Ne znam tačno, raspitam se pa javim. Iz iskustva znam da ih nema nikada puno koji poloće ali ih ne prime. Oorganizuju dopunski prijem, ali se uglavnom ne prime oni nego neki drugi, večinom oni koji nisu ni blizu položili na prvom ispitu. Na dopunskom prijemu briljiraju. Uglavnom dopunske štele koje unaprijed znaju pitanja.Styling wrote:Kolika je razlika u broju onih koji su primljeni i onih koji su polozili prijemni?kmirsad wrote:https://www.nasastranka.ba/nasa-stranka ... xbdo2uXA0w
Naša stranka Tuzla: Sva djeca koja su položila prijemni ispit na Medicinskom fakultetu trebaju biti primljena na studij
16. Jula 2019. 1026
Gradski odbor Naše stranke Tuzla traži od Vlade TK da odobri upis svih učenika koji su u prvom prijemnom roku položili prijemni ispit na svim fakultetima Univerziteta u Tuzli, a posebno na Medicinskom fakultetu. Otvaranje drugog roka je bespotrebno, kao i ponovno polaganje prijemnog, jer ima učenika koji su položili a nisu primljeni. Razlog je što je ispunjen broj studenata koje mogu primiti u prvom roku pa jedan dio, prostim podvlačenjem crte, treba ponovo da polaže ispit.
„U vrijeme kada mladi napuštaju BiH povlačenje crte iznad onih koji su položili prijemni loš je potez! Zašto ponovno polaganje kada već ima onih koji su položili i to u vrijeme kada je i u samom Kliničkom centru vidljiv nedostatak ljekara?“ – pita Azra Kunosić, članica Gradskog odbora Naše stranke Tuzla.
Nedopustivo je da se u vrijeme sve većeg odlaska mladih iz Tuzle i cijele BiH učini ovako nešto, smatraju u GO NS Tuzla. Srednjoškolci su se spremali, položili tako težak prijemni i da na kraju ne budu primljeni. Kakva poruka im se šalje? Da u svom gradu i svojoj državi ne mogu ni postignutim radom i trudom nastaviti školovanje na fakultetima koje su odabrali?
Što se tiče članova porodica boračke populacije, njihov upis nije upitan. Za njega postoji uporište i u važećem zakonu TK o Dopunskim pravima boračke populacije i njihovih porodica gdje stoji da će vlada Kantona posebnom odlukom omogućiti djeci branitelja upis na visokoobrazovne ustanove u slučajevima kada broj prijavljenih kandidata prelazi utvrđeni broj za upis
Zbog toga GO Naše stranke Tuzla traži od Vlade TK da donese Odluku kojom će se omogućiti da se sva djeca koja su položila prijemni, bez izuzetaka, prime na dalje obrazovanje
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#42876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#42877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Primjetio sam da već dugo nema @starog salke.
Nadam se da je sve u redu.
Ako neko ima u+info, molim da obavjesti.
- kmirsad
#42878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka
19 sati ·
Zastupnički dom Parlamenta FBiH je 2016. godine na prijedlog zastupnika Naše stranke Dennisa Gratza usvojio Nacrt zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti.
Ovaj zakon se nikad nije našao pred Domom naroda ali ne prestajemo insistirati na njegovom usvajanju – naš delegat Vibor Handžić ga vraća u proceduru, kako je i obećano u saopštenju od 9. jula ove godine.
- bunk
#42879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitaj chmoljukmirsad wrote:Primjetio sam da već dugo nema @starog salke.
- kmirsad
#42880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banovanbunk wrote:Pitaj chmoljukmirsad wrote:Primjetio sam da već dugo nema @starog salke.
A znali smo se lijepo zajebavat...
- Kikibombona
-
high_volume
#42882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
On posebnokmirsad wrote:Banovanbunk wrote:Pitaj chmoljukmirsad wrote:Primjetio sam da već dugo nema @starog salke.
A znali smo se lijepo zajebavat...
- kmirsad
#42883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
high_volume wrote: On posebno
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#42884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
može li mi netko prevesti što ovaj vreto govori? stvarno ne razumijem smisao njegove izjave. u čemu je on zaustavio vladu kantona sarajevo?
[quote]Zastupnik Vreto iz Naše stranke zaustavio Vladu KS u politizaciji upravljanja javnih preduzeća
[/quote]
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupn ... /190725013
[quote]Zastupnik Vreto iz Naše stranke zaustavio Vladu KS u politizaciji upravljanja javnih preduzeća
[/quote]
-
tutku
#42885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
malakh wrote:može li mi netko prevesti što ovaj vreto govori? stvarno ne razumijem smisao njegove izjave. u čemu je on zaustavio vladu kantona sarajevo?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupn ... /190725013[/quote]
Na osnovu procitanog cini se da covjek nije stranacki poltron koji samo dize ruke, pa je imao ocito amandmane u pravcu depolitizacije upravljanja nad javnim preduzecima, koji su usvojeni, po cemu je dao podrsku prijedlogu Vlade.
- Bancho
#42886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Valja Vreto gluposti po obicaju. Mora naci neko opravdanje zbog cega je na prosloj skupstini bio suzdrzan a njegov sef Marijanovic "odsutan" prilikom glasanja. NS se pod hitno mora rijesiti Marijanovica i njegovih poltrona u vidu Vrete, kojil stranci vise skode nego sto od njih imaju korist.
- Control panel
#42887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na osnovu procitanog cini se da covjek nije stranacki poltron koji samo dize ruke, pa je imao ocito amandmane u pravcu depolitizacije upravljanja nad javnim preduzecima, koji su usvojeni, po cemu je dao podrsku prijedlogu Vlade.[/quote]tutku wrote:malakh wrote:može li mi netko prevesti što ovaj vreto govori? stvarno ne razumijem smisao njegove izjave. u čemu je on zaustavio vladu kantona sarajevo?
Jao cuj stranacki poltron.
Ima nesto sto se zove stranacka disciplina. Sve sto se dogovori na klubu ili u krugu stranke tako se mora glasati. Dok se ne donese jasan stav na klubu do tada vreto pa i ostali imaju svoje misljenje. Kada prevlada vecinsko misljenje (moglo biti i vretino) to je obavezujuce za sve pa i vretu. Ovako su samo pokazali neozbiljnost. I on i marjanovic da ga dva puta nema kada se usvaja vrlo vazna odluka. NS nista nike bolja od DF ili SBB koji ko picke sute a onda ti na skupstini pred kamerama zabiju noz u ledja. Tako se ne gradi povjerenje.
To stanacki poltron to ti macku o rep.
Ko nece da slusa i postuje stranacku disciplinu fino neka izadje na izbore kao nezavisni kandidat.
Vreto je svojim potezom pokazao da je govno od covjeka. Suti na klubu, nema primjedbe a onda ko hinja na skupstini glasa suzdrzano.
Ovo nije nista drugo nego ucjena.
Dno dna. I jos se pokusava izvaditi.
Last edited by Control panel on 25/07/2019 10:53, edited 1 time in total.
- kmirsad
#42888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta je sad bilo...
sve je kako treba završilo...
Sad će doći oni duševno povrijeđeni "NS Čistunci"... poznati kao... " nisam glasač SDA... ali...", da traže Vretino isključivanje iz stranke... i Kojovičevo, i Sabinino, i Nasihino, i Danisovo, i Bešlagičevo, i Baroševo, i Fortino, i...

Sad će doći oni duševno povrijeđeni "NS Čistunci"... poznati kao... " nisam glasač SDA... ali...", da traže Vretino isključivanje iz stranke... i Kojovičevo, i Sabinino, i Nasihino, i Danisovo, i Bešlagičevo, i Baroševo, i Fortino, i...
- cvrčak_na_hedonizmu
#42889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Khm....ovo sa NS-om polako postaje sumnjivo u smislu da su pokupili usput koju truhlu jabuku koja nije bas beznacajna.
Nadam se da grijesim
Nadam se da grijesim
-
Novak20
#42890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Control panel wrote:
Ima nesto sto se zove stranacka disciplina. Sve sto se dogovori na klubu ili u krugu stranke tako se mora glasati. Dok se ne donese jasan stav na klubu do tada vreto pa i ostali imaju svoje misljenje. Kada prevlada vecinsko misljenje (moglo biti i vretino) to je obavezujuce za sve pa i vretu. Ovako su samo pokazali neozbiljnost. I on i marjanovic da ga dva puta nema kada se usvaja vrlo vazna odluka. NS nista nike bolja od DF ili SBB koji ko picke sute a onda ti na skupstini pred kamerama zabiju noz u ledja. Tako se ne gradi povjerenje.
Ko nece da slusa i postuje stranacku disciplinu fino neka izadje na izbore kao nezavisni kandidat.
Vreto je svojim potezom pokazao da je govno od covjeka. Suti na klubu, nema primjedbe a onda ko hinja na skupstini glasa suzdrzano.
Dno dna. I jos se pokusava izvaditi.
Dobro zapažanje i ispravno političko razmišljanje.
- drug_profi
#42891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je izgleda bas pokupila trule jabuke usput.
Ja ne mogu zamisliti da bi npr. Čudićka ili Kojović bili ovako neodgovorni prema svojoj dužnosti kao Marjanović.
O Vreti ne znam ništa, pa ne bih ga komentarisao, ali sasvim je jasno da stranka ima svoje misljenje o necemu, a da zastupnik iz stranke uvijek moze staviti prigovor da se sa necim ne slaze i naravno da uvijek ima pravo da uradi po svojoj savjesti.
Šta god stranka tražila od njega.
Inače glasanje ne bi bilo ni potrebno. Zakoni bi se donosili prostom matematikom koliko je koja stranka osvojila mjesta.
Kazem ponovo, ne ulazim u problematiku ovog zakona, jer nisam u toku. Mozda treba proci, mozda ne treba.
Ja ne mogu zamisliti da bi npr. Čudićka ili Kojović bili ovako neodgovorni prema svojoj dužnosti kao Marjanović.
O Vreti ne znam ništa, pa ne bih ga komentarisao, ali sasvim je jasno da stranka ima svoje misljenje o necemu, a da zastupnik iz stranke uvijek moze staviti prigovor da se sa necim ne slaze i naravno da uvijek ima pravo da uradi po svojoj savjesti.
Šta god stranka tražila od njega.
Inače glasanje ne bi bilo ni potrebno. Zakoni bi se donosili prostom matematikom koliko je koja stranka osvojila mjesta.
Kazem ponovo, ne ulazim u problematiku ovog zakona, jer nisam u toku. Mozda treba proci, mozda ne treba.
-
Hakiz
#42892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kada smo na ovoj temi govorili o privlačenju i primanju u stranku ljudi koji imaju i političku istoriju i lične planove, bila je priča da smo protiv stranke.
-
high_volume
#42893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odavno smo naučili da na ovom Forumu nije bitno šta piše, nego ko piše. Tako je i @CP poznat po "dušebrizi" spram NS, njegova pisanja su dobronamjerna i bez zle misli ili pakosti, zavisti i ljubomore.Novak20 wrote:Control panel wrote:
Dno dna. I jos se pokusava izvaditi.![]()
Dobro zapažanje i ispravno političko razmišljanje.
Jes', al' u u kurcu.
@CP je sve suprotnog stajališta spram NS. Njega teško mori NS
- Kikibombona
#42894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li ovo u opstini Centar saradjuju SDA i NiP a na kontra strani SDP i NS?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#42895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jest, kad ti tako klix prenese maksuz da se stvori sumnja i da neko nasjedneKikibombona wrote:Je li ovo u opstini Centar saradjuju SDA i NiP a na kontra strani SDP i NS?
- Bloo
- Globalna šefica
#42896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve i da je do intenciozne formulacije (a jeste), rezultat je isti....Kikibombona wrote:Je li ovo u opstini Centar saradjuju SDA i NiP a na kontra strani SDP i NS?
- Control panel
#42897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
high_volume wrote:
Odavno smo naučili da na ovom Forumu nije bitno šta piše, nego ko piše. Tako je i @CP poznat po "dušebrizi" spram NS, njegova pisanja su dobronamjerna i bez zle misli ili pakosti, zavisti i ljubomore.
Jes', al' u u kurcu.
@CP je sve suprotnog stajališta spram NS. Njega teško mori NSAli, nije @CP tema, već njegovo mišljenje da član stranke treba savijati glavu i podvijati rep pod "jasnim stavom kluba" i stranačkom disciplinom. Zar nije jedan od postulata NS upravo poštivanje volje čovjeka, pojedinca, pravo na vlastito mišljenje, pa kakvo god bilo, zar nije princip rada NS demokratija u svakom smislu... Zašto Vreto ne bi imao pravo na svoje, odvojeno mišljenje i pravo na svoj glas
Ne znam sta hoces da kazes. Sve sto sam napisao o NS bio sam u pravu. Posebno za marajnovica. Ostro sam se protivio da on bude nosilac liste za kanton. Nisam glasac NS ali smatram da NS u svojim redovima ima ljudi koji puno prije trebaju dobiti tu cast u odnosu na baklava ministra. Nemoj mi reci da je u NS normalno stanje i da se ponasaju kao da se nista nije desilo da vreto ne gkasa za odluku a marjanovic taman kad se trebalo glasati izadje iz sale. Tebi je to normalno. Drug, politika se tako ne vodi. Zahebo je svoju monistricu, zahebo je premijera, zahebo je parlamentarnu vecinu. Sad DF i SBB svaki put mogu da za nesto ne glasaju i mogi reci pa vas covjek ne glasa za vas. Na ovaj nacin svako dan su manje i manje sanse za opstanak ove vlade.
Ako je ovo sto radi vreto i marjanovic normalno u NS onda NS ne treba da postoji. to nije demokratija to je anarhija. Radi i misli ko sta hoce.
Demokratija je druze da se do odluke dodje sa argumenima. Pa ako je vreto bio u pravu trebao je prvo u klubu da ubijedi svoje zastupnike u to za sta se zalaze, pa u okviru NS da se donese politicka odluka, koja se prenosi ministrici i premijeru, pa onda oni zo prenose koalicionim partnerima pa ako se sva “sestorka” slozi onda ide na skupstinu i za nju se glasa bez pogovora. Tako se donose odluke i vodi konzistentna politika. A ne ovako. SDA se nasladjuje kako vlada anarhija u vladajujoj vecini. Po meni svojim potezima su neki zastupnici dali isaret SDA-u da su na trzisru. Zivi bili pa vidjeli.
Manja bi steta bila da se vreto nije pojavio nego ono sto je uradio. Pola dan se bije bitka sa SDA, ministrica, premijer koji su iz NS, konakovic, ostali zastupnici i onda imaju sok. Ni ne sluteci, nicim nagovjestavajici guja je u njihovim njedrima u vidu vrete i marjanovica.
Na skupstinu se ne ide sa materijalima koji nisu usaglaseni sa svim strankama parlamentarne vecine.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#42898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Control panel wrote:high_volume wrote:
Odavno smo naučili da na ovom Forumu nije bitno šta piše, nego ko piše. Tako je i @CP poznat po "dušebrizi" spram NS, njegova pisanja su dobronamjerna i bez zle misli ili pakosti, zavisti i ljubomore.
Jes', al' u u kurcu.
@CP je sve suprotnog stajališta spram NS. Njega teško mori NSAli, nije @CP tema, već njegovo mišljenje da član stranke treba savijati glavu i podvijati rep pod "jasnim stavom kluba" i stranačkom disciplinom. Zar nije jedan od postulata NS upravo poštivanje volje čovjeka, pojedinca, pravo na vlastito mišljenje, pa kakvo god bilo, zar nije princip rada NS demokratija u svakom smislu... Zašto Vreto ne bi imao pravo na svoje, odvojeno mišljenje i pravo na svoj glas
Ne znam sta hoces da kazes. Sve sto sam napisao o NS bio sam u pravu. Posebno za marajnovica. Ostro sam se protivio da on bude nosilac liste za kanton. Nisam glasac NS ali smatram da NS u svojim redovima ima ljudi koji puno prije trebaju dobiti tu cast u odnosu na baklava ministra. Nemoj mi reci da je u NS normalno stanje i da se ponasaju kao da se nista nije desilo da vreto ne gkasa za odluku a marjanovic taman kad se trebalo glasati izadje iz sale. Tebi je to normalno. Drug, politika se tako ne vodi. Zahebo je svoju monistricu, zahebo je premijera, zahebo je parlamentarnu vecinu. Sad DF i SBB svaki put mogu da za nesto ne glasaju i mogi reci pa vas covjek ne glasa za vas. Na ovaj nacin svako dan su manje i manje sanse za opstanak ove vlade.
Ako je ovo sto radi vreto i marjanovic normalno u NS onda NS ne treba da postoji. to nije demokratija to je anarhija. Radi i misli ko sta hoce.
Demokratija je druze da se do odluke dodje sa argumenima. Pa ako je vreto bio u pravu trebao je prvo u klubu da ubijedi svoje zastupnike u to za sta se zalaze, pa u okviru NS da se donese politicka odluka, koja se prenosi ministrici i premijeru, pa onda oni zo prenose koalicionim partnerima pa ako se sva “sestorka” slozi onda ide na skupstinu i za nju se glasa bez pogovora. Tako se donose odluke i vodi konzistentna politika. A ne ovako. SDA se nasladjuje kako vlada anarhija u vladajujoj vecini. Po meni svojim potezima su neki zastupnici dali isaret SDA-u da su na trzisru. Zivi bili pa vidjeli.
Manja bi steta bila da se vreto nije pojavio nego ono sto je uradio. Pola dan se bije bitka sa SDA, ministrica, premijer koji su iz NS, konakovic, ostali zastupnici i onda imaju sok. Ni ne sluteci, nicim nagovjestavajici guja je u njihovim njedrima u vidu vrete i marjanovica.
Na skupstinu se ne ide sa materijalima koji nisu usaglaseni sa svim strankama parlamentarne vecine.
-
Novak20
#42899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Control panel wrote:
Opet si u pravu.
Ako sam dobro razumio, radi se o tome da je nekome iz Vlade KS palo na pamet da se novom Odlukom članovi Skupština JP (14 x min.3 = 42) mogu imenovati bez konkursa i uvjeta za te pozicije. Vreto je ispravno reagirao da to spriječi jer nije po zakonu ali je sve to mogao učiniti na način kako si opisao i javnost se ne bi zabavljala banalnim stvarima i Vretinom samoreklamom uz istovremeno narušavanje unutar partijskih i koalicijskih odnosa.
U stvari ovo je pitanje političkog bontona pojedinca Vrete, a ne nedostatka demokracije unutar NS ili Skupštine KS.
- Control panel
#42900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Novak20 wrote:Control panel wrote:
Na skupstinu se ne ide sa materijalima koji nisu usaglaseni sa svim strankama parlamentarne vecine.![]()
Opet si u pravu.
Ako sam dobro razumio, radi se o tome da je nekome iz Vlade KS palo na pamet da se novom Odlukom članovi Skupština JP (14 x min.3 = 42) mogu imenovati bez konkursa i uvjeta za te pozicije. Vreto je ispravno reagirao da to spriječi jer nije po zakonu ali je sve to mogao učiniti na način kako si opisao i javnost se ne bi zabavljala banalnim stvarima i Vretinom samoreklamom uz istovremeno narušavanje unutar partijskih i koalicijskih odnosa.
U stvari ovo je pitanje političkog bontona pojedinca Vrete, a ne nedostatka demokracije unutar NS ili Skupštine KS.
E to. Samo si ti to ljepse i krace napisao. Sve su to mogli uraditi mimo skupstine. Tamo se svadjajte koliko hocete, a ovamo nama glumiye da je sve med i mlijeko. Ja samo mogu pomisliti, ako je ovako javno, kako je tek iza vrata.