Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#42901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

high_volume wrote:Ali, nije @CP tema, već njegovo mišljenje da član stranke treba savijati glavu i podvijati rep pod "jasnim stavom kluba" i stranačkom disciplinom. Zar nije jedan od postulata NS upravo poštivanje volje čovjeka, pojedinca, pravo na vlastito mišljenje, pa kakvo god bilo, zar nije princip rada NS demokratija u svakom smislu... Zašto Vreto ne bi imao pravo na svoje, odvojeno mišljenje i pravo na svoj glas
Pitanje bez ironije.

Koju korist ima stranka od čovjeka koji glasa suprotno odlukama organa stranke?

Takav čovjek ima korist od stranke, stranka mu je infrastruktura koju koristi za lične ciljeve, ali šta stranka ima od toga?
Styling

#42902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Hakiz wrote:
high_volume wrote:Ali, nije @CP tema, već njegovo mišljenje da član stranke treba savijati glavu i podvijati rep pod "jasnim stavom kluba" i stranačkom disciplinom. Zar nije jedan od postulata NS upravo poštivanje volje čovjeka, pojedinca, pravo na vlastito mišljenje, pa kakvo god bilo, zar nije princip rada NS demokratija u svakom smislu... Zašto Vreto ne bi imao pravo na svoje, odvojeno mišljenje i pravo na svoj glas
Pitanje bez ironije.

Koju korist ima stranka od čovjeka koji glasa suprotno odlukama organa stranke?

Takav čovjek ima korist od stranke, stranka mu je infrastruktura koju koristi za lične ciljeve, ali šta stranka ima od toga?
Glavobolju i potencijalni sukob sa koalicionim partnerima.
Control panel

#42903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Sad je vreto ( i marjanovic) pokazao misice. Sad ce mu sve sto on trazi proci ili ce ih napustiti i biti samostalni. A oni ce mu (im) pustati radi mira u kuci i da ne bi ugrozavali vecinu.
Styling

#42904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Control panel wrote:Sad je vreto ( i marjanovic) pokazao misice. Sad ce mu sve sto on trazi proci ili ce ih napustiti i biti samostalni. A oni ce mu (im) pustati radi mira u kuci i da ne bi ugrozavali vecinu.
I on ce trajati samo jedan mandat jer na slijedecim izborima moze samo samostalno a tada nece imati infrastrukturu stranke iza sebe. Ili da se podvali koa kukavicije jaje nekoj drugoj stranci da ga gura. U svakom slucaju, bezkarakterno i licemjerno ponasanje.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#42905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

drug_profi wrote:ali sasvim je jasno da stranka ima svoje misljenje o necemu, a da zastupnik iz stranke uvijek moze staviti prigovor da se sa necim ne slaze i naravno da uvijek ima pravo da uradi po svojoj savjesti.
Šta god stranka tražila od njega.
Koji je onda smisao clanstva u stranci? Kakvu koristi stranka ima od tog clana onda?

Ionako mi citav sistem besmislen gdje jedan clan zahvaljujuci nekoj stranki udje u skupstinu i onda napusti tu istu stranku.

Nije problem imati drugacije misljenje, ali to svoje drugacije misljenje guras unutar stranke, kada ide na glasanje u okviru skupstine onda glasas onako kako je odluceno unutarstranke
Control panel

#42906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Styling wrote:
Control panel wrote:Sad je vreto ( i marjanovic) pokazao misice. Sad ce mu sve sto on trazi proci ili ce ih napustiti i biti samostalni. A oni ce mu (im) pustati radi mira u kuci i da ne bi ugrozavali vecinu.
I on ce trajati samo jedan mandat jer na slijedecim izborima moze samo samostalno a tada nece imati infrastrukturu stranke iza sebe. Ili da se podvali koa kukavicije jaje nekoj drugoj stranci da ga gura. U svakom slucaju, bezkarakterno i licemjerno ponasanje.

Pa i nejra dizdarevic je presla iz DF-a u NS, pa bude nagradjena visokim (sigurnim za prolaz) mjestom na listi, a tek marjanovic. Za sve sto je uradio za SDA u njihovoj vladi on kad je presao iz onih demokrata, a prije toga DF, bude nagradjen mjestom nositelja liste. I sad ga nema na skupstini kad se usvajaju vazne tacke. Ali je tu kad treba umilnim profesorskim glasicem nesto populisticki srati, da dodatno opcini narodne mase, da vide kako je on prepametan. Covjek je fenomen kako se dobro prodaje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#42907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

ja ovog marjanovica negumo od pocetka... lik je sav ljigav, fol nesto on urban, intekekt, ovo ono... uglavnom nisam pogrijesio u prosudjivanju doticnog... a znam pogresno procjenit ljude, ovaj put sam punim volejom...
kmirsad

#42908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
Control panel wrote:
high_volume wrote:
Odavno smo naučili da na ovom Forumu nije bitno šta piše, nego ko piše. Tako je i @CP poznat po "dušebrizi" spram NS, njegova pisanja su dobronamjerna i bez zle misli ili pakosti, zavisti i ljubomore.

Jes', al' u u kurcu.

@CP je sve suprotnog stajališta spram NS. Njega teško mori NS :D Ali, nije @CP tema, već njegovo mišljenje da član stranke treba savijati glavu i podvijati rep pod "jasnim stavom kluba" i stranačkom disciplinom. Zar nije jedan od postulata NS upravo poštivanje volje čovjeka, pojedinca, pravo na vlastito mišljenje, pa kakvo god bilo, zar nije princip rada NS demokratija u svakom smislu... Zašto Vreto ne bi imao pravo na svoje, odvojeno mišljenje i pravo na svoj glas

Ne znam sta hoces da kazes. Sve sto sam napisao o NS bio sam u pravu. Posebno za marajnovica. Ostro sam se protivio da on bude nosilac liste za kanton. Nisam glasac NS ali smatram da NS u svojim redovima ima ljudi koji puno prije trebaju dobiti tu cast u odnosu na baklava ministra. Nemoj mi reci da je u NS normalno stanje i da se ponasaju kao da se nista nije desilo da vreto ne gkasa za odluku a marjanovic taman kad se trebalo glasati izadje iz sale. Tebi je to normalno. Drug, politika se tako ne vodi. Zahebo je svoju monistricu, zahebo je premijera, zahebo je parlamentarnu vecinu. Sad DF i SBB svaki put mogu da za nesto ne glasaju i mogi reci pa vas covjek ne glasa za vas. Na ovaj nacin svako dan su manje i manje sanse za opstanak ove vlade.
Ako je ovo sto radi vreto i marjanovic normalno u NS onda NS ne treba da postoji. to nije demokratija to je anarhija. Radi i misli ko sta hoce.
Demokratija je druze da se do odluke dodje sa argumenima. Pa ako je vreto bio u pravu trebao je prvo u klubu da ubijedi svoje zastupnike u to za sta se zalaze, pa u okviru NS da se donese politicka odluka, koja se prenosi ministrici i premijeru, pa onda oni zo prenose koalicionim partnerima pa ako se sva “sestorka” slozi onda ide na skupstinu i za nju se glasa bez pogovora. Tako se donose odluke i vodi konzistentna politika. A ne ovako. SDA se nasladjuje kako vlada anarhija u vladajujoj vecini. Po meni svojim potezima su neki zastupnici dali isaret SDA-u da su na trzisru. Zivi bili pa vidjeli.
Manja bi steta bila da se vreto nije pojavio nego ono sto je uradio. Pola dan se bije bitka sa SDA, ministrica, premijer koji su iz NS, konakovic, ostali zastupnici i onda imaju sok. Ni ne sluteci, nicim nagovjestavajici guja je u njihovim njedrima u vidu vrete i marjanovica.

Na skupstinu se ne ide sa materijalima koji nisu usaglaseni sa svim strankama parlamentarne vecine.
:thumbup: potapisujem
+1
Ne generalizarim cijelu skupinu.
Samo Marjanovića i "sve predsjednikove ljude"
Mislim da je moj stav poznat svima, od g. Kojoviča do članova i ja ga ne krijem, jer nemam političke ambicije..
Jednostavno, nemam dobro mišljenje o toj maloj "usko interesno povezanoj" zavjereničkoj skupini.
Ponavljam, radi se o maloj ali veoma opasnoj drućiniiz te masovna grupe.
Velika večina su ok ljudi.
Iza takvih ovi se kriju kao iza živog zida.
Isplivat će i kapitalac.
Ja sam ih u svojoj glavi sve identificirao.
Samo čekaju da oslabi opšti imunitet NS-u i napadnu.
Dotle jačaju odbrambene bedeme, ukopavaju se i ubacuju svoje ljude u pozadinu.
Capsicum

#42909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Pozdravio vas Dino Konaković. Kaže da od sutra nastavlja zajedno s vama borbu protiv mrske SDA, pa možete nastaviti onanisati na njegove poteze :D
kmirsad

#42910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Vidi ga... vaskrso... :lol: :lol: :lol: :lol:
Styling

#42911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Capsicum wrote:Pozdravio vas Dino Konaković. Kaže da od sutra nastavlja zajedno s vama borbu protiv mrske SDA, pa možete nastaviti onanisati na njegove poteze :D
Zajedno do pobjede. :bih:
drug_profi

#42912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

izvrsni direktor wrote:
drug_profi wrote:ali sasvim je jasno da stranka ima svoje misljenje o necemu, a da zastupnik iz stranke uvijek moze staviti prigovor da se sa necim ne slaze i naravno da uvijek ima pravo da uradi po svojoj savjesti.
Šta god stranka tražila od njega.
Koji je onda smisao clanstva u stranci? Kakvu koristi stranka ima od tog clana onda?

Ionako mi citav sistem besmislen gdje jedan clan zahvaljujuci nekoj stranki udje u skupstinu i onda napusti tu istu stranku.

Nije problem imati drugacije misljenje, ali to svoje drugacije misljenje guras unutar stranke, kada ide na glasanje u okviru skupstine onda glasas onako kako je odluceno unutarstranke
Mozda me nisi shvatio, ali otprilike i ja sam istog stanovista. Unutar stranke se treba usaglasiti stav.
Logicno je da ako neko ni tad ne moze da se pomiri sa nekim stvarima nece to podrzati i ja to sasvim sigurno podrzavam, pod uslovom da je upozorio stranku kako ce da glasa. To je prigovor savjesti.
Ime i prezime je nosilac mandata, a stranka treba da pazljivo bira koga ce da stavi na liste.
Da poslanik nema pravo na svoj stav, onda bi stranke samo bile dionicari u skupstini i sef stranke bi rekao ja imam 51% i ja cu da napisem zakon.

Odgovor na pitanje kakve koristi ima stranka je jednostavan. Covjek koji razumije sta je dobro za drustvo, i njegove glasace donijece vise glasova toj stranci.
nebogori

#42913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nebogori »

meni licno je glupo to oko mandata i sl
ja danas u jednoj stranci izaberu me ljudi sutra nezavizni postanem ili predjem u drugu stranku i ostanem zastupnik ili sta vec
pa bar pola ljudi glasa za covjeka zbog stranke
sad da prebace efendica u sdp ili ns pola glasova ne bi dobio kao sto dobije u sda
da ne pricamo o laziranjima prevarama i sl
svidjelo se nekome ili ne kod nas su najvjerniji sda glasaci iz vise razloga
a da se malo i vratim temi
ja ako sam glasao za ns i oni postave vretu ili nekoga treceg smatram da taj zastupnik kao sto sama rijec kaze zastupa ideje nacela odredbe ili bilo sta sto stranka kaze
a ako ti se ne svidja to se mijenja u stranci a ne u skupstini vladi i sl
Bosanski_kralj

#42914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanski_kralj »

Kod nas je izborni zakon idealan za ljude koji žele ostvariti svoj lični interes.

NS kao relativno mala stranka mora biti svjesna da će sa rastom rezultata dolaziti do povećanja članstava, a samim tim i rizik od "neposlušnika" i "preletača" postaje sve veći.

Čini mi se da za sad NS ima dosta fulanja u tim procjenama vjernosti, definitivno moraju poraditi na tome inače im se loše piše.
Hakiz

#42915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:
Odgovor na pitanje kakve koristi ima stranka je jednostavan. Covjek koji razumije sta je dobro za drustvo, i njegove glasace donijece vise glasova toj stranci.
Dakle, stranka koja odluke donosi timski, donosi odluke koje su loše za društvo dok pojedinac zna bolje, ali stranka to ne vidi?

Neko je ranije dobro napisao, ako član stranke ima stav suprotan stranačkom, taj stav lobiranjem unutar stranke pokušava da progura. Ali kada se glasa, suprotno zaključcima stranke se glasa samo u ekstremnim slučajevima.

Kao na primjer kada su članovi stranaka u Britaniji glasali da se ne ide u rat sa Irakom.

I kada to nije prošlo, kada se definitivno odlučilo da se ide u rat, ti koji su glasali protiv su davali ostavke i na stranačke dužnosti i na državne dužnosti na koje su izabrani kao članovi stranke.

Jer, u malim stvarima i nije problem osim ako je to česta pojava, ali u bitnim stvarima ako imaš stav suprotan trenutno većinskom stavu stranke i taj ti stav ne prođe u unutarstranačkom lobiranju tada stvarno ti i ta stranka niste jedno za drugo. I trebate se razići.

Ili, bliže našem načinu, rušiti stranku iznutra i oblikovati je po sebi :evil:
ultima_palabra

#42916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Treba biti strpljiv kao sto su bili u SDP-u. Pustiti zvjerku da sama pokaze svoj trag. Sad nema ni trunke sumnje bilo kome pametnom da su iskljuceni SDPovci bili SDA spavaci.
Moenx

#42917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Moenx »

Ponekad, u gluho doba noći se pitam da li ima nade za nas
Sve te spletke što vode ka dnu
kmirsad

#42918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Bosanski_kralj wrote:Kod nas je izborni zakon idealan za ljude koji žele ostvariti svoj lični interes.

NS kao relativno mala stranka mora biti svjesna da će sa rastom rezultata dolaziti do povećanja članstava, a samim tim i rizik od "neposlušnika" i "preletača" postaje sve veći.

Čini mi se da za sad NS ima dosta fulanja u tim procjenama vjernosti, definitivno moraju poraditi na tome inače im se loše piše.
Hiljaditi puta pišem ovdje... NS treba hitno bezbjednjaka ...
Več je krajem predprošle i početkom prošle godine prepoznata kao neiskusan i lak plijen, od strane debelokožnih i beskarakternih hijena, kraljeva nauke zvane uhljebologija sa sa preletologijom, koji znaju da žulj na lažljivom jeziku, nikada niko nije dobio.
Ljudima koji se nikome, nikada i ni po koju cijenu ne zamjeraju, neprekidno govore, a ništa ne kažu, kritikuju imaginarne bezimene neprijatelje, stvarajuči o sebi lažnu hologramsku sliku hrabrih patriota, boraca za prava građana BiH, iza sebe uvijek ostavljaju po 5 otvorenih vrata, a u stvari su kukavice, izdajnici i pakaši, neprekidno ukljućenih svih senzora vida, sluha, mirisa, pokreta, vatrodojave... spremni da za dobro uhljebljenje gaze preko leševa, služe bilo kojeg vladara, dok ne procjene da je sazrilo vrijeme da i njemu, kao i onim prethodnim... zabiju nož u leđa.
bunk

#42919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

ultima_palabra wrote:
Treba biti strpljiv kao sto su bili u SDP-u. Pustiti zvjerku da sama pokaze svoj trag. Sad nema ni trunke sumnje bilo kome pametnom da su iskljuceni SDPovci bili SDA spavaci.
Jesul i ovi iz Mostara spavaci?
kmirsad

#42920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

bunk wrote:
ultima_palabra wrote:
Jesul i ovi iz Mostara spavaci?
Nisu.
Onoj Amni Popovac naklon do zemlje.
palermo

#42921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kmirsad wrote: Nisu.
De mirsaga, baci kakv infou za ovo o čemu pričaš.

Ozbiljno pitam, da ne bi što drugo pomislio, gluho bilo
kmirsad

#42922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote: Nisu.
De mirsaga, baci kakv infou za ovo o čemu pričaš.

Ozbiljno pitam, da ne bi što drugo pomislio, gluho bilo
Koliko ja znam, ona je pokrenula i lavovski odradila ovo oko deponije Ubarak, piralena, medicinskog, infektivnog i opasnog otpada. Jer nas se tiče.
palermo

#42923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kmirsad wrote: Koliko ja znam, ona je pokrenula i lavovski odradila ovo oko deponije Ubarak, piralena, medicinskog, infektivnog i opasnog otpada. Jer nas se tiče.
aha.....ma više sam mislio na ovo bunkovo pitanje, jesu li ovi iz mostara spavači....kontam da nisam nešto propustio
drug_profi

#42924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

A moj palermo, tebe zanimaju afere i obracuni po strankama, a ne zanima te ono sto ti o glavi radi....

Bogami opasno mi tuknes na nesto.
palermo

#42925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

drug_profi wrote:A moj palermo, tebe zanimaju afere i obracuni po strankama, a ne zanima te ono sto ti o glavi radi....

Bogami opasno mi tuknes na nesto.
pa ovo o glavi znam, a tračeve i afere baš i ne znam.

A naravno da tuknem na znoj i vrućinu.....ha malo prošetaš po gradu mokar si k'o čep....

ili si ti na neko drugo tuknjenje mislio :?
Locked