne kontam koja vam je furka stavljat muslimanska imena u nikove i furat se da si nesto sto nisi a nakon prvog posta se skonta :run:
Mozda zal za dobrim proslim vremenima :mrgreen:
Cuj mirza hafiz ali kemal :lol:
Ne dozvoljavam ovakve optužbe i kaljanje svoga imena i časti. Molim ban administratore!
Ahahahahahahahahaha :thumbup:
The BEN10

#42905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

vivaldi wrote:
madner wrote:Neko je citao moj prijedlog da se preko MMF malo trenira strogoca na RSu. :D
ma nije ovo ni strogoca ni strategija, vec predizborni odgovor sda na predizborni potez snsd.

1 mld, 1/2 na 3 godine...nema se tu cime prijetiti. sitno je to.

na alternativu su racunali svi vec odavno.
Dakle, ipak Piolinu nećemo hraniti svježim mesom? :cry: :-D
GeeTnT

#42906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:
GeeTnT wrote:
Jahh....vi nesto cistili. Haj ne rise..Kazu tuzlaci koji su bili u "konvoju spasa" bilo vako: "Izleti nam dijete od cca 12 godina sa zagijem na put i zaustavlja prvi kamion"...jbt..Pita on vozaca: "Imas li sta eksluzivno za mene i poce da rafala po ceradi"....Ne znam je li taj mali danas onaj "pukovnik" sto su mu oduzeli primanja, ali mi je zao sto su mu pajdosi pokosili tuzlaka "hrvata" koji je stvarno bio dobar momak...
Ma daj bola. Bio si u dubku i nisi imao ni zuba u glavi kada se to dešavalo (doduše, sudeći po priči ni sad ne stojiš bolje s njima :lol: ) i još bistri o tome.
Čulo dite na sijelu priču o konvojNima pa stalno dipli o tome.
Iskren da budem...volio bih ja da sam tada bio za "dubka", ali nisam `afise...nisam... Imao sam dovoljno kila za rat i pusku...Sto se tice konvoja spasa znao sam mnoge koji su se upustili u tu pustolovinu.

PS: Neki dan sam ti spomenuo da se sjecam ljuljanja BMW-a pokojnog Kosnika, a ti mislio valjda da sam i to cuo....
pepeljara

#42907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pepeljara »

Politicari jednoglasno :D
Ukidanje poreza :D:D

al samo za njihove guzice
Istovremeno, mijenja se i sistem oporezivanja kada se radi o naknadama za smještaj i odvojeni život prvih ljudi u Vladi FBiH, kao i drugih rukovodećih državnih službenika.

Ranije nije oporezivana naknada za smještaj i odvojeni život premijeru, zamjenicima premijera i ministrima, a prema novom pravilniku ove naknade neće biti oporezovane ni njihovim savjetnicima.

Također, naknada za smještaj i odvojeni život ranije nije bila oporezovana samo rukovodećim državnim službenicima, a sada će pravo "oprosta poreza" imati i državni namještenici.
The BEN10

#42908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

Istovremeno, mijenja se i sistem oporezivanja kada se radi o naknadama za smještaj i odvojeni život prvih ljudi u Vladi FBiH, kao i drugih rukovodećih državnih službenika.

Ranije nije oporezivana naknada za smještaj i odvojeni život premijeru, zamjenicima premijera i ministrima, a prema novom pravilniku ove naknade neće biti oporezovane ni njihovim savjetnicima.

Također, naknada za smještaj i odvojeni život ranije nije bila oporezovana samo rukovodećim državnim službenicima, a sada će pravo "oprosta poreza" imati i državni namještenici.
:twisted:
almir90

#42909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

Ma nemojte tako, eto radujte se što Mile neće dobiti kredit, jebote sve i ova država. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
putokaz1

#42910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by putokaz1 »

Političko dešavanje u BH =početak preizbornih radova
Danguba

#42911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Opste je poznato kod nas, cim se digne prasina na jednom mjestu, okreni se oko sebe jer istovremeno na drugom mjestu se nesto desava.

Banda. Navikli bacati dimne zavjese. :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

GeeTnT wrote:
hizo ramidovic wrote:
The BEN10 wrote: Ma dobro ba, nisu loše prošli ni oni što su konvoje sa bošnjačkim kamionima zaustavljali - mom rođaku oduzet pun kamion humanitarne, i dan danas eno ga u Kiseljaku. Zna rođak kod koga je tačno...
ne proturaj svakakve price i ne bacaj ljagu na kiseljak, koji je cijeli rat bio primjer suzivota, tolerancije i postovanja priloko robne razmjwnw... osim toga, u kuseljaku obitavaju velika imena iz domena humanosti i istinskog domoljublja kao npr ivo miro jovic
:lol: :lol: :lol:

Hafis Miro Jovic...poznata lego glava...
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» GeeTnT

mjesec
General War

#42913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

:jbt:
Usvojeno: RTV taksa uz račun za struju :-)

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu usvojila rješenje kojim se predviđa da se RTV taksa ubuduće naplaćuje putem računa za električnu energiju, umjesto dosadašnjeg, putem telekom operatera, ali da bi ono stupilo na snagu, potrebno je da ga usvoje oba parlamentarna doma.Razmatrajući amandmane na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom RTV sistemu BiH, Komisija je usvojila i amandman kojim se određuje da se sredstva prikupljena od RTV takse dijele tako da BHRT-u pripadne 40 odsto, a RTRS-u i FTV-u po 30 odsto, što je u skladu sa usaglašenim stavom Upravnog odbora Javnog RTV sistema.

Prema dosadašnjem modelu raspodjele RTV takse, BHRT-u pripada 50 odsto, a entitetskim emiterima po 25 odsto prikupljenih sredstava.

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom RTV sistemu BiH sa usvojenim amandmanima koje je predložila grupa poslanika predviđeno je da ostane na snazi model prema kojem se prihodi od marketinga javnih RTV servisa uplaćuju na jedinstveni račun.

Primjena ovog zakona, ukoliko ga usvoje Predstavnički i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, bila bi ograničena na 12 mjeseci, a ukoliko u tom roku ne bude usaglašen i donijet novi zakon koji bi trajno riješio pitanje finansiranja javnih RTV emitera, njegova primjena bi bila nastavljena i nakon tog vremena.

Jednim od amandmana u predloženom zakonu briše se odredba kojom je bila predviđena mogućnost da entiteti i Brčko distrikt osnuju fondove iz kojih bi se finansirali javni RTV servisi.

Predloženim rješenjima o raspodjeli sredstava od RTV takse i sredstvima od marketinga usprotivio se član Komisije iz SNSD-a Staša Košarac.

"Klub poslanika SNSD-a će insistirati na usvajanju rješenja prema kojem bi javni RTV servisi ravnopravno dijelili sredstva od prikupljene RTV takse", rekao je Košarac i dodao da se ova stranka zalaže da neto sredstva od marketinških oglasa budu isključivo pravo RTV servisa koji ih ostvare.

Komisija nije podržala prijedlog Košarčevih amandmana prema kojima bi se sredstva od RTV takse između BHRT-a, RTRS-a i FTV-a dijelila ravnomjerno, odnosno u iznosu od 33,3 odsto.

Nisu podržani ni amandmani Nikole Lovrinovića iz HDZ BiH, koji je predlagao da naplatu RTV takse vrši posebna agencija čiji bi rad zakonom regulisala Parlamentarna skupština BiH.

Predsjedavajući Komisije Momčilo Novaković rekao je da su elektrodistributivna preduzeća kao javna preduzeća obavezna da primjenjuju zakone koje donese Parlamentarna skupština.

On je podsjetio da je Komisija za saobraćaj i komunikacije ranije usvojila odluku o formiranju interresorne radne grupe koja bi utvrdila prijedlog zakona kojim bi trajno bilo riješeno pitanje održivog finansiranja Javnog RTV sistema BiH.

Predsjedavajući Upravnog odbora Javnog RTV sistema BiH Esad Gotovuša u izjavi medijima nakon sjednice Komisije izrazio je zadovoljstvo usvojenim amandmanima uz konstataciju da oni tek treba da dobiju potvrdu Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija je prihvatila poslaničku inicijativu Denisa Bećirovića iz SDP-a BiH prema kojoj bi Savjet ministara BiH bio zadužen da utvrdi i u parlamentarnu proceduru uputi izvještaj o realizaciji Sporazuma o osnivanju javnih korporacija BiH, sa prijedlogom akcionog plana za primjenu ovog sporazuma.

Izvor: Srna
Danguba

#42914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

...a kako si placao do sada?
General War

#42915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Danguba wrote:...a kako si placao do sada?
nikako, ako mene pitas...
-prvo ne pada mi napamet da placam za izvale Mladena Marica, ili partijske poslusnike na FTV, gadost iz kuhinje PTPC-a...pa do BHtv ne znam ni cemu sluze.
-pod dva; Na "mojoj TV" sam paketu pa neka im telecom plati koji preuzima signal od njih...a ja ovima platim full paket.
-pod tri; Ugovor o isporuci el energije ne sadrzi ovu klauzulu da moram placati rtv pretplatu...tako da, trebam li crtati?
Danguba

#42916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

General War wrote:
-prvo ne pada mi napamet da placam za izvale Mladena Marica, ili partijske poslusnike na FTV, gadost iz kuhinje PTPC-a...pa do BHtv ne znam ni cemu sluze.
-pod dva; Na "mojoj TV" sam paketu pa neka im telecom plati koji preuzima signal od njih...a ja ovima platim full paket.
-pod tri; Ugovor o isporuci el energije ne sadrzi ovu klauzulu da moram placati rtv pretplatu...tako da, trebam li crtati?
hvala, sve jasno.

sve primjedbe salji na ViK 2.oktobra 1...a pretplatu treba placati :D
General War

#42917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Danguba wrote:
General War wrote:
hvala, sve jasno.

sve primjedbe salji na ViK 2.oktobra 1...a pretplatu treba placati :D
ko hoce ...samo naprijed :thumbup:
putokaz1

#42918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by putokaz1 »

Ne plaćam pretplatu-proceduralna greška
radostan dan

#42919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

Od septembra do polovine oktobra ukida se internet u BiH, odlučeno na sjednici Predsjednistva...
Danguba

#42920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Opet panika... :lol:

Samo da SDA izdrzi... :izet:
Cvijanović: Mehanizam koordinacije biće usvojen kada bude postignuta saglasnost

- Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će mehanizam koordinacije biti usvojen onda kada o njemu bude postignuta saglasnost, naglasivši da on nema nikake veze sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, kao što nije imala ni adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju /SSP/.
Cvijanovićeva je naglasila da o mehanizmu koordinacije nije moguće raspravljati prije nego što bude deblokirana Reformska agenda, koja je tijesno vezana za aranžman sa MMF-om. "I to ne zato što smo mi to u Vladi Republike Srpske tražili, već zato što je takvu vezu između Reformske agende i aranžmana sa MMF-om zagovarala EU. Ne isključujem mogućnost da je sve to tako i zamišljeno upravo da bi predstavljalo teren za ucjene. Uostalom novac od MMF-a nije poklon, već kredit", naglasila je Cvijanovićeva za RTRS.
Ona je istakla da, kada se Pismo namjere potpiše, i aranžman odobri na Bordu direktora MMF-a, a novac stavi na raspolaganje entitetima, tek tada se može nastaviti razgovarati o mehanizmu koordinacije. "Da li će to biti ove ili naredne godine ili nikad, to zavisi jedino od SDA, a ne od Vlade Republike Srpske", smatra Cvijanovićeva.
Kada je riječ o ucjenama, kaže premijer Srpske, one ne dolaze u obzir, bez obzira na to da li će aranžmana sa MMF-om biti ili ne. "Što se tiče komunikacije sa onima koji ucjenjuju, ni to ne dolazi u obzir", rekla je Cvijanovićeva.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cv ... ost/379032
Novak20

#42921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

EU INTEGRACIJE

Čović: Na sutrašnjem sastanku EU očekujem "zeleno svjetlo" za BiH.

....Čović kaže da je u povodu današnjeg rođendana Angele Merkel uputio osobnu čestitku i pismo zahvalnosti njemačkoj kancelarki za njen angažman te ističe kako vjeruje da će EU zadržati ruku potpore koju je pružila Bosni i Hercegovini....... U interesu države je bilo da je dobro "opali" :D al' biće valjda prilike. Ne vidim kako bi mi drugačije mogli u u EU. :D

http://www.6yka.com/novost/109591/covic ... tlo-za-bih
arzuhal

#42922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

Vlasta sve rek'o :thumbup:

"Suzdržavanjem od izricanja logičnih mjera i kazni prema akterima bezakonja, vlasti u RS praktično su amnestirane za svoje antiustavno ponašanje. Amnestirane su one i za istovremeno nepoštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, u kojem stoji da je Ustavni sud BiH sastavni dio Aneksa IV tog sporazuma i da su njegove presude konačne, obavezujuće i da se moraju poštovati. Tim činom Dejton je praktično usmrćen i ne može se više smatrati obavezujućim ni za druge potpisnike, iako je njegov garant - međunarodna zajednica - nastavila da trubi o njemu kao o “svetom slovu” koje se ne smije izigravati ni precrtavati."

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ko ... j-se-slaze
Danguba

#42923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

"Oni moraju da znaju da Ustavom BiH referendum nije predviđen na nivou BiH. Ukoliko bi bio organizovan, bio bi prekršen Dejtonski mirovni sporazum, a u tom slučaju ne bi bilo BiH", upozorio je Stevandić.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/St ... ija/379729
:(

kako nam se to omaklo da ustav bih uskladimo sa ustavom brloga... :shock:
Banksy

#42924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

arzuhal wrote:Vlasta sve rek'o :thumbup:

"Suzdržavanjem od izricanja logičnih mjera i kazni prema akterima bezakonja, vlasti u RS praktično su amnestirane za svoje antiustavno ponašanje. Amnestirane su one i za istovremeno nepoštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, u kojem stoji da je Ustavni sud BiH sastavni dio Aneksa IV tog sporazuma i da su njegove presude konačne, obavezujuće i da se moraju poštovati. Tim činom Dejton je praktično usmrćen i ne može se više smatrati obavezujućim ni za druge potpisnike, iako je njegov garant - međunarodna zajednica - nastavila da trubi o njemu kao o “svetom slovu” koje se ne smije izigravati ni precrtavati."

Odličan Vlasta.
Vjerujem da jesmo zaboravljeni i ''pušteni niz vodu'', a da bi eventualna reakcija uslijedila tek nakon većih nemira ili oružanih incidenata. A i tada, pitanje je kako bi se djelovalo i u kojem prvacu - sigurno ovisno tek o dnevnoj politici i dnevnim interesima bez bilo kakvih dugoročnih strategija.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#42925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

Banksy wrote:
arzuhal wrote:Vlasta sve rek'o :thumbup:

Odličan Vlasta.
Vjerujem da jesmo zaboravljeni i ''pušteni niz vodu'', a da bi eventualna reakcija uslijedila tek nakon većih nemira ili oružanih incidenata. A i tada, pitanje je kako bi se djelovalo i u kojem prvacu - sigurno ovisno tek o dnevnoj politici i dnevnim interesima bez bilo kakvih dugoročnih strategija.
Vlasta, bogme, ko da je nas "vlah" :mrgreen:
Ima jedan recept koji ce garant izazvat reakciju kod MZ.
Treba Dodika dobro namecit i nasjekirat - da se sasere i dovede cetu ruskih kozaka u Bosanski Brod; da su sto blize Kolindi GK. Mogu i oni kozaci iz Baljsoj Teatra. I onda ih jedno vece puscat da zatekbiraju "kazacok". Ako Kolinda GK - u roku hefta-ne udje u distrikt Brcko, na celu saveznickih snaga, da implementira Dejton 2: nek me namah baniraju na cijelo godisnje doba. :mrgreen:
Locked